Keresés

Részletes keresés

sola16 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1110

Ha az a kérdés,hogy "kiben-miben" kell hinni és te ezt nem tudod...az régen rossz.

János apostol : 3.rész 16-21-ig

" Mert az Isten annyira szerette a világot,hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy mindaz, aki hitet gyakorol benne, el ne pusztuljon,hanem örök élete legyen. Mert az Isten nem azért küldte el a Fiát a világba, hogy megítélje a világot, hanem hogy a világ megmentésben részesüljön általa. Aki hitet gyakorol benne,nem kerül ítélet alá. Aki nem gyakorol hitet,már ítélet alá került,mert nem gyakorolt hitet az Isten egyszülött Fiának nevében. Az ítéletnek pedig az az alapja,hogy a világosság eljött a világba,de az emberek inkább a sötétséget szerették,semmint a világosságot,mert a cselekedeteik gonoszak voltak. Mert aki hitvány dolgokat cselekszik,gyűlöli a világosságot,nem jön a világosságra,nehogy feddés érje a cselekedeteit. De aki azt teszi,ami igaz,az a világosságra jön, hogy nyilvánvalóvá legyenek a cselekedetei mint olyanok,amelyeket Istennel összhangban cselekedett."

Paleokrites Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1109
Hol rendelkezett Isten a hitről?

Tudsz arról mondani valamit, hogy miért is leszünk megítélve, vagyis az életnek könyvében kiknek a neve van felsorolva?

Aztán beszélj, hogy mely, milyen és hogyan való hitről is van szó?

Mi az a hit egyáltalán, avagy hinni kell a miben, kiben?
Előzmény: sola16 (1101)
Üröm Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1108
Kedves Leslie!

Én nem állítóm, hogy nem voltak hibák, Russel és Rutherford részéről, és azt sem állítom, hogy csak kis hibák, akár. Én meg vagyok arról győződve, hogy ezen vádak egy része, csupán alaptalan kitaláció, bizonyos emberek részéről.
Ami a New York-i kongresszusi termet illeti arról érdemi választ nem adhatok, mivel személyesen nem láttam soha sem. Hogy ma hogyan néz ki?? Passz!

Ha már említetted Mózest, Dávidot , Pétert, Jézust, akkor had kérdezzek néhány dolgot.

Szerinted a Zsidok (vezetők, királyok, papok) menyi hibát követtek el az évezredek alatt? Voltak Kicsi, nagy hibák is? Értem itt, a Baál imádat, aranyborjú, stb.

Kérdésem a továbbiak: Megtartotta a Teremtő a népet hibáik ellenére a messiásig?
Megbüntette, eltávolította a vétkeseket?
Ez a népen keresztül érkezett el a hibák ellenére a megmentés (Jézus)?
Elvetette Jézus a régi népet?
Ha akkor volt népe ma nincsen? Ha igen ma kik ők?
Ha látható népe volt akkor, ma nem láthatónak kell lennie?
Ha van népe ma nem hibázhatnak egyesek, mint régen?
Ha hibáznak nem távolítaná el azokat Isten?

Ha szép lassan eltűntek az eső századi igaz keresztények (Jézust követők) és a hamis imádat képviselői vettek át a helyüket, akkor nem újra meg kel jelenniük az elfogathatóknak Jézus előtt?

Szerinted mint a Zsidók estében akik számtalan nagy bűnt is elkövettek Isten ellen, a mai népe nem vetkezhetne?
Ez egy felismerés, ami fokról, fokra történő ismeret. Nem várja el Atyánk és Jézus sem azt, hogy azonnal mindet kifogásolhatatlanul tudjunk. Ez egy folyamat aminek meg kell érni mindenkiben. Mindenkinek van gyerekkora, Így felkel nőni, éretté válni.
Ennek a népnek is felkellet nőnie (Jehova Tanúi) és fejlődnie. Most már érett és erős néppé vált.
Jut eszembe.
A Máté 24:14: „a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.” (Ahhoz, hogy minden nemzetnek lehetősége legyen hallani a jó hírről, a prédikálótevékenységet szervezetten, megfelelő felügyelet mellett kell végezni. Az Isten és a felebarátaik iránti szeretet az egész földön arra ösztönöz sokakat, hogy e munka elvégzése érdekében egyesítsék erőfeszítéseiket.) Ki végzi ezt rajtunk kívül?
Persze tudom neked ez biztosan nem fontos prófécia, és biztosan nem így kel érteni.
Hagy ne soroljam fel hol vagyunk, már tanúk a világba. Talán könnyebb volna, hogy még hol nem.
Tudom, hogy az sem fontos, hogy házról, házra prédikáljunk, pedig Jézus adta parancsba. Mert ezt sem teszi rajtunk kívül senki.
Kérlek áruld már el szépen, hogy kik azok a népek (szervezet) szerinted, aki megfelelnek Jézus követelmények, ha min nem vagyunk azok?
Nagyon sok vallást meg vizsgáltam, és a mai napig ezt teszem, egy sem felelt meg a Bibliai követelményeknek, csak a Jehova Tanúi. Ezért lettel Tanú és nem azért, mert az ükapám is már tanúvolt, aki a Váci vizes börtönbe is ült a hitéjért.
Ne légy igazságtalan a Tanúkkal és mint valami agy mosott bábként jelmezed őket.
Érzem a haragot benned a szervezet iránt, amit furcsállok. Ha elmondásod szerint valaki 30 évet Tanúként tölt, az nem törlődik ki csak úgy. A haragod arra enged következtetni, hogy téged valaki megbántott ott akkoriban csúnyán. Nehéz el hinni, csak fogod magad és odébb állsz 30 év után. Valaki téged megfúrt szerintem, ami ritka, de hallatom, már ilyenről sajnos. Ezért vagy haragos a Szervezetre.

Üdv : Üröm
Előzmény: Leslie07 (1107)
Leslie07 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1107
Üröm,azért Russel és Rutherford nem kis emberi hibákat követtek el.

Szembe fordultak az Isten Szavával,a Szent Szellem kijelentéseivel.
Hazug jövendőlgetéseiknél az állították,hogy Isten szóll általuk.

Magukat isten egyedüli igaz szócsövének nevezték.

Létrehoztak egy földi vallászervezetet részvénytársaság mintájára.

Szerinted kis hibácska volt Russel részéről,hogy 35 éven keresztül
piramis jóslással foglalkozott.

Neki köszönhettétek a spiritiszta szimbólumokat,mint a kettőskereszt koronában,
amit 50 éven keresztül viseltek elődeid,akik közben azt állították magukról
hogy isten szentjei a 144 ezer.

Csak azért mondtak le elődeid ezekről a mágikus jelképekről,mert nevetség
tárgyává tették őket,amikor a keresztényeket gyalázták Krisztus keresztje
miatt.

A másik két bálványtól az őrtoronyről és a kétszárnyú nap pusztító utálatosságáról
a mai napig nem mondtak le az őrtorony bálvány hamis papjai a központban.

Nézd csak meg a "Jehova Tanui Isten Királyságának Hirdetői" könyv
329.oldalán ott díszeleg az útálatosság,a new yorki kongresszusterem
homlokzatán 1965 óta,mióta azt átadták.

Kis hibácska szerinted hogy a kongresszus termet útálatos bálványok
diszítik évtizedek óta.

Mikor olvastad te azt,hogy Mózes,Dávid,Péter,Jézus bálványoztak?

Kis hiba,hogy a Biblia tanításával ellentétben a Szent Szellemet tárgynak,erőnek
tekintik,hogy a mélység angyalát királyuknak,a tagokat pedig annak pusztító sáskáinak.

Nem sok é egy kicsit ez ahhoz,hogy véletlen legyen.

Nem Üröm,itt nem hibácskákról van szó,hanem Sátán imádásról,amit a tagok,
mert kimosták az agyukat észre sem vesznek.

Ennek a kis hibácskának köszönhetitek Artemisz bálványát az őrtorony
szervezetet,amelyből táplálkoztok Isten Hamisítatlan Szava helyett.

Ugyan már üröm,ki adhat tisztát a tisztátalanból? SENKI.

Ebben a bálványszervezetben soha sem lesz épp ezért igaz imádat.

A Baál imádatot annak idején nem megreformálták,hanem kiírtották.
Előzmény: Üröm (1097)
Leslie07 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1106
A hitemet nem hagytam el,csak az őrtorony bálványszervezetet.

Jobban érzem magam Krisztus védelme alatt,mint az őrtorony bálvány és a kétszárnyú napnak ,valamint a mélység angyalának a szárnyai alatt.

Ezért remélem megkegyelmez nekem az Úr.
Leslie07 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1105
Azért te sem voltál mindig sola 16,ugye?
Leslie07 Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1104
Köszönöm az őszinteséget.Ismerős volt a stílusod ezért ráéreztem,hogy nem voltál mindig Üröm.
Előzmény: Üröm (1103)
Üröm Creative Commons License 2009.03.08 0 0 1103
Nem változtatom a nickneveimet, nem tudom honnan veszed.
Maccs ként voltam anno fent, de mivel nagyon sokáig nem értem rá és fent sem voltam, ezért elfelejtettem a jelszavam, illetve arra ami volt jelszavam nem engedett be. Nem görcsölgettem így lett Üröm. Ennyi nem vagyok Csetfa, stb, hogy több nicknevem legyen mint ujjam!
Csak ez a kettő volt mind össze és ez sem szándékoztam megváltoztatni, de ezt dobta a gép. Megnézheted mióta nem használom a Maccs-t.

Nem találok ki senkit magamnak (sola 16) és mást sem, nincsen szükségem erre.
Mellesleg fogalmam sincsen ki Ő.

Nem akarlak megbántani, de mindenki magából indul ki.
Előzmény: Leslie07 (1100)
Leslie07 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1102
Én nem elhagytam a hitemet,hanem az Úr kegyelméből megaptam az
Isten szavába vetett hitet.

Mert ugyebár nem az őrtorony szervezet tanításának kell hinni,hanem az Isten Szavának.

Az őrtorony szervezet pedig bálványszervezet,amely meghamisította az Isten Szavát.

Gyalázza a Szent Szellemet azzal,hogy egy tárgynak tekinti,vagy erőnek.

Meggyalázza az Atya egyszülöttjét Krisztust,amikor a mélység angyalának nevezi őt.

Tagadja az Atyát,mert nem az Atyának engedelmeskedik,hanem egy jehova nevü
hamis istennek,akinek a szájába olyan hazugságokat ad,mint például az,hogy
1918-ban Isten el akarta pusztítani a keresztények millióit.

Az őrtorony szervezet jehovája nem azonos az Atyával,mert az Atya soha nem hazudott,az őrtorony szervezet jehovája viszont számtalanszor.

Az őrtorony szervezettől való megválásom miatt nem félnem kell,hanem
hálát adnom az úrnak,hogy megszabadított Apolló és Artemisz őrtorony bálványszervezetétől.

Sem az Atyának,sem pedig Krisztusnak nincs közössége az őrtorony bálvánnyal
de még a kétszárnyú pusztító utálatos bálvánnyal sem,ami jehova tanúi new yorki
kongresszustermét díszíti 1965 óta.

Sem az Atyának sem Krisztusnak ninc közössége az őrtorony szervezet alapítójának
piramis kultuszával.A piramis az egy dollároson és Russel sírján található,bizonyítva
azt,hogy az őrtorony szervezetet egy spitritiszta hozta létre.

Tekintettel mindezekre én csak engedelmeskedtem Pál tanácsának:

" mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak?
vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel?

Annakokáért menjetek ki közülök és szakadjatok el,azt mondja az Úr,
és tisztátalant ne illessetek,és én magamhoz fogadlak titeket.

És leszek néktek Atyátok és lesztek fiaimmá és leányaimmá,azt mondja
a mindenható Úr."

Még idő van addig döntse el minden igaz szivü ,akit az őrtorony bálvány
megtévesztett,hogy a sötétség erőihez és a mélység angyalához és
őrtorony bálványszervezetéhez akarnak tartozni,vagy a világosságban
akarnak járni Krisztussal és az Atya gyermekei lenni.

Mert,az Atyávak és Krisztussal való közösség feltétele leválni az őrtorony
bálvány emlőiről és az Isten Szavát hittel befogadni.

sola16 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1101
Leslie!

Én nem vagyok Üröm....nem tudom h honnan jutottál erre....de mindenesetre vicces :D.
Ha valóban Tanú voltál...akkor végigtanulmányoztad a Bibliát...szóval tudod hogy mi lesz azzal aki elhagyja a hitét.
Az Őrtoronyban pedig sehogyan sem látok kivetnivalót!
Leslie07 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1100
Üröm,nem a teokratikus iskolán vagy,hogy kitalász magadnak egy sola 16 nevü
képzelt beszélgető partnert,hogy azt a látszatot keltsd,hogy itt a kivülálók
tömege ad helyt az őrtorony bálványszervezet hazugságainak.

Azt hiszed,hogyha állandóan változtatod nicknevedet,akkor új személy vagy?

Ezzel csak saját magadat csapod be.
Előzmény: Üröm (1097)
Leslie07 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1099
Ne állítsd magadról,hogy nem vagy jehova tanú,ha a tanításaikat idézed és jársz
az összejöveteleikre,akkor az vagy.

Jó lenne ha a régi nick neveden írnál,hogy mindenki tudja kit ismerhet benned.
Előzmény: sola16 (1094)
Leslie07 Creative Commons License 2009.03.07 0 0 1098
Sola 16,ne érts félre,én sem akarom bántani a félrevezetett tanúkat.
Én is sok jó embert ismertem meg közülök,hizs több mint 30 éven át
voltam közöttük.

Sokukat védelmeztem a kommunista rendszer ellenük irányuló túlkapások
miatt. Én magam is be voltam börtönözve,mert megtagadtam a katonai
szolgálatot.

Azzal,hogy leleplezem az őrtorony bálványszervezet hamis voltát,nem a tagok
ellen teszek,hanem az érdekükben.Hisz tudom hogy mindnyájan agymosáson
estek át,mint ahogyan és is annak idején.

Addig tanítják a kiszemelt áldozatott kérdés feleletes módszerükkel,míg
el nem fogadja a sok hamis tanítást.Ezek ahogyan te is írod kedves emberek
megérdemlik,hogy megtudják az igazat erről a szervezetről,aki a mélység
angyala sáskáivá tette őket.

Az őrtorony hasonlatod csak abban az esetben lenne helytálló,ha azt
csak a tanításukban emlegetnék,mint hasonlatot,hogy az őrtornyokból
való őrködéshez lehet hasonlítani jehova tanui igazság feletti őrködését.

Csakhogy az őrtorony szimbólumot a valóságban is létrehozták,mert a
világközpontjuk tetejére egy hatalmas felépítményt is emeltek.Ezt viszont
már semmi sem indokolja. Ez pedig már bálványozást jelent.

Főleg,ha figyelembe veszed azt a tényt,hogy nem csak az őrtorny
bálványszimbólumot használják,hanem a pusztító útálatosságként ismert
kétszárnyú nap szimbólumot,ami már túlmutat az ártatlan őrtornyos hasonlaton.

Nézd meg a "Jehova Tanúi Isten Királyságának Hirdetői c. könyv 329. oldalán
az 1965-ben átadott new yorki kongresszusterem homlokzatán ott díszeleg
a pusztító útálatosság az őrtorony szimbólum felett.Ugyanígy megtalálod
a könyv 648. és 651. oldalán a "Beteljesült titok" c. könyv borítóján.

Meg azért azt sem kell elfelejteni,hogy 1931-ig a kettőskereszt koronában
szimbólumot is rákényszerítette ez az antikrisztusi szervezet a mélység
angyalának minősített szolgáira.

Ha még emelett figyelembe vesszük az antikrisztusi tanítást és a sok
hazug prófétálást,akkor teljesen egyértelmű,hogy ebben a szervezetben
az őrtorony szimbólum,nem egy ártatlan kis hasonlat,hanem a énoch mágia
eszköze.

Ha pedig az őrtorony bálványszervezet azt állítja,hogy Apolló a mélység angyalát követi,akkor nehéz elhárítaniuk a vádat,miszerint Apolló ikertestvérének Artemisznek
a fején diszelgő őrtoronyot bálványozzák.
Üröm Creative Commons License 2009.03.06 0 0 1097
Kedves Sola 16!

Nincsen mit köszönnöd!
Az nagyon helyes gondolkodásmód, ha igyekszel úgy élni, hogy az Istennek tetsszen, és olvasod minél többet a Bibliát.
Abban amit írtál, miszerint: „örülök hogy vannak igazhitű emberek, olyanok mint Jehova Tanúi.” sokan nem értenek egyet ezzel, de nyílván tudod miért?
Folyamatosan cáfolásokat keresnek, és megfeledkeznek az igazi célról közben, Istent kéne keresniük tiszta szível.
„Ne ítélj, hogy ne ítéltess” Ezt sokan figyelmen kívül hagyják, mikor szapulnak másokat.
Olyan múltbeli hibákat rónak fel nekünk, amiket a múltba régen véletlen, figyelmetlenség miatt tettek, akár a vezetőink, akár tanúk.
Képzeld el azt, hogy a Zsidókat hibáztatnák azért, mert Mózes hibázott anno. Vagy Dávid, Salamon, de Pétert is említhetnénk (megtagadta Jézust, finoman szólva is hazudott).
Kiáltsuk ki Pétert hamisprófétának azért, mert hibázott és félt?
Nekünk is ilyeneket hoznak fel.
Még mindig nem veszik sokan észre az, hogy senki sem tökéletes és hibát, hibára halmoz.
Csak öntömjénező, magukat Jézus mellé emlő személyek képzelik azt, hogy hibátlanok.
Igen is, Jehova Tanúi is emberek és hibázni olykor, olykor és ez a vezetőinkre is érvényes.
Kicsit szánalomra méltó azon érvek miszerint: Charles Taze Russell, vagy J. F. Ruthe, ilyen, vagy olyan hibákat követett el. Kik voltak ők? Egyszerű emberek, mit TE vagy én. Mit akarnak a múlttól? Mit hánytorgatnak fel? Csak a rosszat látják és nem is akarnak mást látni.
Én azt szoktam mondani mindenki magából indul ki.
Érdekes a tanúk önfeláldozó életét nem vették észre, sem a múltban, sem most.
Egy rövidke példát had írjak le a sok közül: A háború alatt és a heves üldözés közben az utazófelvigyázók gyakran a szabadságukat és az életüket kockáztatták testvéreik szellemi jóléte érdekében. Belgium náci megszállása idején André Wozniak folyamatosan látogatta a gyülekezeteket és segítette őket az irodalomellátásban. A Gestapo sokszor a sarkában volt már, de egyszer sem sikerült elfognia őt.
Ha már a Gestapónál tartunk, képzeld el, ha még mindig a Német népet hibáztatnánk múltbéli tetteikért, vagy az Oroszokat milliók haláláért.
A mi hibáink eltörpülnek ezek mellet, mégis észreveszik, hogy J. T.-i nem fogadják el a vért, és ezzel kockáztatják a gyermekeik életét akár, de az már nem érdekli őket, hogy miért nem fogadjuk el. Azt nem látják, hogy vannak más alternatívák a vérén kívül is, amik kevésbé kockázatosak a fertőzések végett. Mi nem meghalni akarunk, és nem vagyunk öngyilkosak sem, csak Isten törvényének szeretnénk engedelmeskedni. Sokkal jobban tudják, hogy egy tanú mit tehet, hogyan viselkedhet, hogyan beszélhet, mint mimagunk. Tudod nagyító alatt vizsgálnak minket, mint valami kórokozókat, rosszkelést az emberiség testén. Viszont ez engem Jézus szavaira, figyelmeztetésére emlékeztet: üldözést kell elszenvednünk a neve végett.
Bocsánat, hogy hosszúlére engedtem a mondandómat. Nem szeretnék tolakodónak, erőszakos térítőnek látszani, de tévesen ítélnek meg minket sokan, és szeretnék ezen változtatni az én szerény módomon.

Üdv: Üröm
Előzmény: sola16 (1096)
sola16 Creative Commons License 2009.03.05 0 0 1096

Köszönöm hogy te is írtál kedves Üröm!

Teljesen igazad van,és a példa amit felhoztál a (mátrixos) is nagyon jó. Remélem hogy sokan elgondolkoznak rajta,és nem mondanak olyanokat amikkel nincsenek teljesen tisztában.

Én is igyekszem úgy élni,hogy az Istennek tetszen,és olvasni minnél többet a Bibliát. És örülök hogy vannak igazhitű emberek,olyanok mint Jehova Tanúi.

Minden Istenhívő embernek ki kell tartania,és nem szabad engedni hogy a hitetlen emberek befolyásolják őket!

Üdv: Sola

Üröm Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1095
Kedves sola 16!

Amit a Tanúkról írtál az mind nagyon szép és igaz, de mindig is célpontok lesznek, és utálni fogják őket.
Jézus írt erről, hogy üldözni, megvetni fogják követőiket.
Na ezt is sokan kérdőre vonják, miszerint J.T-i Jézus követői.
Tudod jól van ez így, mert megvan írva: „Boldogok, akiket üldöznek az igazságosságért, mivel övék az egek királysága” (Máté 5:10).
A kérdés itt a fórumon az, hogy: Erőszakosak-e Jehova Tanúi?
Nos az évek során, ha végignézed a hozzászólásokat volt itt hideg meleg.
Ami neked építő, és kedvesnek tűnik, az másnak romboló és tolakodó.
Én azt mondom, mindent az idő fog eldönteni, és mindenki megfogja ismerni az igazságot, még ha nem is lesz sokak számára az szívderítő.
Lerágott csont tudom én azt, de ha megvagy győződve arról, hogy a szomszédodat baj fogja érni, akkor kötelessége: először is figyelmeztetni a bajra, valamint segíteni kilábalni mindebből, ha elfogadja a segítséget.
Ez emberbaráti szeretet és nem tolakodás. Így van ez J. T.-ival is. Megvannak győződve arról, hogy baj lesz és figyelmeztetnek és szeretnének segíteni mindenkin. Tételezzük fel, ha valakinek ég a háza és a segítő kezet akarnak nyújtani neki, de ő nem kér ebből, akkor szó nélkül nézzék tovább, hogyan ég odabent el? Vagy esetleg az utolsó pillanatig próbálják kérlelni, hagyja el az égő házat? Nos nagyon sok ember így reagálna győzködné addig míg csak lehetséges az illetőt, és utána is miután megtörtént a baj, még ha nem is ő volt a hibás, lelkiismeret furdalása lenne, mondván – nem tettem eleget az életéért.
A tanúk is így vannak ezzel: hátha, hátha valami miatt megváltozott a vélemény és elfogadja már a segítségnyújtást. Ezért járnak újra és újra vissza az emberekhez. Tudják, hogy hamarosan nagy baj lesz és időben szeretnének segíteni csupán, persze ezt sok ember zaklatásnak veszi.

A Mátrix című film jut az eszembe: Az emberek nem is sejtik, hogy egy valótlan világban élne és csak vegetálnak. Van egy másik világ, amire nem egyszerű rálelni, mert szigorúan megfigyelés alatt tartják őket, nehogy ráébredjenek a valóságra. Vonjunk kicsit párhuzamot. A filmben az ügynökök látták el az üldözök szerepét. A valóságban, ezek Sátán és a csatlósai, akik mindent megtesznek azért, hogy elsöpörjék a Tanúkat és meg félemlítsék, féken tartsák azokat, akik az igazságot szeretnék tudni. A filmben a gépeket tápláltál az emberekből nyert energiával, vagy is önös célokra tartották őket tudatlanságban. Az életben Sátán és a démonok teszik ezt, csak egy különbséggel a filmhez képest, mégpedig azért, hogy mindenki pusztuljon velük együtt.
Én a szomszéd lova effektusként hívom. Ismered? Dögöljön meg a szomszéd lova is, ha már az enyém is megdöglött. Ez egy olyan szemléletmód, és hatás jelent, ami nagyfokú rosszindulatot, irigységet, embertelen magatartást eredményez.
Mit gondol Sátán? Ha én pusztulok, akkor mindenki pusztuljon velem!
A végső elkeseredettségében tombol már, és e-végett van ennyi gonoszság, baj. Egy olyan személy, aki k.b. 21.milliárd éves. Annak mi 100, 1000 év? Semmi. Az emberiség közel 6, 7 ezer éves történelme is csak egy kiscserkész tábor idejével ér fel számára, annyi évhez képest.

A Jelenések 12:10-12 ezt írja: És hallottam, hogy egy harsány hang ezt mondja az égben:„Most lett meg a megmentés, az erő és a királyság a mi Istenünktől, és az ő Krisztusának hatalma, mert levetették testvéreink vádlóját, aki éjjel-nappal vádolja őket a mi Istenünk előtt! És legyőzték őt a Bárány vére miatt és tanúskodásuk szava miatt, és még a halállal szemben sem volt kedves a lelkük. Ezért örvendjetek, ti egek, és ti, akik azokban lakoztok! ’Jaj a földnek és a tengernek, mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van.’”

Azt tudom mondani mindenkinek, hogy gondolkodjon el, mert nagy a tét, nem kevesebb, mint az élete.
Ne csak nézzenek, hanem lássanak is.

Üdv: Üröm

sola16 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 1094

Szerintem a Jehova Tanúi nagyon kedves emberek. Én nem vagyok az (de Istenhívő embernek tartom magam),viszont a mamám igen. Nagyon rendes asszony,és egyáltalán nem rosszindulatú.

Kérdezem én...voltatok már egyáltalán Jehova Tanúi összejövetelen? Mert én már voltam. Tapasztalatom szerint összetartóak, és segítőkészek. A programok pedig építő jellegűek,és minden szavuk a Bibliához igazodik.

Az Őrtoronyt is olvasom. Sok féle képpen lehet belekötni a nevébe,de nekem ez a szó annyit juttat sz eszembe, hogy egy olyan építmény ahonnan az embereket figyelik,és jeleznek ha baj van. Mint a régi időkben,amikor a várak "kötelezö" része volt az őrtorony állítása. Ha jött az ellenség,akkor onnan jeleztek a többieknek. Vagyis ha innen közelítem meg a dolgokat (persze átvitt értelemben),akkor a Jehova Tanúi ott állnak a toronyban,és őrködnek az igaz hit megtartása felett, figyelmeztetik egymást hogyha helytelenséget tapasztalnak,és legfőképp a hitetlen embereket próbálják felvilágosítani Isten létezéséről,és Jézus tanításairól.

És ha nem tudnátok,akkor egy szónak többféle jelentése van, és különböző népcsoportoknál más-más dolgot tulajdonítanak neki. Egyik nép bálvány jelentést tulajdonít neki,míg a másik teljesen mást.

A másik amit nem hagyhatok szó nélkül:

Nem kötelező őket meghallgatni,vagy figyelni rájuk,de azért nem kell őket trágár módon becsmérelni,főleg nem a hitükért. Mindenkinek szuverén joga eldönteni hogy miben/kiben hisz, de nem kell a másikat bántani ezért.

Ez olyan mintha kinnt lennétek Nigériába,és "köpködnének" rátok,csak mert a bőrötök színe fehér,és nem fekete.A véleményeteket pedig kigúnyolnák,és még el is küldenének a fenébe? Ez jól esne?

A különbség csupán annyi,hogy a hívő emberek mögött maga az Isten áll....

Nem kötelező hinni,de amikor majd valakit valami baj ér,és felnéz az égre hogy "jaj Istenem" akkor jobb ha nem vár senki semmit,hiszen ha tagadja a híveket,azzal olyan mintha az Istent tagadná meg.

Végezetül...ha már ennyire kedvetek van a kötekedéshez,akkor a papsággal kezdjétek! Ott ül a pápa a miliárdos vagyonán,és mégsem segít szegény Etiópoknak! A 10 parancsolat szerint "ne ölj' mégis miattuk voltak a keresztes háborúk! Bennevoltak a politikában...és még ki tudja hogy mikben...

Hajlókáznak a miséken egy pohár bornak,szobrokkal ékesítik templomaikat, holott tudják hogy tilos bálványokat imádni!

És persze... könnyen dobálóznak azzal hogyha valaki vmit meggyón nekik hogy: "mondj el 5 miatyánk-ot' és Isen megbocsát...mégis honnan tudják?????

Na ezen kell  gondolkozni! 

Leslie07 Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1093
Jehova tanúi őrtorony bálványszervezetének pogány eredete

Paleokrites Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1092
Az őrtorony egyféle szinbólum is, másfelől utal a sakk játékra, mint egy bástyára...., de következtetni is lehet erre a bábúra, mint marionett figurára....., hisz minden jehovista tagot ez a báb-királyságos testület mozgat....., nem Isten...., sem nem a biblia, ami náluk is, mint oly sok keresztény szektánál, felekezetnél és gyülevészetben hivatkozási alap a saját elképzeléseiknek megfelelően az írott és íratlan szabályaik szerint!
Előzmény: Leslie07 (1090)
Leslie07 Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1091
Újvári, itt az őrtorony bálványszibólum.

http://i302.photobucket.com/albums/nn96/tiredofthehypocrisy/artemiswtj.jpg
Leslie07 Creative Commons License 2009.02.14 0 0 1090

Az őrtorony pogány szimbólum?

http://www.youtube.com/watch?v=S0Z84VP3Eqs

bigcats Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1089
Lehet azért tüntek el, mert megtiltották nekik az ide írogatást. :)
Nehogy már valaki felnyissa a szemüket. :)
Előzmény: Leslie07 (1087)
Leslie07 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1088

Abry,és jehova tanúi társai arról viszont hallgatnak,hogy miért türik meg
az Őrtorony Társulat 1881-es megalakulása óta az Őrtorony szimbólumot.

Kevesen tudják,hogy az Őrtorony szervezetben bujtatott bálványkultusz
van elrejtve.

Jehova tanúi görcsösen ragaszkodnak ahhoz az állításukhoz,hogy Apolló
a mélység angyala,akit a görög mitológia pusztítóként ismer nem más,mint
a Királyuk,akiknek mint sáskák engedelmességgel tartoznak.

"A Jelenések nagyszerű csúcspontja közel" c könyvükben egyenesen felróják
a kereszténység papjainak,hogy nem akarják Apollót elfogadni Kitrályuknak.

A könyv a 148. oldalon a 20. bek. így ír erről:

" ....a kereszténység papjai azt választották,hogy megmaradnak Sátán
világában. Nem akarják,hogy bármi közük legyen a sáskahadhoz és
Királyukhoz ,akivel kapcsolatban János megjegyzi: Király van felettük,
a mélység angyala. Héberül a neve Abaddon("Pusztulás"),görögül pedig a neve
Apollyon(pusztító").."

Érdekes megfigyelni,hogy jehova tanúi,akik a Szent Szellemet kisbetüvel írják,
és úgy utalnak rá,mint élettelen tárgyra,addig Apollót a pogány istent
nagy betűvel és Királyuknak tekintik.

Ez önmagában is elég ahhoz,hogy megállapítsuk,hogy az Őrtorony bálvány
szervezet egy kereszténység látszatát keltő pogány vallás.

De itt van még az Őrtorony szimbólumuk,ami nemcsak a nevükben,hanem
kiadványaikon,épületeiken(Királyságtermek) is mindenütt jelen van.

Ezt hordják a kitűzőiken is.

Mennyire emlékeztet ez a római időkre,amikor Artemis istennőnek - aki
nem más volt,mint a jehova tanúi által királyként tisztelt Apolló isten
ikertestvére- épületeket emeltek,hogy abba helyezzék a fején őrtoronyal
ékeskedő Artemis itennő szobrát.

Nem véletlen,hogy mindkét pusztító isten jelen van az Őrtorony bálványszervezetben, hiszen jehova tanúi prédikációinak lényeges
fegyvere a pusztítással való fenyegetőzés azokra nézve,akik nem
mennek be e két pusztító Apolló és Artemisz által védett Őrtorony szervezetben.

A rómaiaknál és a görögöknél is az volt a hiedelem,hogyha e két pusztító
istenek hódolnak,akkor az megvédi őket a pusztulástól.

Had idézzem fel,milyen szerepet szántak jehova tanúi alapítói enek a két pusztító
istenek,akiknek Királyságtermeik és Őrtorony bálványközpontjuk által
hódolnak.

Az Őrtorony szervezet által 1917-ben kiadott "Beteljesült titok" c konyv
485. oldalán olvassuk:

" 1918-ban , amikor Isten elpusztítja az egyházak összes változatát,
valamint az egyháztagok millióit,ha valaki mégis megmaradna, Russel
pásztor műveihez fog visszatérni,hogy megértse a kereszténység
letűnését."

Egyre több olyan leleplezés látott napvilágot,amely jehova tanúi kiadványaiban
pogány,sátáni jeleket fedez fel a kiadványaikban azok ilusztrációiban elrejtve.
Előzmény: Leslie07 (1087)
Leslie07 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 1087

Nem is annyira erőszakosak ezek a jehova tanúi.

Amióta megtudták,hogy elődeik,akiket felkenteknek tartotta egészen
1931 -ig pogány kettőskereszt koronában szabadkőműves szimbólumot
tiszteltek,és viseltek,azóta megszüntek írni a fórumon.

Nem olyan rég az egyik jehova tanúja,Aubry néven azt nyilatkozta a Római katolikus
Egyház tévtanításai topikban,hogy aki keresztez visel az démonoktól vezérelt
hamis keresztény.

Amikor rámutattam neki,hogy elődei az Őrtorony szervezet utasítására
a szabadkőműves kettőskereszt koronyában szimbólumot viselték 1931-ig,
akkor megpróbálta visszamenőleg tisztára mosni őket.

Ez azért nem sikerült,mert azt állítják jehova tanúi,hogy közülük pecsételte el
isten a 144 ezer fedhetetlent,akinek az elpecsételése szerintük 1931-ig
ment végbe. Ezekről az elpecsételtekről azt ís tanítják,hogy mind Isten Szellemétől
felkent fedhetetlen keresztények voltak.

De, a tanításuk szerint és AUBRY néven a fórumon több alkalommal nyilatkozott
fórumharcosuk szerint,aki keresztet visel,az démonoktól velzérelt hamis keresztény lehet csak.

Ezzel a tanításukkal tulajdonképpen jehova tanúi elkárhoztatják 144 ezuer és többi
elődeiket.
Előzmény: Leslie07 (1086)
Leslie07 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 1086

Amióta a fórumon jehova tanúit,illetve az őrtorony bálványistent képviselő
Abry és gubajani megtudták,hogy az őrtorony bálványszervezetük nemcsak
nyiltan ragaszkodik ahhoz,hogy a mélység angyala azaz Apolló a királyuk,
hanem azt is megtudták, hogy sátáni bálványszimbólumokat visel a szervezetük,
amelyről azt állítják,hogy az egyedüli igaz vallás,és aki nem szolgálja Apollót
mint sáska az mind el fog pusztulni valahogy letüntek a fórumról.

Nagy csapás volt számukra a leleplezés a kettőskereszt koronában
szimbólummal kapcsolatban A görög mitológiában oly ismert Apolló
istenhez való ragaszkodásuk felidézése sem lehetett kellemes a számukra.

Mert ugyebár,amikor rá akarják venni az embereket házról-házra járva
arra,hogy csatlakozzanak hozzájuk nem viszik magukkal " A Jelenések
nagyszerű csúcspontja közel c. piros borítós képes könyvüket és nem olvassák
el nekik azt,hogy a valóságban kihez is tartoznak,hogy a kiszemelt áldozat
el tudja majd dönteni,hogy akar e a görög mitológiában jól ismert Apolló,
azaz a pusztító alatvalója leni és neki hódolni.

Ezért én idézem azok miatt,akiki nem tudnák,hogy kit is szolgálnak a valóságban
jehova tanúi. Idézem a könyv 143 old. 6. bek.

" A jelenések 9:11-ben János elmondja nekünk,hogy a sáskáknak királyuk
is van felettük a mélység angyala."

De kik is a sáskák jehova tanúi tanítása szerint? A választ a könyvben megtaláljuk
a 146. oldalon a 14. bekezdésben :

" Ez jól szemlélteti az 1919 ben újraélesztett lojális keresztények csoportját.
Miként a lovak ők is készen állnak a csatára.."

Majd a 15. bekezdés így folytatja: ...A nőkéhez hasonló hosszú hajuk jól

szemlélteti Királyuk,a mélység angyala iránti alárendeltségüket."

Azután a könyv cinikusan fenyegetően felrója a kereszténység papjainak
azt a magatartását,hogy nem akarja magát alávetni Apollónak a görög
mitológiából jól ismert pogány istennek.

Így ír erről a könyv a 148. old. 20. bekezdésében:

" ....a kereszténység papjai azt választották,hogy megmaradnak Sátán
világában. Nem akarják,hogy bármi közük legyen a sáskahadhoz és a Királyukhoz
akivel kapcsolatban jános megjegyzi: Király van felettük a mélység angyala.
héberül a neve Abaddon(Pusztulás,görögül pedig a neve Apollyon(Pusztító)."

Képzeljük csak el, nem elég,hogy fölválalják nyiltan,hogy a görög mitológiá-
ból oly jól ismert Apolló istent szolgálják,de még veszik maguknak a bátorságot,
hogy azokat a papokat,akik nem akarják a mélység angyalát, a Pusztítót
szolgálni, azokat a Sátán világába helyezik.

Ez ám aztán a pofátlanság.
Előzmény: Leslie07 (1084)
Paleokrites Creative Commons License 2009.02.07 0 0 1085
Ja, hinni a miben, a számokban, az idealista valláserkölcsi nézetek egyházi írott és íratlan szabályrendszereiben, a bibliai elvek értelmezéseiben? Miben?
Előzmény: neozpta (1083)
Leslie07 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 1084

Az időt halottaktól való tudakozás alapján számolgatták.

Az őrtorony szervezet(később jehova tanúi) létrehozója Russel egész életét
a piramisjóslásnak szentelte.

Ezen kívül a Russel,mint szabadkőmüves különböző rituálékon vehetett részt.

A Russel Alapítvány az igen nagy befolyású " Skull and Bones"(Koponya ésCsontok)
nevű titkos rendnek a fedőszervezete. / Lásd Drábik János " Uzsoracivilizáció" II. köt.
405,406. oldalán a Russel-dinasztia fejcím alatt/

Az Őrtorony szervezet tagjait arra kötelezték egésszen 1931 ig,hogy a kettőskereszt
koronában szabadkőműves szimbólumot viseljék magukon.
Ezt a szimbólumot találjuk akkori kiadványaikon és alapítójuk Ch.T. Russel sírkövén.

Később,hogy elkülönítsék magukat a kereszténységben is használt kereszt szimbólumtól, valamint az akorri világban a szabadkőművesség ellen megnyilvánuló
egyre nagyobb ellenszenv miatt- egy kevésbé feltűnő szabadkőműves szimbólumot
az őrtornyot kezdték használni.

Jjehova tanúi ezt a szimbólumot használják a mai napig. Ezzel jelölik meg épületeiket,
propaganda anyagukat. Ezt viselik a kítűzőjökön.

Hogy ez a szervezet azért lett létre hozva,hogy támadjon minden keresztényt,
az kitűnik enek a titkos társaságnak egy 1917-ben megjelent kiadványából,
A"beteljesült titok" c. könyv 485. oldálan ezt írták:

" 1918-ban,amikor Isten elpusztítja az egyházak összes változatát,valamint
az egyháztagok millióit,ha valaki mégis megmaradna,Russel pásztor műveihez
fog visszatérni,hogy megértse a kereszténység letűnését."

Ezek a szavak azt sugalják,hogy Russel pásztor beavatott volt egy olyan világhatalmi törekvésbe,ami az egyházak összes változatának az elpusztítását
célozza meg. Akkor 1918-ban valami keresztűlhúzta a számításukat.
Elsősorban az,hogy hamarabb lett vége az első világháborúnak,mint azt gondolták.

Előzmény: neozpta (1083)
neozpta Creative Commons License 2009.02.06 0 0 1083
A Fiu azt monta hogy meg O sem tudja mikor jon el az ido, csak az Atya, akkor ki voltaz a preciz matematika-teologus aki, mindezt kiszamolta ? Haaaat tehetseges volt, de honnan vette az infot, mert ugye ez a poen, NEM AZ A DOLGUNK HOGY SZAMOLGASSUNK,   egyszeruen: HINNI KELL
pondiako Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1082

És még valami :lesie07 , ezt írtad "Csak Krisztushoz tartozom,és arra kérem általa a Mennyei Atyánkat,hogy

hogy olyan keresztényekre találjak,akikben már kiábrázolódott a Krisztus

és méltók arra,hogya Szentek Gyülekezetét azaz krisztus testét alkossák.

Mert nem álkeresztényekből álló gyülekezetre van szüksége a világnak,

hanem a Szet Lélektől újjászületett szentekre,akik melett a Szent Lélek

ereje tanúskodik."

talán segítséget nyújthat számodra ebben ez a 2 link:

http://web.axelero.hu/alphakia/index.html

http://www.uj-jeruzsalem.hu/_hu/linkek.php

Előzmény: Leslie07 (1080)
pondiako Creative Commons License 2008.03.21 0 0 1081

Kedves leslie07 !

Köszönöm mindazok nevében, akik abban a helyzetben és felismerésben vannak , mint Te, de nincs lelkierejük lépni, változtatni. Kívánom nekik, hogy gondolkozzanak el, merítsenek erőt a hozzászólásodból ! 

Minden esetre az ima erejében hiszek leginkább. 

..azt kívánom:

Hozzon a mai nap belső békét a számodra. Bízz Istenben annyira, hogy tudd, pontosan ott vagy ahol lenned kell. Ne felejtsd el a végtelen lehetőségeket, amelyek a hitből erednek. Használd az adottságaidat, amelyeket kaptál, és add tovább a szeretetet, amely megadatott számodra. Légy elégedett abban a tudatban, hogy Isten gyermeke vagy. Legyen ez a tudat teljesen a tiéd és adja meg lelkednek a dal, a tánc, a hála és a szeretet szabadságát. Ez mindannyiunké.

Ámen

Áldott húsvétot ! :-)

Előzmény: Leslie07 (1080)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!