Keresés

Részletes keresés

iron lion zion Creative Commons License 2000.02.15 0 0 19
"Natty Dread in-a Zimbabwe" :-)

személyes tapasztalat, ahogy otthon a pc-n próbálkozom: acid alapot TÉNYLEG nagyon könnyű összehozni.
zionindson: "száddal szemben" télleg suxx. meg a többi is (mardel etc), de azt már írtam.

Danee Creative Commons License 2000.02.14 0 0 18
ZIONidzon, te eléggé leegyszerűsited a RAPP-et. SZoval azert,mert te ECIDHÁUSZT énekelszh a földalattin hazafele, nem kell lenézni az átlag magyar repp-kedvelőket, és azt mondani, hogy megáll a tudomány a GAxtazolinál mega Dope-mannél. Mert ott van a többi elöado is, akik akár a tengeren tul, akár zimbabve egy elhagyott falujában probálják csinálni azt, amit szeretnek. és azt hiszem egy Rap-szöveget nehezebb késziteni, mint egy acid alapot.:(

CSao Feka haver
take alook on my page and You'll know what Imma talkin 'bout

Előzmény: Zionidson (17)
Zionidson Creative Commons License 2000.02.12 0 0 17
Sza Alls!

Szerintem, bar tudom egyoldalu kijelentes, de
Mo.-n nuku a kovetkezo : rap -> underground rap,
ganxsta rap stb stb .... :-/ En kulonben kivaltakeppen a Rappot nem szeretem sot utalom,
sok nigga ugri-bugri oszt meg veri valaki a tam-tam drum-okat. Tudom , most azt kepzelgetitek, hogy akkor mi a bullshit-ert irok ebbe a forumba, de szurja a szemeimet az a teny, hogy sok bogatyas
kiscsavo lancal a nadragja oldalan csorogve csoszizik es csopog a nyala a magyar REPP bandakra
pl.: Ganxsta Zotyi es a Mardel, vagy Szaddal Szenben, es a kimaradhatatlan rekedthangu kis kocsog dopeman :-/ Ugyhogy itt minden van aminek meg koze sincs a mashol keszult es mar regota itt is hallhato "zenekhez" bar ezekeben a tam-tam nagyobb szerphez jut mint a mas stilusokban mar ismert es jol bevalt, jol felhsznalt ritmus parosulva a ritmus kiraly DJ-kel.

CSak ennyi roviden a velemenyem
Tovabbra is a TOP az ACID HOUSE!

Danee Creative Commons License 2000.02.10 0 0 16
Biskicc in the hause ( a középfoku nyelvvizsgám ellenére nem tudom leirni a biszkiccet)
Köszi FBO az elismerést, köszi feka haver. :)
Épp 2pac me against the world-jét hallgatom MP3-on , ja ha valakinek kell Puff dady Forever lemezének szövege, csak szoljon, már küldöm is.

Keep your fingers movin ding ding dong... Dr Dre után szabadon uhh ez nagyon tré volt:(
Előzmény: FB (15)
FB Creative Commons License 2000.02.10 0 0 15
Üdvözlet!
Ugyebár lemezkiadó "barátaink" "az mp3 felfalja a zenét" szlogenje tulajdonképpen találó lenne, ha nem csak a saját anyagi hasznukat védelmeznék, hanem esetleg a minőségi zene megőrzésére is figyelnének néha. Mert ugye gondolom abban egyetértünk mindnyájan hogy ami itt lemezkiadás címén megy az egy nagy 0. Nap mint nap szaporodnak az "együttecskék", az egyszámos előadók, akik mögött lehet hogy sok "szándék" van, de ennek semmi köze a zenéhez. Ha az mp3-tól megtudnák védeni a zenét, és azt a pénzt ami többletként jelentkezik, visszaforgatnák fiatal tehetséges előadók támogatására, akkor egyből más csengése lenne az egésznek. Mondjuk az tényleg gusztustalan amikor valaki mp3-ból próbál szakítani, és súlyos pénzekért terjeszt.
iron lion zion: felvetésed érdekes, és az hogy valóban amerikában kissé agresszívabban nyomulnak a fiúk az talán azért lehet, mert a jamaicai feketékre jellemző a pozitív életkedv és egy amolyan minden mindegy "always sunshine" felfogás a nyomor ellenére. Ugyanez amerikában már kicsit más, mert a nagy társadalmi különbségek és a feketék elnyomottsági érzése állandó lázadási kényszert okozhat, és erélyesebb hangot, bírálatot ütnek meg. Persze ez csak egy elmélet, remélem hozzászóltok.
fenevad: sajna nem láttam a filmet, majd megpróbálom megnézni. Konkrétan milyen zenék vannak benne? Én úgy tudom hogy a PE-ék feltették az albumukat, legalábbis ezt olvastam a neten egy Chuck D interjúban, bár lehet hogy rosszul vettem ki a szövegből.
Danee: új ember a házban!
FB
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2000.02.10 0 0 14
Dehogy hangzik durván. Kurva jól hangzik. Faljuk csak fel a zenét. Ha jól tudom, a Public Enemy pl. épphogy fel akarta rakni az anyagát, csak a kiadó nem hagyta. Most akkor kinek is ártunk?
Más: a Szellemkutya soundtrackról nem tudtok valamit? Nem tudom, nektek hogy tetszett, de szerintem kurva jó zene volt benne.
Előzmény: Danee (13)
Danee Creative Commons License 2000.02.10 0 0 13
Szevasztok, Nyugi már hárman vagyunk. az Mp3 felfalja a zenét, egy jobb (Dr Dre) Cd meg a zsebemet... amugy nincs meg lista a 3 db cdmről, de majd csinálok, és akkor felrakok bármit nektek. Ez azert durván hangzik (:
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2000.02.09 0 0 12
Fb, nagyon igazad van. Jót röhögtem ezen a check yourself dolgon, nagyon fején találtad a dolgot. Hogy egyéb csúnya másolásaikat ne is említsük.
Mail rögtön megy cd-ügyben.
iron lion zion Creative Commons License 2000.02.09 0 0 11
osztom véleményét uram!
nme szabad összekeverni magunkat amerikai fekete repperekkel, mert teljesen más a történelmi-kultúrális háttér, meg a mai helyzet.
én meg azt vettem észre, hogy az igényesebb (és zömmel nem MTV-sztár) hiphopperek érzés-szöveg-világa hasonlít a Jamaicaiakra, főleg a Wailersre gondolok, annyi különbséggel persze, hogy az USÁban valamivel erőszakosabban adják elő, de ott szvsz csak így figyelnek oda az emberre (lásd a szerintem kis pöcs Marylin Manson hatásvadászatát)
Előzmény: FB (10)
FB Creative Commons License 2000.02.08 0 0 10
Iron lion zion:
Kösz a felvilágosítást Tricky ügyben, ez az rhcp
ügy meg egy kicsit cinkes, szinte kiszúrta a
szememet, amúgy is szeretem a zenéjüket.
Szal' írtad underground témában nem vagy igazán otthon, de úgy általában a fekete zenében gondolom
igen. Erről hogy mi is az underground rap, sokat
lehetne vitázni, hisz amit mi itt undergroundnak
hívunk, az amerikában egy aranybánya, tehát a
kiadók által felkarolt dolog. Persze a helyzet
fonáksága, hogy egy magyar underground csapatnak
egész más mondanivalójának kell lennie, mint egy
amerikai feketének. Nem szabad abba a hibába esni
hogy bármilyen párhuzamot húzzunk a kettő között.
Pél amerikai szövegeket átfordítani magyarra:
(kartel, dopeman)"check yourself before you wreck yourself - vigyázz magadra mert összetöröd magad"
stb. Az underground rapnek valóban az igazról
kell szólnia, ahogy egy mc barátom megfogalmazta:
(Két k) "magából kiadó". Ez a gengszterkedés ami
most itt dívik, hát ez elég műdolog, hiszen
valóban lehet élni ún. költői szabadsággal ill.
túlzással, mert ezt megteszik az amerikai mc-k is,
de amíg az ő esetükben tényleg csak túlzásról van
szó, addig itthon semmi köze a valósághoz.
Ezt persze úgy értem, valóban kemény nálunk is a
helyzet, létezik alvilág, mafia stb., léteznek
gengszterek, csak valahogyan egészen másképpen,
hiszen az élet nem egy videóklipp.
Várom véleményedet (a tiedet is bogárpattintó),
vagy azokét akiket még érdekel ez a téma.
FB

Előzmény: iron lion zion (7)
FB Creative Commons License 2000.02.08 0 0 9
És él!!!
Előzmény: moho bogarpattintofenevad (8)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2000.02.08 0 0 8
No, már itt vagyok, sajnos most sincs időm bővebben írni, de ami késik, nem múlik.
iron lion zion Creative Commons License 2000.02.05 0 0 7
jó kis kétszemélyes topik volt ez mostanáig!
ez a téma érdekel, amit felvetettél FB, de én sem vagyok otthon az underground hiphopban, de majd innen csipegethetem az infot úgy gondolom.
egyébként én is szívesen csinálnék amatőr szinten hiphop alapokat, (csekély teknikával a hátam megett) a dobalapokat tudom jól :-)

Tricky: jamaicai bevándorlók Bristolban született gyermeke, a trip-hop kiagyalója és királya! a világ legkattantabb zenésze, csak a legelvetemültebbek szeretik, sokan nem bírják emészteni, pedig ő a legjobb a témában.
rhcp: Red Hot Chili Peppers

amúgy kartel és dopeman suxx

FB Creative Commons License 2000.02.02 0 0 6
Hol vagy fenevad?

FB

Előzmény: FB (5)
FB Creative Commons License 2000.01.31 0 0 5
"Jól elbeszélgetünk itt ketten"
Tudod! Nem a mennyiség hanem a minőség...:) Na 'szal, küldj egy levélcímet emilben, küldöm
a cédét, 600+pkg lesz (nics íróm, ennyibe van nekem a cd). Rajta lesz a mi utolsó albumunk
(DROOZ), és a győriek (TIBBAH). A többit rám bízod, vagy küldjek listát és válogatsz?
Az előző saját próbálkozásainkat inkább jegelem, nem igazán jött be. Antikvárium címét
még nem tudom, nem találkoztam a haverral még.
A DROOZ-ról: némelyik srác az albumon kissé khm... csiszolatlan, de belülről jön és ez a
lényeg. Itt egy cím (www.extra.hu/dasettlers), a Settlers-é (monori csapat). Itt Yogi
az ász, ő is benne van a DROOZ-ban (=Drasztikus RosszOldali Osztott Zóna). Fent vannak a
zenéik Real audioban. A DROOZ-nak is van kész weblapja, itt van a vinyómon :)).
Nem került fel a netre mert a srácok nem voltak túl aktívak, tudod, lerakták a mikrofont
a többi nem számít...Kellett volna mindenkinek írnia magáról, meg egyáltalán az
underground életérzésről. Hát a szövegírás jobban ment...
A Nine Inch Nails klassz, Tricky(?), Rhcp (??). Ezek nem mondtak túl sokat, azt hiszem
nem hallottam még őket. Különben kábelmodemről netezel? Van még olyan fórum ahova
szoktál írogatni, vagy IRC-zel inkább?

FB

Előzmény: moho bogarpattintofenevad (4)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2000.01.31 0 0 4
Jól elbeszélgetünk itt ketten.
Ez a cd, amit ajánlottál, marhára érdekelne, de inkább az mp3-as, mert arra több ráfér, és úgyis mindig a gépemen hallgatok zenét. Sőt, utánanézhetnél az antikvárium címének is.
Miles Davis rulez! Én is imádom! Meg a U2-t is. A többieket, akiket feldsoroltál, nem annyira.
Hogy miket hallgatok? Jó kérdés. Nine Inch Nails, Tricky, Rhcp, most hirtelen ezek ugrottak be, de amúgy k*rva sokmindent. Kár, hogy nem jártok bulikba, kíváncsi lettem volna, milyen is egy ilyen.
Előzmény: FB (3)
FB Creative Commons License 2000.01.29 0 0 3
Van egy Raptér nevezetű nem túl rendszeresen jelentkező újság ami azt hiszem a Gondolkodó
antikváriumban szokott lenni, pontos cím nincs meg, még nem voltam ott, de ha érdekel
utána nézek. Ebben lehet az undergroundról, együttesekről, az éppen aktuális
rendezvényekről olvani. Ha gondolod tudok küldeni 600+pkg-ért egy DROOZ cd-t, ami nem egy
állandó együttes hanem több azonosan gondolkodó rapper csoportja. Mi nem írunk szöveget
és nem is rappelünk, ez nem megy, csak a zenei részét lehet a fejünkre olvasni.
Nem szoktam sem én se az öcsém eljárni underground rendezvényekre, csak sok haver van aki
állandó országjáró, így vagyunk egy kicsit képben. Az underground itthoni csúcsa szerintem
Tibbah és csapata győrből, ők már tíz éve működnek. Ha nem érdekel a DROOZ audió, akkor
egy mp3-as cd-re fel tudom másolni a tibbahhal együtt, és az általam ajánlott jó kis fekete
hip-hoppal. Egyébként ha kellenének zenék, szívesen küldök bármit, nem kell feltétlenül
cserének lennie, esetleg tudok listát küldeni ha érdekel. Úgy veszem ki a szavaidból hogy
nem vagy elvakult rap fan. Egyébként mi sem vagyunk nagyon szemellenzősek, imádjuk
a jazzt (Miles Davis), a bluest, nagyon cool az R.E.M, U2, Oasis, Cranberries, Sting,
sőt a komolyzene is nagyon bejön, egy a lényeg, jó zene legyen.
Itthonról szeretem a kispált és a heaven street seven-t. Nálad mi a helyzet, mit szoktál
hallgatni?

FB

Előzmény: moho bogarpattintofenevad (2)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2000.01.28 0 0 2
Először is, nem értem, hogy miért kérsz bocsánatot. Másodszor, mint ahogy azt már egy másiik topicban leírtam, kérlek ne szólíts mohónak, erre a tulajdonságomra nem vagyok olyan büszke, akkor már inkább bogárpattintó, vagy ha az túl hosszú, akkor fenevad, oké? Köszi.
A levelezőlistára természetesen azonnyomban feliratkoztam.
Nem kellet volna olyan óvatosan fogalmaznod a magyar mainstream vonalról, én sem kedvelem őket. (Most én is óvatosan fogalmaztam...)
A cserét természetesen komolyan gondolom, csakhát mondom, nekem nincsenek ilyen zenéim, csak kazettán (egyenlőre), meg amúgy sem hiszem, hogy tudnám a te gazdag gyűjteményedet gyarapítani, de ha egyéb műfajú zenék is érdekelnek, írj, hogy mi, hátha megvan.
Sajnos nem ismerem az általad említett zenekarokat. Hogy lehetne megismerni ezt az underground vonalat? Vannak koncertek, csak én nem tudok róla? Szeretnék már felfedezni valami igazán jó magyar hip-hop zenekart, mert ami a felszínen van, az tényleg nagyon szar. Viszont az undergroundban biztos vannak érdekes dolgok.
Előzmény: FB (1)
FB Creative Commons License 2000.01.28 0 0 1
Moho!

Valóban igazad van hogy ez a téma a süllyesztőbe kerülhet hamar, hiszen maga a magyar underground rap sem éppen a leggyakoribb szereplője a mediának. Sajnos nálunk még nincs meg az a bizonyos fellendüles amit a német és a francia hip-hop életben tapasztalni lehet (nem tudom figyeled -e). Egyébként a kapcsolatom annyiban áll, hogy magam is (+ az öcsém) zenéket, zenei alapokat készítünk undergroundereknek
(DROOZ, UR2, Coremac), és nem túl szimpatikus az úgynevezett "menő" "rapperek" működése (bár nem akarom őket bántani és főleg azokat nem akik őket kedvelik, hiszen mindenkinek más jön be). Egyébként ez a csere dolog csak elméleti nálad, vagy valóban érdekelne? Vannak zenéid? Remélem elküldted a címed a levlista készítőknek, próbáld te is tovább adni minél több helyre. Persze ha ez a levlista beindul, egyáltalán nem biztos hogy underground rapről is szó lesz, de majd teszünk róla, biztos jó kis viták lesznek és ez előrébb viheti a magyar hip-hopot.
Bocs a sok szövegért, üdv
FB

Előzmény: moho bogarpattintofenevad (0)
moho bogarpattintofenevad Creative Commons License 2000.01.27 0 0 0
Hello!
Örülök, hogy felvetetted ezt a témát, csak sajnos félek, hogy hamar el fog süllyedni. Van már egy hasonló, ami így járt. A cserés ötleted tetszik, tényleg nem lenne rossz, de vigyázz ám, mert "a másolás felfalja a zenét"!
A levlista természetesen érdekel.
Te egyébként mennyire vagy otthon az itthoni undreground életben? Mert én semennyire, de érdekelne.
FB Creative Commons License 2000.01.27 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Először írok a fórumba, és a hip-hop lenne a téma.
Ha valaki bedobott már valami ilyesmit, akkor bocsi.
Szoktam az internetről is letölteni zenét, de egész albumokat elég nehéz
a csigalassúság miatt (datanet+telefon). Persze a friss zenéket rendszeresen levadászom.
De ennél jobb módszernek tartom a cserét, megosztjuk amink van:) (pl. megírjuk egymásnak cd-n, és posta).
Kb. 140 teljes albumom van (hip-hop-on kívül más is van kb. 70), és 3-4 cédényi innen onnan vegyes (rap).
Ha valamelyikőtöknek van hip-hop zenéje és érdekli ez a csere dolog, akkor cserélhetünk listát.
A másik dolog hogy tovább szeretném adni ezt a kérést amit nemrég kaptam:

"Sűrgösen szükség van 100 emberre, akik segitenének abban, hogy elinduljon a
hiphop@hix.com levelezőlista. Ez egy emailes fórum, de ahhoz hogy létre jöjjön
szükség van 100 emberre, akik ezt használnák.
Most kb. 50-en vagyunk, még kéne pár ember, szóval ha érdekel titeket, akkor
küldjétek el a neveteket és az email címeteket erre a címre:
pluside@extra.hu
Tom D"

Egyenlőre ennyi, szívesen csevegnék bármilyen hip-hop témáról, itthoniak közűl főleg az undergrounderekről.

Üdv
FB
fajtbros@mail.datanet.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!