Vasárnap sétálgattunk a SZL környékén, s több érdekes dolgot is észrevettünk. Pl. Vendorral szemben az egyik kiskertben ottan csücsül egy szellőzőcsatorna-elem. Mintha hetekkel ezelőtt is ott lett volna. És az egyik oldalfalon az eresz (tetőtöl a földig) mellett van a falba fúrva még egy eresz-elem, ami magányosan és viccesen lóg csak úgy a semmiben. Ennek mi magyarázata lehet???
A tereprendezés nagyon megállt, nem is volt mozgás a környéken, bár a két lépcsőházat összekötő folyosó boltjaival nagyon dolgoznak még. És a Keleti szárnyban is sok leragasztott ablak van még.
A szoba alaprajz stimmel, és azért lesz érdekes a berendezése, mert 2 és 2,3 méternél hosszabb falfeületünk nincs is. Szabványülőgarnitúra sehová se fér.
A 13,5 milla hány négyzetmétrre vonatkozik? A miénk 240/m2 volt, s ez nem rossz ár szerintem. Példaképpen megemlíteném a Kőrösi házat a X. kerületben, amely 220/m2-től indul, és egy 8 sávos útkereszteződésre néz, 2 villamsovonallal, egy autóbuszvégállomással, és egy vonatállomással. Büdös, hangos, ronda környék.
Az egy év, ami még előttetek van, nehezen, de kibírható. Mi is tavaly szeptemberben írtuk a ála reg. lapot, s szóta epekedünk a költözés iránt. Már el is dobozoltunk jópár holminkat!
hat a nagypapinak lehet vannak epitteto haverjai sose lehet tudni :)
a berendezesbe a csalad besegitett rendesen :)
gdf musz inf - biztonsagszervezo szakirany.
az aremelkedest meg mar masis felhozta itt talan Olga hogy biza 1 millat is felszalad az ar kesobb...
mellesleg ha tartjak azt az arszinvonalat ami itt volt a t1-ben (t2-t nemtudom) akkor azok nem mondhatoak rossz araknak.
Ajjaj, nagyon tetszettek, még nagyapi is megnézte. Legutóbb kb. 40 éve járt Pesten, de állítja, hogy ő tudja, hol van a ház :)))
Egyébként te mivel foglalkozol, hogy van időd fényképezkedni nap közben, de nem akármilyen bútorzatra is telik? :)) Nem akarok "bizalmaskodni", csak kíváncsi vagyok! Persze, ha nem akarsz, nem válaszolsz! Azt írtad, hogy suliba jársz, de hová? Mit tanulsz?
Hát, nem bánnám, ha akkora lakást vehetnénk, mint amekkora a Viktoréké, de így sem panaszkodom!
Egyesek szerint jóval ára fölött vesszük a lakást, de én ezt kétlem!
Ja, nem is írtam, képzeld, már emelkedtek is a T3 lakásainak árai! Még jó, hogy a hét elején lefoglaltuk, mert most szombatra már fél misivel több volt mindegyik. De nekünk maradt a lefoglalt ár.. :))
hat Viktor gondolom erre mondta hogy ellehet szorakozni a berendezesevel :) nem egy szokasos egymas mellett 2 szoba-folyoso-konyha alaprajz, de ez azert nem is rossz hogy igyvan.
az ablaktol a konyhaig kb nekem is 19 nm van csak nektek meg ottvan egy + haloszoba ami azert nagyon jo tud lenni :)
Tegnap aláírtuk a regisztrációs lapot. Most már csak az az izgalmas, hogy vajon mikor írja alá az együttműködési megállapodást az OTP és a Bankonzult?? Addig ugyanis, amíg ez nincs meg, a hitellel fizetőknek is határidőre kell utalni a pénzt, vagyis 18%-ot december 15-ig... Elég húzós lenne... De van még 3 hetünk kb. az előszerződés megkötéséig, és állítólag addig ők is aláírnak!
Megint a Marjai lánya volt bent, aranyos volt. Meg az OTP-s csaj is.
Mi is a Faktumot néztük ki az IKEÁ-ban, pont tegnap számoltuk össze, hogy mindenféle elektromos cucc nélkül lenne kb. 280, amiket kinéztünk. Hát nem tudom.
Mit jelent, hogy izgalmas a ti lakásotok?
Egyébként picit alábbhagyott a lelkesedésem, mikor az Ikeában megláttam, hogy mekkora is berendzve a 18 nm-es nappali... nagggggggggyon pici!!!!! De kettőnknek talán elég lesz.. :)))
Viktor, Vendor, nálatok mik a fejlemények? Ha egyáltalán vannak..
Az erdőt úgy találod meg, hogy követed egy megállóval feljebb a 82/a, vagy sima 82-es buszokat. Aa wekerle telep mellett kezdődik, és az Alacskai útig terjed.
a szoke sportos leanyzo az a kedves epitteto lanya lesz vszinu 8-)-8-<
viszont arrol az erdorol meselhetnel hogy pontosan merre van mert mar regota keresek valami jo bringazo helyet magamnak.
no akkor erre a honlap dologra meg visszaterunk majd meg kitalaljuk hogy erdemes lenne-e tenyleg meg hogy mi legyen rajta es hogy.
a masik dolog ugyeben meg irtam mailt! kettot is :)
Asszem az a Radio DEE JAY, a 92.9, ha nem tévedek. Most láttam a plakátokat, hogy az aszfaltbetyár is nálatok nyomja. No de inkább a lakásról:
Szerintem a t3 szimetrikus tükörképe lesz a t1-nek. A régi honlapon volt fenn sok virtuális fénykép, még a szobabelsőkről is. Talán később csinálnak a t3-hoz is ilyen képeket.
A szobaelosztásotok nagyon tuti, ablak a konyhára, a wc eldugva (van olyan lakás, ahol a konyha mellett van!). A mi lakásunk elég izgalmas
elosztású, de élmény lesz berendezni! A konyha nekünk is 300+sütő, pácolt fenyő ajtókkal, full teleszkópos fiókokkal. Ja, és ugyanúgy fog kinézni mint az ikea Fagerum/faktum konyhája. Amit ha ott veszünk meg, akkor 250 lett volna, de én szerelem, és én viszem haza. Így meg konyhakész lesz. :-) Ja, az ikea konyhabútor is lengyel ám!
A környékről annyit, hogy két-három buszmegállóra van egy egész pofás kis erdő, ahol mi korábban nagyon sokat sétálgattunk (alacskai úton laktunk albérletben), nagyon kellemes hely. Nem vészesen szemetes csak, mindenféle ösvény megy keresztül rajta, lehet kocogni, és jó levegő van ottan. Ez mindenképpen értékelendő!
odatekertem igaz a realaudiomat tekertem oda mert a sima kisradiomon nagyon recsegve jon be. :)
hat ugy kinezetre a t1-hez fog hasonlitani. a nap meg reggel szerintem a parkolo felol siman besut majd hozzatok.
elvileg az ulloi ut fele megegy ilyen sort - 2 hazzal a piac illetve a t1 vege fele - felhuznak majd de hogy az hogyfog kinezni azt en mar nemtudom mert valtozott a terv. a t2 se ugy epult meg ahogy en eloszor lattam.
Igen, igen, igen!!!!!!!!!!! Ez a mi kis drágánk!!! A tiéd legénylakás? Egyedül élsz? Ha van rádiód, és van kedved meghallani engem, akkor tekerj ma este a 92.9-re, 20.00-kor én mondom a híreket!
Tök jó, hogy csináltál képeket, ma utazunk haza a szülőkhöz, és meg is mutatjuk nekik! Úgy örültek, hogy ilyen feltételek mellett találtunk kéglit, hogy apum még el is sírta magát. De nem baj, hogy ennyit pofázok magamról? Végülis, szomszédok leszünk, ha meg nem érdekel, nem olvasod el..
Egyébként a T3 a T1-hez, vagy a T2-höz fog hasonlítani inkább? És a három tömb előtt lesz még egy sor ház az Üllői út felé? Remélem, azért délután fog sütögetni hozzánk a nap.
Nemtom a bútort, majd megnézzük a tiédet, és döntünk! :))
A forgalom és a távolság minket nem nagyon fog zavarni, mivel én általában hajnali fél 5-re, vagy 5-re járok dolgozni, és akkor nem nagyon van forgalom... a munkahely egy esetben a Népstadion, másik két esetben a Mammut, így hát hozzá kell majd szoknom, hogy 3:40 helyett 3:15-kor kelek... durva lesz, de belejövünk majd!
Vszínű fogunk keresni a Teka cuccok miatt, nagyon tetszenek!
Megfogadom a tanácsodat, és megkeresünk egy tervezőt is. Nekünk kicsit nagyobb a konyhánk (bocsánat, nagyobb lesz..), mint a tiéd, ezért gondolom én, hogy az ár is több lenne a 3-nál! Meg aztán ott van még a nappali, a háló, meg egy kb. 10 nm-es közlekedő, ahová beépített szekrény, előszobabútor, stb. stb. Így aztán spórolni kell!!
Szerencsére a mi kéglink nem az Üllőire néz majd, hanem a most felépített T2-re (jól írom?), és a parkolóra. És a harmadikon leszünk mi is!! Jaj, már annyira várom! Tényleg csinálunk majd egy lakásavató-ismerkedő bulit!!
pedig en csak azt tanacsolom hogy egy kort csak erdemes lenne lefutni a lakberendezovel hogy o mit gondol hogy mi-merre. a "beszelgetunk rola meg rajzolgatunk skicceket az alaprajzra" talalkozoert nem szokas oradijat szamolni.
meg ha kell besegitek enis :DDDDDD
az en konyham olyan 300e volt+a gepek igaz a speci ajtolapok miatt sikeredett enyire az osszeg.
ja a konyhagepek ugyeben ha kell olcsobban Teka cucc akkor mail-to-me :) vagy erdemes a forumban infomaker(?) neven futo emberket megkeresni o talan fagort tud olcsobban hozni.
egyebkent en szeretek itt lakni jo dontes volt hogy a 3.ra koltoztem mert sok feny jon be reggel de delutan mar nem tuz ide a nap. az elso ejszaka furi vot a tokures lakasban 30 doboz kozott matracon de jovolt en birtam :) a kornyek csendes igaz akinek az ablaka az ulloi fele nez az nemtudom menyire zajos de ugyis lesz megegy sor haz oda szoval az majd szigetel :)
az epitkezest szerettem nagyon. mindennap 7-8-korul keles, irtozatos menyisegu por stbstb... :) viszont jottek itt mindenfele nagy dogok meg a kedvencem az ormanyos betonszivattyu, azokat el nezegettem orakig. :)
meg az analog geppel keszult egy jokis sorozat az ablakbol hogyan epult a T2 (neeem nem terminator hanem az Invest) cimmel csak elo kellene hivatni.
az atlageletkort en kb 28-ra tennem itt, a szomszedokat meg alig latom.
egy nagy hatranya van itt a dolognak hogy bizony ez mar videk :) 1 ora villamos+metro mire bentvan az ember a deakon. es ha olyan szerencses helyzetben vagymint en hogy obudara szolit az iskola akkor bizony keles 5:30-kor :)
Asszem, akkor marad az IKEA... Szerencsére anyósom félmillióig hajlandó finanszírozni a konyha berendezését! Amit meg kinéztem az Ikeában, az a mi majdani pici konyhánkba kb. 200 ezer lesz..
Tényleg, milyen ott lakni? Tudom, ez így elsőre hülye kérdésre tűnik, de mesélj, milyen volt az első éjszaka, nehéz volt-e megszokni, csendes-e a környék, mennyire zavart titeket az építkezés? És milyenek a szomszédok? Többnyire fiatalok laknak? Jaj, annyi kérdésem van, be vagyok zsongva! Még szerencse, hogy jövő nyáron lesz Olimpia, és foci EB is, így hamar el fog telni az idő jövő novemberig... (húú, de rohadt messze van!)
Hat azert nincsenek kint arak mert nem egy fixaras dolog a tervezes. az en lakasom komplett tervezese ~100e a kiviteli tervekkel egyut. ez utobbi fontos mert ez biztositja hogy 90%-ban olyan is lesz a butor amilyennek Te kitalaltad, es nem olyan amilyet az asztalos kitalal maganak :D
itt feltettem parat az az en kiviteli terveim kozul hogy nagyjabol lasd mi is ez. (PDF-> Acrobat reader kell hozza!)
ezek a kiviteli tervek 2-es bonyolultsaguak a 3-as skalan :) tehat van az 1-es ami joforman csak skicc de ebbol az asztalos nemfogja latni hogy mekkora valojaban az ajto, es ha nemakkora lesz akkor nincs mire hivatkozni, hogy "dehat a kiviteli terven..." es ugye van a vegtelensegig kidolgozott ahol megvan adva hogy a konyhaszekreny zsanerjait 10-es csavarral kell felfurni a foldtol 130 es 140 centire. (ez utobbinak nincs sok ertelme mert a tervezonek sok ido a megbizonak meg sok penz... megkell talalni az arany kozeputat :))
a komplett lakasom tervezese kb 3 honap mire gatyabaraztuk teljesen mi hol legyen, mibol legyen stbstb., es mielott oket valasztottam jopar lakberendezot vegigjartam referencia es arajanlat keres ugyben.
tényleg csúcs a bútor! A tervezők honlapján csak egy valamivel nem találkoztam: árakkal... Szabad erről érdeklődni? Engem konkrétan a konyha érdekelne!!
Nem nagyon örülök ennek az illeték-mentesség alóli mentességnek, de hát ez van. Tegnap voltunk bent, és megtudtuk,hogy az egyik ügyintéző csaj (akivel a legtöbbet tárgyaltunk), a Marjai lánya... Még jó, hogy nem szemétkedtünk vele, mert eléggé kis tájékozatlan volt..
Mindegy, a lényeg, hogy ma beszéltünk a hiteles barátunkkal, úgy néz ki, hogy sima lesz minden. Ja, és kitolták az első részlet fizetési határidejét dec. 15-re, ezek szerint alapból csúszik majd a költözés, októberről novemberre..
Szombaton megyünk tárgyalni az OTP-s nőcivel a helyszínre, aztán tényleg belevágunk!!!! Tegnap, mikor ott jártunk, rendesen elkezdtem tapsikolni, még könny is szaladt a szemembe, olyan szépek azok az épületek!
apropo honlap... szerintetek lenne igeny egy ilyen SZL-Lakopark honlapra? (mint pl. a cezarhazasoknak van) ott is van publikus meg belso resz is melyhez a lakok ferhetnek csak hozza.
es akkor lennenek ott mindenfele hirek, infok, telefonszamok, forum, menyibe kerul a rantottsajt a T3-ban epulo etteremben :))) stbstb.
hat a butor kisebb nagyobb megszakitasokkal multev oktober ota keszult. :) de hogy egy komplett lakas bebutorozasa egyhuzamban menyi ido azt nemtudom.
mi ugy csinaltuk hogy konyha - dobogo - 2 oldalso szekrenyre felbontottuk a dolgot es ilyen sorrendben csinaltak. (anyagilag se olyan megterhelo reszletekben fizetni) de olyan 1-2 honap minden egysegnek az atfutasi ideje. persze asztalos fuggo, mertugye a jobban dolgozo asztalosnak tobb munkaja is van.
(a vacakul dolgozo asztalos meg ugye azzal kezdi hogy nem-e lehetne igy inkabb mertugy egyszerubb, meg sablon megoldasok tomkelege, meg a konyhaban az also szekreny ele siman berak megegy szerenyt... ja hogy nemnyilik az egyik ajto kiterdekel? :) karhogy nemvolt nalam a digit fenykepezo mikor ezt meglattam egy ismerosnel...)
Sziasztok!
Lehet hogy ez a téma nem ide tartozik de hátha tud valaki segíteni.Lőrincen vettünk egy lakást,most a hitelbirálatra várunk már 2 hete.A lakás új építésű és egy 144 lakásos társasházban van,ami 80-90%-os készültségű.Az építetőnek a K&H-val van szerzödése ezért a hitelt is ennél a banknál igényeltük.A kérdésem az lenne,hogy vett e valaki fel hitelt a K&h-nál és mennyi idö lehett a hitelbirálat ennél a banknál?A segítségeteket elöre is köszönöm!!!
Viktor, gratulálok! Ezek szerint ti már költözhettek is 1 hónapon belül. Ez számunkra is remény, mert már nagyon unjuk a dobozok közötti tengődést az albiba. A hosszú hercehúrca ellenére reménykedünk abban, hogy jövő héten megkezdi a bank a folyósítást és esetleg mi is költözhetnénk október végén(lehet, hogy naivak vagyunk?). A kötbér az én olvasatomban egyébként okt. 30-a után jár, amennyiben írásban jelzed az igényed.
Még nem is gratuláltam a kis örököshöz! Gondolom nagyon várjátok már.
Vendor! Tetszik a lakás bútorozása. Kb. mennyi időre vállalják az elkészítést a megrendelés után?
KanCa! Hajrá, kitartást jövő őszig! Ránk számíthasz, ha kérdéseid vannak!
Házastársak első közös új ingatlana illetékmentes. Ha valamelyikőtöknek azonban van lakás a nevén, akkor asszem ez nem él.
Mi mezei átlag vagyunk, fiatal házasok, csak a család segített, senki más. Se "ismerős", se "hátszél". Csak a jószerencse az, amivel gazdálkodunk... :-)
Amíg nincs teljesen a ti neveteken a lakás, addig a magasabb kamatok ketyegnek, ez ellen nincs mit tenni. Pontosan nem emlékszem ez mennyi, de mi még a régi szabályok szerint kötöttük a szerződést, nektek már másak a kamatok. Ügyesen időzítsetek!
Nekünk októberben még csak az alapok voltak meg, a tiétek meg már emeletszinten, ez jó jel!
Mi ma kaptunk levelet a bankonzulttól, h. 30 napon belül átadják a lakásokat. Juhhéj!