Édeske, miután már ilyen jól kielemeztétek tárgytalan vagyok:-(
Logikusan, miután az út a Gyöngyösitől lefelé megy, az enyhe töltésen menő vasút alá, aluljárónak nevezzük.
Nem tudom mikori a történet, de az ötvenes években ott még út nem volt, csak a villamos bújt át, és úgy kicsiben elég egyértelműen aluljárónak tűnhetett. / szülők elmesélése alapján:-) /
Amióta én emléxem, már ilyen volt minden mint most, / a macsakakövet kivéve /
Még a busz és villamosmegállók is ugyanott vannak harminc éve.
Ma megint amolyan fotósétán voltam.. úgy mint ahogyan más napokon semmi céltudatos semmi direktes csak a véletlenre bízva mindent. Aztán egy kicsinyke meglepetésben volt részem. Amit előre mondok: Mindez közterületen történt és a fényképezőgép még csak nem is volt a kezemben úgy hogy fotózzak.
Hely: Cserhalom Csavargyár utca kereszteződése.
Tábla kirakva egy útépítkezésre, mint lezárás Privát terület - nem is mentem arra elolvastam. Morogtam magamban és mentem volna tovább. De utánam szól egy férfi, hogy: Mit akarok fényképezni?... szót szó követett és fogalmam sincs hogy miért, de egyre jobban kezdte el védeni a területet amelyért Ő valószínűleg mint kivitelező vagy felelős fellépett. Az érdekes az volt hogy nem is akartam fényképezni de Ő nagyon fontosnak tartotta közölni velem, hogy nem kívánja a jelenlétemet a területen és sehol ne készítsek itt képet. Erre aztán már kénytelen voltam megjegyezni neki, hogy eddig nem is akartam és nem is gondoltam rá. De így, hogy felhívta figyelmemet, hogy itt valami disznóságot találhatnék, hát nagyon sajnálom. de jobban odafogok figyelni erre a területre. Természetesen eljöttem, mert nem is volt semmi olyan ami a képre kívánkozott volna, de messziről azért készítettem egy portrét a jóindulatú valakiről
Mindenesetre, ha mást nem, de a XIII ker. beruházás részéről érdemes lenne egy kicsit ott körülnézni, ahol a semmit ennyire kétségbeesve vigyázzák Ott valami disznóság van!
A térképet köszönöm, minden világos, aluljáró/hid alatt/ rendben, de felüljáró?/persze,sajnos én mindig kocsival, talán azért nem ismerem ennyire a kerületet((/
Mikor tavaly télen rendesen összetörtem a kocsimat, akkor kerestem fel azt a környéket, mert az Opel szervizt akartam megtalálni a Fóti utnál. Az első emlékeimben /76/ nem szerepel alul-felüjáró. Öregszem(((
Ezen mi is agyaltunk tegnap a Zemberrel (bár szerintem az felüljáró :) ). A Béke-Gyöngyösi saroktól az egy picit odébb van, bár némi jóindulattal rá lehet fogni a "sarkot".
Kérdés, hogy az Újpest felé közlekedő 30-as busz megállója hol volt régen :)
Kedves Őslakosok! (tomajer, talán Te vagy a legilletékesebb! :)) )
Olvasom egy 1983-as kiadású könyvben a következőket:
...most már mehetünk vissza Újpestre. (...) Visszaindultunk. Itt a Béke és a Gyöngyösi út sarkán leszállított a buszról, azt javasolta, menjünk villamossal... és átvezetett az aluljárón.
Ni, ott volt aluljáró? Pontosan hol? Mikor szűnt meg?
Budapest +XIII. ker. 2004 -es képek 124 db +XIII. ker. 2005 -ös képek 338 db +XIII. ker. Europa Tower 29 db +XIII. ker. Duna Tower 144 db +XIII. ker. Margitsziget 78 db +XIII. ker. Dunapart 36 db
csavarogtam... és amikor a vonat elment felettem a hídon (Északi összekötőhíd) meglehetősen gyorsan hagytam el a fotózásom "szinterét"... olyan bizalomgerjesztően "ramaty" állapotban van a híd...