Sziasztok,
elnézést, hogy csak így ismeretlenül beírok egy fórumba, egy mentségem, hogy a téma foci, az idő rövid, és igazi, ráadásul írásképes drukkerekre lenne szükségem. A következőről van szó: egy barátom kiad egy vicces focikönyvet, Book of Lists - Football, vagyis Listák könyve - Futball a címe, és az van benne, amit a cím ígér: tréfás, meglepő és szórakoztató , foci témájú toplisták. A kötet angol, és a világon mindenütt úgy szokták kiadni, hogy a tartalom mondjuk 20 százalékát a helyi szerkesztők az adott ország futballfolklórjából szedik össze, gyakran drukkerek segítségével. Na, ezzel próbálkozom én is. (Egyébként indexes szerkesztő vagyok).
Ha az alanti témák bármelyikéről eszedbe jut valami, küldd el a szily@mail.index.hu és a kosullo@gmail.com címekre. Akinek a szövege bekerül a könyvbe - terjedelmétől függetlenül! - annak egyrészt beleírjuk a nevét vagy nickjét, másrészt kap egy könyvet ajándékba.
Jöjjenek tehát a témák, ahol nagyon számítanék a jó drukkersztorikra. Mivel toplistákról van szó, nem kell sokat írni, 1-3 mondat elég darabonként.
- legjobb szurkolói dal, rigmus, gyalázkodás, csúfolódás, amit pályán hallottál kiabálni/énekelni vagy éppen te magad énekeltél. Írd le léci, milyen meccsen, mikor, és mire utalt a rigmus, ha nem lenne egyértelmű
- legjobb felirat, transzparens, amit láttál.
- életed legrémesebb nulla-nullás döntetlenje. Hol, mikor és miért volt annyira borzalmas, hogy most is emlékszel rá.
- majdnem elfelejtett focipálya-kaják (legendás zsíros brúgók, szendvicsek, akármi. Írd le, melyik pályán, ha megszünt, kábé mikor és persze, hogy mi volt a jó benne.)
- pályára beszaladt/repült állatok (lehet olyan is, amit bedobtak, olyan is, ami magától beszabadult.)
- a legfurcsább tárgy, amit bedobni láttál pályára.
- helyi legendák, népi hősök (ha ismersz olyan játékost, aki egy faluban/kisvárosban/nagyvárosi kerületben legendának számít, írj le róla egy rövid, jellemző sztorit!)
Egyetlen gáz van, miszerint most derült ki, hogy a leadási határidőt előre hozták, így azokat a cuccokat tudom felhasználni, amik most vasárnapig beérkeznek. Bocsánat a sok pofázásért, remélem érdekes a feladat és sokan írnak. Előre is köszi.
Szily László |