Keresés

Részletes keresés

Boszorka Creative Commons License 2010.10.16 0 0 45893
Ez a nem tudok angolul egy generációs dolog. Mikor én kislány voltam akkor németül anultunk. Németkisasszonyok voltak a gyerekek mellett. Én is megtanitottam egy kisasszony magyarul, mert konokul ellenálltam (gátlásos voltam) és meg nem szólaltam volna máskép mint magyarul. Aztán huszonévesen rávetettem magam és jól megtanultam németül. Mikor Svédországba vetett a sors, 8 hónap alatt szereztem irodai munkához elégséges nyelvtudást. Nem is tanultam, mert dolgoztam reggeltől estig, meg kellett élni, de valahogy rámragadt. No most ezt a nyavalyás angolt egész felnőtt életmebn tanultam. Szoktam mondani, ha németül ennyit tanultam volna, már jobb lennék mint Goethe. De angolul változatlanul nem tudok. Olvasok gond nélkül és mindenkit megértek aki nem angol anyanyelvü hanem, csak tanulta az angolt. Beszélni csak ha nagyon muszáj akkor beszélek. Nehéz ügy ez, de azt hiszem maradék életemben már elleszek igy.
Előzmény: Mr Spock (45879)
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.16 0 0 45892
A csapat eddigi tagjai jelentkezesi sorrendben:

schgy
Gavriel
ferrero rocher2
AFAPK
MrSpock
Mumu Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45891

hehe..

A targyilagosag csak a gyermekszobaig  tart..

Előzmény: schgy (45887)
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45889
Szepen gyulekezunk.

A csapat eddigi tagjai jelentkezesi sorrendben:

schgy
Gavriel
ferrero rocher2
MrSpock

Most nehany orara itt hagyom a computert, de bekapcsolva tartom Skype-al egyutt, ugyhogy lehet jelentkezni, de a visszaigazolas kesni fog. Nem baj, nem erdekes, akkor is ugyanugy fog mukodni, nem kell senkinek megint jelentkezni.
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45888
Boszorka, vedd fel a listadra a Gabort ha beszelgetni akarsz, kulonosen ha ugy mint tavaly az iden is itt lesztek telre Floridaban!
Előzmény: Boszorka (45870)
schgy Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45887
Nem az.
Oroszul simán nagy bunyóval járó balhé (aztán pont az Ukrajnai speciálisan zsidók ellen irányuló ilyesmik miatt került más nyelvekbe már a magyarul is ismertebb jelentésével), ami egy focimeccsre gyakran tökéletes leírás.
Az utolsó meccsen két szülő sporttársat állítottak ki a bírók, mert kissé vehemensen vitatták azt a kérdést, hogy kinek is jár a bedobás egy amúgy 6:1-re végződött meccsen, ahol ezen aztán végképp semmi sem múlik, akkor sem, ha véletlenül igazuk lett volna. A kissrácok meg persze nem értették, miért kell egy mamának és egy papának elhagynia az iskolaudvart a meccs végéig.
schgy
Előzmény: Mumu (45886)
Mumu Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45886
Ugye a pogrom nem eliras ?
Előzmény: schgy (45880)
Mumu Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45885
Engem csak annyiban erintett hogy a lodi  repuloter  free  shopjaban vetetm a laptopomat es heber volt a klaviatura.. de ezt a szerelom  azonal atvaltotta...
Előzmény: Gavriel (45883)
Mumu Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45884
Visszaigazoltam
Előzmény: Gavriel (45882)
schgy Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45881
Nekem volt már szerencsém japán, kínai és koreai windowshoz is, az kissé macerásabb volt, mert néha a menüpontok is máshol vannak (illetve voltak anno az NT és a 98 változataiban, mert azokkal kellet dolgoznom), de azért az sem volt lehetetlen épp a grafikus felület miatt.
Amit még nem próbáltam a jobbról-balrás nyelvű Windows (pl. arab, vagy ivrit).
schgy
Előzmény: Gavriel (45874)
schgy Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45880
Vasárnap reggel 11-kor nem leszek a munkahelyemen (annak a gépnek a Skype-címjét adtam meg), cserében a parkban fogok a partvonal mellett süvölteni a 10 évesek focimeccsén, ahová egyéb gépet sem igen viszek :-)
A focimeccs egyébként rendszeres vasárnapi pogrom, legalábbis november (meg a szezon) végéig, ami változik, az időpont (reggel 11 és du. 3 között valamikor kezdenek) ill. a helyszin (vannak vendégmeccsek is itt-ott New Jerseyben).
schgy
Előzmény: Mr Spock (45871)
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45879
ezt a szornyu nyelvet amelyel 500 szoval rendelkezo tengeresz az egsz vilagon megertheti magat..

Nagyot nevettem a fenti mondaton. Okay, ertem a problemadat.
Előzmény: Mumu (45873)
Mumu Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45878
:))Melyseges alazattal udvozolek.. Nem lesz a talentumomra szukseg..honapmar kereslek (ha nemtalalk) benenteket
Előzmény: Gavriel (45874)
Mumu Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45877
:))
Mumu Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45876

Gavriel ha akarod add meg majd a skype cimedet.itt vagy levelben ..v csak te hianyzol..

Mumu Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45875
hehe.. az idegbajoknak kulonbozo tipusai vanank.. En legalbb is elmondhatom konzekvensen.soha semmi technikat bnemis probalok ki.. a sorsom oylan volt (vagy ugy csinaltam..9 hoyg mindig volt valaki aki  helyettem ezt megtegye (szeretetbol vagy penzert) en meg  csinalatm  nekunk vagy nekimas szolgalatot amit onem tudott.Igy mindketten nagyon tiszteltuka  amsikat azert amit tesz..
Előzmény: Mr Spock (45868)
Mumu Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45873

Jo akkor elmeselem a tortenetemet a netrol..

Az utolso munkaeveimben  a budpesti kirendetsegben  kaptam egy computert a   legmodernebbet,de irtoztamn tole es ezt aztan birtokba vette a titkarnom (mostani jo baratom).. mindent meg tett rajta en kaptam a kesz anyagot..92 -ot irtunk es  szamaomra a gép- gép volt,hasznos alat,vagy szallami gep amelyen elol bemegy a diszno es kijon  a szalami. Teoretikusan nagyon erdekelt,egy masik baratom a kolozsvari Korunk foszerkesztohelyetese mar 68-ban foglakozott a szamitogep szpiritualitasaval,ezekbe be vont engem is mint ahitatos hallgatot ,olvasot(o aztan ebbol is   fog elni,elobb Standfirdban tart majd egy eves profesurat majd a szaudi kiralyi korhaz nak lesz a szisztemgazdaja(hehe..ilyen az elet)ma itt lakik Pesten a ven ember,o jon majd szombaton fel hozzam a skypot rendezni.. A computer -a szorny nem erdekelt csak az ami mogotte van:a hideghaboru josagos teremtmenye,magyar szellem Neumann  diadala,stb. Klaviaturat nem tudtam kezelni (most sem) hiszen harom felen kalampalok a betuk melle mennek..talan betegseg ez hiszen mindig jobboldalian  abwetu kozvetlenszomszedjat utom..(atavizmus ?).. Volt titkarnom mindent feltesz es letesz a geprol  es makacs majdnembarat szerellom meg elrendeli hogy mar pedig ennek igy kell lennie. En csak  irok rajta es megtanultam ez eleg,  elvezem technikai rokkantsagomat..

A szovegek legtobbje csak angolul van es az az a nyelv  amiben tenyleg  bena vagyok..Ez is egy  rosz tortenelmi hatarozat volt 10 eves koromban a franciat valsztottam,mert a gyermekkori hoszu betegsegeim aaltt sokat olvastam a TolnaiVilagtortenelmet es a brittek nem voltak szimpatikusak..ezzel szemben Romania tele volt  francia konyvekel, Villonnal kezdve vegig Ionesco-ig es a kommunista Romaniaaradi konyvtaraba bizony lehetett olvasni LeMonde-ot,L'Observateurt,L'Express-t esd persez L'Equipe-pet.. Utolerhetelen elony volt  a Daily Star-al szemben..

Szoval mai napig szegyelem plane mikor targyalasokon angol tolmacsra volt szuksegem hogy nem tanultam meg angolul,ezt a szornyu  nyelvet amelyel 500 szoval rendelkezo  tengeresz az egsz vilagon megertheti magat.. Medvecky tanar ur-Isten nyugasztalja-angolt es franciat tanitott de megjegyezte (hm lehetett egy  szemelyes rosz elmenye az angol lanyokkal):

-Fiam,tanulj csak franciaul akkor megerted az angolt is.. az angol nyelv tragediaja hogy  csak ossze maszatolja a kultur nyelveket egy  11 szazadbeli inteligenciaval rendelkezo  rendszerin halara ivott ..

Medvecky bacsi ugy latszik nem szerette az angol lanyokat vagy a repulogepek bombait..ez volt. Es tovabb: az orvosi fogalmak gorogok,a kutlurfogalmak,latinok a civilzalt es absztarkt szavak franciak..nevetett.

Mikor a bankban munkam maitt elkuldtek a Berlitz be ahol az az elv hogy ne tanuljunk nyelvtant csak beszelgesunk..hamar masodik lepesre javasoltak ert kitunoen elbestzelgettem az ottani angolt atnito fiatal angolokkal  egy elrontott francia plusz  pronome,adjektiv, es ing a vegeken. Persze nem atnultam meg a ynelvet..

Nyugdijas evein m ota nagyon zavar hoyg azelertmbe egyszere  olyan fontos  internetet nemismerem anatomialag (de van ki megcsinalja).. Annal inkabb erdekelmost amr ereklyesen akulturba beszolo virtualitass.. Ezzel kaopcsolatban maniamat a kolozsvari baratommal uzom aki viszont  most szisztemokat,manager nyelvet web.02 es web 03-at csinal.. Engem a virtualitas mint produktiv zona erdekel. Szamomra  Realitas 1 plusz Virtualitas (a realitass 1 -nek a virtualis zonan valo tudatos atvezetese )egyenlo Realitas 2-vel

Ezt mar maskor elmeselm..mennem kell mar turelmetlenkednek..

SDzoval les aki fetegye a skypot

Előzmény: Mr Spock (45872)
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45872
Mumukám, nem hiszed el de a Skypeet nekem is sikerült anno magamnak letölteni. Azt hiszem nem csak korban hanem computer bénaságban is társak vagyunk..-)))

En mar reg rajottem arra, hogy nagyon keves ember letezik akik tenyleg "computer bénák". Plane manapsag, amikor az operacios rendszerek eppenhogy nem ragadjak meg a kezeidet es teszik oda ahova kell.

Es ha edesanyam meg tudta tanulni........mindenkinek "kutya kotelessege" megtanulni. Miert? Well......mar nem emlekszem pontosan, de kb 68 eves lehetett, amikor jarokeptelenne valt a lakason kivul. Lift nelkul magas haz harmadik emeleten elt, a gerince teljesen tonkrement, nem volt kepes kimozdulni a lakasbol. De a tudata teljesen vilagos volt, soha nem volt egy "kepzett/tanult" ember, de alapjaban intelligens volt. Magyaron kivul egy kis nemetet tudott, de angolt egy kukkot sem.
De szerette a video-jatekokat. Amikor nehany evvel azelott meglatogatott engem USA-ban, teljesen beleesett a jatekokba. Azonnal vettem akkor neki egy Gameboy-t egy csomo jatekkal, es azt boldogan hasznalta reggeltol estig, tobb even keresztul.

Na aztan jottek (itt USA-ban) az egyre jobb PC jatekok. Nem tudtam mast csinalni, mint kuldeni neki egy hasznalt laptopot egy csomo jatekkal. Akkor a Windows még nem letezett magyarul (vagy legalabbis en nem tudtam rola). Csinaltam EGY kazettat (kazettas magnohoz), amin megprobaltam elmagyarazni, hogy hogyan kell bekapcsolni a computert, hogyan kell az egerrek ikonokra kattintani, stb. Az egesz egy KISERLET volt, hiszen soha nem gondoltam, hogy minden angol tudas nelkul anyam kepes lesz ezt az egeszet hasznalni.

Tevedtem. Valahogy, minden kulso segitseg nelkul, addig kiserletezett amig vegulis mindent kitalalt, es egy evvel kesobb ugy hasznalta a computert mint egy profi. Amikor megint MO-ra jutottam, nem hittem a szememnek. Tehat már 70-en felul volt amikor mindez megtortent. Ha minden angol tudas nelkul, ha minden elozetes computer hasznalat nelkul kepes volt megtanulni, el nem tudom kepzelni, hogy ez miert problema olyan sokaknak. Enszerintem csak valamifele félelemről lehet csak szo.
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45871
Én EST vagyok (ami csak hat óra Magyarországhoz képest), de vasárnap reggel tízkor nem szoktam dolgozni, meg aztán a középső fiam focimeccse is épp akkor kezdődik.

Ez mit jelent? USA-EST szerint 11-kor nem leszel elerheto? C'mmon.......:)
Előzmény: schgy (45863)
Boszorka Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45870
Mumukám, nem hiszed el de a Skypeet nekem is sikerült anno magamnak letölteni. Azt hiszem nem csak korban hanem computer bénaságban is társak vagyunk..-)))
Előzmény: Mumu (45866)
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45869
Mi időnk szerint talán 18:00 -kor leszek itthon.

Okay, akkor elhalasztjuk 1 oraval, es USA-CST szerint reggel 11-kor (USA EST:12), Magyar es Izrael 18:00 orakor fogom beinditani.

Egyebkent eppen most neztem meg, a legujabb Skype lehetove teszi a csoportos hangot is meg képet is. Egyenlore azzal varok, mert csak beta verzio. Amugysem a legutolso valtozatom van, az "megbukott" a 3D webcam-om driver-evel es azt nehez szivvel adnam fel (amugy nagyszeruen mukodott).
Előzmény: Gavriel (45865)
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45868
felirtam a nevedet.. st zombaton jon a baratom aki szaki mert a szerelo szabadsagon van..ha tudomk maris jekentrkezek

Okay, de el nem tudom kepzelni, hogy ezzel te ne tudnal megbirkozni. Szerintem csak egyszeruen félsz (hogy nem sikerul, hogy elrontasz valamit a computereden, stb.).

A Skype tenyleg nagyon egyszerure van csinalva.
Skype.com a weboldal.
Ott rogton megjelenik/lathatod azt hogy Get Skype.
Ha rakattintasz, es Windows-t hasznalsz, a kovetkezo oldalon rogton ott van hogy:
Download now.
Ha rakattintasz, akkor a computered automatikusan letolti.
Fuggoen attol hogy melyik operacios rendszered van, lehet hogy automatikusan feldobja az eselyt hogy "Run", es ha rakattintasz, automatikusan telepiti.

Onnan már ugy indithato el, mint akarmilyen mas program (icon, click). Ha egyszer benne vagy a programban, ott a Tools, Change Language alatt azonnal olyan nyelvre valtoztathatod amilyenre akarod (Magyar, Nemet, Angol, Japan, Kinai (nem viccelek), Arab, es sok mas).

Egyszer le kell jelentkezni, amire mar nem emlekszem pontosan hogy volt (regen volt), de az is pofon egyszeru volt. Es nem tudsz semmit elrontani a computereden.

Tehat, ha jon a baratod, megegyszer, gabor4740 a Skype nevem. Bekapcsolva hagyom a Skype-ot egesz nap Szombaton, kb itteni ido szerint reggel 7-tol (magyar ido szerint 14 ora).
Előzmény: Mumu (45866)
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.15 0 0 45867
Nekem meg nincs meg a skajp, nem vagyok a sajat szamitogepem kozeleben.

Skype teljesen ingyen letoltheto, telepitheto, jelentkezhetsz ingyen, es mukodesre kepes........ha szellemileg lassu vagy.......tiz perc alatt, amugy hamarabb :)

Egyebkent: ha nem vagyok itthon, nem szeretek mas computereket hasznalni, ugyhogy "cipelek" magammal egy laptopot amit az Ebay-en vettem ugy kb 5-6 evvel ezelott 180 dollarert (valami hasznalt Pentium akarhanyas 600 Mhz, mindossze 256 MB RAM-el. Minden ami tenyleg szuksegszeru, Skype-t beleertve, nagyszeruen mukodik rajta.

Enszerintem ha eleget hajlando vagy a szemetben turkalni, talan talalhatsz is egy ilyent, ezeket manapsag már kidobjak (a sznobok). Vasarnap nem leszel otthon (szamitogeped kozeleben......gondolom)? Megegyszer: gabor4740 a Skype nevem.
Előzmény: Törölt nick (45864)
Mumu Creative Commons License 2010.10.14 0 0 45866
felirtam a nevedet.. st zombaton jon a baratom aki szaki mert a szerelo szabadsagon van..ha tudomk maris jekentrkezek
Előzmény: Mr Spock (45862)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.14 0 0 45864

Kar. Eloben kozvetithetned a meccset.

Nekem meg nincs meg a skajp, nem vagyok a sajat szamitogepem kozeleben.

Előzmény: schgy (45863)
schgy Creative Commons License 2010.10.14 0 0 45863
Én EST vagyok (ami csak hat óra Magyarországhoz képest), de vasárnap reggel tízkor nem szoktam dolgozni, meg aztán a középső fiam focimeccse is épp akkor kezdődik.
schgy
Előzmény: Mr Spock (45862)
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.14 0 0 45862
Gavriel, schgy lejelentkezett, tehat ők ketten már "megvannak". Ahhoz hogy te is benne legyel, neked kell kerned a kapcsolatot gabor4740-el (az en vagyok).

Kiserlet keppen, most Vasarnap, itteni ido szerint reggel 9-kor (USA CST) meg fogom probalni eloszor. Az Magyarorszagon, es abban az idozonaban delutan 4 ora. .

Előzmény: Mumu (45859)
Mumu Creative Commons License 2010.10.13 0 0 45859

Veled igy  csinaljuk OK ..nekem meg van  egy kivetelel mindegyikunk cime..ha akarunk aztan  vagy kiterjeszuk vagy beszelunk 2-3nk   de akkor nem konferenciaban.. szombaton  gondolm nalam is meg lesz. 

Előzmény: Mr Spock (45858)
Mr Spock Creative Commons License 2010.10.13 0 0 45858
ez ugy is kialakul ha mar meg van a cimunk lesz kozos es lesz individualis ido a resztvevok kedveert es lesz meglepetes beszelgetes is mikor valaki elore nem latott okbol maskor hiv..semmi baj ,sot jo dolog:5 kulonbozo kondiciokban elo de nagy reszben ugyanoylan ertekrendszeru ember egyutt lesz ...

Az elso lepesben nem lesznek "kozos cimek". Mindenki csak velem fog kapcsolatba lepni, es megadni a cimét, és én fogom beinditani a "conference call"-t, amiben egyszerre mindenki ott lesz. Kesobb persze mindenki megadhatja akarkinek a Skype nevét (cimét) es akkor lehet majd az amit most te vetettel fel.
Előzmény: Mumu (45856)
Mumu Creative Commons License 2010.10.13 0 0 45857
akkor itt pihened ki..nemis tudom miert kell olyan wemberekkel vitatkozniakikrol egy ido utan rajosz hoyge roszakaratuak vagy anynira mesze van fwekltetelezeseikkel  hogy nem lehet vitaval azzon javitani..
Előzmény: Gavriel (45850)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!