Ugyan nem triatlon, de egy 7 órás monti versenyen (nekem volt 7 órás, a többiek kicsit hamarabb befejezték:)) én nem ettem semmit, de rendesen bekevert iso-t kaptunk. Úgy volt keverve ahogy a dobozon meg van adva. Én a sok felfelé mászás után nem tudtam megenni, a szilárd kaját, mert nyálam sem volt hozzá, de az iso elég volt. De ez egy külföldi verseny volt, ott rendesen keverték a löttyöt a gyártó által megadott arányokban (Rocky Mountain Bike Marathon Riva del Garda 2013).
Én azt mondom, semmit sem ott kipróbálni a versenyen. Csak bevált cuccokat enni, inni. Nekem pl. a jól kevert iso bevált és a sós szelet a Nutrixiontól, meg a gyümölcsös Powerbar. Ezek nem olyan szárazak, és háromnegyed óránként megeszek egyet, akár kívánom akár nem (megjegyzem soha sem kívánom, majd ha lesz pacalos vagy csülök pöris ízesítésű akkor talán:)) De a szilárdat csak akkor, ha nem hosszú mászás van, mert akkor nem tudom megenni, akkor csak az iso. Ha a táv olyan, hogy nem lesz sok anaerob rész benne, akkor eszegetem a szeleteket és a hígabbra kevert isot. Akkor inkább csak azért iso-t, hogy a meleg viznek legyen egy kis íze, kb. fele mennyiségűt teszek a kulacsba, mint ami elő van írva.
Aki szeretné látni Szőnyi Ferit hazai pályán tekerni, és kíváncsi rá, hogy ha összeeresztik Káldi Attilával és Járvás Tamással, akkor lesz-e csúcsdöntés, jöjjön le hétvégén a 24 órásra Kiskunlacházára!
Mindannyiunknak más az emésztése. Az enyém például képes, sőt "követel magának" rendes kaját (pl.:rántotthúsos szendvics). Persze nem hegymenetben, 160-as pulzus mellett fogyasztom el, hanem síkon, lelassítva 110-120-as pulzusra. Képes vagyok ekkor megemészteni hamar és új erőre kapok tőle.
A görcs ásványi anyag hiányra utal, lehet az is, hogy meg lett erőltetve az izmod és elfogyott a "készlet". Több edzéssel, nő a készlet is.
1998-ban Fonyódon volt az első triatlon versenyem nekem is. Ez is féltáv volt. 6 óra 50 perccel én voltam az abszolut utolsó. És azóta már túl vagyok a tizedik ironman versenyen, úgyhogy hajrá, csináld tovább ! :-)
bicajon folyamatosan enni kell és ez elég hosszzú táv hogy valami rendes kaját is egyél - lekváros kenyér, sajt, akár kolbász -
Mondjuk én ezzel vitatkoznék. Nem valószinű hogy ezeket a kajákat megemészti a gyomor a verseny alatt, csak fölöslegesen terheli. Érdemes az ironman.hu-n a tudományt nézegetni. Én egy ironman alatt elvagyok 1 banán + pár szem keksz + zacskó ropi szilárd kajával.
hülyeség első verseny előtt ilyen tápszereket kipróbálni
edd azt amit szoktál
az úszás nem 2 kili inkább 2 és fél volt, és mindenki nyel közben
a bicajon folyamatosan enni kell és ez elég hosszzú táv hogy valami rendes kaját is egyél - lekváros kenyér, sajt, akár kolbász - az izó nem lehet gond, a gél mellé meg sok folyadékot
ha eléhezel biciklin akkor el sem tudsz indulni futni , megspékelve a meleggel az maga pokol
aspirin sem gond de inkább a magne B6 löttyöt helyette
Féltávot választottam, mert jövőre szeretnék indulni Nagyatádon és gondoltam ez jó teszt lesz..Elég későn kezdtem a felkészülést, konkrétan a versenyre csak valamikor júniusban..bár már májusban is bringázgattam keveset. Ennek ellenére jó erőben voltam magamhoz képest. A nevezésnél megkaptam a 13-as rajtszámot, de akkor még azt gondoltam, hogy esetemben ez egy szerencseszám..:o
A rajtnál összeszedtem kb 100 méter hátrányt, mert elfelejtettek szólni, hogy figyeljünk, mert 5-4-3-2-1, egyszerűen csak elkezdett úszni a tömeg, én meg még sehol sem voltam.. no mindegy..
A tóból már úgy vánszorogtam ki, hogy szédültem, émelyegtem, elszállt minden erőm..Pedig 2 km úszás azért nem fáraszt ki normális esetben..De összeszedtem magam és kimentem bringázni. 4 kört kellett megtenni, az első kör még egész jól ment, bár már akkor láttam, hogy a tervezett 6 órás teljesítésemet át kell számolnom, mert enni alig tudtam..Ahogy ettem egy energiaszeletet, rögtön gyomorgörcs, hányiger és a második szeletet már úgy kellett betuszkolnom, kb 5 percig tartogattam a számban..Így sajnos az evéssel fel kellett hagynom, maradt az iso..ezek után már csak az volt a célom, h beérjek..Folyamatosan lassultam, végül 3:12 lett a bringa, ússzással együtt 4:05-nél jártam, és következett a depó, de a gyomrom addigra már teljesen használhatatlan volt, na meg el is éheztem persze..A rajtszámot a depóban hagytam, vissza kellett mennem, teljesen szétcsúsztam..Aztán elindultam a futókörre, de kb 50 méter futás után le kellett állnom a görcsölés miatt..Szóval 50 m futás 100-150 m gyaloglás, így ment le az első kör..Utána pedig feladtam..persze le tudtam volna sétálni a maradék 3 kört, de nem láttam értelmét..Bár nem tagadom, vegyes érzések maradtak bennem a feladással kapcsolatban, nem egyszerű meghozni a döntést, mert van utóélete is a lelkemben..
Szerintetek lehetett az a gond, hogy edzéseken sosem eszem energiaszeletet és sosem iszom iso-t, most meg a versenyre összeszedtem rá a zsét és reggel benyomtam egy proteinszeletet, és rajt előtt 30 perccel egy energiaszelet+iso..?
Vagy túl sokat reggeliztem? Mert a protein mellé még egy tányér tészta is lecsusszant..
Vagy az, hogy kétszer is nyelten nem kevés vizet úszás közben..
Vagy hogy reggel fájt a fejem és be kellett vennem aspirint?
Egyáltalán kitalálható, hogy mi volt a baj? :D Vagy a verseny alatti visszatöltés is egy külön út, amit végig kell kisérletezni? Ti mit és hogy szoktatok enni-inni?
Bocsi ha hosszú voltam, és előre is köszi a válaszokat! :)
Már én is hiányoltam, de nem tudtam siránkozni, mert nem edzettem.
Ezt írtam ma az edzésonline-on:
Elkezdtem a felkészülést az ironmanre. Na, nem az ideire, mert azt visszamondtam, a jövö évire:)
Január óta ez volt a második tekerésem. A lágyéksérülésem meggyógyult, de már hetek óta fáj a derekam, meg hébe-hóba az izületeim. Már nincs mire várnom, ezért úgy döntöttem, hogy július elsejétöl elkezdek edzeni, mert a lelki fájdalom, amit az edzés hiánya okoz, rosszabb, mint a testi.
Csak 53km-t tekertem, de jólesett:) A 29-es átlag nem is olyan rossz, kevesebbet vártam.
A szél lehetett volna kicsit gyengébb, nem bántam volna:)
Holnap megpróbálok elkezdeni futni is. Kiváncsi vagyok, milyen pulzuson fogom cipelni zsiros, dagadt 82kilós testemet:)
A hétvégi Balatonman-el kapcsolatban írok. Ha lenne olyan, aki foglalt szállást Füreden, de maradt még szabad hely a szállásán 2 fő számára, és megosztaná ezt a bérleti díj elosztása mellett, az legyen szíves jelezze ezt nekem itt vagy ezen az e-mail címen: bazsi228@gmail.com .
Tud valaki jó neoprén bérlő helyet? Szeretnék kipróbálni egyet, mielőtt beruháznék.
Másik, ha valakit érdekel, van egy zsírúj fekete 2XU Men's Active Tri Singlet eladóm, M-es méretben. Nem volt szívem amcsiban otthagyni, még ha nekem kicsi is volt egy akció során!:)
Kicsit leült a topic, biztos mindeki szorgalmasan teker/fut/úszik :) . Használ valaki közületek ISM Adamo nyerget? Tegnap próbáltam ki én is a friss szerzeményem és bizony elég furcsa volt átülni a sima nyeregről erre.