Igazán nem védeni akarom, mert az utóbbi 4-5 évben tesztcélokon kívül legfeljebb Winupdate-re használtam az IE-t. Viszont azt tényleg el kell ismerni, hogy a 7-es verzió nemcsak behozza az eddigi lemaradást, de tud néhány olyan dolgot is, amit a Gecko-motoros böngészők még nem. A magam részéről tartózkodnék az MS-ellenes prekoncepcióktól.
Mozillában / Firefoxban is vannak hiányosságok, könnyedén szerkeszthető olyan teszt hozzájuk, amin elbuknak.
Az egy év múlva való megjelenés konkrétum, vagy ex-has adat?
(OFF: Egy fokkal tényleg jobb lesz, de pont a a napokban olvastam egy tesztről, amin sajnos a hetes suxplorer is elbukik, de durván. Mondjuk a Firefox se tökéletes.)
hat, azt a szigoruan mar most elfelejtheted:) de teny es orvendetes, hogy ki fognak adni, mondjuk 1 ev mulvsza szerintem, egy olyan bongeszot, ami mar kepes lesz a 2-3 eve standard dolgokat ertemlezni, cska persze mire kijon, mar megint 1-2 ev kesesbe lesz:) De a semminel tenyleg jobb, mert sajna vannak akik kenytelenek hasznalni, vagy ami megrosszabb, onszantukbol hasznaljak :)
Úgy tűnik, végre igen. Strict doctype. Sok css-hack, amire a korábbi IE változatok hiányosságai miatt kényszerültek a designerek, nem is fog működni ezentúl, illetve jópár oldal, amit specifikusan az inkorrekt IE megjelenítésekre írtak, széthullik. A 7-es IE végre képes megjeleníteni a fixre pozícionált div tageket, és támogatja a .png transzparenciát is.
Felhasználók, akik soha mást még nem láttak az IE-en kívül, el lesznek ájulva a tabbed browsingtól, hogy mekkora újdonság. :-) Béta 3 verziót innen le tudod tölteni.
Pont a napokban beszéltük át ezt a témát egy másik topicon.
A történet arról szól, hogy a korábbi (6.0 alatti) MS böngészők finoman fogalmazva meglehetősen egyedien értelmeznek félre néhány W3C ajánlást. A tudatlan / nemtörődöm / lusta webdesigner pedig ahelyett, hogy crossbrowser kompatibilis megoldást keresne, inkább olyan weboldalt készít, ami nemcsak hogy "elfogadja" az IE hiányosságait, de még alkalmazkodik is hozzá = csak IE alatt jelenik meg / működik rendesen. Következésképp, amikor a gyanútlan látogató mindent precízen a W3C ajánlásai szerint megjelenítő böngészővel téved egy ilyen oldalra, akkor látja, hogy valami nincs rendben, és azt hiszi, hogy ez az éppen használt böngésző hibája - holott éppen ő használja a korrektet.
Lesz nagy meglepetés jónéhány helyen, amikor az addig rendszeresen látogatott honlapokat majd a rövidesen megjelenő 7-es, szigorúan a W3C ajánlásai szerint működő Internet Explorerrel nézi meg a kedves júzer.
Mert többlet munka megírni úgy, hogy egyformán menjen Firefox/IE/Opera alatt. Mivel IE a piacuraló, ezért megelégedtek azzal, hogy csak az alatt menjen.
Aha, utólag már kapcsoltam. De miért is nem csinálja amit írsz?
Tényleg! Ezt eddig észre sem vettem. Igaz nem olyan régen tértem át a Mozillára. Az IE frankón mutatta. Viszonylag sok képet tettem már fel, néha megnéztem. (a szövegformázással nem sokat törődöm)
A hozzászólás ablaknál lévő Megnéz gomb mibenlétéröl folyt a társalgás. Ui ennek elméletileg az lenne a dolga, hogy megmutasson elküldés előtt a hozzászólás végső kinézetét (beszurt képecskékkel, formatál szöveggel). Ehhez képest nem ezt csinál.
Merthogy a beszúrt szöveg a csudaszoftban ALT-ként kódolódik, amit Mozi-FF helyből nem lát, lévén, hogy a szabványos TITLE attribútumot használja magyarázószövegnek, az ALT arra vonatkozik, ha nem jelenik meg a kép, ALTernatívaként ezzel pótolja... Egyébként erre is van plugin: POPUPALT (keresd meg a guglin), ez megmutatja az ALT attribútummal járó szövegeket is.
Vagy úgy, hogy átkapcsolod angolra a keymap-et arra a kis időre, mint ahogyan én teszem. ;) Egyébként Mozilla 1.7.13-at írunk, de már nem fejlődik. Lassan ideje lenne Firefox-ra áttérned. Levelezéshez pedig Thunderbird.
Mondjuk ez a linkpróba nem igazán jött be! Szerintem "http://http//forum.index.hu/Custom/showFAQ#szerkeszt" a felkínált http:// bentragadt, ki kell törölni ...
Én pedig a kép beszúrásoknél megadott szöveget, képaláírást hiányoltam. Sajnaos a Mozilla csak a tulajdonságok megjelenítésekor mutatja meg.
Tulajdonképpen nem zavar a kódok kézzel irogatása, az egyetlen kényelmetlenség, hogy az angol nyelvű billentyűzetemen pár ékezetes magyar karaktert ippeg a szögletes zárójelre képeztünk le. De azért a dolog megoldható - pl. úgy is, hog nem írok ékezeteket :)
(Azért vigyázz, mert egy-két(?) dolgot nem szabványosan csináltak a csodaszoft gyártói, pl a színnél a color=#abcdef-ben az=-t ki kell cserélni kettőspontra: color:#abcdef. Csak, hogy egyszerű legyen...