Állítólag az is lesz idén. A rossz nyelvek azt beszélik, hogy ráadásul vmi táncolhatóbb irányba fog elmenni, szóvalnemistudom???? Inkább hallgasd az új Björk-öt!
hú de rég nem néztem ide ezek szerint. csak onnan tűnt fel, hogy van új Björk album, hogy láttam, hogy 11. lett a brit albumlistán :D a Biophiliát asszem egyszer se hallgattam végig, ez most valamiért kicsit jobban érdekel, de lehet, hogy csak azért mert még semmit nem hallottam belőle. az anthony hegartys számra mindenképpen kíváncsi vagyok, bár egy új Anthony and the Johnsons albumnak sokkal jobban örültem volna őszintén szólva
Mondjuk a Family az egeszen durvan All is full of love, es hajaz is az album a Homogenicre, ugy unblock egy kicsit a regi Bjorkre, de (sajnos) nem az, nem olyan (mar)
Azon se robbant fel a topik, hogy megjelent a Biophilia Live, gyakorlatilag meg se említette senki, nem is tudtam róla.
Voltam októberben Ostravában megnézni "élőben" a filmet; én a Biophiliát előtte nem nagyon tudtam befogadni, akkor már inkább a Bastardsot hallgattam, de élőben, filmen látva megbarátkoztam vele. A film után kerestem torrentet, nem találtam, aztán meg nem is kerestem, úgy voltam vele, ez így volt rendeltetve, hogy egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt látni.
Aztán január elején gondoltam benézek a helyi lemezboltba, hogy a karácsonyi lefosztás után mi maradt, meg hátha esetleg ákcijjóssan, erre ott fityeg Björknél a szokásos Greatest Hits meg Vespertine mellett a Biophilia Live 2CD+DVD pakk.
Ma jutottam hozzá az albumhoz, és kb. hatodjára hallgatom végig az egészet... Teljesen lenyűgözött... egyszerre felkavaró és megnyugtató, szomorú és reményt adó... eklektikus... BJÖRK. :)
az oszintet megvalva valami 320s verziot szervaltam orosz baratainktol, de meg nem birtam meghallgatni, mentsegemre legyen mondva eleg suru napjaim vannak, de igy hogy most olvastam, hogy Homogenic2 belenezek,
amúgy pedig egyszerűen csak jó hallani megint Björk hangját. mindig is valamiféle hazaérzés féle volt a zenéjét hallgatni, ez most megint olyan. érdekes, ha végig gondolom, végig kisérte az egész felnőtt életemet.. még faternél laktam, amikor az mtv-ben a debut nótái mentek (a korábbi dolgaival később akadtam össze glinglo stb..).. aztán ahogy jöttek sorban a lemezei egyre jobban oda kellett rá figyelni
Első hallásra kellemes az album, de nem taglózott le. Az első 2 szám mondjuk még elég semmilyen, de aztán beindul az album. Ami így elsőre a legkiemelkedőbb volt, az a Black Lake meg az Notget, Atom Dance, Mouth. A Notget nagyon durván Hunter-ös, a Stone meg tényleg tök Unison-os (+Jóga). Végre egy Björk album, amin nincs egy üresjárat se, meg idegesítő szám (mint pl. Dark Matter, Hollow, Vertebrae). Plusz ami nálam minden Björk albumnál kritikus szokott lenni, az zárószám, mert többnyire nem tetszenek, vagy csak elmennek. Most először igazán jó a zárószám. Egyébként pedig Vulnicura = Homogenic 2.
''I was lucky to meet Bjork at a moment when the story of her new album had not been set. She described the video for “Black Lake,” directed by Huang and influenced by Ingmar Bergman, as operatic in scale but also stark, centered on her voice and her performance. “Like a black-and-white psychology movie,” she said, and then laughed. “I don’t know why that was funny.” Huang told me of a wound motif, of a clip she had sent him of a spider molting, of the album’s thematic use of lilac and yellow.''
A minőség tesztelése miatt belehallgattam fülessel az első számba és nem tűnt rossz minőségnek. A szám viszont totál Jóga 2. Még vacillálok, hogy meghallgassam-e, vagy várjak-e még jobb minőségre, de igazából ráér.
Ugyan a 256-os nem szól túl jól, mégis meghallgattam. Az elején kicsit megijedtem, hogy végig ennyire dallamos lesz de szerencsére nem! Első hallgatásra az tetszett, hogy a legtöbb dal felépítése kiszámíthatatlan, grandiózus és sokszínű. Hangulatában számomra annyira bensőséges mint a Vespertine, viszont játékos mint a Medulla volt. Szerintem van ennek saját Arca, csak valószínű több hallgatás kell hozzá, főleg mert dalokon belül ennyi csapongásra nem nagyon emlékszem korábbról. Elsőre kaotikus, de mondjuk ez nekem tetszik. A Black lake-től állítólag el kell ájulni, elsőre pont ez adta fel a leckét és itt tényleg ismerős ez a "vége van de mégsem" játszadozás. Strange! Szerintem neked be fog jönni! Lúdbőröztető élmény lesz! :)
Amúgy ez az az album borító, amit muszáj vinylen birtokolni, mert kicsiben sehogy se mutat. Amikor megnéztem a borítót hq-ban, rázoomolva, már kimondottan jól nézett ki, mert látszott rendesen az arca, a ruha, meg minden. Egész máshogy néz ki úgy.