Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.11.26 0 0 4751

Asszem megtaláltam Mustaine magyar megfelelőjét Nagy Feró személyében. Tagcsere fronton mindketten bizonyítottak rendesen, s mindkettő betegesen az átlagosnál talán jobban kötődik korábbi zenekarához. A Beatrice egyik legutolsó lemezén egész jól elő is adja a "Mielőtt Végleg Elmegyek"-et = Mechanix-effektus:))) Persze különbségek is vannak, hiszen annak ellenére, hogy mind2 önjelölt bohóc, Feró egy igazi showman, Mustaine pedig bohóc létére tényleg mentes mindenféle humorérzéktől, a közönségkontaktja pedig kimerül annyiban, hogy élőben jelenik meg a színpadon.

coys Creative Commons License 2013.11.02 0 0 4750

Én nem szeretem Drovert, a játéka elég sablonos, (igaz lemezen és koncerten is 100%-ot nyújt), Menza sokkal jobb dobos (volt) és látványosabban is üt(ött). Viszont már évek óta nem volt komoly zenekara (egy youtube video nem jelent semmit) Shawn viszont már 10 évet lehúzott Dave mellett nem hinném, hogy elmenne vagy kirugnák. Tipikus színtelen-szagtalan, szürke egér, a 2 Davenek pont ilyen emberre van szüksége, akik nem szól bele a zenébe, nem panaszkodik a sajtóban, hogy a menedzsment szerinte túl sok pénzt tesz el. 

Chris már más tészta. Nagyon szomorú lennék ha elmenne. Az eddigi csapatai közül messze a Megadeth a legnépszerűbb. Pénzügyileg is kényelmet biztosít, jól mennek a lemezek, rengeteg turné. Ő esetleg csak akkor távozna szerintem, ha nem élhetné ki a kreativitását. Egy Rob Zombi interjút olvastam a hammerben, az volt benne, hogy náluk az a munkamódszer, hogy Ő és John 5 írják a dalokat. A zenekar többi része nem vesz részt a kreatív folyamatokban de több tízezer fős csarnokokban játszanak. Akinek fontos, hogy kiélje a dalszerzési vágyait nyugodtan lehet, ha pár fős kubokban akar fellépni az arénák helyett. 

Előzmény: Mirrmurr (4749)
Mirrmurr Creative Commons License 2013.11.02 0 0 4749

- Igen. Jó.

- Igen. Dobos, gitáros.

Előzmény: Törölt nick (4748)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.02 0 0 4748

Kérem a tippeket:

- Lesz még új megadeth album vagy sem? Ha igen, akkor milyen?

- Lesz még tagcsere? Ha igen, akkor melyik poszton?

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.04 0 0 4747

inkább citrompótló! :))) A Cryptic instrumentális verzióján sokkal fajábban van előadva. Az ilyen trash-zenekaroktól az unpluggedozás meg sokkal inkább egy óriási képmutatás, semmi több. Ideje lenne új menedzser után nézni.

Előzmény: Törölt nick (4744)
Raynes Creative Commons License 2013.08.31 0 0 4746

Nem rossz az új Annihilator lemez, bár szerintem nem is kiemelkedő. Erősen közepes, hallgatható.

Santoro Creative Commons License 2013.08.30 0 0 4745

Zseniális.

Előzmény: Törölt nick (4744)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.30 0 0 4744

Hiánypótló.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 4743

Nem sajna, már nézegettem bitről bitre

Előzmény: Raynes (4742)
Raynes Creative Commons License 2013.08.18 0 0 4742

Nem lehet, hogy a 3. bónusz a rejtett sáv? Mondjuk valamelyik dal végén hosszabb csend mögé rejtve?

Előzmény: Törölt nick (4741)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.18 0 0 4741

1 kérdés: a főhadiszálláson az olvasható, hogy a Deluxe Edition 3 bonus track-ot tartalmaz. Megkaptam házassági évfordulóra a CD-t, de eddig csak 2 bonus trakkot találtam meg (All I Want + A House Divided), az állítólagos harmadiknak nyoma sincs. (ez állítólag a CTE-szám koncertfelvétele a tavalyi turnéról) Nem mintha sokat várnék attól a felvételtől, de azért illene már előkerülnie. 3D borító megvan.

Törölt nick Creative Commons License 2013.08.14 0 0 4740

Mindig is Newstedet kedveltem a legjobban a metallicából. Igazi háttérfigura, aki maximálisan odateszi magát. De amit frontemberként művel a Phantom Lord (amúgy is elég gáz) előadása közben, az egy igazi bénáskodás. Komoly erőfeszítésbe kerül végignézni.

Mirrmurr Creative Commons License 2013.08.10 0 0 4739

Vicces hír, de sajnos 2013-ban semmilyen érvényességgel nem bír az összehasonlítás. Én is például egy rakás CD-t még most veszek meg, amit annak idején nem tudtam megtenni, de mára lettem kőgazdag, ezért bepótolom a hiányosságokat. Igaz, nem mindet.

Előzmény: Törölt nick (4738)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.10 0 0 4738
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4737

Ezeket beküldhetnéd a "főhadiszállásra". Simán verik a hírekhez beollózott képeket.

Előzmény: red_rock (4736)
red_rock Creative Commons License 2013.08.02 0 0 4736

Pár régebbi kép a budapesti koncertről:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563197677070816.1073741830.558726037517980&type=3

coys Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4735

The Scorpion

44 Minutes

Sleepwalker

Washingon is Next

Blackmail The Universe

Die Dead Enough

Dialectic Chaos/This Day We Fight

Public Enemy No.1

New World Order (tudom... de akkor is imádom)

Headcrusher

+ Super Collider

Előzmény: DortmundFan (4732)
Törölt nick Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4734

Csak időrendi sorrendben tudom összeállítani

1. Back in the Day

2. Of Mice and Men

3. Shadow of Deth

4. Burnt Ice

5. Dialectic Chaos

6. 44 Minutes

7. The Right to go Insane

8. Whose Life

9. Dance in the Rain

10. A House Divided

Aki ért hozzá, készíthetne egy internetes szavazást, mint amilyen a Rude Awakening előtt volt a megadeth honlapján, s a mi a setlist összeállítására vonatkozott. Ideje lenne egy erős ráncfelvarráson átejteni már a setlistet. Mindenki kiválaszthatna kb 24 számot a listáról, aztán elküldeni a linket a mesteréknek. Tud valaki ilyen netes szavazást gyártani?

Mirrmurr Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4733

Az Endgame számai.

DortmundFan Creative Commons License 2013.07.10 0 0 4732

Pörgessük fel egy kicsit a topicot.
Bár nem vagyok az a szavaztatós fajta, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, kinek melyik a 10 kedvenc száma az új érából. (A World Needs A Hero óta mondjuk, azidőtájt hagytak fel a rádióbarát stílussal)

Az én Top10-em:

1. Die Dead Enough

2. Black Swan

3. Disconnect

4. 44 Minutes

5. Dance In The Rain

6. Back In The Day

7. Never Walk Alone...A Call To Arms

8. Don't Turn Your Back...

9. United Abomination

10. Cold Sweat

Törölt nick Creative Commons License 2013.07.09 0 0 4731

Nos, a SC-t valahová a Youthanasia és a Risk közé tenném. Meghallgattam jó párszor, de egyelőre nem ragadott meg s biztos, hogy már nem is fog, azaz elmúlt a késztetés az újrahallgatásokra vonatkozóan. Van rajta 2-3 jó szám (Dance in the Rain, Forget to Remember, A House Divided) és ennyi. Még valami: a sikertelenség néha áldozatokat is követel (azaz felelősöket, akik között persze nem lehet ott a mester, hiszen a Risk sem az ő hibája volt). Mi a tippetek: Ki fog távozni a legközelebbi fejcserénél? (már ha megadatik)

Mormogi Papa Creative Commons License 2013.06.29 0 0 4730

Akinek az Ívájl és hamarosan érkező Ö nájöléjdör album mellett is thrashéhsége van, melegen ajánlom az Exodus - B: The Human Condition 2010-es albumát. Fasza:

Törölt nick Creative Commons License 2013.06.22 0 0 4729

Az alap gondot az okozza itt, hogy a deth rajongók egyik fele csakis trash-t hajlandó befogadni, a másik félnek meg majdhogynem mindegy, csak jó legyen ami kijön.

Mormogi Papa Creative Commons License 2013.06.22 0 0 4728

Minden esetre elég érdekes, hogy a Megadethet a saját topicjában kell "megvédeni" a saját "rajongóitól".

Pedig nekem sokáig a Megadeth volt a favorit. Abszolút rajongújuk voltam. Viszont a mostani album előtti 3 albumuk olyan nagy csalódást okozott, hogy az én szememben a banda halott. A mostani egy kellemes lemez, némi Megás hangulattal, nem nagy szám, de ezt legalább lehet hallgatni, és beleillik a Risk/TWNAH/TSHF sorba. Persze meg tudom érteni, hogy egyeseknek nem tetszik, de nem tudom, hogy mire alapozva vártak jobbat. Persze álmodozni szabad, csak annak csalódás a vége.

Illetve lehet feszegetni, hogy melyik bandának hány albuma jelent meg, még mindig tartom, hogy mö sztéjn papának is azt az utat kéne bejárnia, mint vaadörznek. Waters hiába van mindig új arcokkal körbevéve, szerintem jó arcok azok is, jót zenél velük. Az utolsó 2 Annihillator album valóban vitatott a rajongók körében, de szerintem igen csak nem szégyenkeztek vele. Soha rosszabb thrash albumot ne kapjunk, mint azok.

Nem számít, hogy két banda mennyire sikeres egymáshoz képest. Ha egyszer mindketten azonos műfajban mozognak, akkor össze lehet/kell őket mérni. Régen ment itt mindig a panaszkodás, hogy állandóan a mö thelikával hasonlítgatják a megödetet. Annak is vége, már talicskáék is bele vannak állva a földbe rídkéjükkel... nagyon durván.

Előzmény: coys (4727)
coys Creative Commons License 2013.06.22 0 0 4727

"Ha ismernéd az Annihilatort, nem beszélnél ilyen nagy marhaságokat... Szakmailag jobb az Annihilator már régóta... Évek óta sokkal jobb, technikásabb, ötletesebb, keményebb cuccokat tesz le az asztalra Jeff, mint Dave."

Ismerem az Annihilatort bár nem tartoznak az über kedvenceim közé. 2010-ben adak ki utoljára lemezt, ami szerintem elég gyengécskére sikeredett, az ezt megelőző Metalról sem fognak külön fejezetet írni a metal nagykönyvébe. Ezalatt az idő alatt a Megadeth kiadott 4 lemezt, amikben volt bőven ötlet, keméynség és technikázás. A Mustaine/Broderick páros pedig egyértelműen jobb, mint a Waters/Padden. Az sem véletlen, hogy Waters körül soha nincs egy kialakult mag mindig új arcokkal van körülvéve...

"Ha arra gondolsz, hogy több a lemezeladásuk, meg többen vannak a koncertjükön, akkor az inkább annak köszönhető, hogy Jeff megmaradt a thrash vonalon, nem kezdett el bohóckodni a rádióknak, mint ahogy tette azt 10 évig a 90-es években Dave..."

Az Annihilator 1989-ben adta ki az Alice In Hellt. Ekkora már a Megadeth kiadott 3 lemezt, amivel elég komoly népszerűséget értek el. Azt hiszem nomad írta, hogy ha 93 után a kisúját se mozdítja meg még abból is vígan megélne még az unokája is. A RIP után nem volt értelme még gyorsabban technikásabban játszani a thrasht. Kb, mint a Slayernél 86 után. Ezért is váltottak irányt, de ezt semmiképpen nem nevezném MTV-s bohóckodásnak.

"Jeff nem slágereket ír, hanem technikás thrasht, amit a Megadethnek is játszania kéne, csak hát sajnos Dave-nek kevés normális ötlete van mostanság...Már a múltkori albumnál is alkotói válságban volt, mert az album felét teletette régi cuccokkal..."

Az volt az utolsó Roadrunneres Megadeth lemez, szerintem meg akart tőlük szabadulni ezért tett fel régebbi dalokat. Gyanítom Dave egy komoly koncertlemezt vagy egy monstre válogatást szeretett volna pár új dallal amibe kiadó nem ment bele.

"Figyeld meg, hogy az augusztusban megjelenő Annihilator köröket ver majd a kiszivárgott 2 nóta alapján az új Megadeth-re... (persze nem biztos, hogy a többi szám is király lesz, de sanszos nagyon)."

Majd meglátjuk... biztosan meg fogom hallgatni. Minden esetre elég érdekes, hogy a Megadethet a saját topicjában kell "megvédeni" a saját "rajongóitól".

Előzmény: Csabaking (4722)
Mormogi Papa Creative Commons License 2013.06.22 0 0 4726

Szerintem is. Félreértettetek. Nem azt mondom, hogy a Risk, TWNAH (vagy a St. Anger) a kedvencem. Csak már ezeket is visszasírom. Én még mindig nem értem, hogy miért baj, ha egy banda kevésbé népszerű. Attól még a Mega csinálhatna normális albumokat.

Előzmény: deliriousnomad (4725)
deliriousnomad Creative Commons License 2013.06.22 0 0 4725

Szerintem ez az új lemez azért lényegesen jobb a World Needsnél, a dalok is jobbak és a hangzás is jobb.

Előzmény: Mirrmurr (4724)
Mirrmurr Creative Commons License 2013.06.21 0 0 4724

Ma 17:14:29-től 18:03:22-ig hallgattam a The World Needs A Hero-t, most néztem meg. Ezt megelőzően kb. 2001-ben utoljára. Akkori fülemnek eléggé laposnak tűnt, a Dread meg a Hangar volt úgy-ahogy élvezhető. Mostani fülemmel és tapasztalatommal jóformán elviselhetetlen. Szarul is szól, ráadásul tök sótlan. Erőltetett metálkodás az azt megelőző puhánykodás után. Jegyzem meg, a puhánykodásban azért nagyon jó dalok voltak, pusztán a márkajelzés nem stimmelt.

A mostani húzás megint olyasmi irányt mutat nekem, mint a fent említett lemez esetében. Várom a következő lemezt.

deliriousnomad Creative Commons License 2013.06.21 0 0 4723

Nagyon fasza zenekar, ami sokkal jobban tartja magát, míg a Big Four. - Milyen szempontból? Anyagilag biztosan nem, Európában meg Japánban középklubbanda, Amerikában azt sem tudják, hogy egyáltalán léteznek még. Bayern München - Békéscsaba effektus valóban.

Megtehetné, hogy egy albumon 5 évig írja a számokat, és 5 évig tökéletesíti. - Ez nem így működik, egyrészt gyógyult drogosként nem egyszer lenyilatkozta, hogy muszáj lefoglalnia magát, mert különben olyasmiken kezd el járni az esze, amin nem kellene, nyilván ezért megy a zenélés mellett a taek won-dótól kezdve a kávébizniszig a világon minden, másrészt vérbeli zenész, aki alighanem megdöglene, ha nem írhatna dalokat. Plusz azt se felejtsd el, hogy a Megadeth szintjén csatlakozik a zenekarhoz egy komoly üzleti birodalom is, ami rengeteg embernek ad napi megélhetést. Ezt nem lehet csak úgy egyik pillanatról a másikra állva hagyni vagy kiszállni belőle.

Sok értelmét zeneileg sem látom összehasonlítani a kettőt, de ha már mindenáron ragaszkodsz hozzá, akkor az Annihilator körülbelül 1993-ban adott ki utoljára olyan lemezt, amin nem nagyon volt vita a táborban. Tudom, mert én is fan vagyok, nagyon szeretem őket ettől még, de ne csináljunk már úgy, mintha a mai Annihilator valami ultraetalon lenne a műfajban... Jeff ma is zseniális gitáros, de ugyanúgy nagyon rég maga mögött hagyta már a fénykorát, mint Mustaine. Az más kérdés, hogy neki nem ment el közben az esze.

De mondjuk ha nálad a St. Anger bármilyen összefüggésben is pozitív példa, akkor valószínűleg nem fogunk közös nevezőt találni.

Előzmény: Mormogi Papa (4719)
Csabaking Creative Commons License 2013.06.21 0 0 4722

"Az Annihilatort a Megadethel összehasonlítani kb olyan, mintha a Békéscsabát mérnéd össze a Bayern Münchennel."

Ha ismernéd az Annihilatort, nem beszélnél ilyen nagy marhaságokat... Szakmailag jobb az Annihilator már régóta... Évek óta sokkal jobb, technikásabb, ötletesebb, keményebb cuccokat tesz le az asztalra Jeff, mint Dave. Ha arra gondolsz, hogy több a lemezeladásuk, meg többen vannak a koncertjükön, akkor az inkább annak köszönhető, hogy Jeff megmaradt a thrash vonalon, nem kezdett el bohóckodni a rádióknak, mint ahogy tette azt 10 évig a 90-es években Dave...

Biztos, hogy népszerűbb a Megadeth, pl. annak idején én is az MTV-ből ismertem meg a Megadeth-tet a Countdown után... De ez a megasiker főleg a slágereknek meg a rádióban/tv-ben történő megjelenésnek köszönhető, és nem annak, hogy jobb zenét nyomatnának... Anélkül is sikeresek lettek volna, kb. mint az Annihilator... Az Annihilatort pl. csak a Metal Hammerből ismertem meg, és mikor meghallottam őket, bizony rögtön bólogattam, hogy igen, ez kell nekem, hol voltak ezek eddig??? (Nem a tv-ben, nem a rádióban...)

Jeff nem slágereket ír, hanem technikás thrasht, amit a Megadethnek is játszania kéne, csak hát sajnos Dave-nek kevés normális ötlete van mostanság...Már a múltkori albumnál is alkotói válságban volt, mert az album felét teletette régi cuccokkal...

Figyeld meg, hogy az augusztusban megjelenő Annihilator köröket ver majd a kiszivárgott 2 nóta alapján az új Megadeth-re... (persze nem biztos, hogy a többi szám is király lesz, de sanszos nagyon).

Tudom, erre azt mondod majd, hogy akkor hallgassam azt, amit meg is fogok tenni. Az új Megadeth-hez meg sok sikert, nekem sajnos nagyon unalmas, öreguras... Talán a következő izgalmasabb, ötletdúsabb lesz...

Előzmény: coys (4721)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!