Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Szervusztok,úgy döntöttem hogy szeretnék tulajdonosa lenni. De mivel nem nagyon vagyok tapasztalt ezért ki szeretném kérni a véleményetek erről a típusról( http://nyilpuska.hu/ ). Válaszootokat előre is köszönöm. Üvözlettel norbert.
"Játszó" gázpisztoly szeretnék vásárolni főleg a kinézet a súly és az ár a fontos. Bruni P38 -asban Keserű Army -ban gondolkodok. Tudtok segíteni, megbízható, tartós ? Ha tudtok más olcsó pisztolyt lécci szóljatok.
Már nem akarok kellemetlenkedő lenni. De e témában sokan árulnak flóbert fegyvereket amik engedélykötelesek. Tehát valakinek nincs engedélye akkor nagy bajba kerülhet egy ilyen oldalon.
Helló! Megkérdezhetem milyeny nyílpuskát vettél? És hogy mennyire vagy megelégedve vele? pontosság? Márka? Ára? ...stb! Csak mert nekem is van egy 150 Fontos, és nagyon tetszik, mostanában elég sokat lógok rajta!
"A flobertben a perem tartalmaz gyuelegyet, a hüvelyfenékben szilárd robbanóanyag van."
Rajzolnál egy gyors skiccet, hogy ez pontosan miként van? Érdekelne, hogy mit használnak gyúelegynek és mit szilárd robbanóanyagnak? És hogyan szeparálják a kettőt?
Igen, én is hülyének nézve éreztem magam... De majd ha bejelentkeztem Pestre lakóhelyileg. Dabasra ingázzon a nyavalya. Belépek egy lövészklubba, levizsgázok, leteszem a sporit, minősitőt, és járok éles lövészetre. Flobertet meg tartsák meg. Eddig ugy tudtam nem lehet saját automata fegyvere egy sportlövönek, de rosszul tudtam. Ez lesz az új hobbi...
Azért mert manapság Magyarországon divat a vadbaromság, főképpen az engedélyező hatóság seggvakarós, bunkó ügyintézői körében.
Menj vissza és hivatkozva a Fegyverekről és lőszertekről szóló 235/2004(VIII.31) Kormányrendelet 27. paragrafus (1) bekezdésben foglaltakra, mely szerint:
"...E rendelet eltérő rendelkezése hiányában a kizárólag 7,5 Joule vagy annál kisebb csőtorkolati energiájú lövedék kilövésére alkalmas tűzfegyver megszerzése és tartása céllövészetre a 20 sz. melléklet szerint....és az 1. Sz melléklet szerint annak a személynek enygedélyezhető, aki a 18 életévét betöltötte és nem áll a 3. sz paragrafus (1) bekezdésének c.) e.) pontjában foglalt kizáró rendelkezések hatálya alatt."
"A peremgyújtásos lőszerek csappantyút nem tartalmaznak. A néhány tized grammnyi gyúelegyet közvetlenül a vékony falú hüvelyfenék kiálló peremébe öntik. A fegyver ütőszege nem a hüvelyfenék közepére üt, mint a központi gyújtású lőszereknél, hanem a peremére. Amikor az ilyen lőszerhez készült fegyvert lőszer nélkül sütjük el, az ütőszeg a lágy lőszerhüvely helyett a kemény csőfarra üt, ami a csőfar felverődését vagy az ütőszeg törését okozhatja."
Nincs az a laikus aki ezt egy-két elolvasás után megértené :) De azért kösz, ezzel is közelebb jutottam a flóbert megértéséhez. De tényleg. A történelmi leírás is segít ilyenkor szerintem, az külön jó.
A flobert töltényekben nem csak gyuelegy van, az kevés volna a lövedék kilövéséhez, van bennük egy kevés szilárd halmazállapotú robbanóanyag, némelyikben pedig kisebb mennyiségű lőpor is.
Ha már idetévedtem megkérdezném, hogy szerintetek van-e rá esély, hogy eladjam a flóbert revolverem? 4mm-es kaliberű Alfa 441 fekete színű, fekete műanyag markolattal. MKH papír és engedélyen van rá természetesen. Kb. 100 lövést adtam le vele. A fegyver jó minőségű és pontos, de nekem nagyon hangos, a szomszédok nem örültek ha lövöldöztem vele, így inkább a légpuskámmal lövök, és még arra is hangtompítót szeretnék.
A peremgyújtásos lőszerek csappantyút nem tartalmaznak. A néhány tized grammnyi gyúelegyet közvetlenül a vékony falú hüvelyfenék kiálló peremébe öntik. A fegyver ütőszege nem a hüvelyfenék közepére üt, mint a központi gyújtású lőszereknél, hanem a peremére. Amikor az ilyen lőszerhez készült fegyvert lőszer nélkül sütjük el, az ütőszeg a lágy lőszerhüvely helyett a kemény csőfarra üt, ami a csőfar felverődését vagy az ütőszeg törését okozhatja.
A Flóbert-lőszer, helyesebben Flóbert-patron lőport nem tartalmaz! A lövedék kilövéséhez szükséges gázt maga a gyúelegy biztosítja, ami nem valami sok, de még így több lehet, mint a törvény által előírt 7,5 joule. Ezért némely Flóbert-fegyvereknél különféle gázelvezetési technikákkal csökkentik a csőtorkolati energiát, hogy a fegyver a törvényi előírásoknak megfeleljenek. A lőszert egy Flobert nevű francia puskaműves fejlesztette ki 1854-ben. Ez ekkoriban használatos csappantyú rézhüvelyét meghosszabbította, és egy kis gömb alakú lövedéket sajtolt bele. A mai változatok 6-8 mm-es hüvelyében 0,035-0,08 g gyúelegy található. A lövedék sebessége tipikusan 130-170 m/s, csőtorkolati energiája átlagosan 4-5 J, maximum 7,2 J. Kisebb kaliber a 4 mm Flobert és a 4 mm Flobert Long. A 6 mm Flobert Short-nak létezik hegyes végű lőszerrel szerelt változata is. A Long kivitel 8 mm-es hüvelyhosszúságú, a többi 6,2-6,4 mm-es. Még nagyobb átmérőjű a 9 mm-es Flobert. A 6 mm-es Flóbert patronhoz nagyon hasonló, de kisebb átmérőjű a .22 BB (Bulleted Breech Cap) és .22 CB kaliberű lőszer. A CB ugyanakkora mint a BB, csak kúpos a lőszer. Ezeket a rövid, peremgyújtásos lőszereket beltéri használatra, esetleg kis távolságra kártevőirtásra tervezték 1845 körül. Sebességük kicsiny (<210 m/s), a lövés hangja gyenge, teljesítményük hasonló az 5,5 mm-es légfegyverekéhez.
Magyarországon a 235/2004. (VIII. 31.) Korm. rendelet alapján Flóbert-fegyver csak engedéllyel tartható. Az engedélyt egyszer kell kiváltani, visszavonásig érvényes. Korábban engedély nélkül lehetett vásárolni Flóbert-fegyvert. Ezeket 2006. június 30-ig kellett bevizsgáltatni.
Ez egy jó kérdés. :) Hivatalosan flobert töltény a 6mm névleges átmérőjű, (valójában 5,6-os) peremgyujtásos lőpor nélküli töltény, és flobert fegyver az ilyen tölténnyhez gyártott fegyver.