erre keress rá kb 1 éve létező csatorna most is naponta pakolnak fel meccseket. a minőség persze más, de hát ugye ingyé van. Remélem nem szedeti le az MLB.
– a két liga három-három divíziójának győztesei (clinched division)
– a két liga két-két legjobb, nem div.győztes csapata (clinched wild card)
ez így összefoglalva (clinched playoff berth) 3+3+2+2=10 csapat
A rájátszás menetrendje:
– az alapszakasz vége (szept. vége) után egyből a wild card meccsek következnek, ez egyetlen meccs mindkét ligában, a két-két WC csapatból marad egy-egy
– innentől jönnek a divíziószériák (ALDS és NLDS), ebben ugye érdekelt a három div.győztes plusz a győztes wild card-csapat
– a div.szériák három nyert meccsig tartanak (best-of-5)
– a legjobb alapszakasz-eredménnyel végzett div.győztes (clinched division and best record in league) meccsel a wild card csapattal, a maradék kettő egymással (ligánként)
– a ligánkét talpon maradt két csapat játsza a ligadöntőt (ALCS és NLCS), ez már best-of-7, azaz négy nyert meccsig tart
– a két ligabajnok játsza a szintén best-of-7 World Seriest
– a győztes csapat lesz a bajnok, a nevük aranybetűkkel kerülnek bele a történelemkönyvekbe, és meggyűrűzik őket
laikusként kérdezem: szoktátok követni a draftot? Mennyire fontos esemény ez a szezonban? Ha jól értem, akkor végzősöket igazolnak le ilyenkor a csapatok -- de azért gondolom, jó időbe telik, mire az újoncok bemutatkoznak az MLB-ben is.
Nemrég kezdett el érdekelni a baseball. Lenne egy kérdésem. Mi alapján írják a dobók statisztikáját? Azt láttam hogy általában előre megadják a csapatok a dobóikat, viszont van hogy több dobó is dob a meccsen. Mi dönti el hogy kinek a mérlegébe írják a győzelmet vagy a vereséget?
Konkrétan nem számoltam, csak kb 1 hete , jópár ingyenes meccs nézése után feltűnt, hogy csak bizonyos csapatokat adnak, nem mindet. :) Dodgers meccs pl sok van. Yanks, még 1 se volt :D nyílván igen tudom az MLB sem tök hülye, :)
ennyire azért nem szűk az ingyenes kínálat, de tény, hogy a legnagyobb (piacon bizniszt csináló) csapatok – Yanks, Dodgers, BoSox, stb. – meccseit kevésbé adják ingyé'.
Szerintem inkább még változatos is, hogy mindig meglepi, hogy mit nézek. Ismétlem nem az összes csapat meccseit adják, szerintem 5-6 van kijelölve, azok meccsei mennek ingyen. (mindig másik)
Engem sem az állományok sem semmi nem izgat a BASEBALL- JÁTÉKOT szeretem nézni, ez olyan mint mikor a focirajongó kb azt mondja (ha nem kötődik csapathoz) neki édesmindegy melyik csatorna melyik bajnoksága csak foci, na így vagyok én is nem érdekel mi az, 1 tiszta ingyenes 2 a fontosabb baseball játék, maga.
Szóval nekem jóígy kedvenc csapatom meg nincs. (az ingyenes MLB meccsek kb 5-6 csapat meccseit adják, ahogy észrevettem , tehát nem mindet, de ugye örülni kell az ingyenes lehetőségnek)
de akkor neked nincs kedvenc csapatod, aminek szívesen néznéd a meccseit, ha nem is élőben, de archívumból? Nem fura mindig más csapatok játékait nézni? Nekem kezdőként nyilván egyfelől jóformán édesmindegy lenne, kinek a meccseit nézem, másrészt viszont annyira el vagyok veszve a sok csapat meg játékos között (nem is beszélve erről a tengernyi mennyiségű meccsről...), hogy nagyon kellene valami kapaszkodó, hogy legalább egy csapatnak az állományát tudjam memorizálni :D.
Természetesen az ingyenes MLB meccset is nézheted élőben, ha éppen ráérsz, nekem általában nem jók az esti időpontok, ezért nézem az aktuális meccset másnap. :)
Magán vélemény, szerintem elég kezdőknek az MLB stream, legalábbis nekem nem kell az a sok vírus meg mindenféle ami a stream site-okon van, mert akárhonnan nézzük, mindegyik dobál ablakokat, DE ez tényleg csak magán vélemény, nekem elég az ingyenes minden nap 1 meccs tisztán szépen. (a rájátszásra meg szerintem befizetem a havi díjat kb 7 ezer ft , vagy max ott jönnek az egyéb források de én nekem megér kb 7 ezret az, hogy kényelmes stb én másnap szoktam nézni az ingyeneset ismétlésben, nem nézem meg mi lett azt kész, kinőttem már a mindig mindent élőbe akarok látni korszakot. :) )