"Én meg mindenkire irigy vagyok, aki láthatta őket a 80-as években"
hát nézd a 80as évek metalkoncertjei igen "realisztikusak" voltak.. már a vonaton lógtak ki a maidenes rajongók, egyértelmüen csővesek, szakadt bördzsekik, csíkos gatyák stb : -)
kb mint a live after deat video..
a mai koncertek ránézve a közönségre egy légyfing könnyedségű babazsúrnak tűnnek, jól öltözött emberekkel. hát ez van.
Utolsó vonatot még a koncert kezdete előtt elmegy. Első az hajnalban indul, de csak hajnali 7 után ér vissza Pestre, a külön fesztiválvonattal sem vagy beljebb. Az, hogy nekem tavaly volt tehervonat is, az nem jelenti, hogy másnak is lenne... ;-)
Maga a fesztivál meg ugyanaz, mint a legutóbbi évtizedforduló Szigete kicsiben, és ezzel mindent elmondtam.
hát igen, jól nyomod. én csak a 86os koncertet sajnálom. ott volt a jegy a kezemben mindenki ment ..
mindegy. most hogy elküldtek az anyámba, sopronról mesélj valamit: hogy lehet koncert után kikeveredni onnan? csak autóval lehet menni? koncert után utolsó vonat pestre ilyenek felejtős?
2000-est PeCsa-ba tervezték, aztán Kisstadion lett.
2003-as valóban Kisstadion.
2010-es Sziget, 2014-es Papplaci.
A többi úgy van, ahogy írod.
Én a 2003-as Kisstadionoson voltam először, azóta Debrecen kivételével mindegyiken, de külföldön soha. Egy turnén meg általában csak akkor szoktam megnézni egy zenekart, ha beleesik egy vagy több fesztivál, amin szintén fellépnek. Kivétel eddig csak a Trans-Siberian Orchestra volt, ott a bécsi mellé bekerült még egy-egy kinti dátum.
A nagy kedvencek szerencsére több-kevesebb gyakorisággal járnak erre, max a Metallica meg a Scorpions sűríthetne. Így is befigyel évente-kétévente egyszer egy olyan, amihez ki kell menni, meg fesztiválozni is inkább a csehekhez járok. De valószínűleg nekem is csak gyerekek illetve káros szenvedélyek nélkül működik ez, na persze meg úgy, hogy az utazáson tudok spórolni...
Ezt jól teszed , nálam is hasonló a helyzet bár a generáció vagy ....k, különbség van, mivel már 84 BS parkolóban kezdtem, azóta minden magyar(84,86,88,95,98,00,03,03,08,10,14,16) Maiden koncert és 10 környékbeli (Cseh, Ausztria, Horvát, Szlovák , Német) fellépés.
Valóban pénz kérdés és sok minden mástól függ, de jövőre kettő betervezve, nem könnyű de valahogy összehozzuk. - megéri-
Csak a fiatal igaz, 17 vagyok. :D De tudom, hogy nem sokáig lesz már Maiden, így minden lehetőséget próbálok megragadni, hogy láthassam őket. Minden pénzemet koncertekre költöm.
hát, igen.. bár továbbra is dühit hogy ha én MO fővárosában lakom akkor miaf-ért sopronban van a maiden én meg itt lakom a sziget mellett és minden nyáron egy hétig hallgathatom a csumbabambát ..
A tegnapi stream végén volt egy pár másodperces videó, a végén egy dátummal. Már külön is felrakták azt a részletet, akit érdekel, meg tudja nézni a YT csatornájukon. De a lényeg hogy a dátum november 13. volt. Több európai fesztivál is rakott ki hírt arról, hogy november 13-án fellépőket jelentenek be. Pl. Hellfest, Rockavaria, Rockwave és Nova Rock :) Úgyhogy osztrákoknál legalább biztosan lesznek, de reménykedek egy Budapestben is. Arénás koncertek is lesznek, mert közben egy francia oldalon már megtalálható a párizsi koncertjük híre dátummal együtt.
Ez valóban hamis volt. A dátumok és helyszínek nem igazak. De egyre több pletyka van a Maiden-koncertekről különböző helyszíneken (Palau Saint Jordi, Gran Canaria ...) Európában. Így lesz egy turné és a Legacy Of The Beast túrája rendben van, mielőtt kiadja az albumot 2018 őszén (ez a fajta túra volt a 2010-es TFF szakasz, és úgy gondolom, hogy a 2015-ös TBOS-liga valami hasonló lenne).
Ez is hátha érdekel másokat is: két hét múlva, 22-én Thomas Zwijsen ad koncertet Ben Woods-szal közösen, Tatabányán, a Roxxy Music Caféban, a Master Guitar Tour keretében. Két napja jelent meg a közös lemezük, amelyen Maiden, Dickinson és egyéb metal feldolgozások vannak. Nagyon nagyok!