Szép jó napot, lenne egy kérdésem: a megsült sütit is biztonsággal le lehet fagyasztani? Tésztával már teleraktam a ládát, de van sülve is rengeteg, kicsit elszaladt velem a ló :P
Csak az a baj, hogy meg vagyok zavarodva. Annyi alapreceptet olvastam már, és mind más. Van ahol kávéskanálnyi sütőpor kell, van ahol egy zacskónyi, kell tojás, tej vagy nem...
Sziasztok! Látom muffin mellett a pralinékról is szó esett, gondoltam mutatok nektek néhány nagyon egyszerüen elkészíthetö, mégis dekoratív pralinét a konyhámból. Persze muffin is készült, mégpedig a jól bevált csokis változat. A portálomon még több képet és receptet is találtok!
Annyival kiegészíteném ezt a receptet hogy ilyen állagába frissen fincsi , de hidegen már nem annyira király: sütőport ill szódabikarbona ki mit szeret tegyen bele egy kicsit..
Az édes muffin is jobb joghurttal szerintem. Régebben eszmefuttatunk itt :-), hogy a joghurt (ill. a savassága) kifejezetten szükséges a sütőpor/szbb működéséhez.
Kész lett a sós muffin , nekem nagyon bejön , egy kettőt azonnal kivégeztem :D (és szerintem nagyon jó ), mivel tegnap este már nemkezdtem neki az édes muffinnak , így most vettem tejet megnyílt az út előttem :D
jó vagy, vjannus, csak így tovább, előbb-utóbb egy dobostorta elkészítése sem jelent majd akadályt :)
a legegyszerűbb: sima (sárga) és kakaós/kávés tészta. vagy, ahogy írod, gyümölcslével, de az nagyon nem fog látszani élénken. ételfestéket egyszer vettem, de addig tologattam, amíg lejárt, mielőtt felhasználhattam volna - de E-anyagokkal tuti minden szín elérhető :)
Én idáig a csodás csokis muffin ( stahl ) gyártottam ezerrel de most át állok :), ezért is néztem ki új kinézetűeket:) TEhát első lesz a sós muffin készítés nekem :)
**Az a valóság a dessertben még nagyon verhető vok , de a mézes csirkémnél mindenki idáig meg hajolt :) ** Dessert mindíg bajos volt ezért nem bonyolultam bele de a muffin gyorsan meg van így szeretem:)), és ebben gyúrok most :D
Kétszinű? , simán beszinezed egyiket étel festékkel/ gyömölcs lé( megy, narancs ) a másik meg marad vagy valami más van benne?
Aha akkro iylen "töltött muffinokkal" csak a baj van és nem lehet jól megcsinálni?
Mert az tökre mejött volna :)
amúgy a holnapi elő ételem ez lessz
KUKORICÁS-SZALONNÁS MUFFIN Hozzávalók:1 kis fej hagyma 8 szelet húsos szalonna 1 ek olaj 150 g kukorica 230 g liszt 2 tk sütőpor fél tk só 60 g vaj 180 g tejfől 3 ek tej (egy kicsit több híg tejföl) 2 tojás Elkészítése: A szalonnáról lefejteni a zsírt. A finomra vágott hagymát és szalonnát az olajon megdinsztelni. A kukoricát lecsöpögtetni. Lisztet, sütőport, sót összekeverni. Összemixelni a vajat, tejfölt, tojást. Beletenni a lisztet és a dinsztelt szalonnás hagymát. 200°C-om 20-25 perc
tej helyett tökéletes pl. a joghurt. a muffinban az a pláne, hogy ún. kevert tészta, ezért nem verjük fel külön a fehérjét. így gyorsabban is megvan. olyat ne csinálj, hogy belül puding van, mert én már csináltam, és a sütés nem tesz jót a pudingnak. egyébként egyszerű: egy kanál tészta, kis adag puding, egy kanál tészta, sütés. Lehet utólag is megtölteni, ahhoz kell jó nagy fecskendő, mint a fánknál, és csak híg szószt lehet beletenni így.
Férfi bár szeretek főzni és most is sütni szeretnék muffint de mivel a tejcsit elfelejtettem hozni így tejcsi nélkülit nézek csak:) Ha téves a gondolatom akkor sorry.. Még anno a freemailos muffin recept beszerzésnél én is össz szedtem a muffin receptjeimet:) és találtam egy ilyet :
A tojásokat, a cukrot, a margarint, a fahéjat és a szegfűszeget habosra keverjük. A kakaót, a cappuccino port és a lisztet hozzákeverjük
Gondolat: Biztos jól van írva? , mert szerintem ha a tojás fehérjét és a sárgáját együtt akarom felverni az nem lesz kkoser nem véletlenül szoktuk külön felverni a fehérjét majd ugye nem törve össze keverni..
Amúgy aki tud valami olyan muffint ( pl a belseje vanillia puding, a külseje meg nem ) , nem tudom ennek a típusnak a fajtáját:) akkro az írja már le hogy kell azt megcsinálni , mert értelmesen azt se láttam leírva könyvbe :)
Jujj micsoda jo otlet!!! Jon a karacsony - es kellenek a jo ajandek otletek, olyan baratoknak, akiknek szinte minden megvan mar. . .sutni, fozni szoktam nekik, beiglit nagyon szeretik, meg a szekelykaposztat - es ez meg micsoda szepseg!!! NEm is lehet nehez. . .