Keresés

Részletes keresés

hypernaut Creative Commons License 2013.07.11 0 0 25968

Kérdés, hogy ugyanaz a kód kerül-e minden cimkére (gondolom nem), illetve hogy hány cimkéről van szó.

Előzmény: pithee (25964)
Gésafi Creative Commons License 2013.07.09 0 0 25967

Egészen biztosan létezett Helyes-e a 6.5-höz is! Én 6.5-össel dolgoztam ugyanis. (Fent volt a gépemen a 7.0 is, de nem használtam.)

Igen, az Indi is nagyon felhasználóbarát.

Előzmény: kürtök (25966)
kürtök Creative Commons License 2013.07.03 0 0 25966

A helyes-e csak 6.52-höz működött, nekem 6.5-ös volt, és mentségemre legyen mondva, hogy amikor a page maker aldusn-al találkoztam, akkor elfogadtam a tényt, hogy nem tud magyarul, és a hat ötösnek begépeltem vagy három könyvet, mire ezen a fórumon ez kiderült. Ennek viszont megvolt az az előnye, hogy le lehettett tiltani az algoritmusok alapján történő elválasztásokat, és a könyvtárából történő elválasztások során csak akkor ejtett hibát, ha a bevitelnél mellégépeltem. De hát a page maker sajnos eltűnt, viszont az indi kezeli a fájljait és ahogy te is írtad, egyikről nem nehéz átnyergelni a másikra, mert miután az adobe megvette az aldusnt, a pm-et és kiadta az indit, sok mindent megőrzött, a megszokott bill. parancsokból, és beállításokból.

Előzmény: Gésafi (25962)
Chewwbacca Creative Commons License 2013.07.03 0 0 25965

Pitstop

Előzmény: pithee (25964)
pithee Creative Commons License 2013.07.03 0 0 25964

Üdv!

Adott egy ID-ből generált PDf címke (vagyis sok címke alap, oldalanként egy).

Az ID-s file nem érhető el, csak a PDF.

Minden oldalra kellene tenni egy vonalkódot adott pozícióra.

(Ja és természetesen nincsenek legörbítve a fontok)

Hogyan oldanátok meg?

cliftony77 Creative Commons License 2013.06.29 0 0 25963

Hátha valaki tud segíteni... Ezen a képena  felirat milyen betűtípussal készült? A WhatTheFont sajnos nem tudja értelmezni a betűket, mivel nem összefüggőek, hanem minegyik karakter több részből áll.

Gésafi Creative Commons License 2013.06.28 0 0 25962

a page maker nem volt rossz, csak nem tudott magyarul

Ööö, volt hozzá "Helyes-e", nem is drágán.

Én kb. tíz évig dolgoztam PageMakerben, sokkal jobban szerettem, mint a Quarkot. Hogy mondjam... a Quark profibb volt, a PageMaker felhasználóbarátabb. Ma már egy picit más területen dolgozom, de néhány kollégám InDesignt használ. A PageMakernek köszönhetően egész jól elboldogulok vele, ha muszáj használnom.

Előzmény: kürtök (25958)
Sam R.A. Banesh Creative Commons License 2013.06.28 0 0 25961

Az a jó, hogy mindenféle shortcutot beállíthatsz magadnak, sőt; van olyan hogy QuarkXpress készlet. 

Ja, egyébként szevasztok. :-)

Előzmény: aquad (25959)
kürtök Creative Commons License 2013.06.27 0 0 25960
Előzmény: aquad (25959)
aquad Creative Commons License 2013.06.27 0 0 25959

Sajnos nemigen tudok erre válaszolni, mert indit csak akkor használok, ha nagyon kell (pl.: ha abban jön valami félkész cucc), Quarkot meg sokat. Ilyenkor azért kicsit nyögvenyelős nekem. De annyira felcsigáztatok most - amit köszönök - , hogy kicsit beleásom magam, hátha tényleg igazatok van :-). Esetleg egy linket tudtok a billentyűkombinácikról? Köszi.

Előzmény: ddsteel (25951)
kürtök Creative Commons License 2013.06.27 0 0 25958

Szerintem a page maker nem volt rossz, csak nem tudott magyarul. Azt leszámítva, hogy megállás nélkül etetni kellett az elválasztási- és a helyesírási szótárát, nekem nagyon tetszett.

Előzmény: Zolcsi67 (25955)
ddsteel Creative Commons License 2013.06.27 0 0 25957

Köszi, már jelentkeztem hozzájuk 2 napja, eddig semmi reakció. Igaz, hogy én - egyelőre - külsös munkát keresek, ők meg beülőset, lehet, hogy azért nem méltatnak szóra.

Előzmény: mercatoris2 (25956)
mercatoris2 Creative Commons License 2013.06.27 0 0 25956

Épp most láttam:

Grafikus/kiadványszerkesztő/kreatív tördelő munkakör

Ha szereted a havi rendszerességgel megjelenő magazinjellegű szaklapok képi- és stílusvilágát és szívesen dolgoznál hasonló projekten akkor várjuk jelentkezésed!
Csapatunkba jelenleg kiadványszerkesztőt keresünk, havonta megjelenő szaklapjaink nyomdai előkészítéséhez.

A legfontosabb: 
- Nyitottság, kreativitás, motiváció nyomtatott szaklap-stílusú kiadvány szerkesztéséhez.
- Gyakorlatias, precíz munkavégzés.
- Jó esztétikai készség.
- Lehet pályakezdő.

Feladatok: 
- A folyóirat tördelése, a lap kialakított stílusát követve, közösen egyeztetett szempontok és a kialakított mesteroldalak alapján.
- A képanyag kezelése, retusálása, színkorrekció.
- A lapban szereplő hirdetések elkészítése.
- A kiadvány korrektúrázása.
- Nyomdai előkészítés (ps, pdf).
- Elektronikus formátumok (e-pub).

Feltétel:
- QuarkXpress magas szintű ismerete.
- Adobe CS programkörnyezet magas szintű ismerete (Photoshop, Illustrator, In Design).
- Nyomdai ismeretek.

Egyéb elvárások: 
- Kreatív munkákkal szembeni készség, motiváltság.
- Stressztűrő képesség.
- Fotózással kapcsolatos ismeretek.
- XIII. kerület és környékiek előnyben.

Előny: 
- Számlaképesség, vállalkozói státusz.
- Webdesign gyakorlat.
- Referenciák.

Amit ajánlunk:
- Pontos fizetés.
- Fejlődési lehetőség.

Minta-kiadvány letöltése:
http://www.vgf.hu/media/PDF/VGF%202013%2005.pdf
- a mintakiadvány alapos átnézése állásinterjú előtt javasolt.

Fényképes, önéletrajzod mellékelt referenciákkal és fizetési igénnyel az oneletrajzvgf@gmail.com címre várjuk.
Kérlek a tárgyba írd be a „TÖRDELÉS” szót.

Előzmény: ddsteel (25934)
Zolcsi67 Creative Commons License 2013.06.26 0 0 25955

Amikor a Quark volt a "piacvezető", az Adobe még a PageMakerrel futott, ami nem volt egy szerencsés megoldás, ahogy az InDesign korai verziói sem. Aztán a CS csomag söpörte le a Quarkot a piacról, én is csak egy bizonyos munka miatt tartok fent a gépemen QX5-öst.

ddsteel Creative Commons License 2013.06.26 0 0 25954

:) jó betű amúgy a Times, meg a Helvetica is, csak minden inflálódik ugye, ami agyon van használva.

Hát igen, és a cs-ben ugye nem csak az ID van benne. Én is adode párti lettem, annál is inkább, mivel így logikus, mivel az ID jó progi, meg a forrás PSD és a végtermék PDF is adobe, talán még logikus is. Közben cseréltem a betűt, jó lesz így. 

Előzmény: kürtök (25952)
kürtök Creative Commons License 2013.06.26 0 0 25953

Csak hogy ne gázoljak bele senki lelkivilágába, a quark 9.5 1500 €, az indi cs 6 848.

Előzmény: kürtök (25952)
kürtök Creative Commons License 2013.06.26 0 0 25952

A váltás – több esetben is láttam – nem azért nehéz, mert az ember nem hajlandó rá, hanem mert a cég nem akar beleölni egy valag pénzt. Bár ha jól emlékszem, az indi ezer euró, a quark közel a duplája plusz a magyarítás. Egy ilyen befektetést nem hagynak addig kidobni az ablakon, amíg meg nem térül. Mondjuk én biztos hazabeszélek, mert adobe párti vagyok. Ahogy szerintem itt még sokan. Próbálj meg a wix teamnek egy e-mailt küldeni, hogy akár a win fontkészletéből tegyenek fel néhányat, ahol vannak rendes magyar ékezetek, ez nekik semmibe nem kerül. Ja, ha lehet ne times new romant...)

ddsteel Creative Commons License 2013.06.26 0 0 25951

Hidd el, nekem is kézreállt, mikor 8 év után átváltottam ID-ra, szinte rettegtem, hogy jujj, mi lesz. Hát semmi nem lett, kb 20 nap alatt úgy megszoktam, hogy egymáson röhögtünk itt a cégnél, hogy nem tettük meg 2-3 évvel korábban. Amúgy tényleg érdekel, hogy a 8-as (vagy újabb - nem tudom, hol jár most) Quark behozta/behozza-e az ID-t, vagy örökre lemorzsolódott-e....

Előzmény: aquad (25945)
ddsteel Creative Commons License 2013.06.26 0 0 25950

Köszi.

igen, az ő-t ű-t persze én is észrevettem (és zavar is), de az a baj, hogy csak a tök alapbetűk vannak magyarítva. Erre nem tudom, milyen megoldás létezik, nyilván ez is egy hibája a wixnek, hogy csak kevés fontból lehet válogatni... De most utána is nézek újból.

Előzmény: cliftony77 (25948)
ddsteel Creative Commons License 2013.06.26 0 0 25949

Dehogy támadok én bárkit is, az nem az én stílusom! Miért tenném? Hagy így jött le, azt sajnálom, nem ez volt a célom természetesen. Egyszerűen kíváncsi voltam a véleményekre, hogy mitől jobb. Amiket írtál, azzal tisztában vagyok, egyszerűen csak felüdülés volt ezzel a wixszel dolgoznom az előző foshoz képest. Azért is írtam a gépi kódos példát, mert tudom, hogy a html-lel meg a css-sel több mindent ki lehet hozni, tanulgattam is, csak most nem ez volt a célom, hanem egy tiszta referenciaoldal. A headhoz lehet, hogy nem lehet hozzáférni, de a programban minden ablaknak meg tudtam adni SEO-t (page title, description, keyword), szóval valamilyen szinten ez is támogatja a keresőket. Ha valaki ezzel akar foglalkozni, természetesen ne template oldalakból építkezzen, hiszen amikor összerakok egy újságot, én sem sablonból kezdem, hanem az elejétől megtervezem. Csak most nem ez volt a cél. Amíg végérvényesen nem omlik össze a DTP-oiac, addig maradok papír alapon (bár tudom, hogy a web a jövő), de elég száraznak találtam a html-css-t. Még nem éreztem rá az ízére :)

Előzmény: kürtök (25946)
cliftony77 Creative Commons License 2013.06.25 0 0 25948

Hohó, itt félreértés van!

Eszem ágában nem volt egy rossz szót sem mondani a Wix-et használókkal kapcsolatban. Szimplán nem az én stílusom, és sokmindent nem lehet megcsinálni benne, amit más CMS-sel igen. Nem vagyok profi webdizájner, maximum lelkes amatőrnek mondanám magam ezen a területen, és igen, az első honlapomat notepad-ben csináltam, de az már a múlté. Manapság Joomla-t és Wordpress-t használok, mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya is, ahogyan a Wix-nek is.

Ami a te honlapodat illeti, egyetlen apró hibát találtam benne, de erre háklis vagyok, főleg ha kiadványszerkesztéről van szó. Válassz egy olyan betűtípust, amiben van hosszú ő és hosszú ű karakter is, mert így hülyén néznek ki a szövegek. Lehet, hogy egy külső szemlélő nem veszi észre, de kiadványszerkesztőként erre nagyon felfigyeltem. 

Ettől eltekintve egész jó kis honlap lett.

Előzmény: ddsteel (25943)
kürtök Creative Commons License 2013.06.25 0 0 25947

A quark annak idején megelőzte az adobe-t, mert előbb jött hozzá a magyarítás, de az Id-vel ez az előnye megszűnt, és még mindig drága. Ha sok régi quarkos munkád van, főleg ha van köztük visszatérő, biztos lassú lesz az átállás, de minél előbb kezded annál jobb.

Előzmény: aquad (25945)
kürtök Creative Commons License 2013.06.25 0 0 25946

Mire gondolsz, mikor hagyományost mondasz? – arra, hogy a profi webdesignerek néha nem hogy a dreawevernek és a netscapenek stb. nem hagynak kódot generálni, hanem egyenesen notepadban, html css kódokkal hozzák létre az oldalt. A kód generálásnak sok szemete, mellékterméke van. Senki nem mondta hogy a template használata dilettáns dolog, de a nagyok csak ötletet merítenek belőle. Ő erre gondolt, ebben semmi rossz nincs. Ha bérelnél egy tárhelyet, és egy templetet nem felhasználnál, hanem az ötletet egy webdesigner programban megvalósítva, idézőjelben ellopnád, megspórolnád az ingyenes reklámszemét eltüntetésére szánt összeget is, azon kívül egy saját domain név mindig jobb benyomást kelt, mint egy ingyenes, vagy ilyen áron adott tárhely hozzáférés. Arról nem is beszélve, hogy a weboldal készítés egy szerves része, a böngészőkben való regisztrálás, optimalizálás keresőkre. Ha te wix-ben megalkotsz egy oldalt, hogy tudsz pl. a head-ben bármit megadni? Erre nem találtam opciót, igaz tegnap csak futólag néztem bele. Ha a google nem lát egy oldalt, az nem sok reklámértéket képvisel. Minden éremnek megvan mindkét oldala. A reklámot először létrehozni kell, ez a munka első része. Utána el kell juttatni minél több emberhez, ez a másik. Nézz utána egy kicsit, hogy pl. egy kereső mit keres, és látni fogod hogy a head, amihez wix-ben nem férsz hozzá, milyen fontos. Nem kioktatni akarlak, de nagyon letámadtad a kollégát, egy korántsem durva hsz miatt.

Előzmény: ddsteel (25943)
aquad Creative Commons License 2013.06.25 0 0 25945

Igazán nem tudom, talán a megszokás, vagy mi. Valahogy jobban kézre áll és jobben kedvelem.

Előzmény: ddsteel (25944)
ddsteel Creative Commons License 2013.06.25 0 0 25944

Mi az az érv, ami miatt a Quark mellett maradnál? A 6-os verziótól mondjuk nem követem a Quarkot, akkoriban az összes ismerősöm az InDesignra váltott, azóta, lehet, hogy sokat javult a Quark, de nehéz lesz visszaszipkáznia a usereket. Az ID nagy dobása volt, hogy be lehetett állítani a quarkos billentyűkombinációkat :)  Az elején én is így nyomtam, aztán rájöttem, hogy baromság és egy nagy levegő után átszoktam a deafult-ra...

Előzmény: aquad (25942)
ddsteel Creative Commons License 2013.06.25 0 0 25943

Mire gondolsz, mikor hagyományost mondasz? Hogy mindent Neked kell leprogramoznod és nincsenek előre elmentett sémák, ilyesmik? Te profin nyomod a webet, sémák nélkül?

Gondolom, ez lyan, mint a gépi kód vs. bármilyen programnyelv a programozásban, annak aki tök profi, a gépi kód a nyarő, mert abban mindent meg tud csinálni, de nekem marad(na) a Pascal meg hasonlók, amiket anno 1000 éve tanultam.

Elvileg 1-2 dolgot én is másképp csináltam volna, de a webhez nem értek és a cél az volt, hogy egyszerűen, minimalista stílusban felrakjam a munkáimat, arra ez szerintem tök jó. Előtte egy fos magyar cégnél voltam (nem írom le melyik, van belőle rengeteg), ott is voltak ilyen sémák, de a wixszel nem lehet egy lapon említeni, ezzel tényleg lehet színvonalasat csinálni szerintem.

Már csak fizetnem kéne és a(z amúgy nem annyira zavaró) wix reklám is eltűnne az oldalamról. :)

Előzmény: cliftony77 (25941)
aquad Creative Commons License 2013.06.24 0 0 25942

Fog ez menni! Köszönöm szépen, sokat segítettél!!!!!! Puszi!

Egészen véletlenül a Quark nem tud valami hasonlót?

üdv

Előzmény: neogeo2 (25938)
cliftony77 Creative Commons License 2013.06.24 0 0 25941

Wix, kipróbáltam, tényleg látványos és egész egyszerű használni. Én azért maradok a hagyományos megoldásoknál...

Előzmény: kürtök (25940)
kürtök Creative Commons License 2013.06.24 0 0 25940

A weboldalkészítő programokkal szemben itt velem együtt másoknak is vannak előítéleteik, de azért mégis melyikről van szó?

Előzmény: ddsteel (25939)
ddsteel Creative Commons License 2013.06.24 0 0 25939

Köszi szépen!

Most tanulgattam a weboldalkészítést és nagy sikerélményem volt, mikor készen lettem. Amúgy ez tényleg egy marha jó weboldalkészítő, mindenkinek csak ajánlani tudom, az enyémnél sokkal bonyolultabb honlapok tervezésére is képes benne bárki - magamból kiindulva - webes ismeretek nélkül.....

Előzmény: kürtök (25936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!