Nemtom, csillag vagy fecske miért jött ide. Az első tippem a marketing volt, érdekelt lehet bizonyos termék fogyásában, vagy bizonyos bolt forgalmában. Konkrét terméket vagy boltot nem nevezett meg pár nap alatt, szerintem ez a hipotézis ejthető - ámbár lehet, ravaszabb, csak az érdeklődés felkeltése a cél, másik nikken majd konkrétabb lesz.
A tudásvágy szintén, nem sokat kérdezősködött.
Marad az egyszerű ismerkedési kisérlet.
Pint lehet, hogy elszalasztottál egy többgyerekes családanyát.
hozzátenném: elkészető igyekezet a szimpátia kiváltására. minden homeopata hittérítő mosolyog, csodálatos sikerekről számol be, udvariasan beszél le a magas lóról, balzsamos önbizalma van, megbocsátó lenézéssel nyilatkozik az orvostudományról. ha valaki vitatkozik, az nyilván tudatlan, ha tovább vitatkozik, akkor kekeckedik, ha még tovább, akkor sarat dobál. nem ereszkednek le a szintjére, mert a bölcs homeopata nem vitatkozik, az nem volna elég nemes. és ez az igénytelen viselkedés eladható a 21. században. reménytelenül hülyék az emberek.
Nekem az a tapasztalatom, hogy aki egy ekkora baromságot képes elhinni, azt teljesen lehetetlen meggyőzni. Nem logikusan gondolkodik.
Ráadásul megcsinálták nekik a hülyeség tudományát, amelyben néhány egyszerű szabály megismerésével könnyen és gyorsan csodálatos lehetőségek birtokába kerülhetnek. Nem kell bonyolult részletekkel bíbelődni, egyszerűek és érthetőek a válaszok, az eredmény pedig csodálatos.
A legrégebbi, legprimitívebb babonákat adják el mint új gondolatokat, alternatív gyógyászat, természetgyógyászat címén.
Aki hiszi a hülyeséget, az nyitott az új gondolatokra, aki meg nem, az vaskalapos, aki képtelen befogadni az újat és csak ismételgeti a bemagolt elavult tankönyveket.
Ez egyébként a hit terjesztésének egyik bevált módszere, csak kicsit más formában: aki hisz az kiválasztott és üdvözül, míg a nem hívők tudatlanok, buták és kárhozatra méltóak.
háromszor írtam neked le valamit, fel se vetted. most meg engem vádolsz sárdobálással? mi ez az arrogancia? ráadásul a tudományos processzust akarod mellőzni egy tudományos fórumon. nem az én hozzáállásom a nem idevaló. vegyél vissza az arcodból, mert ez így nem elfogadható.
Kívánom, hogy majd az első félrekezelt kisóvódás után is legyen ekkora önbizalmad. Nekem két srácom van, és náluk is volt ilyen okoskodó tyúk, de ő nagyon megbánta...
Jaj pinti, Te sem olvasol el engem. Mint azt már írtam-mindig egyeztetek a doktornővel (nem homeos )-mivel kitűnő diagnoszta. Azt szokta mondani: -Anyuka, már gyógyul a gyerek- varázsoljon tovább. Amúgy én még nem találkoztam az alternatív gyógymódokat elutasító orvossal vagy gyógyszerésszel. Ezért is van viszonylag könnyű dolgom: meg tudom beszélni a gyógymódot többekkel is-szerencsére az emberek nyitottak-nem fafejűek. Mostmár kicsit belefáradtam ebbe a topikba, jobb lett volna ha tartalmasabb- de sárdobáláshoz nincs kedvem, tanulnom meg nem sikerült belőle. Kívánom,h. szülessen sok szép egészséges gyermeketek, mert úgy látom ez még kimaradt az életetekből.
nem úgy a patikusok akik viszont hisznek benne. Legalább is amelyik árulja a boltjában
Nagy tévedés. Azért árulják, mert van kereslet rá, és nem azért mert hisznek benne. A tisztességesebbje (remélem, ez a tipikus, akiket én ismerek, azok ilyenek) el is mondja a kuncsaftnak, hogy ez átverés. De mit csináljon, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá?
Azt mondtad, hiszel az imádság erejében. Nem lehet, hogy nem is a homeopátiától gyógyultok, hanem attól, hogy valaki imádkozik értetek? Vagy például Gyurcsók eltévesztette a koordinátákat. Vagy attól, hogy mindig lekopogod az asztalon, amikor azt mondod, hogy "köszönöm, jól vagyunk", persze a balkéz középső ujjával, alulról felfelé. (egyébként, biztos, hogy tényleg gyógyulnak azok a gyerekek? akkor mitől hányósak?)
Azt honnét tudja a szer, hogy ráncosítani vagy simítani szeretnénk a bőrünket, vagy elefántbőr esetén mondjuk ormányt vagy egyéb nagy méretú szervet szeretnénk növeszteni? :-)
könnyű csinálni, egyszerűen kell valami anyag, ami ráncosít vagy ráncos, és fel kell higítani. mondjuk elefántbőrhám, vagy narancshély (narancsbőr ellen).
A tévé gyógyszerreklámban is azt mondja a bandzsa csaj bele a kamerába szuggesztíven: nekem tényleg hat! (nem homeopata készítményről). Ezt mondja, nem klinikai próbákra hivatkozik. Klinikai próbákra a ránctalanító krémek reklámjai szoktak hivatkozni. Vajon van-e homeopata ránctalanító krém?
Válaszodból adódik rögtön a kérdés, vajon honnan tudták az általános homeopátiás szakirodalmak vagy a Materia medica írói hogy melyik szer milyen hatást fejt ki? Hiszen nem végeznek gyógyszertani vizsgálatokat hp.-s szereken.
Ha elég jól választom meg a szert, akkor láthatóan enyhülnek vagy elmúlnak a tünetek pár percen (fogfájás, pánik)vagy pár napon (influenza) belül.
Ezek a tünetek elmúlhatnak maguktól is, miből gondolod hogy a hp.-s szereknek van valami közük hozzá?
Gyerekgyógyászati és általános homeopátiás szakirodalomból-eleinte. Többféle Materia medica is forgalomban van- jobbnál jobbak. Az alkat meghatározása sokat segít a gyógyításban (alkati szerek), de még e nélkül is lehet tüneteket kezelni. Gyakorlat közben meg kiderül az is,h. a gyerek, felnőtt vagy állatka melyik szerre reagált a legjobban és melyikre kevésbé vagy semennyire(tüneti szerek). Ezt érdemes felírni, megjegyezni- mert legközelebb hasznos lehet. A tüneteket igen alaposan meg kell figyelni, ki kell kérdezni. A tünetek óráról órára vagy naponként is változnak valamennyit, ezt a gyógyítás során látni kell. Én fogtam már mellé nem egyszer- de mivel ez a hatástalanságon kívül más bajt nem okozott, még időben tudtam korrigálni. A legtöbb betegségben- kivéve a súlyos, azonnali beavatkozást igénylőket- van némi idő a betegség gyanúja és a csúcspontja között. Ez a felismerési idő- ami számomra legtöbbször min. pár perc, max.1-2nap. Ha elég jól választom meg a szert, akkor láthatóan enyhülnek vagy elmúlnak a tünetek pár percen (fogfájás, pánik)vagy pár napon (influenza) belül.
Keveset nézek TV-t. Dr. House -ból sajna egy részt sem láttam. Az imádság hasznában nem kételkedem- bohó szubjektív alapon- kísérletek nélküli valóságok után... Weöres Sanyi bácsitól is alaposan megerősítve...imádkozó orvosok, rockzenészek, űrhajósok és háziasszonyok sokaságával együtt. De ez egy külön misét is megérne- ugye. Felhajtás a beteg körül? Igyekszem- de többnyire nincs idő rá - hányósak a kölykeim a buszon, sokszor csak a tabletta vándorol át az ülés mögé a tömegben.
ha neked valóban a hatás lenne fontos, és nem a hit, akkor figyelnél azokra a vizsgálatokra, amik a tényleges hatást mérik. ugyanist most mondom el harmadszor, hogy a hatást kettős vak, ellenőrzött, randomizált kísérlettel lehet mérni. a saját/haver/gyerek/rokon stb esetek MEGTÉVESZTŐEK.
Nekem csak a hatás fontos. Aludjon el a fogzó csecsemő, lehetőleg perceken belül, tűnjön el az ijesztő éjszakai ugató köhögés, múljon el a hasfájás, enyhüljön a szorongás, menjen le a gyulladás holnapra a lábujjról, apadjon le a darázscsípés és múljon el a kínzó fájdalom, mert járni azé kell. Nem sértődöm meg ha ti ilyenkor mást szedtek, és nem ölöm kútba magam, ha elmulasztottam a kísérleteket. De a házipatikát azért cipelem magammal, mert nem mindig van kéznél egy rendelő és egy bölcs orvos. Az erdő mélyén meg igen gyorsan bajt csinálhat egy allergia is, és milyen jó,h. kéznél van a segítség. És szívesen tanulom az egyéb természetes gyógymódokat is.
te nem szoktad elolvasni, amit a másik ember ír? éppen arról beszéltem neked, hogy a személyes "tapasztalat" megtévesztő lehet, azért kell objektíven vizsgálni. erre te annyit mondasz: nem kísérletezünk. hát pont ez a baj!!
a gyógyulás meg ... messziről jött ember azt mond, amit akar. amennyire én tudom, az is lehet, hogy meggyógyult valaki, meg az is lehet, hogy nem. az is lehet, hogy a szertől, meg az is lehet, hogy mástól. az viszont biztos, hogy a homeopátia ellenőrzött körülmények között még sose működött.
Majd homeopátiás E.colit kapott egy tünetmentes szakaszban- majd fél év múlva jött a vesemedence-gyuszi iszonyat kínokkal
Honnan tudod, hogy nem épp itt volt oksági kapcsolat?
Egyébként, láttad a dr. House sorozatnak azt az epizódját, amikor a vallásos gyógyító a hite erejével gyógyított meg egy agydaganatos nőt? Ott is elég furcsán nézett maga dr. House is. De csak egy darabig...
Persze nyugodtan lehetséges az is, hogy valóban a homeopátiás kezelés segített a gyereken, de talán maga a kezelés (a felhajtás, törődés, stb), és nem a szer (ld. placebo hatás). Azt, hogy pontosan mi hat ilyenkor, azt lehet a pint által emlegetett kettős vakpróbás kísérletekkel eldönteni. A már elvégzett ilyen irányú kísérletek rendre azt mutatják, hogy a homeopátia épp annyira hatásos, mint a placebo. Vagyis placebo.