Keresés

Részletes keresés

Új_vitatkozó Creative Commons License 2021.06.14 0 0 4404

Nagyon köszönöm. :-)

Előzmény: Thibi (4402)
Wetlook-imádó Creative Commons License 2021.06.10 0 0 4403

Remélem tudtok segíteni, mert :

Én meg egy orosz vagy szovjet sorozatot vagy filmet keresek, amiben egy apa és fia testet cserél egy kívánság teljesítő gép segítségével, az a gép a fiú egyik barátjának az apjáé aki meg a történet szerint bűvész.

Csak a címe nem jut eszembe, és a főszereplő fiú papájának a foglalkozása állatorvos volt.A főcímben meg a fiú iskolai egyenruhástul csúszdázik bele egy vízzel teli medencébe.Ami úttörő egyenruha volt. Ez a főszereplő fiú a testcsere előtt nagyon rossz gyerek volt.

Ha jól rémlik ez úgy kb 1988-ban vagy előtte ment a tv1-en,és vagy szovjet vagy orosz ifjúsági sorozat/film-hogy melyik a kettő közül, arra már nem emlékszem- volt.

Sajnos ennél több már nem maradt meg bennem.

Thibi Creative Commons License 2021.06.08 0 0 4402
Előzmény: Új_vitatkozó (4401)
Új_vitatkozó Creative Commons License 2021.06.08 0 0 4401

Én is egy régi filmet keresek, a történetre tisztán emlékszem. Talán még a szociban láttam. Valószínűleg amerikai játékfilm volt.

Az elején mutattak egy elegáns embert, aki elmebeteg volt, egy szép házban lakott az anyjával. Az ember teljesen demens volt, egész nap a TV előtt ült és az össze politikai reklám szövegét kívülről tudta. Egy nap az anyja meghalt és ő mindenféle ismeret nélkül egyedül maradt. Semmiféle valós ismerettel nem rendelkezett, fogalma sem volt arról, hogy lakbért kell fizetni, vagy hogy ételt kell készíteni. Így hát (talán a végrehajtók) kitették az utcára, ő nekiindult az utcáknak, életében először. Már vagy 60 éves lehetett. Kint az utcán elütötte egy autó. Az autót egy ismert politikus leánya vezette. Mivel ez a férfi nagyon elegáns volt, borotválkozni valószínűleg tudott, ezért egyáltalán nem látszott rajta, hogy demens. Sőt a férfi választékosan tudott beszélni és mivel egész életében politikai reklámszöveget hallgatott, a leány azt hitte, hogy az apjához hasonlóan ő is valami politikus. Felvette az autójába, elvitte az otthonukba és sebesülését ellátta. Majd hazajött a leány apja, és beszélgetni kezdett ezzel a szerencsétlennel. A vicc az volt, hogy ez a politikus nem vette észre, hogy ez az elegáns férfi elmebeteg. Ez valami politikai paródia lehetett, melynek lényege, hogy akármilyen hülye "ember" lehet politikus. Jó volna a film címét megtudni. Köszönöm.

Leadfoot Creative Commons License 2021.05.20 0 0 4400

Köszi!

Előzmény: karikaska (4399)
karikaska Creative Commons License 2021.05.11 0 1 4399

Üresjárat (1988) a film címe, és a főszereplő River Phoenix.

Előzmény: Leadfoot (4397)
Balu424 Creative Commons License 2021.05.03 0 0 4398

Sziasztok! Keresek egy filmet. Annyi van meg belőle, hogy egy fickó (talán rendőr) ujjaira valaki rávágja a zongorabillentyű fedelét miközben zongorázik, így eltörnek az ujjai. Bekötik minden ujját. egy következő jelenetben valakinek megyeráz, közben az ujjaival gesztikulál, erre akinek beszél azt mondja: "Nem keresünk bábjátékosokat" vagy "Nem alkalmazunk bábjátékosokat". Ennyire emlékszem. Mi lehet a film címe? (Nem a Szabadlábon Velencében!)

Leadfoot Creative Commons License 2021.05.02 0 1 4397

Sziasztok!

Egy amerikai filmet keresek, 80-as évek, esetleg a 90-es évek eleje.

Egy család (szülők + két gyerek) menekülnek a törvény elől. Folyamatosan úton vannak, hamis személyazonossággal bujkálnak. Azért keresik őket, mert a szülők valamilyen környezetvédő aktivistaként elkövettek valamit. A film vége, hogy a fiukat hátrahagyják, és egyetemre/főiskolára kezd járni, mert belátják, hogy el kell engedniük, nem lehet a végtelenségig rákényszeríteni erre az életmódra.

ron89 Creative Commons License 2021.05.01 0 0 4396

https://www.imdb.com/title/tt0815245/

Hívatlan vendég, esetleg ez lenne? Hasonló film,bár kicsit korábbi és itt tinédzser lányok vannak,  de egy elég nagy csavar lesz a végén, csak nem akarom elspoilerezni, ha még nem láttad.

Előzmény: LumpyBoat72 (4392)
VodkaTam Creative Commons License 2021.04.27 0 0 4395

Igen, technikailag nem állja meg a helyét, talán emiatt ragadt meg bennem is :)

Előzmény: RazorX911 (4394)
RazorX911 Creative Commons License 2021.04.26 0 0 4394

Én nem ismerem a filmet, de a technikai része, az megfogott. Pénzérme, mint egy poloska?? Hmmm.

Előzmény: VodkaTam (4393)
VodkaTam Creative Commons License 2021.04.26 0 0 4393

Egy régi kémtörténetet keresek, sajnos nem sok mindenre emlékszek belőle. Egy fickó lehallgató készüléket csinál úgy, hogy egy pénzérme közepét átfúrja, és valamilyen membránt szerkeszt bele, majd a célszemélyhez juttatja, aki zsebre vágja. A készítő egy társával hallgatózik, majd egyszer csak a csörömpölésen kívül semmit nem hallanak a túloldalból. Kérdezi a társát, hogy mi történt, aki azt feleli, hogy zörgeti a pénzt a zsebében, azért nem hallják mit beszél. Beugrik valakinek a film címe?

LumpyBoat72 Creative Commons License 2021.04.26 0 0 4392

Sziasztok, egy olyan filmet keresek amit egy barátom ajánlott, de nem jutt eszébe a film címe. Úgyhogy csak a film elejéről tudok írni valamit. 2017-es körüli film lehet
Egy gyilkossagrol szol
Egy csaladnak 2 kislanya volt es az egyik meghalt
Azt a kislany aki el az a novererol almodik. Aztan a vegen nagyon durvan atfordul mas fele a sztori.

wasserwomen Creative Commons License 2021.04.08 0 0 4391

köszi,igen

Előzmény: warr (4390)
warr Creative Commons License 2021.04.08 0 0 4390
Előzmény: wasserwomen (4389)
wasserwomen Creative Commons License 2021.04.08 0 0 4389

sziasztok,keresek egy filmet,minisorozat volt, úgy emlékeztem,hogy James Franko játszott benne,de nem találom a filmjei között.  Ügyész vagy biró,akinek a feleségét megölik,de bizonyiték hiánya  miatt elengedik,aztán utánamegy a gyilkosnak  és nagyon érdekes módon végez vele, hogy ne legyen bizonyiték rá, allergiás rohamot  okoz a pasinak.

Glázser Bozsó2 Creative Commons License 2021.03.23 0 0 4388

Keresek egy (ifjúsági) filmet. Kb. az 1990-es években vetítették. Amerikai film, az a témája, hogy van egy kislány (kb. 10-12 éves) aki az apjával közösen lép fel mint tornász a vándorcirkuszban. Az apja egyedül neveli és mostohán bánik vele. 

A lány megszökik a cirkuszból, bemegy a (kis)városba/faluba, ahol találkozik több, korabeli fiúval. Mivel rövid a haja, fiúnak adja ki magát. A srácok heccelik, bátorság-próbáknak teszik ki és ő mindegyiknél ügyesebb, kivívja a tiszteletüket. A gyerekek számos kalandot élnek át együtt, összebarátkoznak, vannak vicces pillanatok. Pár napot egy barátja családjánál tölt, de aztán elkezdik keresni és végül maga dönt úgy hogy visszamegy a cirkuszba, mert az az élete. 

Lord Ice Creative Commons License 2021.03.05 0 0 4387

Udv mindenkinek,

Ez lenne az en memoriakiesesem alanya:

A film hangulata eleg Guy Ritchie-es, vicces, es nem hal meg benn senki (talan van is egy ilyen csavar a vegen, hogy akirol azt hittuk, eltettek lab alol az sem ugy volt. :) )

Megkockaztatom, hogy Europai alkotas. Megjelenes talan kilencvenes evek vege, de inkabb 2000 utan.

A foszereplok: ket srac, egyikojuk baratnoje, es egy nema bergyilkos (aki szerelemes lesz fohosunk baratnojebe) . Ugy remlik egy vonaton/allomason elkeveredik egy mobil telefon, ebbol adodik a bonyodalom.

Elég, kevés, valaki?

mogorgon Creative Commons License 2021.02.20 0 0 4386

Ez az! Nagyon köszönöm! Már régóta kerestem! :)

Előzmény: karikaska (4385)
karikaska Creative Commons License 2021.02.12 0 0 4385

Szerintem ez a Harrison Bergeron című 1995-ös tévéfilm Kurt Vonnegut novellája nyomán.

Előzmény: mogorgon (4384)
mogorgon Creative Commons License 2021.02.10 0 0 4384

Sziasztok!

Egy filmet keresek.

Az elnököt sorsolással válaszják, és mindenhol elnyomják a különbségeket. Az erősebb boxolónak pl. lekötik a karját.

A társadalmat valójában egy háttérhatalom irányítja.

Talán fekete fehér volt, de nem biztos.

luci87 Creative Commons License 2021.01.29 0 0 4383

Ez engem is erdekelne!

Előzmény: histván (4382)
histván Creative Commons License 2021.01.28 0 0 4382

Keresem a Born in Auschwitz Spectrumon menő filmet.Ki szeretném venni hordozóra,nem elég a setup boxos felvétel.Kösz

RusZ Creative Commons License 2021.01.28 0 0 4381

Sziasztok!

Keresek egy filmet. A történet, ha jól emlékszem egy idősebb nőről szól. Akinél nagyon komoly betegséget diagnosztizálnak (Alzheimer vagy agydagat - nem emlékszem mi volt pontosan). Ennek ellenére jelentkezik - ha jól emlékszem - egyetemre. Az egyik vizsgát csalással próbálja letenni, de lebukik. A professzor -aki eddig sem értette, hogy miért van ott a nő -  ki akarja rúgni. Az egyetem lépcsőházában könyörög a proffnak a nő, hogy ne rúgja ki. A proff értetlenkedik, hogy a nő már idős miért akar mégis az egyetemre járni.

A nő valami olyasmivel vág vissza, hogy - "Amikor a proff 20 éves volt, tudta-e hogy idővel meg fog halni?

- Igen, természetesen - válaszolta a proff.

- Akkor miért akart mégis egyetemre menni? Miért akart a haláláig értelmes dolgokkal foglalkozni? Miért akart tanulni?"

Ezután mondja meg a proffnak, hogy már csak rövid ideje van vissza ahhoz, hogy még olyat csináljon amit szeretne. És hogy ő tanulni szeretne.

A proff ad még egy esélyt, hogy letegye a vizsgát.

A film végén a nő egy előadóteremben van és elkezdi az előadását megtartani nagy létszámú közönség előtt. De kb. 5 perc múlva teljesen másról beszél mint az előadás témája (zavart lesz és szép virágokról beszél mintha azokat látná). Felmegy a fia a pódiumra és a közönségnek pár szóban elmondja, hogy milyen betegségben szenved az édesanyja.

Talán tud valaki segíteni megtalálni a címét.

Köszi

la mancha Creative Commons License 2021.01.19 0 0 4380

Nagyon köszönöm mindannyiótoknak, de nem az "éberség", nem a "Zorba" és nem is "Karinthy".

Előzmény: la mancha (4375)
Csimpolya Creative Commons License 2021.01.19 0 0 4379

Lehetséges, hogy ez egy magyar tévé-film, mert a  helyzet nagyon ismerős, Karinthy frigyesnek van egy ilyen tárgyú novellája. Úgy emlékszem, hogy Hasműtét a címe, mármint a novellának.

tt-ths Creative Commons License 2021.01.18 0 0 4378

igen, abban is van egy ilyen jelenet, de nem nekem más rémlik.

Előzmény: karikaska (4377)
karikaska Creative Commons License 2021.01.18 0 1 4377

Szerintem a Zorba, a görög.

Előzmény: tt-ths (4373)
tt-ths Creative Commons License 2021.01.17 0 0 4376
la mancha Creative Commons License 2021.01.16 0 0 4375

Sziasztok, szép napot mindenkinek!
A segítségeteket kérem!
Láttam valamikor egy filmet, ahol egy doki - akit épp műteni készülnek - annyira toppon van szakmailag is meg a pillanatnyi elmeállapota is, hogy nem engedi magát elaltatni.
Kiválasztja az orvost aki műteni fogja, kér egy tükröt a műtőasztal fölé, és helyi érzéstelenítés mellett maga vezényli le a saját műtétjét.
Köszönettel venném, ha valamelyikőtök megmondaná a címét, mert sajnos elfelejtettem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!