Az utolsó fél év termése, csak a szokásos merítés. Még mindig csak Matchboxokat gyűjtök, de a Gulf festésű HW-k nagyon tetszenek és a Vissza a jövőbe időgépet sem lehet kihagyni. A 70. évfordulós speciális kiadások is gyűlnek apránként.
Egy kis adalék még. Nagyon régóta fórumozok, de ezen a fórumon kb. 3 éve írogatok néha.
Bár az alapelvekben ott van, hogy adás-vétel a megfelelő fórumokon, azért itt is rendre jelennek meg "eladnám, cserélném" kezdetű hozzászólások.
Én is bepróbálkoztam az elején egyszer, aztán hirtelen kaptam rá 5 mínuszt. Nekiállhattam volna hepciáskodni, hogy nekem akkor miért nem lehet, de egyszerűen csak ennyit írtam és az élet azóta is megy tovább:
Szerintem nagyon túlreagálod, senki nem kérte, hogy hagyd el a fórumot, se a bocsánat kérést. Elnézést kérni kicsit enyhébb, szerintem. Mindenkinek lehet rossz napja vagy időszaka, ezt bárki megérti, de erre amit csinálsz, semmi szükség.
A hirdetésbe beírta, hogy évek alatt összegyűlt modellekről van szó. Másrészről egy kereskedő nem fogja a fotózás kedvéért szekrényekbe vagy fiókokba pakolni az eladandó modelljeit (hanem pl. benne hagyja abban a kartondobozban, amiben megvette vagy kiszórja a parkettára és ott fényképezi le), szóval szerintem valahogy nem életszerű a kérdésed, főleg nem egy fórumon, mit gondolsz? Ezek után és az előző hasonló "csak kérdeztem valamit" eseted után, ezt bizony bacogatásnak IS lehetett értelmezni, ami úgy tűnik több topiktársat is zavar. Gondolom. Kívülállóként te hogyan értelmeznéd ezt az egészet? A fórumot előre lendítő szándéknak vagy jóindulatnak nagyon nehéz lenne minősíteni, de győzz meg minket. Legvégül. Kaptál egy racionális magyarázatot, mégis képtelen vagy elnézést kérni.
15 évvel ezelőtt csöppentem bele a Matchbox-ok gyűjtésébe.
Bölcstelenül és össze-vissza vásároltam. El is költöttem fél év alatt 1,5 millió forintot. Nem bántam meg.Nagyon szép és értékes kollekciót raktam össze. Sok autót drágán vettem meg itthon bizonyos vaterás csalók miatt. De az ebay-es és a Vectis-es vásárlásaim mindig jól sikerültek.( Itt köszönet Adorjánnak.) Akkoriban nem vágott földhöz az ha egy MB-ért kiadtam 30-40000ft-ot, vagy 100.000-et!
Sok ismerősre tettem szert ezáltal. Van akit a barátomnak is mondhatok, sőt van akit a testvérem is.
Neveket sorolhatnék is, de nem hiszem ,hogy szükséges.
Aztán sajnos el kellett adnom az egészet, 2010-ben.
Anyagilag rendeződtem, de nem volt kedvem újra kezdeni gyűjteni. Csak azokat vettem újra amelyek gyerekoromban is a szívemben voltak.
Pár éve jöttek a Tomica Premium és Mainline modelljei. 100 db-ot vettem szinte mindet Japánból vagy Kínából. Volt egy hazánkban született kínai beszerzőm is. Mert sajnos itthon a Tomica forgalmazója ezt a két szériát nem hozza be. Pedig szerintem lenne rá kereslett.
De rá kellett jönnöm, hogy ez egy végtelen pénzköltés. Mindig jönnek újabb és újabb modellek. Így inkább leálltam vele, majd fel is számoltam őket.
Itt is adtam el jópár MB-ét. A modelleket MINDIG a piaci ár alatt adtam. Innen is pár emberrel személyesen is találkoztam.