kevered. marhara nem errol volt szo, hanme, h az emberek mar nem lettek volna hajlandoak emberek ellen harcolni, ezert az u"rgyarmatokert folyo haborukban elhitettek a katonakkal, h "idegenek" ellen harcolnak. mindket (sok) oldalon...
A vasarnapi reszben viszont nem volt minden tiszta, ugyhogy ezert kerdeznek is, hatha valaki tudja a valaszt...
Konkretan miert kellett egymassal oletni az embereket? Azt mondtak, hogy a foldon beke volt mar jo ideje.
De lehet, hogy nem ertettem pontosan, es ez a "kozos" ellenseg hozta ossze a nepeket.
Amig alienek ellen kell harcolni, addig ne irtsuk egymast mi, emberek...
Van benne valami.
Kerdes, hogy megeri-e? Morbid, de lehet, hogy arra jutottak a hatalmak, hogy igenis megeri, igy meg mindig kisebb lesz az aldozat, mint egy vilaghaboruval.
De persze ehhez meg valamilyen felsoszintu "osszefogas", konspiracio kellett, ami nem tudom, hogy elkepzelheto-e?
Üdvözlöm a kedves VH-fanokat...
Ez a kvantumtukros mizeria eleg jo otlet volt, eroteljesen emlekeztet vmi nemet iro konyvere, ami az idoutazasrol szol. (ha most kicsit off vagyok, sorry) ... szal az elkepzeles az volt, hogy cirka 25-30ezer evvel visszakuldenek emberkeket, akik majd "megcsapoljak" a leendo perzsa-obol olajkeszletet, es egy kulonleges vezeteken keresztul atkuldik a XX.szazadba, termeszetesen az usa-nak. Ami kozos, hogy ha valakit visszakuldenek, mar magaval a jelenletevel, es azutan minden egyes cselekedetevel (mozdulat, gondolat, vagy csak az adott idopillanatban valo letezese) elinditegy masik "idosikot"....
ON
Vagyis ugyanugy, mint a filmben vegtelen szamu parhuzamos sik jon letre, aminek a jovojeben ott van az a szemely, de eleg valoszinutlen, hogy az az alteregoja "teljesen onmaga" lesz.
Igy a film utan erdemes elolvasni ezt a konyvet, az elgondolas sokkal nagyobbat "ut"...
mas... miert probaljak osszegyurni a kulonbozo reszeket? szvsz tonkrevagjak az egeszet...
Nekem nagyon tetszett a vasárnapi rész (a szombati annyira nem), kíváncsi voltam nagyon hogy mi lesz a történet csattanója, és nálam nagyon bejött. Azért azt hozzá kell tennem hogy nem láttam az előzetest - mert a szombati részt videorol néztem - szóval nem találtam ki a film végét az első 10 percben.:)
Szerintem jo volt, bar az elejen kicsit vontatottabbnak tunt, de a vegere egesz jo lett...
Volt, amikor azt hittem kozben, hogy a no valami uj alien biofegyverrel fertozodott meg, de persze nem ez volt.
Amugy a tegnapi resz szinten erdekes volt (a kvantumtukros).
A benne levo gondolat, roviden kb. az, hogy minden donteskor a dontes minden lehetseges erteke "megtortenik", persze mi csak egy vonalon megyunk tovabb, a tobbi dontesi lehetoseg pedig parhuzamos vilagokban folytatodik...
Ez kicsit a Slidershez hasonlit szerintem, bar ott latvanyosabb volt a "csuszas" ;) Mindenesetre itt visszacsusztatni az embert csak pont ugyanabba a pillanatba lehetett, ahonnan elhoztak (mondjuk ez se teljesen tiszta, mert addig a masik, parhuzamos vilagban nem tellik az ido?).
A most vasarnapi resz nem volt tul nagy szam, de azert erdekes volt.
Ha belegondolsz, hogy mi tortenne akkor, ha sokkal gyorsabban fognad fel a kornyezetbol az informaciokat (gyorsabb reflexek, stb), akkor tenyleg lehet, hogy lassabbnak erezned az idot...
Talan kicsit szamitogeppel lehet analogizalni a dolgot:
Mondjuk hajtsunk egy szamitogepet 10 MHz-n. Ekkor a szamara felfogott ido a masodpercenkenti orajelciklusok szamaval aranyos.
Na de ha begyorsitjuk, mondjuk 20 MHz-re, akkor gyorsabban dolgozik, mindent ketszer olyan gyorsan csinal, de orajelciklusokban szamolva ugyanannyi ido alatt. Ami persze valos idoben feleannyi.
Kicsit olyan relativitaselmeleti-hangulata van az egesznek... De azert van benne valami.
Én még csak 1-2 rész láttam a sorozatból, de nagyon tetszett. Elgondolkodtató, igaz kissé primitiv amerikai formában. Nincs itt esetleg egy fanatikus, aki felvette az eddigi részeket???
Ma találkoztam egy földönkívülivel a szombati részből. Jött a spéci karszalag leszedő szerszámjával. Már leszedte volna az órám, mikor megalkudtunk egy 30km 33% mt-ben (33 kilométeres 33 százalékos menettérti).
Érdekes nem hasonlított anyára!
:-)
Más:
Felcsaptam a Népszabi mellékleteként adott TV újságot, és szomorúan láttam, hogy nincs szombaton Végtelen Határok. Aztán ép surfoltam a távirányítóval, és rájaakadtam, hogy mégis van. Aztán megint megnéztem az újságban, és kiderült, hogy egyszerűen kihagyták, mert hosszú lett az esti film bemutatása.... :-S (Lehet, hogy csak befolyásolták a tudatomat az idegenek, azért nem láttam?)
Azért nem derült ki, mert ez tulajdonképpen teljesen mellékes.
Atomháború, elszabadult vírus, meteorbecsapódás... A történet szempontjából lényegtelen.
Eleg jo volt -szerintem- a tegnapi resz.
Roviden es tomoren osszefoglalva arrol volt szo, hogy kipusztult az emberiseg. Idegen lenyek erkeztek a foldre, es elkezdtek kutatni a civilizacionk maradvanyait. Sikerult is nehany embert gentechnologiai uton eletre kelteni, es bemeseltek nekik, hogy a ok szuleik (ami igaz is voltakeppen). Arrol szol a resz, hogy hogyan jonnek ra az emberek, etc, es az idegenek titkoltak eloluk a dolgokat.
Egy dolgot hianyoltam, kar, hogy derult ki, hogy mitol pusztult ki az emberiseg..:)
Hat, ilyen pechet...
Tegnap (szombaton) a Vegtelen Hatarok elott kb. fel oraval a vihar soran kiment a kabelTV (szerintem az egesz utcaban v. keruletben), egy csatorna se jott be, es legalabb reggelig maradt is ez az allapot ;-((
Nem akar valaki karpotolni? ;)
Mondjuk kivancsi lennek, hogy milyen resz volt, mirol szolt, jo volt-e, stb.
Thx.
bocsánat, hogy ilyen "későn" szólok hozzá, de csak tegnap néztem meg videóról
SZVSZ volt ott több baki is (a csecsemőkön kívül, ami nekem is szemet szúrt), illetve az egész gondolatsor kezd már nekem olyan M.I.B. lenni
mert ugye a tudós annak volt az öccse, aki beszámolt a titkos kormánycsoportnak (és valakit lelőtt a végén), na abban a részben idegenekről volt szó (akik ha jól tudom a papos részben voltak, Alien I.), aztán még ebben a régi részben voltak a homokkirályok (Alien II.)
de a vasárnapi részben emlékezett vissza a tudós arra a génkísérletre, mikor egy "önkéntes" katonába oltották be az idegen géneket...annak úgy volt vége, hogy a pasi átalakult valami idegen-humán hibriddé, majd mikor a katonaság el kezdte üldözni, jöttek érte az idegenek és megmentették (Alien III.)...megjegyzem, akkor és ott nem a klónozásról volt szó, hanem az "ismerd-meg-az-ellenfelet" játékról
ez már nekem kicsit sok, úgy tűnik a Föld tényleg egy kis átmeneti állomás a földönkívüliek részére (M.I.B.), és mindenki itt akar megtelepedni
ezek az összefoglaló részek csak összezavarják a jobb epizódokat is ezekkel az utólagos kapcsolatépítgetésekkel, főleg mivel ilyen következetlenek
LZ:
Az odáig teljesen rendben van, hogy látványilag beillett az említett képsor a filmbe, viszont ennek a résznek pontosan az volt a lényege, hogy csak az igazat és a valót állítja a műsorvezető. Namármost, ha valaki szereti a VH-t, akkor ha teheti megnézi az összes részt, mint pl. a "szennyezett levegős" epizódot és a múlt vasárnapit is, és ha a fenti két részt összeveti az ember, akkor máris jönnek a kétségek, hogy miért pont egy olyan résznél vétik a kielemzett "hibát", ahol pont az Igazság van a középpontban (The Real World)?
Jut eszembe frankón nézett ki a beillesztett reklámblokk, tényleg olyan volt mintha hírműsort néznénk, gondoltam is "Hol van ehhez képest a Fókusz?":)).