Röhögni fogsz, épp ma jutott eszembe! Jé mondom milyen szép név, nem is hallok sokat belőle... Meg is kérdem párom ha hazaér (bár a törpje tele van velem, mikor még nem is akarunk tesót, de már ilyennel nyúzom :))))
Miért lennének cigányos nevek? A mai cigányos nevek nem ezek...
Tudod az a bökkenő, hogy mi itt falun élünk, nem tudom elég-e ha ennyit mondok? :))) Egy Rozi nevű cigánylányka nevét nem szívesen látnám az én lányom nevének. Pedig nagyon tetszik - mármint a név :)))))
Pár háznyira tőlünk lakik egy 40-50-es Zsigmond, de ez pl nem zavar egyáltalán...
Tesóm anno azért nem nevezhette Rebekának a lányát, mert a család szerint mennyire zsidós név... Ő meg hagyta magát befolyásolni. Igaz nálam is szívéhez kapott mindenki, mikor meghallották hogy mik lesznek a fiúk nevei :)
Az ilyesmi nem befolyásoló tényező, mindegy, hogy az adott névvel ki él még, nincs köze hozzá. Nálunk a család mind a Violán mind a Rózsán kiborult, mindkettő cigányos névnek lett minősítve, és ment az ellenkezés ezerrel, a Rózsát küönösen nem akarták elfogadni. De utólag is jó döntésnek tartom mindkettőt.
Csak sajna van egy nem szoláriumos Rozi a környéken, 20 éves ha van, harmadik poronttyal, minden gyerekem mellé jut majd az oviban az övéiből is :| Finoman fogalmazok: elhanyagolt fajta. Hát így hogyan adhatnám ezt a nevet? :(((
Ugye hogy nem?! Pedig önmagában gyönyörű névnek tartom...
A Bella nem hangzik régiesnek (nekem). Az Emília nagyon tetszik, de a szomszéd bölcsibe jár egy kislány ezzel a névvel, és náluk az anyuka is Emília, meg a nagymama is... Az Emma szintén nem dobogtatja meg a szívem...
Hát majd visszatérek rá, ha netán valaha tényleg aktuális lesz :)))
(Nagyon halkan, nagyon zárójelben merem csak írni, hogy nekem a Rozália és a Gizella is nagyon tetszik.)
Júlia és Zsófia nekem is tetszik (bár elég gyakoriak...) de páromnak nem :(( Zsuzsáról nem tudom hogy beszéltünk-e már... Bár nem szívesen adnék olyan nevet, aminek a kezdőbetűje már "foglalt" :)
Azért ha még mindig nincs név, várd meg az áprilisi statisztikát, kíváncsi vagyok, hol lesz a Zsigmond. Baráti körben is van egy fél éves, és egyre több helyről hallom. Ettől függetlenül nem rossz, bár én nekem nem annyira jön be (magát a nevet nehezen kimondhatónak tartom, nekem a Norbert is ilyen, és az a típusú név, amit szinte mindenki becéz). Rajmund?
Bertalan egyébként nekem nagyon tetszik a neked ajánlottak közül.
Hajrá Zsigmond!! nekem nagyon tetszik, és nem csak Zsiga lehet, hanem Zsigi(szerintem ez tök aranyos) vagy Zsigu is, egy régi szomszéd kissrácot hívtak így.
család, ismerősök úgyis úgy szólítják, ahogy tőlünk hallják - ha nem, akkor szólok nekik, mint ahogy idegeneknek is simán megmondom, hogy mi merre hány méter.
a kérdésre válaszolva: a Zsiga nem a legjobb becenév :) de nem jobb a Szabolcs-Szabi, Sebestyén-Sebi, és társai sem, minden szempontnak nem lehet megfelelni :) (olvastam olyat is, hogy a Zétényt Zetornak 'becézik' az iskolában... szóval erről ennyit).
Az én 1 éves fiam is Zsigmond, család először a szívéhez kapott, mára megszokták!
Az első fiam ezt a nevet kapta volna, ha nem pont május 2-re lettem volna kiírva vele :))))))) Így gyorsan kerestünk egy másik nevet, így lett ő anno Vilmos. Mindenáron régi magyar neveket akartunk, amivel nem futkos minden harmadik ember :)
(bezzeg ha lányunk lett volna, nagy bajban lettünk volna, és noha még nem aktuális - talán soha nem is lesz az -, de hasonló csengésű és típusú lánynevekre vannak ötleteitek? Csillag vezetéknévhez)