Megérkeztünk a Floriana Castille szállóból, ahol nagyon jól éreztük magunkat.
Reggel érkeztünk meg, rögtön kaptunk karszalagot lehetett reggelizni, és az összes szolgáltatást igénybe lehetett venni. Szobát csak dél körül kaptunk, igaz utóljára a csapatból akik aznap érkeztünk, az útlevélbe tett 20 dínár ellenére. Ekkor viszont több szobát is megmutattak, és választhattunk. Végül a főépületben tengerre néző 4 ágyas szobában voltunk, ketten.
A reggeli minden nap ugyanaz, friss finom péksütemények, felvágott, sajt, müzli, tojás, palacsinta. Az ebéd, és a vacsora már változatosabb volt, szinte mindíg más ételek voltak, bőséges volt a választék, helyi tunéziai specialitások, nemzetközi fogások, tészták, grillezett húsok, sokféle sütemény és gyümölcs. Az italokat is kitették, mindenki azt, és annyit fogyaszthatott amennyit akart.
A szobát naponta takarították, törölközőt naponta cseréltek. A szálloda nagyon szép. Az udvari hatalmas medence mellet fedett medence, jakuzzi is van. A kert gondozott, hatalmas pálmafákkal. A partot minden reggel feltakarítják. Tengerbe tanácsos gumicipővel menni, mert elég sok kő van az elején, utána már homokos.
Ottlétünk alatt volt gyönyörű tiszta is a víz, de szeles időben a hullámzás a partnál felkavarta a homokot, rengeteg tenderi füvet hozott ki a víz, nem lehetett látni az alját.
A vendégek nagy része olasz volt, mint megtudtuk az animátorok egy része is. Az esti szórakoztató műsorokat olaszul adták elő, így ez csak Nekik volt élvezhető, illetve aki beszél olaszul.
A teraszon esténként zenéltek, ahol főleg régi olasz slágereket játszottak.
Ez nem tetszett a szállodában, mivel úgy éreztük, az animációs műsorok az összes vendégnek kell, hogy szóljanak. Ettől eltekintve a szállodával meg voltunk elégedve.
Voltunk a szahara túrán, és a berber falvak kiránduláson is. Mindkettő nagy élmény volt, a sok buszozással együtt is. Hihetelen tájakat láttunk, tevegeltünk a Szaharában, és egy másik világot ismertünk meg. Voltunk már Sousse-ban, és a 2 napos szahara túrán is, ez mégis tudott újat mutatni. Lett volna lehetőség quad túrára menni, de az kimaradt. A félnapos szigettúrára elmentünk, ez volt a legkevésbé érdekes. Megnéztünk, egy fazekas műhely-boltot, ahol vásárolni lehetett, majd egy zsinagógát, végül a sziget fővárosában volt 1,5 óra szabadprogram a bazárban, ami nem jobb mint a Midouni bazár, végül egy erődöt néztünk meg kívülről. Utólag ezt a programot kihagytam volna.
Djerba pihenni tökéletes. A szállodán kilépve, kívül nincs látnivaló, max szemben 1 bolt. Tunéziába valószínűleg még visszamegyünk, de inkább valamelyik városba.
Igen mi is a Dianaban voltunk,csodaszép szálloda.Mindennap végignézem a fényképeket,és lelkileg mindig ott érzem magam.Fantasztikus nyaralás volt,biztos neketek is jó lesz.
Mi ketten mentünk, és 10 eurót tettünk az útlevélbe, és így négyágyas, emeleti szobát kaptunk a 400-as blokkban. A medencére nézett a szobánk. Vannak 5 ágyas szobák is, valószínűleg azok az emeleti, sarki teraszos szobák.
Neked is köszike az információkat. Bízom benne, hogy álomnyaralás lesz nekünk is - bár én ugy vagyok vele, hogy rajtunk múlik, hogyan is érezzük magunkat majd:-) Ti is a Dianában voltatok?
Hát elég sok nyugdíjas volt, de nem 98% :). A hét közepén jöttek fiatalok is.
A szállodában van disco, és a környéken is található. Az egyik felkapott hely a Hotel Riu-nak a discoja, de októberben nem tudom, mennyien vannak. Mi ott augusztus végén voltunk 2008-ban. Hajszárító van a fürdőszobában, de elég kicsi a teljesítménye. Rövid hajhoz szerintem jó, de az enyém elég hosszú :).
Angolul beszélnek a recepción, de a pincérek, a személyzet inkább németül.
A Kék Lagunáról mi is hallottunk, de nem voltunk ott.
Jó utat Nektek (mi is szivesen visszamennénk bármikor)!
Szia! Mi is szombaton érkeztünk haza az álomnyaralásból,fantasztikus volt.Sajnos tele volt a szálloda öregekkel,kevés fiatal volt.Ők ezt az időszakot válsztják,amikor már kevés a gyerkőc.Mindenki beszéli az angolt,de csak "konyhanyelven",de megértenek szavakból is.Van a közelben egy disco,de mi nem voltunk ott. Ha még érdekel valami szivesen válaszolok.Bármikor visszamennék,akár most is.
Köszi az infót:-) Mi négyen megyünk - 2 gyerkőccel a nagylányunk 18 éves és a "nyugdíjas feelingtől rosszul lett":-)) Nyugtass meg, h nem 98%-os az arány:-) Szállodába vmilyen esti szórakozási lehetőség van? Angolul beszélnek a recepción? Hajszárítót vigyünk vagy van a szobába valamint mennyi eurót készítsünk??
Valahol olvastam a Kék Lagunáról esetleg nem jártatok ott?
Megérkezéskor a recepción megkaptuk a karszalagokat, és mehettünk is reggelizni.
A szobákra várni kellett, mi kibéleltük az útlevelet euróval, és emeleti, medencére néző 4 ágyas szobát kaptunk kettőnknek :) Férfi takarítónk volt, aki rendesen dolgozott. A szállodában kevés fiatal volt, és elég sok nyugdíjas.Tavaly 2 héttel előbb voltunk, és akkor fordítva volt. Az animátorok is kevesebben voltak már. Az idő jó volt, sokat sütött a nap, jól le is barnultunk. Pénteken délután, és este esett az eső. A tenger most eléggé hínáros, és köves volt, de gumipapucsban, amit fel lehet csatolni a lábra, nem okozott gondot. Melegebb volt, mint a 25 fokos medence. Sok fajta kaja van, és nagyon finom.
Tuti akkor, hogy jól érezted magad. A főépületben valóban nők takarítottak. Nálunk a menzeleket fiúk és úgy ahogy. A csatornaszag áradt a szobákban, hiába szellőztettünk és svábbogár is volt. A törölközőket itt is naponta cserélték. Nagyon jó lett volna, mert a kaja kitünő és választékos volt, az animátorok aranyosak, a tengervízes medencék is jók voltak. A tenger nekem nem tetszett. Amikor mi voltunk szeptember elején, akkor is állandóan takarították a hiánároktól, de teljesen hiába. Ha be akartál menni a tengerbe a hinárokon keresztül kellett gázolnod. Ha a bungalókat végre teljesen felújítanák akkor egy nagyon jó szálloda lenne és én is melegen ajánlanám mindenkinek. Sőt mi több akkor talán vissza is mennék.
Tegnap előtt jöttünk haza Djerbárol az El Mouradi Menzelből, nagyon szuper volt minden, a tenger homokos, hinár nem volt,a tengerpartot állandoan takaritották, a hőmérséklet 35 és 38 celsius fok volt, a szobák tiszták voltak, mindennap takaritottak és törülközöket cseréltek, nagyon aranyos takaritó nők voltak, amugy különben mindenki barátságos volt a taxistol kezdve a szálloda személyzetéig. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a hotelt.
Mi egy hete jöttünk haza Djerbáról, a Floriana Meninx-ben voltunk. Kicsit féltem tőle, mert csak 3+ csillagos, de jó szívvel ajánlom mindenkinek, mert semmi problémánk nem volt a tisztasággal, kellemes hangulatú, jó szálloda. Szobára a megérkezés után kb. fél órát kellett csak várni. Az étterem kifejezetten tiszta volt, a kaja is finom volt, olasz animátorok szórakoztatták a népet reggeltől estig, szóval tényleg nagyon jól éreztük magunkat. Egyedül az nem tetszett, hogy az állandó szél komplett fűhegyeket sodort a partra, ami nem volt szép látvány, pláne amikor a víz is fekete volt tőle, de ezt leszámítva mi nagyon jól éreztük magunkat, a Meninx hotelt jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki nem tud dönteni melyik hotelt válassza!
sziasztok! mi a floriana castille hotelben voltunk, amiről nem sok infónk volt előtte, ennek ellenére jobb volt, mint amire számítottam. az idegenvezető a már említett Ágota, aki semmi infót nem mondott a szállodáról, így mindent magunk fedeztünk föl. karszalagot rögtön kaptunk és a bárban már ihattunk kv-t és volt kései reggeli, péksütik. a szobára várni kellett kb 1-1,5 órát, de kb.már dél körül megkaptuk. tiszta és szép volt (igaz, mi csokival és borravalóval szoktunk készülni) minden nap tiszta törölközők, teljes takarítás, stb.. korábban voltunk sousse-ban egy 3 csillagosban, az sokkal lepukkantabb volt minden szempontból. a személyzet nagyon kedves, mindenki köszön és mosolyog, a vendégek kb. 80 %-a olasz, az animátorok olaszul tartják a programokat és az esti előadásokat a szabadtéri színházban. a reggelit hamar meg lehet unni, ebéd a kinti és a benti étteremben is van, a vacsora a legválasztékosabb. sok az olasz étel, finomak a tészták, mindig volt grillezett kaja és helyi specialitás is. az italokat mindenki magának töltheti. a bárban kávéztunk és koktéloztunk, bár nem volt nagy választék. van egy belső medence jakuzzival, egy kinti hatalmas, a napágyakért nem kell fizetni, mint ahogy a tengerparton sem. egyik negatívum a tenger, ami legtöbbször hínáros, zavaros volt, az alján foltokban növények és sziklák, amiket kerülgetni kell, elég sekély és pici is a part. volt ott teve és ló, (a szagukkal együtt) árusok, quad. a krokodil farm innen taxival borravalóval együtt 3 és fél dínár volt,(vissza u.ennyi) mindig órával mennek. vasárnap és hétfőn 5-kor van krokodil etetés, érdemes megnézni. ezen kívül szintén ennyiért voltunk midounban, ahol van bazár és rengeteg fix áras bolt. érdemes strandtörölközőt vinni, mert azt pénzért adják (talán 5 dínár egy hétre + kaució) a széf pedig 24 dínárba fájt egy hétre. külön öröm volt, hogy nem kaptam olyan gyomorbajt, mint tunéziában és egyiptomban korábban. a szállodát csak ajánlani tudom, mi nagyon jól éreztük magunkat az apróbb problémákat leszámítva.
Köszi a választ. Nem volt egyértelmű, mert Egyiptomban voltunk 2 éve, és reggel 7-től délig nem kaptunk karszalagot, csak pénzért vehettünk még ásványvizet is.
Reggeltől, ahogy megérkezünk. Nincs összefüggésben a szoba elfoglalásával. Bejelentkezés után megkapod a csuklódra az al-ra vonatkozó szalagot és igénybe veheted a szolgáltatásokat.