Tény és való,hogy kereskedelmi üzethelyiséget,lakossági hitelben vagy lízingben kevés bank (szinte alig) támogat. (Céges hitelként már nem probléma)
Ettől függetlenül van maximum 1 vagy 2 bank,aki akár hitelben vagy lízingben is bevállalja,hogy magánszemélyként üzlethelyiségre kölcsönt adjon. Van olyan bank,aki pl azt mondja..... ad neked hitelt de csak úgy ha a megvásárolandó üzlet mellé behozol még egy lakóingatlant is kvázi plussz biztosítékként. (én nem ugranék bele személy szerint egy ilyen megoldásba) (ezek a bankok arra hivatkoznak,hogy sok ilyen jellegű hitelük bedőlt és ezért kérnek manapság extra biztosítékot)
kalkulálgattam neked,az EUR alapú lízing tűnik a legolcsóbb megoldásnak idáig. 10 millióra/120 hónapra 110-120 ezer Ft közötti törlesztőrészlet. (407-440 EUR /hó)
Viszont nagyon sok plussz kérdés volna még ahhoz,hogy megnézzük melyik bank jöhetne számításba nálad. Ez meg nem föltétlen fórumtéma.
1- Ha külföldön élsz és ott dolgozol de van normális bejelentett fizetésed kint és ezt igazolni tudod bankszámlákkal,munkáltatói igazolással,esetleg szerződéssel(ezt nem mindegyik pénzintézet kéri),akkor jövedelmi oldalról meg fogsz felelni.
2- fedezet oldalról is meg kell vizsgálni a dolgot,először is azt kellene tudni,hogy a 10 millió Ft-os összeget mire szeretnéd költeni?
(lakást,házat vásárolsz,esetleg szabadfelhasználású hitelt szeretnél?) Mindkét esetben ha másik pótfedezet nincs,akkor a legalább alaphangon egy 13 milliós házat vagy lakást be, kell raknod hozzá jelzálogfedezetnek. (ha vásárolod akkor is,vagy ha meglévő házra fogod terhelni,akkor is) Ebből kifolyólag azt is látod,hogy minimálisan 25% önerődnek lenni kell hozzá.
3- EUR kontra FT. Ha vásárolni fogsz,akkor hitelben csak Ft alapút kaphatsz a MO-i törvények szerint. Lízingben viszont választhatsz EUR alapút is. Azt gondolom tudod mi a kettő közötti különbség.
Ha külföldön élsz és dolgozol és pl házat vásárolnál de közben folyamatosan kint fogsz dolgozni,akkor úgy gondolom,hogy lakáslízing volna neked a megfelelő. (EUR alapú a lízinged de fizetheted EUR-ban az adott banknál,ebben az esetben nem lesz árfolyamkockázati buktád) Ha ugyanezt Ft-ban fizeted,akkor be kell vállalnod az EUR és Ft közötti árfolyamingadozást és annak veszteségeit. Végül de nem utolsósorban mindenképpen kisebb kamat és törlesztőrészlet várható.
Ft alapúnál ugye csak hitelről beszélhetünk. Magasabb kamat jellemzően (8% körüliek a legjobbak),ezáltal magasabb havi törlesztőrészlet és itt az EUR beváltásnál is szívsz még egy nagyot,mert ugyebár FT-ban kell a törlesztőt fizetned.
Na konkretan azonnali athidalonal nincs ok 4-est kotni, ha a 3-as megtakaritasaba is belefer az osszeg, es semmikepp nem akarjak hosszura huzni azaz dobjak a havi 20-at is.
Kivancsi lennek en is, milyen alapon. [Tovabbmegyek: igen nehezen hiszem el; ezt most akkor nem csak hallottad, hanem konkretan veled is megtortent? Hallani barmit lehet...]
Mar miert ne lenne kotheto 3xx? Az aszf-ben benne van, az meg baromira nem erdekel, hogy a jutalekvadasz vezetok kiadjak ukazba a szinten erdekelt uzletkotoknek, hogy csak 4-est kossenek, azt is lehetoseg szerint 423-at... ezt mar 2006(!) vegen is eljatszottak! Amig az nincs lezarva nem kothetonek (mint pl. a beolvadt LTpenztarak modozatai), addig kotheto, es a normalisabbja meg is koti.
Jo, a lakascelt vszinu azert gondoltam mert elotte vki irt kimondott lakashitelt azzal kevertem, kicsit kapkodnom kellett.
Na de erre a kitettsegre csak azert jutottal, mert nem vettel figyelembe minden lehetoseget.
En mondjuk szamolnek egy havi 12e-es 321-es vagy havi 5e-es 421-es ltp-t azonnali athidaloban (azaz abbol elotorleszteni), a penzt kozben ugyanugy az allampapirokba, es mindig kivenni belole az ltp torlesztot + betetet. Sot, a 321 is lehet 7e, csak 12-t kell befizetni tokekent, nem a kotelezo 7-t, akkor talan me'g jobb. Meg lennek lepve, ha ebben tobb kitettseg lenne, es erosen gyanitom hogy a 8.2+1 vs. 13 kozti hozam boven szepen a zsebeben marad, plusz az allampapir-hozam egy resze is. [Persze ha a lakashitel elotorlesztesen tuli lakascelt is fel tud mutatni, akkor erdemes a 20e-bol kihozhato osszeget elkolteni.]
A 321 es 421 kozul most megmondani nem tudom fejbol, melyik lenne a nyero, de pl. thm-et szamolni rajuk semmibe nem tellik (idon es energian kivul persze), az eredmenyt azert aki megcsinalja legyen szives irja is be.
Értelek,elfogadom. Úgy láttam a hölgy 800 ezer Ft-al tartozik még. Nem nyilatkoztattam ki semmit nem javasoltam azt,hogy fizesse vagy ne fizesse vissza.
A bölcsek köve nálad sincs meg így nem nagyon értem miért tereled abba az irányba,hogy biztosan a visszafizetés a jó döntés.
Nehéz erre válaszolni. Egyrészt senki nem jós és ha valaki neked biztosat ígér a Ft erősödéssel kapcsolatban az vagy felelőtlen vagy tényleg bennfentes.....:)
Azt gondolom,bármi lehet. Erősödhet de gyengülhet is. Ha CHF alapú a hiteled és alacsony árfolyamon vetted fel,akkor most elviekben van egy jókora árfolyamveszteséged ami persze egy erősödésnél tovább javulhat. Kérdés inkább az,hogy megéri-e most neked visszafizetni. Nincs-e jobb helye mint visszafizetni. Így persze megszabadulsz a hiteledtől a mérleg egyik serpenyőjében. A mérleg másik serpenyőjében pedig az van,hogy költheted valami okosabb dologra,ami pl pénzt termel majd neked.
Nagyon egyszerű. Ha egyben kifizeted a jelenlegi tőketartozást,akkor a bank egy egyszeri díjjat fog felszámolni,amit úgy hívnak végtörlesztési díj. Azt nem tudom megmondani neked,hogy a ti hiteleteknél ez mennyi,hisz nem tudjuk melyik bank stb.....és nem láttam a szerződést.
Ha ez egy 4 éves hitel,akkor csak tippelni tudok, az ismert nagyobb bankoknál 1-5%-ig terjedtek régebben a végtörlesztési dííjjak.
Ez a jelenlegi tőketartozásdra értendő. Tehát ha 6,7 millió még a tőkéd,akkor annak az 1-5%-a. tehát min,67.000 Ft- 330.000 Ft ig terjedően. (bár a 330.000 Ft sem biztos,mert a legtöbb bank maximalizálni is szokta,pl azt írták le hogy 2% de maximum 175.000 Ft)
Ehhez ismerni kellene a szerződésedet és az akkori hatályos hirdetményt. Magyarul a legrosszabb esetben 7 milla körül kell szőröstül-bőröstül visszafizetni. (a 16 hátralévő év kamatait tehát nem)
Ha nem tudsz elmenni a papírjaidon a bankban pontosan meg fogják neked mondani, Kérsz egy lezárási ajánlatot és abban pontosan benne lesz,mennyit kell! :)
Van egy házhitelünk 6,7M tőketertozás. 20 éves futamidő még 16 év van hátra belőle.
Lehet ki tudnánk fizetni ezt, csak nem tudom ilyenkor ez hogy működik.Tudom a banknál tudnak pontos választ adni de ha valaki tud irányabó választ adni hogy ilyenkor ez miként szokott működni azt megköszönném.Szóval ha meglenne ez a pénz ( 6,7M)
és ezt ki szeretném fizetni egy összegben mintegy kiváltsam a hitelemet,így a bank elvesztené a sok kamatot amit ugye befizetnék a 16 év alatt még.Az lenne a kérdés hogy erre a 6,7M -ra szoktak -e ilyenkor ráplusszolni hogy nekik is meglegyen a haszon ,és hogy ez kb. mekkora összeg lehet?
Nagyon sokszor kitárgyaltuk már itt is és más fórumokon is. Fél illegális pilótajáték,közönséges szélhámosok-csalók átverési játéka. Fogyasztói csoportok,hitel,pénzt nem adnak,kisorsolnak egy szerencsés nyertest a balekok összedobott pénzéből.
1-2 hónapig tartózkodnak egy adott helyen,utána felszívódnak az irodáknak a hűlt helyét találni.
SZiasztok!!Még uj vagyok itt van egy EMH kft BP aki hirdeti magát hogy bárlistásoknak is kölcsönt add.Nem tudtok erről a kft -ről valamit???? Mert telefonon beszéltem velűk és nekem nagyon nem tetszik valami ez a gyors űgyintézés ez a kevés törlesztő részlet .ha valamit tudtok róluk irjátok már meg kösönöm..