Az egész telek az övék (van egy 5 hónapos németjuhász is ).De neki még a szomszédok kertje is kell. A németjuhásznak eszébe sincs, hogy vele menjen. Agyilag már most veri a kaut. Most egy kicsit dühös vagyok rá de böszme egy kutya. A komondor 100x jobb volt.
Bécink (igaz benne kuvasz vér is van..) is próbálgatja a szárnyait, de kimenni nem tud, naponta sokszor van vele foglalkozva, szóval azért engedelmes, csak pár dologban makacs:)
a behívást a szalonna, mint jutalomfalat oldotta meg (igaz csak második-harmadik hívásra jön, addig gondolkodik, nem kicsit volt égő, amikor a 9 hónapos "kicsike" berontott egy kerítés nélküli udvarba és nem mert tőle kiszállani az autóból az ember... de Bélus nem és nem és nem jött vissza...)
helyére is kb. második-harmadik utasításra megy be (ezt nekem előbb megteszi, mint az uramnak, de szerintem azért, mert én nézek vele többször farkasszemet a kutyaól előtt:D)
nagy kedvence a macskánk, imádja kergetni, nem bántja, csak fut utánna. na ezt pl. nem csinálja már, ha kint vagyunk. de ha nem, akkor továbbra is kergetőznek (macska meg hülye, hogy nem osztja ki..)
fésülése kétemberes feladat, de inkább több, mert egyvalaki nyugtatja, egyvalaki bontja a szőrét, a harmadik meg próbálja elhessegetni az öreg kutyát, aki 1. védené a szerencsétlen kölykét tőlünk, 2. magának szeretné követelni a simogatást
de a napi séta, a rendszeres "kutyábavevés" és a sok gyakorlás formálja a nőcit. meg persze komolyodik. vagy mi:)
Majd a láncon elmélkedhet az élet dolgairól, mert mostanában nem lesz elengedvel. Direkt azért hoztam szuka kutyát, hogy ne csavarogjon és őnagysága még a kanokon is túl tesz.
Üdv. Mindenkinek ! Nálam ma reggel szakadt el a cérna. A 8 hónapos kaut már negyedszer kellett a szomszédoktól összevadászni. Amikor hívtam inkább az ellenkező irányba szaladt.Nagy nehezen haza került, és egyből a lánc végén találta magát. Egyelőre nagy csalódás ez a kutya.
Szia!Nekem csak 1,6 m magas kerítésem van , de a teteje 45 fokban 30 cm-t befele hajlik így nem tud kimenni mert hanyatt esik:)))Hozzáteszem , ha a kanom feláll kétlábra 1,7 biztos van mert én vagyok 182 és szembe néz velem simán.Inkább kevesebbet írok.Szóval nekem 40x40-es zártszelvény oszlopok és vasbetonháló, eddig bevállt .Meg se próbálja pedig nagy ugróbajnok , ha felidegesítik, főleg a vasas, tollas, ákkumlátoros tezsvíreket szereti , de baszottul:))))
Nekem nincs messze, de elfelejtettem. Erősebb kerítést csináltattam az utcafrontra két hete, de egyelőre nincs pénzem hátra is. Ez a vasoszlopra feszített drótháló meg nem sokáig bírja a ránehezdő súlyát. Nálatok milyen kerítés van? Ha rotid is van, nagyon jó lehet a kaunak, nem ténfereg egész nap magában, mint az enyém.
Én neked erre nem igazán tudok válaszolni nekem is ő az első kaum 25-én lessz még egy éves, szerintem ők is kutyák erősebb kezet igényelnek az biztos 4 hónaposan ő is nekem fordult de azóta sem elmagyaráztam neki ki a falkavezér:)))) rendesen, sokat mozgatom mert ugye nagy kutya nagy mozgásigénnyel kicsit csökönyös nem mindig az első szóra csinálja meg amit akarok tőlle de megcsinálja, a rotim az kicsit másabb nem olyan önfejű, de témánál maradva kauval foglalkozni minden kutya foglalkozást érdemel és ugy dől el mi lessz belőlle.
Gyönyörű...Azt szeretném megtudni, hogy mit jelent egy kauval "foglalkozni". Mert az, hogy etetem, játszok vele és símogatom, az eddig elment, de most már 7 hónapos lévén nem elég. Könyörög:"törődj velem"! Nemrég nézeteltértünk: húzgálta, mint a rongyot az álomszép, de súlyos betegsége után "nem egészen száz" vörös félperzsa macskát az udvaron. Nézeteltérésünk végén eltörtem rajta egy vastag botot. Levonta a következtetést: azóta nem ugrál rám, és nem harapdálja a karomat. A macskával nem biztos, hogy összekötötte a dolgot.
Ez igen!Azt hittem Gábornapkor jönnek meg a gólyák!:))Már a múltkor is mondani akartam neked , hogy jó karakteres , jó kiállású a kutyád , máramit a képekről láttam.Milyen a vére?
Na mi van?Megint megállt itt az élet?Hihetetlen annyi minden dumálni való van erről a tuti fajtáról ti meg sértődöztök , vagy miért nem írtok?Na mindegy ti tudjátok!
Szia!Nekem most igaz nem kaum van , hanem komondorjaim , de én 6-7 hónapos kora előtt nem szoktam pórázt tenni rá.Igaz 2 nap alatt így is megtörik utánna úgy jön mint a kisangyal mellettem.
felnőtt kutyával is meg lehet tanulni pórázon közlekedni. kutyanevelés topikban biztos segítenek szívesen. (bár a hangnemet ott nem szabad a szívedre venni:D)
Igen, ott követtem el a legnagyobb hibát, hogy kéthónapos korában nem tettem rá nyakörvet, és nem kezdtük el kettesben járni a határt. Ez a távollét még 3 hónapig tart, utána max. két nap hetente, de ő már most erősebb mint én, hogy induljunk a világnak pórázon? ( Én egy százötvenvalahánycentis nőnemű vagyok.) Egyébként meg érdekes, hogy nem volt még ennyire megfelelni akaró, egy szóra engedelmeskedő kutyám.
Hát az enyém nem. Még 5 hónapos kora táján petárdát vágtak a szeme közé. aztán iszonyú mélyen szétvágták?vágódott? a lába, másfélnapos vérfürdő volt, de egy hang se volt.
igazából nem úgy csomósodott össze, mint pl. a perzsa macskáknak szokott, csak összeállt. ki lehetne bontani, de az fáj. meg ott hátul - ahol ez volt - soha nem bírtam kifésülni a szőrt..
a háta, az oldala, a nyaka, a hasa mind-mind szép.
köszönöm a tanácsot, ezentúl fésülgetés hetente.
(hosszúszőrű németjuhásznak soha nem volt ilyen baja, soha nem kellett fésülgetni, csak vedléskor.)