Keresés

Részletes keresés

Popeye Creative Commons License 1999.02.13 0 0 300
Tisztelt HJM!
Nagyon irigyellek, ugyanis nekem 30byte/seces letöltési sebesség mellett igen nehezemre esik konstruktívnak lenni, sőt az igazat megvallva nehéz tűrtőztetni magamat....
Előzmény: HJM (298)
Leslie99 Creative Commons License 1999.02.13 0 0 299
Kedves Easyrider!

Epp olvagatom a topic-ot, amikor is hipp-hopp volt NET, nincs NYET. Errol beszelunk... Kapjon magahoz a TVNET mert a mult heten tobb kis ceg (Bt. Kft.) vezetoivel targyaltam egy esetleges per inditasarol. ELEG VOLT!!! Ha megnezem az eddigi TVNET+MAtavNet(tartalek)+telefonalasok+radiotelefon dijak+munkatarsaim plusz munkai, akkor mar olcsobb az ISDN! En makacs vagyok es azt mondom, hogy lehetne ezt jol csinalni. Tobbunknek volt az az otlete, hogyha megnyernenk egy pert, akkor a TVNET csodbe menne, es mint egy konzorcium megvennenk es JOL mukodtetnenk.

Mas.

Szerintem egy normalis ceg eloszor leegyezteti a technikai felteteleket, leellenorzi, teszteli, utana szerez ugyfeleket. Akkor most hogy is van ez Kispesttel???!!! Lazan visszaperelhetnek kamatostul a koltsegeket.
HJM Creative Commons License 1999.02.13 0 0 298
Kedves EasyRider!

No, hogy egy kicsit konstruktívabb is legyek ;-)

Amikor először kipróbáltátok a transzparens proxyt, akkor azt hogyan csináltátok, hogy 4-5 k/sec-el lehetett külföldről letölteni 1-2 napig?

Néhány tippem lenne addig is amíg ilyen "szűkös" a külföldi vonalkapacitás:
- lehetne "szűrni" pl., hogy egy user egyidőben csak egy külföldi letöltést tudjon indítani és korlátozni az igénybevehető sávszélességet mondjuk 3-4 k/sec között, ami egy modem-es letöltési sebességgel egyenértékű....
- lehetne pl. közmegállapodással az egyes szegmenseknek előre meghatározott időintervallumokban elsőbbséget biztosítani....
EasyRider Creative Commons License 1999.02.13 0 0 297
Akkor elmeslem hogy keszulnek a tesztek a "szakmai lapokban" Tobb lap is csinlat mar tesztet a TVNET-rol, kivetel nekul a kovetkezokeppen:
Ujsagiro megneszeli, hogy van TVNET, szeretne maganak otthonra/szerkesztodegbe. Fizetni erte termeszetesen nem szeretne. Felkeresi a TVNET-et, eloadja, hogy az O lapja milyen kivalo, es milyen hihetetlenul jo minosegu olvasoanyaga van, (18-30 eves, jol kereso, feher ferfi) es milyen draga a lapjaban egy reklam. Deazonban :) Ha veletlenul a lakasaba/szerkesztodegebe bekotode a TVNET veletlenul, akkor olyan jo kis teszteket tudna irni rola, hogy az osszes olvasoja azonnal, de meg inkabb elobb TVNET felhasznalo szeretne lenni.
Az ilyen ajanlatoknak termesztesen egy cegvezeto altalaban nem tud ellenallni.
Az eddigi mondataimban a TVNET-et barmilyen mas szolgaltato/kereskedo ceg nevevel szabad helyetesiteni, nem tevedunk tul nagyot.
Sajnalom ha valakiben most osszeomlasztottam egy vilagot.
Előzmény: Madmax (292)
InfraRED Creative Commons License 1999.02.13 0 0 296
zomby: 200 byte/sec-et akart irni.. valoszinuleg..
Előzmény: zomby (288)
HJM Creative Commons License 1999.02.13 0 0 295
Kedves EasyRider!

Részigazságod vagyon.
Újraolvastam, te valóban a kimenő irányról írtál!, de arról is, hogy mi fizetjük (még ha áttételesen is!) az amerikaiaik forgalmát).
Ergo akkor együtt vagyunk buták ;-))

Az asszimmetrikus vonalról pedig nem én írtam, nem is említettem, de azért annak megvalósítására is vannak úgy technikai mint pénzügyi eszközök.

De azt hiszem, hogy nem ez volt a hozzászólásom lényege!
;-)
(letölt.seb : 0,2 k/sec! szombat du., modemmel fejeztem be, mert már nagyon untam a többórás várakozást, és ez a lényeg!)

Előzmény: EasyRider (293)
HJM Creative Commons License 1999.02.13 0 0 294
Kedves zomby!

Írod:
"...HJM: Miért jobb lenne, ha mindenhova lenne az 500Mbos limit nem csak külföldre? ..."

Idézek ismét a szerződésből:
"...
4. A Megrendelő ezért korlátlan használati idejű szolgáltatást kap. ..."

Amíg ez a szerződés van érvényben addig semmilyen nyílt vagy bújtatott korlátozást nem akarok és nem vagyok hajlandó elviselni. Márpedig ami most van, az kérem "burkolt" korlátozás külföldi kapcsolatban!

Szóval a TVNET "vállalkozott" valamire, kötött árért!, mi meg vállaltuk, hogy fizetjük előre a díjat.

Mi fizetünk rendesen, a "vállalkozó" meg "teljesítget" és "megmagyaráz".

Nem perelni és szerződést bontani akarok/szeretnék, hanem "szolgáltatást" korrekt módon.
Minden szerződést lehet módosítani, de csak közös akarattal és nem egyoldalúan!

Miért tűnik "akkora nagy igénynek", hogy pontosan tudni akarom/szeretném, hogy mit kell kapnom a pénzemért?

A kérdés ez!

Azt is meg tudom érteni, hogy gondjai vannak a TVNET-nek.
De akkor álljon ide elénk egy "felelős ember" és beszéljük meg a dolgokat, nyíltan és világosan.

Mire számíthatunk és mikor, konrétan és határidőkhöz, akár még kártérítéshez(díjmérsékléshez) is kötve.

A TVNET nem teheti meg amit a "kormány megtehet", mert ha a többség begurul és itthagyja őket, akkor fuccs az üzletnek.

A jó üzlet kölcsönös előnyökön alapszik. Természetes, hogy a TVNET-nek is keresnie kell az üzleten, DE NEKÜNK IS előnyösnek kell, hogy legyen.

Ha mi, meglévő előfizetők elégedettek bagyunk/leszünk, akkor az jó és ingyenreklám a TVNET-nek, és új előfizetőket tudunk toborozni számára.

De ez most nem megy, mert jelen pillanatban jó szívvel senkinek sem tudnám ajánlani, hogy fizess be 50 ezret + havonta 10 ezret és majdcsak lesz valahogy.

Hát erről van szó.

EasyRider Creative Commons License 1999.02.13 0 0 293
Kedves HJM megalkottad az eddigi egyik legbutabb hozzaszolast :-) (azzal, hogy az amerikaiak toled veszik el a savszelesseget azzal, hogy ugynazaon a vonalon kommunikalnak velunk mint mi oveluk )
Asszimetrikus vonalat egyebkent csak akkor lehet csinalni, ha a tavkozlesi osszekottetes a sajat kezunkben van, mert ezt IP routerekkel nem lehet megvalositani, csak ha maga a vonal ilyen. VAgy ha meg is lehet, attol a vonal nem lesz olcsobb, merthogy ez a lenyeg. Tobbek kozott ezert is szuletett a dontes a sajat vonal epitesrol.
Mas tema: Kispesten valoban sz*r a helyzet, tudunk rola, hetfon lesz nagy targyalas a 2 ceg igazgatoi kozott, aztan remelhetoleg dontes is szuletik a mar elokeszitett, megtervezett fejlesztesekrol. Sajnos egy ceg fejlesztesi kerdeseiben a dontes sokkal lassaban szuletik meg mint ahogy a jozan esz diktalna.
Előzmény: HJM (280)
Madmax Creative Commons License 1999.02.13 0 0 292
Megértem Ranger-t, ugyanis én még szerencsésnek (?) mondhatom magam, hogy van hálózatom és tudom fogadni az e-mail-eket. Nehéz lehet hadakozni a kábeltv-sekkel, de ez minket felhasználókat nem biztos, hogy érdekel. Nagy szerencséje a TvNET-nek, hogy ez a negatív reklám csak néhány csatornán folyik és nem készül átfogó felmérés az internet-szolgáltatás minőségéről valamelyik szakmai lapban vagy akár más nagy olvasótáborral rendelkező nyomtatott médiában. TVNET-es előfizetőként nekem is az az érdekem, hogy javuljon a szolgáltatás és ne kelljen máshova mennem, de most már a napi üzleti tevékenységeket is lehetetlenné teszik a leállások. Szerintem nem ártana, ha kicsit komolyabban vennék ezeket a panaszokat és nem vicceskedve válaszolgatni, ugyanis mi ezért keményen fizetünk.
ranger Creative Commons License 1999.02.13 0 0 291
Rendben,,ok,elnezest mindenkitol a gusztustalan szohasznalatert...csak nagyon idegesit a dolog,alig van penzem,nem vagyok ujgazdag ficko,szinte minden nem napi szuksegletekre valo penzem erre a tvnetre fizetem havonta,es nem kepesek ezert biztositani az internetezest,hanem egy csoro fickotol akarjak lehuzni az osszes penzet,es cserebe semmit nem akarnak biztositani..kicsit eros,es erre kispesten az en ismerettsegi koromben ez nem szokas,ha megis megtortenik ilyen jellegu penzlehuzas,azt nem szoktak lenyelni
ranger Creative Commons License 1999.02.13 0 0 290
elso telefon:nem jo az eleresem,nagy az adatvesztes...valasz:kabelmodem problema,megnezzuk
masodik telefon(nehany nap mulva):mar nem az adatvesztessel van a bajom,hanem nincs net-eleresem...valasz:itt kabelmodem problema lehet,megnezzuk..
harmadik telefon:megkerdezhetem,hogy 4 nap utan remenykedhetek benne 10.000ft-ert,hogy lesz internet eleresem?......valasz:itt kabelmodem problema lesz,majd megnezi valaki....
HOGY A FASZOM VERJEM BELE,,,EZ MILYEN DOLOG,A KURVA ELETBE..
ranger Creative Commons License 1999.02.13 0 0 289
Hmm
Easyrider kerdezi,hogy lazadas,vagy jo otlet a forgalom utani +fizetes..
ehhez annyit,hogy kurva 10.000ft-ert,es a rendszerbekotesi dijert cserebe elobb had tudjam mar bongeszni ezt a szar internetet,ugyanis csak ebbe a kocsog februar elso 10 napjaba 7 napig(eddig)nem volt nalam net,10.000-ert...mondanom ugye nem kell,hogy nem fizetem be,mert ha van is az a kurva net,attol meg 50-60%az adatvesztes..okadek az egesz,a budos szerzodesbe ez miert nem volt leirva?ha le van firkalva oda,hogy a korlatlan a tvnet szerint elbirja a hetes kimaradast,akkor nem biztos,hogy ilyen tetu szinvonalat valasztok,inkabb a jo oreg modem mellett tartok ki...fel van baszva az agyam rendesen,nem kellene tulhuzni,mert olyankor nagy kocsogsegeket vagyok kepes csinalni..
zomby Creative Commons License 1999.02.13 0 0 288
pic rosszul számoltál
200bit/sec egy hónapon keresztül (30 nappal számolva) kb 61,8 Mb
pic Creative Commons License 1999.02.13 0 0 287
Ha már számolgatunk:
Kispestről jelenleg 0-200bps a letöltési sebesség.
Ezzel ugye - a legjobb esetet feltételezve is (180-200bps) - cca. 1,5 óra alatt lehet letölteni 1 megát.
Így pedig napi 24 órán keresztül egész hónapon át ideális esetben (nincs leállás...) max 530 MB-t lehet letölteni.
Szóval gyakorlatilag megvan az 500MB-s limit :), amit én innen meghaladni se tudnék ha akarnék se.
Azért sajnálom, hogy a csúcstechnika a 20 évvel ezelőtti telex átviteli sebességet bírja csak...

pic
zomby Creative Commons License 1999.02.13 0 0 286
HJM: Miért jobb lenne, ha mindenhova lenne az 500Mbos limit nem csak külföldre? (Nézz körül melyik szolgáltató ad neked forgalmi díj nélküli internetet nem modemes hozzáférésre) Amíg sokat találgatnál elárulom hogy egyik sem! (mármint havi félmilliós előfizetési díj alatt)
Szóval maradjunk a realitásnál. Egyebként a 500Mb amit az easyrider említett még sok is... Egy tipikus felhasználó havi forgalma kb. 50-100 Mb.

A tvnetnek az a legnagyobb baja, hogy a kábeltvn működik. Mivel nincs elég tőke ezért kénytelen együttműködni a meglévő kábeltvkkel. Viszont a mai kábeltvs hálózatok egyhén szólva kritikán aluliak. A kábeltvsek pedig sokszor figyelmen kívül hagyják azt, hogy internet is létezik. pl. Most több felhasználónak nem megy az internet egyátalán és 4 nap múlva voltak képesek ránézni egyátalán. Utána egy nap kb 1 órát tudtak vele foglalkozni és kész. Természetesen a probléma nem oldódott meg. Ugyhogy szegény felhasználók csak várjanak (már egy 1hete nincs net). Nekik van sürgősebb dolguk is. A tvnetnek meg nincs sok behatása a dologra mert a kábeltvs cég ugyebár egy független cég.
És a felhasználó és a tvnet sem nem tud tenni semmit, maximum azt hogy hivogatja őket és anyázik.

Egyébként a helyzet nem hiszem, hogy jobb lesz az új szolgáltatók belépésével. Szerintem a matáv már egyből csak forgalmi díjasan fogja indítani a szolgáltatást, mert ugye elég nagy befektetést igényel a szolgáltatás, azt valahol meg is kell keresni. És kin máson mint a felhasználón?
meszi Creative Commons License 1999.02.13 0 0 285
Hehe, kicsit felreolvastam elso nekifutasra :|, igazad van.
Előzmény: John Zero2 (282)
Madmax Creative Commons License 1999.02.13 0 0 284
Szerintem a TVNET-től óriási pofátlanság, hogy ugyanannyit fizettet mindenkivel, holott jól tudja, hogy az egyes régiók elérési sebessége között nem 10%-20%, hanem jóval nagyobb különbség van. Nem érzi vajon a Tvnet, hogy differenciálni kéne az árakkal? Mit gondol, meddig tűrhető, hogy a párnapos rendszerkimaradásait is kifizetjük? Az igérgetésekből mindenkinek elege van, véleményem szerint - ha jogilag nem is támadható - , etikailag mindenképpen elfogadhatatlan a tvnet ténykedése.
Persze mit is várjon az ember egy (most még) monopol helyzetben levő vállalattól? Amíg nincsenek tömeges kilépések illetve nem jelenik meg egy versenytárs, addig semmi sem fog változni, mert nem kényszeríti a tvnetet semmi a változtatásra.
John Zero2 Creative Commons License 1999.02.13 0 0 282
meszi:
Szerintem az Amerikai 1/3-os kihasznaltsagot vissziranyban ertette (bar ez mindjart kiderul amint hozzaszol ;-) Ez azt jelenti, hogy USA-ba feltoltesre nincs meg a teljes 256kbit/sec, de szerintem ez legyen a legkisebb gond.
Előzmény: meszi (281)
meszi Creative Commons License 1999.02.13 0 0 281
Ezzel azt akarod mondani, hogy a kulfoldi vonal tenylegesen nem is 256 k/s, hanem csak a harmada es az amcsik 2x annyit toltenek le tolunk mint mi toluk? (:o
Előzmény: EasyRider (277)
HJM Creative Commons License 1999.02.13 0 0 280
Kedves EasyRider!

[1999-02-13 12:03:08]
"...A mi amerikai vonalunk kifele kb. 1/3 reszben van kihasznalva. Viszont fizetjuk. Es az ameriakiak ezen keresztul interneteznek tok gyorsan! Tehat azt is mi fizetjuk. A vilag ilyen igazsagtalan..."

Ez a Ti hülyeségetek! Ráadásul tőlünk veszik el a sávszélességet! Miért velünk akarjátok megfizettetni!
-------------------------------------
[1999-02-13 12:12:29]
"...Telezzuk fol, hogy a TVNET bevezeti azt, hogy havi 500MB kulfoldi letoltes utan forgalmi dijat kell fizetni..."
Ne tételezzük fel!
Az Internet attól Internet, hogy nincs területhez kötve!
--------------------------------------
A reklámotok:
"...Tisztelt érdeklődőink!
Alant megpróbálunk röviden választ adni az eddig felmerült kérdésekre, hiszen szolgáltatásunk Magyarországon még újdonságként hat, sok a homályos pont.
Mi is ez az egész egyáltalán?
A TVNET Kft. Internet, illetve intranet szolgáltatással áll tisztelt (leendő) ügyfelei részére. Ezalatt bármilyen Internet Protokoll alapú kommunikáció érthető (WWW, FTP, Telnet, IRC, News, WAIS, RealAudio, videokonferencia, stb...)..."
---------------------------------------
A szerződés:

4. A Megrendelő ezért korlátlan használati idejű szolgáltatást kap.
....
5. A TVNET Kft. köteles a szolgáltatást a lehető legjobb minőségben biztosítani.
.....
11. A jelen szerződésben foglaltak rögzített áras szolgáltatások, de a Szolgáltatónak joga van a díjakat korrigálni, ha a KSH éves jelentése szerint az infláció eléri, vagy meghaladja a 10%-ot. ...

Dátum:
1998. június 23.
------------------------------------

Jelen pillanatban a letöltési sebesség
a www.jasc.com-ról = 0,2 k/sec
-------------------------------------

Na szóval, ha az összes költséget figyelembe veszem az én esetembem(a belépési díjat is pl. egy évre elosztva) akkor az előfizetési díjam 15.000 Ft/hó.

Megnéztem a MATÁV, DataNet és Elender árakat.
Ha ott fizetek elő ebből a pénzből ott is kijövök és a letöltési sebességem külföldről 3-4 K/sec között van!

Igaz, nem 0-24 ig!, de éppen ezért nem oda fizettem elő, hanem a TVNET-hez!

A Reklám alapján joggal tételeztem/tételezem fel, hogy akik eladják ezt a szolgáltatást azok is szakemberek és nem dilettánsok.
Vagyis ismerik Erlang formuláit a forgalomra vonatkozóan és ennek fiygelembe vételével biztosítják az átviteli kapacitásokat.

Minden esetre cca. 500 előfizetőre "Külföldre egy dedikált 256Kbites vonal" uraim, ez nagyon kevés!
256/500=0,512k/sec!
(Ez csak egy egyszerű osztás!)
Ezen lehet "...videókonferencia..."?????
--------------------------------------

No, de most elég a füstölgésből.

Fenntartom korábbi véleményem, hogy lehet ebből még jó is, ha a szolgáltató "akarja is teljesíteni amit ígért és vállalt"!
EasyRider Creative Commons License 1999.02.13 0 0 279
Hat eleg sokan telefonalnak, nem csak elofizetok. Egyebkent 3 vonal van+radiotelefonok.
Előzmény: N e t S h a r k (271)
EasyRider Creative Commons License 1999.02.13 0 0 278
Akkor a kerdes a kovetkezo. Telezzuk fol, hogy a TVNET bevezeti azt, hogy havi 500MB kulfoldi letoltes utan forgalmi dijat kell fizetni, es az ebbol befolyo osszeget a TVNET kizarolag a kulfoldi vonal bovitesere forditja. Ki kezdene ujabb lazadast, ki orulne, hogy vegre egy jo otlet?
A dij nagysagrendje 50-100Ft/MB

[LAZADAS]<->[JO OTLET]

Lehet szavazni :-)

A Radayrol annyira nem tudok biztosat (amit igernek, annyira nem tartom annak) hogy nem nyilatkozom.
Előzmény: Black Death (270)
EasyRider Creative Commons License 1999.02.13 0 0 277
A mi amerikai vonalunk kifele kb. 1/3 reszben van kihasznalva. Viszont fizetjuk. Es az ameriakiak ezen keresztul interneteznek tok gyorsan! Tehat azt is mi fizetjuk. A vilag ilyen igazsagtalan. Erre egyebkent van megoldas, az TVNET uj vonala asszimetrikus lesz, ugyhogy az amerikaiaknak nem lesz gyors a TVNET elerese, az biztos.
Előzmény: ZotyoRATM (268)
Madmax Creative Commons License 1999.02.13 0 0 276
Sajnos igazat kell adnom Popeye sorstársamnak, mert a kispesti elérés hónapok óta nevetségesen lassú, néha már olyan mértékben, hogy az embernek az egésztől elmegy a kedve. Egy éve vagyok tvnet-es felhasználó és az a tapasztalatom, hogy a szolgáltatás minősége enyhén szólva ingadozó és hosszú távon egyértelműen csökkenő tendenciát mutat. Arra végképp nem lehet alapozni, hogy a tvneten keresztül intézzem az ületi kommunikációt, mert 1-2 nap hálózati kiesés (persze mindig csak utólag jelentik be a 90%-át) nagy pénz- és presztizsveszteséget jelent, ezért fenn kell tartanom biztonsági tartaléknak egy modemes kapcsolatot is.
Azt is hibának tartom, hogy szerencsétlen EasyRider válaszolgat nem csupán szakmai, hanem üzletpolitikai kérdésekre is, amibe biztos van némi belelátása, de jobban örülnék, ha végre a vezetőség egy képviselője ismertetné világosan, pontosan, hogy milyen fejlesztések várhatók Kispesten, mikor lesz végre tűrhető elérés külföldre, mikor teszik elfogadhatóvá a vevőszolgálatot. Nagyon jónak tartom a kábeltv-s elérést, sokkal kényelmesebb mint modemes, de ebben a tvnet-féle megvalósításban ez így életképtelen, hacsak nem pumpálnak egy kis pénzt végre azokra a területekre, ahol már halódik a rendszer.
Popeye Creative Commons License 1999.02.13 0 0 275
Vissza kell vonnom ama állításomat, miszerint belföldre ideális lenne az elérés, ez az oldal 61byte/sec sebességgel töltödött le...Röviden szólva szar az egész, ez már a pofátlanság teteje szerény véleményem szerint....
meszi Creative Commons License 1999.02.13 0 0 274
EasyRider azt elmagyarazhatnad, miert is jo a rendszer annak aki ftpzni akar. Modemmel mondjuk 3 k/s-mal egy ejszaka joval tobbet le lehet tolteni kulfoldrol, mint tvneten keresztul egesznap, ugyhogy annak valami sulyos baja lehet aki kulfoldrol ftpzget nonstop.
Ilyen sebessegek mellet kicsit komolytalan forgalmi dijrol beszelni, na mind1 a szlogenek kozul a 10 Mb utan lehet majd torolni a korlatlan elerest is ...
Előzmény: EasyRider (267)
N e t S h a r k Creative Commons License 1999.02.13 0 0 273
Hehe. Én is. Egyébként volt már szó valami saját forgalom monitorozásról. Hogy lesz ilyen lehetőség. Ez hogy áll?
Előzmény: John Zero2 (272)
John Zero2 Creative Commons License 1999.02.13 0 0 272
EasyRider:
Meggondolando az 500 megas ingyen limitje kulfoldre. Csak az fontos, hogy a belfoldi hasznalat semmikeppen se szamitson ebbe az 500 megaba. Amugy szerintem lehetne... Bar ehhez kene tudni, hogy most mennyi forgalmat csinalunk fejenkent most pl. ;-)
Nekem amugy egyelore mind1 lenne, en proxyn megyek ki kulfoldre ;-)
Előzmény: EasyRider (267)
N e t S h a r k Creative Commons License 1999.02.13 0 0 271
Engem is érdekelne az a határidő. Légyszi, írd meg! Úgy érzem, jogom van tudni, hiszen én (is) finanszírozom. Ha nem írod meg, akkor majd felhívlak telefonon. :) Ami nem túl könnyű, mert a két publikus számotok állandóan foglalt. Tényleg, ez mitől van? Ennyi előfizető ekkora forgalmat generál? Vagy tényleg csak két számotok van és ezen beszélnek a manágerek is?
Előzmény: Black Death (270)
Black Death Creative Commons License 1999.02.13 0 0 270
Rider, ami azt a szavazást illeti én is kíváncsi lennék rá. Lehet, hogy meg kéne ejteni, elvégre az még nem kerül semmibe.

Viszont az nem állapot, hogy ekkora különbségek vannak az elérésben. Szélsőségek mindig lesznek, de "fontos", hogy ekkora legyen?

Visszatérve még a Rádayra: levélben sem írnád meg nekem azt a határidőt? :))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!