Keresés

Részletes keresés

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.29 0 0 107003

"Ha ló nincs, szamár is jó!"?

Előzmény: Mertnemkáder (107001)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.29 0 2 107002

Drámai migrációs helyzet Németországban

"Energiaválság, infláció és a lakosság egyre nehezebb helyzete ellenére a német kormánynak 2,9 millió nyilvántartott migráns még mindig nem elég. A jogi, képzettségi és kulturális követelmények újabb és újabb lazításával meghívást intéznek a világ képzetlen tömegei felé. Koenen Krisztina jelenti Németországból.

Sokan meg vannak győződve arról, hogy 2015 és 2016 voltak a 21. század német történelmének tragikus sorsévei. E két év során visszafordíthatatlanul megváltozott az ország lakosságának összetétele, kultúrája és nem utolsó sorban szellemi színvonala. Hála az összes azóta hatalomra került kormánynak és kormánypártnak (a kereszténydemokrata CDU-nak, az SZPD-nek, a Zöld Pártnak és a szabaddemokrata FDP-nek)

a mai napig sem tudjuk, hogy pontosan hány migráns érkezett ezekben az években Németországba.

...

Amit tudunk, az a következő: Öt évvel később, 2020-ban a nyilvántartottaknak mindössze 29 százaléka élt önálló keresetből, a többiek a német adófizetők vendégeként élvezték a jóléti állam adományait. Bár a migránsok a német lakosságnak alig valamivel több mint két százalékát teszik ki (ez nem biztos, és a szám most éppen milliós nagyságrenddel növekszik), ők követik el a gyilkosságok 12 százalékát és a nemi erőszakos bűncselekmények 10 százalékát.

A valószínűleg több mint kétmillió, főleg iszlám országokból származó migráns azóta teljesen megváltoztatta Németország mindennapi életét."

Ajánlom elolvasásra.

Mertnemkáder Creative Commons License 2022.10.29 0 0 107001

Közismert dolog, hogy a Kinai Kommunista Párt egy fából készült szamarat állított fel Peking főterén

https://c.tenor.com/4HFMsZb0hqUAAAAC/communist-donkeh.gif

a KKP diadalma szimbólumaként.

PÁRTrejtvény: Hogyan kiáltottak fel a kis kínai pionyírkák, 

mikor megpillantották a kész diadalmas szobrot?

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 0 107000

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 0 106999

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 0 106998

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 0 106997
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 0 106996

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 1 106995

Szellemi táplálék.

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 0 106994

Töredelmes vallomás Puzsér Róbertnek

Kérlek, bocsásd meg nekem, hogy gecinek gondoltalak, akinek az a legfőbb baja, hogy ritkán kap szerelemből csókot.

„Drága, aranyos, megfellebbezhetetlen, virágba borult Puzsér úr, szívemnek gyöngyháza, lelkem Robikája!

Igazad van.

Istenem... kimondtam...

Nem is sejted, mióta hordozom magamban ezt a titkot, mióta emészt engem ez az egész.

Igen, igazad van: nekem nincs saját véleményem.

Soha nem is volt.

Már bimbózó gyermektestemet szemmaró véleménytelenségben szárítottam.

Aztán nagy lettem, és rádöbbentem, hogy nekem nincsen véleményem. Semmiről, soha.

Én vagyok a vélemény nélküli ember.

És akkor elhatároztam, hogy szert teszek véleményre.

És elmentem a Központi Vélemény Ellátóba.

Nem fogod elhinni, mi történt.

Ott álltál, ott álltatok ti mind, előttem, a sor elején, közvetlenül a pultnál.

És megkaptatok minden véleményt, azonnal, amire csak szükségetek volt.

Soha nem felejtem el a csalódásomat és a kétségbeesésemet. Hiszen én is szerettem volna olyan sok, szép, friss véleményt, amit ti megszereztetek.

Mindig friss, ropogós vélemények voltak ott, a Központi Vélemény Ellátóban. Ráadásul szinte ingyen. Némi lelkiismeretért cserébe megkaptatok mindent, ti, akik a sor elejére kerültetek.

És micsoda véleményeket! Lelkem Robikája, volt ott vélemény Marxtól, Bródy Jánostól meg a Nádas Pétertől. És azt ti mind elkapkodtátok előlem. Sőt, a pult alól kaptatok egészen friss véleményeket Sartre-tól meg Beauvoir-tól.

És az mind-mind a tiétek lett, és nem adtatok belőle senkinek.

Akkor mi, akik lemaradtunk a Központi Vélemény Ellátó nagy kiárusításáról, elmentünk, és alternatív vélemény ellátókat kezdtünk felkutatni.

Apró, kicsike, rosszul világított ellátókat látogattunk sorra, azokból szedegettük össze, ami megmaradt. Kevéske Németh Lászlót, Szabó Dezsőt, Hamvas Bélát, Julien Bendát, Ortegát, Camus-t, miegyebet, csak a reszlit, tudod.

Nekem, nekünk, vélemény nélkülieknek ez maradt.

Bezzeg ti ott fényeskedtek a nagyok fáklyafényénél –

»Ki tudja, mit hoz még a holnaptalán majd lesz egy szebb világHol minden ember ünnepelhets nekünk is nyílik majd virág«

Istenem, micsoda mélység, minő eredetiség, és ez mind-mind a tiétek...

Nem nyafogok, Robikám, hisz’ most már késő. Most látom, milyen rozsdás ő. Ő is.

Mindenesetre, most, hogy ilyen pompásan megírtad rólam az igazságot, gyorsan elszaladtam valamelyik sötét, hátsó udvari vélemény ellátómba, hogy mi legyen a véleményem erről, vagyis hát rólad, fényességes padisahom.

Drága Róbertem, meghátráltam. És soha többé nem próbálkozom az önálló véleményalkotással. Egyszerűen reád, reátok csüggesztem tekintetem, és magamba szívom a Központi Vélemény Ellátóból nektek juttatott csodákat, és megkísérlem ellesni tőled az emberi méltóság védelmezését.

És kérlek, bocsásd meg nekem, hogy gecinek gondoltalak, akinek az a legfőbb baja, hogy ritkán kap szerelemből csókot. Nem így van. Te a magyar szellem világító szeneslámpája vagy, a fény az éjszakában, dal a pusztán, odaragadt nyom a fajanszon. Taníts engem, Mester...”

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 1 106993

Eurostat: Romániában él a legtöbb kiskorú mélyszegénységben, hazánk viszont Németországnál is jobban teljesít

"Az Eurostat október 27-én közzétette jelentését a mélyszegénységben élő fiatalkorúakra és felnőttekre vonatkozóan. Az uniós átlag szerint 2021-ben a 18 év alattiak közel negyede (24.4 százaléka) élt mélyszegénységben, vagy szenvedett el társadalmi kirekesztést, míg a 18 éven felüli felnőttek esetében ez a szám 21.1 százalék.

Az uniós tagállamok között Románia teljesít a legrosszabbul.

Romániában a kiskorúak 41.5 százaléka érintett, szomszédunkat a „rangsorban” Spanyolország (33.4 százalék) és Bulgária (33 százalék) követi. Magyarország az uniós átlag körül teljesít, megelőzve az említett országokat, Görögországot, Olaszországot, Luxemburgot és Németországot."

stb.

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 0 106992

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.28 0 0 106991

The 634-page report on Hunter Biden’s laptop — and 459 alleged crimes

By Miranda Devine October 26, 2022 10:24pm Updated

"Right-wing nonprofit research group Marco Polo finally has published its Hunter Biden laptop opus, a thorough forensic examination of every document on the first son’s notorious MacBook computer that he abandoned in a Delaware repair shop in April 2019. 

The 634-page report (plus 2,020 footnotes) lists six alleged crimes committed by Joe Biden – including tax evasion and violations of the Foreign Agents Registration Act (FARA) – alongside 459 crimes it alleges were committed by Hunter, including illegal foreign lobbying and money laundering. 

The group’s firebrand founder Garrett Ziegler, a 26-year-old former deputy to Trump White House adviser Peter Navarro, has sent the report to more than 4,000 people, including every member of the House and Senate, White House staff, US Attorney offices and every contact on the laptop.

He also sent a copy to every one of Hunter’s former classmates in the class of 1988 at the tony Archmere Academy in Delaware.

The accompanying note reads: “We thought you might be interested in reading about your most infamous classmate. We believe that Archmere Academy really molded Hunter into who he is today.”

trenslate:

"A Marco Polo jobboldali nonprofit kutatócsoport végre közzétette Hunter Biden laptop-opuszát, amely az első fia hírhedt MacBook számítógépén található minden dokumentum alapos igazságügyi szakértői vizsgálata, amelyet 2019 áprilisában egy delaware-i javítóműhelyben hagyott el.

A 634 oldalas jelentés (plusz 2020 lábjegyzet) hat Joe Biden által elkövetett állítólagos bűncselekményt sorol fel – beleértve az adóelkerülést és a külföldi ügynökök regisztrációs törvényének (FARA) megsértését –, valamint 459 olyan bűncselekményt, amelyet Hunter követett el, köztük illegális külföldi lobbitevékenységet és pénzt. mosás.

A csoport alapítója, Garrett Ziegler, Peter Navarro, Trump Fehér Ház tanácsadójának 26 éves helyettese, több mint 4000 embernek küldte el a jelentést, köztük a Ház és a Szenátus minden tagjának, a Fehér Ház munkatársainak, az amerikai ügyvédi irodáknak és minden kapcsolat a laptopon.

Elküldött egy példányt Hunter minden egykori osztálytársának is a delaware-i Tony Archmere Akadémia 1988-as osztályában.

A mellékelt megjegyzés így szól: „Azt hittük, hogy érdekelhet, ha olvasni fog a leghírhedtebb osztálytársáról. Hiszünk abban, hogy az Archmere Akadémia valóban olyanná formálta Huntert, aki ma.”

Mertnemkáder Creative Commons License 2022.10.28 0 0 106990

Őt is felfrissíteném, nemcsak a szovjet nyelvtudásomat! (felfrissíteni = to brush up, szó szerint: felkefélni!)

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106983)
Mertnemkáder Creative Commons License 2022.10.28 0 0 106989

Köszönöm, Elvtársam! Ez egy kicsit felkeféli (brushes up) a szovjet nyelvtudásomat!

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106987)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106988

Kezdő nyelvtanuláshoz szoktam ajánlani a https://www.goethe-verlag.com/book2/ oldalt. 50 nyelv, oda-vissza, 100 alaplecke. A leckék letölthetőek mp3-ban.

A magyar-orosz https://www.goethe-verlag.com/book2/HU/HURU/HURU002.HTM

Ez nemkáder etásnak, hanem a topikot olvasó érdeklődőknek. A fiataloknak, mert a nem annyira fiataloknak kötelező volt tanulni. Nekik legfeljebb felújítás céljából. Én már nem fogom megtanulni...

Előzmény: Mertnemkáder (106986)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106987

https://mindennapiorosz.blogspot.com/2018/02/18-karikas.html?m=1

De fordítják kib*szottnak, elb*szottnak is. 

Szerintem a kib* a helyes, az elb* pedig ez:

Előzmény: Mertnemkáder (106986)
Mertnemkáder Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106986

Ajaj, ajaj! A pizdá szót ismeri az itteni PB! Ezek szerint a pizgyéc annyit tesz az Úrlényon nyelvén, hogy pinapecér??

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106978)
Mertnemkáder Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106985

Éljenek a PÁRT színeiben pompázó, ragyogó veresek! Puszilom minden porcikájukat!

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106984

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106983

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106978)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106982

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106981

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106980)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106980

acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106979

Előzmény: Mertnemkáder (106977)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106978

Isaac Asimov: A tréfamester

Egyre kevesebb humorral találkozom, míg a csajos és a macskás képek szaporodnak. Pedig az internet eddig is a csajos képek tárháza volt.

Mertnemkáder Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106977

Rövidebb, mint a kenyérért!

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106966)
Mertnemkáder Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106976

Ércztorkok zengik....

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106967)
Mertnemkáder Creative Commons License 2022.10.27 0 0 106975

Lényinem!! Imiígyen pukkan el egy szappanhártya?

Előzmény: acsudasemakarta,demuszáj (106971)
acsudasemakarta,demuszáj Creative Commons License 2022.10.27 0 1 106974

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!