Keresés

Részletes keresés

req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 253
"kiváló ember vagy. nem is kért ilyet senki."

Tapasztalataim szerint a keresztények többsége a büdös életben bele nem lapozott a saját propagandakönyvükbe.

Kezdetnek a következő passzusokat javaslom tanulmányozásra:

Lukács 14.26, Mózes III. 20.13, Máté 5.17-18, Pál 1. levele a Korinthusbeliekhez 14.34-35, Pál. 1. levele Timótheushoz 2.12, Pál apostolnak a Rómabeliekhez írt levele 1.26-32, Máté 23.31, Máté 27.25, János 5.16, János 5.18, Mózes II. 22.18, Mózes III. 19.20-22, Máté 5.28-30, Máté 5.32, Pál levele az Efézusbeliekhez 6.5, János jelenésekről 14.4, Mózes III. 18.19.

Ha röhögni akarsz, akkor ez a két kedvencem:

Mózes V. 14.11-12, Mózes V. 14.7.

De az überalles talán ez a kettő:

Zsoltárok könyve 137.9, Királyok II. 2.23-24.

--

"gratulálok, megajándékozhatlak egy "Megértettem a Bibliát" kitüntetéssel?"

Természetesen. Cserébe elfogadsz egy "elfogulatlanul és tudományosan a sátánizmusról" oklevelet?

--

"az alapelve mindegyiknek ugyanaz."

Az biztos. :]]]]]]]]]]]

Előzmény: sergino (252)
sergino Creative Commons License 2002.11.07 0 0 252
igen, alapjáraton valóban nincs kivilágítva...

"Számomra nem önmagam megerőszakolása, hogy nem gyűlölöm az anyámat és a rokonaimat (se önmagamat), nem gyűlölöm a zsidókat, nem gyűlölöm a buzikat, nem érzem féregnek magam amiért megtetszik egy nő,"

kiváló ember vagy. nem is kért ilyet senki.

"nem érzem kevesebbnek amiért nem csúszom térdenállva a nemlétező bűnömről mormolva és nem súgdosok mindenféléket a szaftos pletykákon élvezkedő gyóntató "atyák" fülébe"

ez már kicsit rtl klubosra sikerült, de lépjünk tovább

"és nem veszek részt pszeudo-kannibalisztikus szertartásokon."

gratulálok, megajándékozhatlak egy "Megértettem a Bibliát" kitüntetéssel?

Melyik "egyetlent"?

amelyikre gondolsz. az alapelve mindegyiknek ugyanaz.

Előzmény: req999 (250)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 251
Miért is? Ha akarod, biztosan leírod.
Előzmény: cillike (249)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 250
"Egyház által megvilágított út".

:]]]]] Túlságosan csúszik az az út a vértől, és nincs is igazán kivilágítva. De tudom, én értem félre, hallelúja. Nosza, paskoljuk sziklához kisdedeinket, hogy áldottak lehessünk!

"nem akarnál mindenáron más lenni, mint aki vagy valójában, akkor elképzelhető, hogy nem parancsoknak éreznéd ezeket"

Számomra nem önmagam megerőszakolása, hogy nem gyűlölöm az anyámat és a rokonaimat (se önmagamat), nem gyűlölöm a zsidókat, nem gyűlölöm a buzikat, nem érzem féregnek magam amiért megtetszik egy nő, nem érzem kevesebbnek amiért nem csúszom térdenállva a nemlétező bűnömről mormolva és nem súgdosok mindenféléket a szaftos pletykákon élvezkedő gyóntató "atyák" fülébe és nem veszek részt pszeudo-kannibalisztikus szertartásokon. Nincs ilyen jellegű hiányérzetem.

"nem hinném, hogy a szeress mindenkit, mint magadat annyira megosztó lenne"

Érdekes. És mi "pluszt" tudnál adni valakinek, aki esetleg -- az én alantas és ál-sátánista nézeteim szerint -- megérdemelne némi szeretetet? Én meg sem próbálok "mindenkit szeretni", mert ez olyan ostoba, fölösleges és hipokrita dolog, amilyet ritkán lehet kitalálni.

"Az Egyházban nem kellene megtestesíteni a kifogásokat és a védekezéseket."

Mit tegyek? Nem vagyok se vak, se süket, se agymosott... Ez van.

Ja, és melyik "Egyházat" javaslod? A katolikust? A protestánst? A Hitgyülit? A mormonokat? Melyik "egyetlent"?

"A felelősségtudat ugyanis hiányzik."

:]]]] ...mondja ezt egy olyan egyház híve, amely a szöveg szerint monoteista, de valójában dualista elvekkel praktizál. :]]]]] ROTFL.

"egyszerűbb azt mondani, hogy leszarok mindent, mint felépíteni valamit."

Ja igen, azt is elfelejtettem említeni, hogy a sátánizmus CSAK rombol, és miután lerombolt mindent, elégedetten hátradől és kész. Kösz, hogy erre is emlékeztettél. :]

Visszavonom az előbbi kifakadásom: mégiscsak tetszik ez a topic! :]

Előzmény: sergino (246)
cillike Creative Commons License 2002.11.07 0 0 249
Közben a hátam mögött a danubius nyekereg.
"Valami Amerika."

Miért is érzem ezt most olyan találónak?

sergino Creative Commons License 2002.11.07 0 0 248
Köszönöm, hogy rávilágítottál, hogy mit is jelent sátánistának lenni. Igazán irigyellek, hogy ez neked néhány órácska alatt sikerült, úgy, hogy még ezt a topicot sem olvastad talán végig, nemhogy LaVey könyveibe akár belelapoztál volna. Megengeded, hogy istenként imádjalak?

Komolyan, teljesen hasznos volt ez a topic, mert ennyi istennel és gondolatolvasóval már régen nem találkoztam.

"Az élet császára sem foglalkozik a csicskáival. Úgy ahogyan az Urad sem foglalkozik veled"

Uram? Mostantól te vagy az Istenem, az Uram, ó, nagy sergino. Miféle más uram lehetne nekem?

ezekre hadd ne kelljen reagálnom érdemben...

Előzmény: req999 (242)
cillike Creative Commons License 2002.11.07 0 0 247
"Hát igen, nem vagyunk egy szinten. Nekem küzdenem kell az ilyesmiért, folyamatosan tanulnom, fejlesztenem magam meg effélék. Más talán szerencsésebb."

Azt hiszem, más talán inkább egyszerűbb.

Valahol az elején valaki emlitette a görcsösséget. Én akkor nem éreztem, mostmár igen.

Előzmény: req999 (243)
sergino Creative Commons License 2002.11.07 0 0 246
az egyház útmutatást ad, amelyhez tarthatod magad. Ha pl. a tőzsdén szeretnél az élet császárává válni, ott is vannak szabályok. ha az egyház által megvilágított útra tévednél, és nem akarnál mindenáron más lenni, mint aki vagy valójában, akkor elképzelhető, hogy nem parancsoknak éreznéd ezeket. Hallgass a lelkiismeretedre és nem lesz gond. egyébként nem hinném, hogy a szeress mindenkit, mint magadat annyira megosztó lenne. Az Egyházban nem kellene megtestesíteni a kifogásokat és a védekezéseket. Azzal, hogy mindenkit szeretnél, bármit is ad bárki az Egyház szájába te nem követnél el semmi rosszat. A baj inkább ott van, hogy az emberek akik ezeket állítják sosem abból a pozícióból mondják a kritikákat, amelyben toleránsak, segítőkészek, őszinték stb. lennének. A felelősségtudat ugyanis hiányzik. egyszerűbb azt mondani, hogy leszarok mindent, mint felépíteni valamit.
Előzmény: req999 (242)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 245
Persze, leírhattam volna, hogy épp egy olyan lánynak írok, akivel egy ideje hosszú és élvezetes leveleket váltunk mindenféle minket érdeklő témáról, és hogy ez a lány elég jól néz ki, amellett, hogy művelt és intelligens is, és megemlíthettem volna azt is, hogy rögtön ez után egy másik barátnémnak is írok, akivel szintén gyakran és jókat írogatunk, mert sok mondanivalónk van egymásnak, és hogy ez után (és közben) még a beeső többi e-mailemre is válaszoltam... de másképp fogalmaztam, mert nem volt létszükséglet, hogy ezt mind az orrotokra kössem, de mivel nem is titok, íme, ezt jelentette a "levelet kell írjak".
Előzmény: cillike (241)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 244
"Én az eröt sohasem más, vagy mások ellenében képzelem el."

Mert te "kívülről" próbálod nézni a világot. Te esetleg hagyod magad agyonverni (ugye emléxel, lakatlan sziget stb.). Én nem hagyom.

A világ, az élet szubjektív dolog. Én például nem szeretem a spenótot, sőt, utálom. Más meg szereti. Ha te passzívan, küzdelem nélkül akarsz élni, és valóban jól érzed magad így, akkor tedd azt, vagy legalábbis próbáld. Sok szerencsét, sikert és boldogságot hozzá!

Előzmény: rinpoce (240)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 243
Hát igen, nem vagyunk egy szinten. Nekem küzdenem kell az ilyesmiért, folyamatosan tanulnom, fejlesztenem magam meg effélék. Más talán szerencsésebb.
Előzmény: cillike (239)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 242
"rájönnél, hogy egy igazi sátánista, egy individualista nem szarozik azon, hogy itt vitatkozzon azon, amiről úgyis biztos ismeretekkel rendelkezik"

Köszönöm, hogy rávilágítottál, hogy mit is jelent sátánistának lenni. Igazán irigyellek, hogy ez neked néhány órácska alatt sikerült, úgy, hogy még ezt a topicot sem olvastad talán végig, nemhogy LaVey könyveibe akár belelapoztál volna. Megengeded, hogy istenként imádjalak?

Komolyan, teljesen hasznos volt ez a topic, mert ennyi istennel és gondolatolvasóval már régen nem találkoztam.

"Az élet császára sem foglalkozik a csicskáival. Úgy ahogyan az Urad sem foglalkozik veled"

Uram? Mostantól te vagy az Istenem, az Uram, ó, nagy sergino. Miféle más uram lehetne nekem?

"A Bibliáról pedig csak annyit, hogyha onnan mindent megértenél, amihez ugye gondolkodni kell, akkor megkímélhetted volna magad az itteni hozzászólásaid nagy részétől. A Biblia kicsit több annál, hogy van az Isten, aki leigázott bennünket..."

A Biblia valóban több annál, hogy "van az Isten, aki leigázott bennünket". Ma arról szól, hogy van az egyház, aki megmondja, hogy hogyan érezz, mit gondolj, kit gyűlölj, hova dugd a farkad és hova ne, és hogy mivel és mennyivel tartozol nekik ezért.

Előzmény: sergino (238)
cillike Creative Commons License 2002.11.07 0 0 241
"Mivel te is ilyen nagyszerűen "belelátsz" a kártyáimba, nyilván azt is tudod, hogy kinek és miért írtam."

Nem vagyok én látnok. Csak el tudom olvasni a "kell" szót, amit magam csak bizonyos elkerülhetetlen szükségben használok.

Előzmény: req999 (226)
rinpoce Creative Commons License 2002.11.07 0 0 240
Fogom.. A felhasználom jobb szo valoban...

Kár, hogy nekem igy sem tetszik. Én az eröt sohasem más, vagy mások ellenében képzelem el. Pusztán mint támogatást az életemhez, amihez ugy jutok (eröhöz) hogy nem válalok fel számomra hiábavalo küzdelmeket... És a hatalom megszerzése számomra hiábavalo küzdelem..

Előzmény: req999 (237)
cillike Creative Commons License 2002.11.07 0 0 239
"Nem vágyom semmiféle hatalomra és nem tűrök magam felett semmiféle uralmat."

Ez a hatalom.

:) hmmm Hát akkor ez nem egy nagy kunszt.

Előzmény: req999 (221)
sergino Creative Commons License 2002.11.07 0 0 238
Hogy mit keresek egy nyílt fórumon, amelyiknek a címében a nevem is ott van? Én sem értem... Mit is kereshetek itt... De ugye azért nem bánod, ha addig maradok, ameddig óhajtok?

hát persze, megint szándékosan félreértesz. Persze, ha magadra vennéd saját jól eltaláltnak gondolt tanácsodat a gondolkodást illetően, rájönnél, hogy egy igazi sátánista, egy individualista nem szarozik azon, hogy itt vitatkozzon azon, amiről úgyis biztos ismeretekkel rendelkezik. Az élet császára sem foglalkozik a csicskáival. Úgy ahogyan az Urad sem foglalkozik veled. Nézd, hívd ahogy akarod -bár ne tetted volna - a teáltalad vázolt sátánizmus kimerül a carpe diem péppé rágott csontjánál néhány dögös metálcd borítóba csomagolva. Jó étvágyat!

A Bibliáról pedig csak annyit, hogyha onnan mindent megértenél, amihez ugye gondolkodni kell, akkor megkímélhetted volna magad az itteni hozzászólásaid nagy részétől. A Biblia kicsit több annál, hogy van az Isten, aki leigázott bennünket...

Előzmény: req999 (236)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 237
Felhasználom az erőt, a hatalmat. Mindig azt az aspektusát, amelyik épp a leginkább előbbre visz.
Előzmény: rinpoce (235)
req999 Creative Commons License 2002.11.07 0 0 236
Miért akarnék meggyőzni bárkit? Kérdésekre válaszolok. Ami meg a tanácsaidat illeti, rád ugyanaz érvényes, amit VIGOR mesternek is írtam.

Ha ingatagnak találod, ha fáraszt a gondolkodás, nosza, suhanj vissza a Bibliához! Százmilliárd légy nem tévedhet!

Hogy mit keresek egy nyílt fórumon, amelyiknek a címében a nevem is ott van? Én sem értem... Mit is kereshetek itt... De ugye azért nem bánod, ha addig maradok, ameddig óhajtok?

Előzmény: sergino (232)
rinpoce Creative Commons License 2002.11.07 0 0 235
Azért értem ám. Uralod az eröt, bármi légyen is az, ami a dolgokat mozgatja. Gondolom, erröl van szo..

Szerintem a buddhisták is uralják az eröt, mégpedig ugy, hogy kinevetik, divatosan: tesznek rá!

Előzmény: req999 (228)
sergino Creative Commons License 2002.11.07 0 0 234
kár, hogy a hatalmon és nem a célokon van a hangsúly...
rinpoce Creative Commons License 2002.11.06 0 0 233
Ne morgolodj!!! Lehet, hogy még százszor el kell magyaráznod!!! Ha nem akarod, ne tedd!!
sergino Creative Commons License 2002.11.06 0 0 232
nem arról van szó, hogy nem érdekel. hanem arról, hogy nagyon átlátszó, legalábbis te sem vagy képes meggyőzni senkit. inkább egy kreált valami. Már maga az ellentmondás, hogy valamiről, ami csak rólad szól, az individualizmust hirdeti, itt beszélgetsz velünk. Javaslom: menj ki az utcára és ott játszz sátánistást. Ezt az egész szimbólumokra és ingatatag elvekre épül. dehát nem is tarthat össze semmi olyt ami ennek ellenkezőjét hirdeti. Szóval én csak ezt nem értem, hogy mit keresel egy nyílt fórumon. Sokkal hitelesebb lennél, ha egyedül valósítanád meg ezeket a dolgokat, amiket hirdetsz. Csak ugye akkor nem lenne ki előtt pózolni.
rinpoce Creative Commons License 2002.11.06 0 0 231
Csak sikerült... Bár elég gonosz vagy.. :-)))) Ez itt helyénvalo!!
Előzmény: sergino (227)
req999 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 230
Ez valóban jó vicc volt.
Előzmény: sergino (227)
sergino Creative Commons License 2002.11.06 0 0 229
igen ismerem. a honlap akkor is inkább látványos, mint tartalmas.
Előzmény: req999 (223)
req999 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 228
A hatalom sátánista definíciója az, ami lehetővé teszi, hogy elérd a céljaidat. Tényleg ennyire nehéz ezt felfogni?

Persze itt már célszerű volna feltennem a húszfillérest kérdést, hogy olvasta-e bármelyikőtök bármelyik LaVey-könyvet? Talán nem véletlen, hogy egy világnézetről könyvet lehet írni, és egyes dolgokat a környezetükből kiragadva nem a legkönnyebb pontosan elmagyarázni. Főleg olyanoknak, akiket ez jobbára nem is érdekel. Kezd elmenni a kedvem ettől a topictól.

Előzmény: rinpoce (222)
sergino Creative Commons License 2002.11.06 0 0 227
férfias életfelfogás:)))))))))

na itt van. ennyit erről barátom. miért legyünk sátánisták? hoyg kemények és férfiasak legyünk.
Ha azok akartok lenni,katt ide

itt tanulhattok!:))

Előzmény: rinpoce (206)
req999 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 226
Mivel te is ilyen nagyszerűen "belelátsz" a kártyáimba, nyilván azt is tudod, hogy kinek és miért írtam.
Előzmény: cillike (218)
req999 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 225
"Sajnos, ugy tudom, nincsenek.
Mivel egy kozponti szertartas kereteben szuz noi aldozat szuzesseget majd eletet kell elvenni. (nem tudom jo volt-e a sorrend, igazi satanistak javitsanak :)
Szuz ferfiaket nem annyira poen, es nem is annyira ellenorizheto... Pech."

Seggfej.

Előzmény: la Mer (212)
req999 Creative Commons License 2002.11.06 0 0 224
Tegnap még nőies életfelfogásnak találta egy fórumtársunk a sátánizmust... Ennyit az objektivitásról meg az abszolút igazságokról...

Természetesen vannak női sátánisták is. A Church of Satannek most is épp egy nő a főpapja/főpapnője.

Előzmény: rinpoce (206)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!