Nálam mind a három (felnőtt) nőstény eszi a feketéket - a nagyokat is. Sőt szoktak kapni közepes méretű sáskát is és egyszer megettek egy nagy zöld lombszöcskét is.
És ebből egy nagyméretű nőstnény, a másik kettő jóval kisebb.
Sose volt semmi bajuk - én úgy látom, hogy megbirkoznak ezek a gekkók bármivel óriási torkuk van:).
Az infralámpa (ez a piros színű ám!) nem volt 6000 Ft sem... a kerámia "lámpa" (ami nem világít, csak infravörös hullámhosszon sugároz), az tényleg jó drága... azt nem vettem meg én sem.
Mennyiért vetted az infralámpát? Mert nekem ilyen tizen ezrekért mutogattak ilyeneket. Tud valaki valahol olcsóbban.? Mert nekem kellene 2 is, de nincs 20on valahány ezrem rá:(
Öö..és a hörcsög:) Na az egy fajin állat!:) Nagyon szelíd klassz kis höri:) Minden nap többször "nyúzva" van:) Vele még Laci is szokott szórakozni:) /éreztem én az első hsz-emben a felsoroláson, hogy rövid..kevés állatot tartalmaz:)/
Hát, gondolom látta a srác rajtuk, hogy betegek. Aszt ha dokihoz vitte volna, akkor pénzt veszít így inkább gyorsan eladta Őket, amíg még jól néztek ki így pénze is lett és a gondja is megszűnt..
Persze, tudom, hogy része az életnek, csak cirka egy hónap alatt 3gekkót veszítettem el. Elég rossz érzés:( Viszont maradt 2gyönyörű, okos kutyusom, egy leguánom és a papagáj.:) Meg anyum teknősei amiből 2 a hűtőben telel a másik kettőt meg hiába az övé, én etetem stb.:)
Sokan adnak fekete tücsköket a gekkóiknak és nincs tőle semmi bajuk. Én azért nemszeretem, mert a nagy hímem majdnem meghalt egy nagy feketétől. Viszont kicsiket, amiknek még nem fejlődött ki a szárnyuk stb azokat néha én is adok Nekik.
Abban meg igazad legyen, hogy a többi gekkómmal minden rendben lesz!.:)
Hármaska még mindig él, nincs hasmenése, és már nem fogyott tovább, bár nem tudom lehetne-e tovább fogyni!
Éjszakára mostmár leveszem a terkóját a radiátorról, csak nappal van rajta, hogy jó melegen legyen, és a homok aljzatot kicseréltük apró kavicsra, mert mindig beleragadt a homok abba a szemébe amelyiket csak résnyire tud kinyitni.
Olyan élni akarás van benne, hogy minden csodálatom és tiszteletem az övé.
Ólom sok-sok ételben benne van, amit mi is megeszünk nap mint nap, és rovarirtó szerekben is van. Nem védeni akarom az ürgét, mert nem érdemli meg, de ez valószínű nem az ő hibája. Az viszont igen, hogy nem vitte orvoshoz őket, amikor már nagyon megbetegedtek és mindenféle egyéb fertőzést is elkaptak.
Ne kenődj el nagyon, az élet sajnos ilyen, a halál is része az életnek. Milyen unalmas is lenne, ha minden szép és jó lenne. :-)
Ólom???? Nemtom mit tett szegényekkel az a fatökű hülye.. Gondold el, mára meghalt Lizike is:(((( Basszus egy hete még magától vadászta le a kisméretű tücsköket, olyan ügyesen! Néha terelgettem felé a tücsiket, de egyedül kapta el. Utána rá pár napra láttam, hogy a tücskök elbújtak a bújókája alá, így kivettem a bújókát. Még párnapja úgyláttam h eltűnt egy tücsök és eltüntek a lisztkukacok is. Azthittem, hogy van még remény, erre meghalt Ő is:( Holnap a nagy terráriumnak minimum a talaját lecserélem, a berendezéseket lefertőtlenítem. Remélem a maradék egy darab Leóm és a kis Pictus már életben maradnak. kissé kivagyok borulva miattuk:( Még jó, hogy Budyka úgynézki időben el lett különítve a betegektől.
Juuj, látom ismét nagyon szép képeket csináltál! Hiányzik ám Budyka.:) Bátyád meg nemsemmi, hogy még mindig nemvette észre!:)) Már csak másfél hónapig kell titkolni előle;)
Sziasztok! Csatlakozhatunk hozzátok?:)) Nem rég csatlakozott az állatcsapathoz egy leopárd gekkó is!:) S3girl-től van!:) Nagyon imádjuk és gyönyörű állat... Bátyámé lesz, de majd csak valamikor karácsonyfelé kapja meg, már nem is tudom... 2 hónapja itt van kb. és még mindig nem vette észre... :) Pedig csak annyira van elrejtve, hogy a szobámban van, nem szokott ide bátyám bejönni... Bár már egyszer majdnem lebuktattam, meg mikor nem voltam itthon, csak mamám, bátyám kérdezte, hogy mért ég a szobámban a lámpa.. mamám frappáns válasza erre az volt, hogy a babaegereket kell melegíteni:)))))) Néhány kép: Imádom amikor így néz:))))) mikor vadászik... tükröm, tükröm... Budy mosolyog:))
Nekem most a leó terráriumában van egy 60 cm-es fénycső, 3 db 3 W-os Luxeon K2 teljesítményLED, amelyek elég rossz hatásfokúak még ahhoz, hogy jó sok hőt is termeljenek, egy termosztátos fűtőszikla és egy 75 W-os infralámpa. Ezek így összesen meg tudják oldani, hogy a terkó bal alsó sarkában 25, a jobb felsőben pedig 45 Celsius fok van :-) közötte pedig fokozatosan változik a hőmérséklet.
Hármaska úgy néz ki életben marad, bár nem akarok előre inni a medve bőrére!
Csont és bőr szerencsétlen (ezért fotót nem is mellékelek, mert sokkoló látvány lenne), 1 hétig nem evett semmit, csak ivott és aludt és közben hasmenése volt.
Már ástuk a sírját a kertben. Hétfő óta viszont követeli megint a kaját, de sajna a bal szemére nem lát, nem tudja kinyitni, így segíteni kell neki a vadászatban.
Már én is arra gondoltam elaltattatom, hogy ne szenvedjen, de akkora akaraterő van benne!
A szer amire reagált a Plumbum metalicum és a Phosphorus homeopátiás szer. Jelenleg a tücsköket Korviminbe és porrátört Lucerna tablettába forgatom neki. Utóbbi nagyon jó erősítő és a szemére is kap "vitamint" (belsőleg).
Hogy miért pont ezek? Sokat gondolgodtam azon, amit meséltél és láttam Jucuson is meg Szamin. Fertőző betegséggel nem ilyen lassan épülnek le. Az gyorsan öl, mint tavaly télen Alien-nél, ezért kezdtem gyanakodni nehézfém mérgezésre. A higany mérgezés nem ilyen lefolyású, abban volt "szerencsés" részem. Utánaolvasva, maradt az ólom, s homeopátiában adva gyors javulást is hozott, vagyis BINGÓ. Azt viszont elképzelni se tudom, hogy a szervezetébe honnan került be, vagy mivel?!
A Phosphorust azért kapja, mert a bél-, gyomor-nyálkahártyán lévő hurutot, gyulladást ez szünteti meg, ezáltal a hasmenését is, és talán a kaja amit megeszik be is fog mostmár épülni.
Ha valami változás lesz, jó vagy rossz, jelentkezem.
Egy 90cm magas terrárium felső szintjének a befűtésére mit ajánlotok? Alul, a talaj alatt fűtőszál van, felül egy neoncső meg néha megy rájuk az UV-s lámpa is. De szerintem ezek nem fűtik fel kellőképpen a felső szintet. Én infrás melegítő lámpára gondoltam, van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata? Ugyan ez a kérdésem egy leguános terráriumra vonatkoztatva is, mert elméletileg készülőben van egy majdnem 2méter magas terrárium(már 2hete igérik). Ott a fakéreg alá nemtudok fűtőszálat tenni, egy 40W-os spot lámpa meg szerintem tuti, hogy nem elég.
Kb, u.úgy kell tartani, mint a Leopárd gekkókat! Csak nedvesebb talaj kell neki egy picivel. Ajánlom Weyoun-ék weboldalát! http://weyoun.atw.hu. A Hüllők menüpontban sok hasznos információt találsz rengeteg hüllőről, köztük a Paroedura pictus-ról is!
A vásárlással rendesen:( Alpha-nál van 1 Pestről hozott gekkó a 3közül. Mikor utoljára beszéltünk, az övé is haldoklott..:( Mindenesetre megtanultam h csak megbízható, leinformált helyről szabad gekkót vásárolni. Van is egy tenyésztő, csak még nemsikerült megszereznem a telszámát, mert sosincs fent haverom mikor én s Ő tudja a telszámát.
Az infralámpa azért is jó, mert ha jóltudom fertőtlenít, de javítsatok ki ha tévedek!:)
Nekem 5leopárdgekkóm volt meg egy Paroedura Pictus(azért latinul írtam, mert a magyar nevét mindenhol máshogy írják..Pl.: Madagaszkári tarka gekkó, de láttam már simán Madagaszkári gekkóként is illetve Madagaszkári nagyfejű gekkóként is feltüntetve.) Ennyi erővel írhattam volna eleve magyarul is, mind1.:)
Már csak 2leopárdgekkóm van és egy Pictus..egyik leóm haldoklik:( Attól a bunkó szemét Pesti gyerektől amelyik gekkókat vettem vmivel megvoltak fertőzve..és még egy Szegedről hozott fiatal gekkómat is befertőzték:((((Az most külön terráriumban van s póbálok harcolni az életéért. Már nemtudok vele is 2naponta Szentesre járni állatorvoshoz, mert ősök is besokaltak.:( A Pestről hozottak már meghaltak:( A doki sem tudta megmenteni őket. Jah és egy kisfiú gekkót meg eladtam, mert nősténynek vették anyuék, de már akkor láttam h hím. S utóbbi időben a nagy hímem már kezdte terrorizálni, így eladtam egy kis terráriummal együtt, mert már nemférek a szobámban. Nálam egy 100x50x90-es terráriumban vannak a gekkók, amit párommal háttereztünk be.
Ha visszanézed az eddigi hozzászólásaimat, van rengeteg kép a gekkóimról.