hehe, en meg pont ellentetesben vagyok Ford pajtassal...
a Kovacs Vilit nem szeressem (pancser), a MIB egy nagy rakas ize (a Bad Boys szodaval elmegy), ellenben a Kozellenseg es a Nincs alku az utobbi fel ev jobb akciofilmjei koze tartoznak (persze ez a mezonyt is minositheti...)
(Ebben meg a Willi is egesz elviselheto volt (Hackman a szokasos), a sztori kb. a (rulezo) Osszeeskuves-elmelet vonalara illeszkedik. Teccett, nezzetek.
A Roninban csalodtam, bar az is jobb volt az atlagamcsi tarsainal, de nem volt _annyira_ jo ("europid"), mint vartam (es hirdettek).
Ne ,hogy azt ,hidd lomo,hogy nem tudom ,hogy Ford Fairlane-nek kell irni,csak foglalt volt már ez a név és át alakitottam Fairline-nek.
Egyébkén: Eszem,f*szom megáll ááóóóó.
Aki nem látta,a közellenség c. filmet,az NE,hogy megnezze,mert irto rossz film.
Tony,Tony csalódtam benned.Ennek a filmenek se eleje ,se vége nincsen.
Will Smith barátomban is csalódtam.Azt hittem ,hogy a MIB után ,egy újabb tökös filmel jön elő.De azért˝Welcome to Miami˝,még mindig szeretünk.
Will! Ha esetleg olvasod ezeket a sorokat,ird alá a szerződést a Bad Boys 2 folytatására,én nagyon várom.
Üdv mindenkinek,ÉS ˝mindenkinek aki szereti˝-Balázs z+
En se komallom, igy latatlanban. Viszont Ford Fairlane kaladjait birom. Nagy Feroval ecceruen nacceru.
Hasonlot probaltak meg Csiszar Apukammal az Intim reszekben, kevesebb sikerrel. Na, nosztalgiazasrol ennyit.
Ket angol leanyzo telleg nem rossz, nezd meg a Teli vendeget is.
Megneztem Fekete Jozsit. Bevallom, szkeptikus voltam, es kellemesen csalodtam. Igaz, az utolso jo felora nem kellett volna, de mindegy. Eddig Brad Pittet nem tartottam szinesznek, Hopkins a szokasosat hozta.
Nezzetek meg.
>Igaz, kialakult valamibol, de a vampiron, mint egy fajta lenyen, kivul
>semmifele hasonlosag nincs a ketto kozott. Drakula horror, a Vampire dark.
Latod, erre mondjak, hogy izlesek es pofonok:)))) Neked a Vampire a meno, nekem meg Drakula:))
Szerintem a Pénzvonat jó volt, nekem tetszett. Mindegy, ez van:))
A Pusztítónak meg mindenféle szavazáson a legrosszabbnak kéne lennie:))
En meg uj vagyok errefele, de azert megjegyeznem, hogy a:
Keresd a not erdekes vigjatek. Aki szeret nevetni az nezze meg.
Ronin. Tuti autos uldozesek, meno gepekkel. Erdemes.
>Mar ne is haragudj, de szerintem a Vampire is kialakult valamibol, nem? Es azt el kell ismerned,
>hogy BRam Stoker elobb megalkotta Drakula grof figurajat, mint valaki a Vampiret.
Igaz, kialakult valamibol, de a vampiron, mint egy fajta lenyen, kivul
semmifele hasonlosag nincs a ketto kozott. Drakula horror, a Vampire dark.
>Vagy ha azt vesszuk porgesnek, hogy idegesitoen
rangatjak a kamerat, es kozben azt sem tudom, ki a rossz, es ki a jo, akkor tenyleg porog:))
Hat, az is egy szempont, hogy ne lehessen semmit latni. Sajnos az operatori teljesitmenyekhez nem sokat ertek, a kamera rangatozasa engem nem zavar.
>Egyebkent, Snipesrol mereszseg igy kijelenteni, hogy szar. Van egy par jo filmje, szerintem.
>Penzvonat, Zsakolj, ha tudsz, es a Pusztitot is inkabb o vitte, mint az a szerencsetlen Stallone,
>bar az a film tenyleg szar:))
Ne ma'! A Penzvonat a vilag 3 legrosszabb filmje koze siman befer. Azok koze a filmek koze tartozik, amiket komolyan sajnalok, hogy lattam.
A Pusztito meg valamelyik nagy webes szavazason minden idok legrosszabb filmje lett. Nem erdemtelenul. :)))
>Latszik, hogy abszolute fogalmad sincs
>az elmeleti alapot kepezo Vampire-rol.
Nem, valoban nincs, ez baj?:)) Mondom, egyszer akadt a kezembe ilyesmi, de nem szeretem, inkabb konyvparti vagyok, mint kepregeny:))
>Mas kerdes, hogy abbol a hangulatbol >nem tul sok maradt, de semmi koze a >Drakula grof nevu vigjatekhoz.
Mar ne is haragudj, de szerintem a Vampire is kialakult valamibol, nem? Es azt el kell ismerned, hogy BRam Stoker elobb megalkotta Drakula grof figurajat, mint valaki a Vampiret.
>Nekem bejott, egy akciofilmben nem >kell eszt meg mondanivalot keresni. >Snipes egy rakas szar, a no csunya, de >a film porog es ez a lenyeg.
Igazad van abban, hogy egy akciofilmben nem szabad eszt keresni, alairom. De hogy ez a film porog, azzal mar egy kicsit kotozkodnek. Vagy ha azt vesszuk porgesnek, hogy idegesitoen rangatjak a kamerat, es kozben azt sem tudom, ki a rossz, es ki a jo, akkor tenyleg porog:))
Egyebkent, Snipesrol mereszseg igy kijelenteni, hogy szar. Van egy par jo filmje, szerintem. Penzvonat, Zsakolj, ha tudsz, es a Pusztitot is inkabb o vitte, mint az a szerencsetlen Stallone, bar az a film tenyleg szar:))
Sziasztok
Neil
U.i.:apropó, nem tudjátok, fogják mostanság játszani a 1/2álmot, vagy a Jó éjt királyfit?
Én csak most láttam az Utolsó dobás c.filmet. Bár ne tettem volna, siralmas. Ennél még egy Derrick is izgalmasabb.Pedig ő is csak ül és valaki felfedi előtte az igazságot. Ebben a filmben mindenki elmondta, hogy mit látott és semmi több. Pont amit én teszek, csak én be is fejezem most.
Szia, Mackó,
A közellenség egy tökös, feszült, baromi jól fényképezett hitech-thriller, nyomulós zenével (Olyan, mintha Eric Serra lenne - pl. Ötödik elem - de nem ő az :-)) amit nagyon lehet élvezni, ha kevés filmet láttál eleddig. Ellenkező esetben pedig majd felrémlik, hogy ezt a +oldást itt láttad, azt + ott. Tiszta Szökevény az egész, ami persze nem feltétlenül baj, mert az egy tökéletes film volt.
Csatlakoznek a Meet Joe Black-et meltatok taborahoz. Az eletbol is elegem volt, mikor beultem megnezni, de regen tetszett mar ennyire film. Szirup itt-ott tultengett, az igaz, de ennyi kellett bele.
Azt hiszem megjegyezhetjuk a rendezo nevet.
Az uj Jancso-filmet latta mar valaki?
>Én a sztorit ismertem, mivel képregényben olvastam. Nem tudom. Ha ahhoz
>igazodnak teljes mértékben, akkor a történet nem is lett volna rossz, bár, akkor sem az igazi, mert
>én személy szerint jobban szeretem Drakula grófot, a maga charme-os, nőket elcsábító
>elegánsosságával, mint ezeket a karatezó, röpködő idétlen tökös gyerekeket.
Latszik, hogy abszolute fogalmad sincs
az elmeleti alapot kepezo Vampire-rol.
Mas kerdes, hogy abbol a hangulatbol nem tul sok maradt, de semmi koze a Drakula grof nevu vigjatekhoz.
Nekem bejott, egy akciofilmben nem kell eszt meg mondanivalot keresni. Snipes egy rakas szar, a no csunya, de a film porog es ez a lenyeg.
Bocs, ha a következő filmek nem számítanak egészen újnak, de az utóbbi két hétben volt szerencsém megtekinteni mind a hármat.
Keresd a nőt!
Elsődleges funkcióját betölti, mert tömény röhögés végig. De ha utána végiggondolom, helyenként elég szerencsétlenül párosulnak az "érzelmesnek" szánt és a kimondottan tahó jelenetek. (Nem vagyok prűd, én is jót röhögtem rajtuk, de jobban díjazom a szellemes dolgokat, mint a bunkóságokat).
Ámbár tanár úr
Erőtlen, kusza (vagy talán túl szimpla?) történet tele befejezetlen, lekerekítetlen részekkel. Hernádi Judit és Pogány Judit színészi teljesítménye kimagasló, Koltai kissé álmosnak tűnik és végig szenved, Dobó Katáról inkább nem írok, mert még nagyon fiatal. Talán majd legközelebb jobban sikerül neki... Hiába, a pénz önmagában nem garantálja a minőséget. Ha így folytatja a csapat, nemsokára pénz se lesz.
Z, a hangya
Messze kiemelkedik a "társaságból". Látszik, hogy sok munka, és ami még fontosabb: rengeteg ötlet van mögötte. A részletek annyira jól kidolgozottak, hogy az ember tényleg a virtuális hangyabolyban érzi magát. Elgondolkodtató a történet, csak az a baj, hogy valószínűleg pont azok nem fogják látni, akiknek szükségük lenne rá. Egyetértek azzal, hogy alapfilm lesz belőle.
lomo, én pl. szoktam a Művészbe (is) járni. Legutóbb asszem a Gengszterfilmet néztem meg; a várakozásomat hozta, nekem tetszett.
A Félelem és reszketés Las Vegasbant én is láttam, és szerintem is nagyon tutez. Bár én sejtettem előre, milyen mozi lesz, és nagyon bírom a szürrealista beütésű filmeket (persze azért nem mindegyiket). (Viszont egy haverom végigunatkozta mellettem, ergo ő nem birja ezeket).
Nálam mindenesetre nyert.
Ronin: a ket uldozeses jelenet frenetikus. A tobbi egy rakas ***** sem er. Abszolute mainstream, de annak nagyon jo. De Nironak es Renonek meg a tobbieknek ezert megbocsajthatunk. Szerintem nekik mar nem kell bizonyitaniuk.
Én csak érdeklődni szeretnék, hogy esetleg valaki nem-e tud-e valamit a Jackie Brawn-rol? Lesz-e esetleg-e nálunk is, vagy ilyesmi. Kössz.
Itt lentebb, még nagyon régen, említette vki, de ő is csak Ném.orsz-ban látta.
Sziasztok, tök új vagyok itt.
Ismeritek Hazai Attilát? Író, fiatal, Cukor kékség, Budapesti skizo, szereti a rántott sajtot és a száraz fehér bort... Tréfán kívül: a mostani szemlén bemutatják a Cukor kékségbol készült filmjét.
Kíváncsi vagyok, ki jár közületek a magyar filmszemlékre, s hogy tetszenek-e valakinek a magyar filmek...?
A Meet Joe Black című filmrôl csak annyit, hogy ennél laasab sodrású, vontatottabb filmet keveset láttam. Ez a látszólagos nyugalom, elvszôdés a részletekben messze nem keverendô össze a romantikával és a témánál való elidôzôs elmélkedéssel. Egyszerűen minden jelenet túl van csavarva, éppen annyira, hogy elb.szott hosszú film kerekedjen ki (a másfél óra, az már nem is filmhossz). Jellemzô példa erre az elsô jelenetek egyike, a kávézói beszélgetést lezáró búcsuzkodást megéneklô. A más más irányba távozó (láthatóan egymásba esett) szerelmesek mindig akkor fordulnak vissza, a másik tekintetét keresve, amikor az már éppen hátat fordított, és távolodik... ezt a poént (amellett, hogy nagyon sokan elsütötték már), meg lehet csinálni egyszer, kétszer, eseleg háromszor. DE ÖTSZÖR?! Ez a plusz egy perc nehezít meg minden dialógust.
De van két zseniális dolog a filmben. 1.: a karambolos jelenet (döbbenetes!). 2.: a cím magyar fordítása. Két hosszt ver az eredetire.
---offtopic---
iLane: szerintem egyetlen szoval sem emlitettem a muveszfilm kifejezest (nem is volt szandekomban utalni ra), lehet, hogy felreertheto voltam, ez esetben elnezest.
---offtopic---
Ezt a hétvégémet mozizással töltöttem, és megnéztem a Pengét és a Ha eljön Joe Black-et.
Penge:
kiábrándító. Én a sztorit ismertem, mivel képregényben olvastam. Nem tudom. Ha ahhoz igazodnak teljes mértékben, akkor a történet nem is lett volna rossz, bár, akkor sem az igazi, mert én személy szerint jobban szeretem Drakula grófot, a maga charme-os, nőket elcsábító elegánsosságával, mint ezeket a karatezó, röpködő idétlen tökös gyerekeket. Az akciórésze ennyire sem tetszett. Wesley Snipesot szeretem, mert az eddigi filmjeiben, ha esetleg egy karatejelenet volt, akkor az jól volt megcsinálva. Azért mondom, mert elég régóta foglalkozom harcművészettel, úgyhogy emiatt is ültem be erre a borzadályra. És a legrosszabb az operatőri munka volt. Kapkodják a kamerát, a nagy fejetlenségben azt sem tudja az ember, ki üt kit, ki a jófiú, ki a rossz. Ennyi.
Ha eljön Joe Black:
Akiben hírmondója sincs a romantikának, esetleg a szentimentalizmusnak, az ne nézze meg. Egyébként ajánlom. Néhol törölgetni kell a szirupot, de nem is Hollywoodban készült volna, ha nem kéne. Anthony Hopkins és Brad Pitt amúgy is kedvenceim, szerintem ebben is jók. Viszont, nagy negatívuma a filmnek a női főszereplő, akit életemben előszőr és utoljára a Shop-Showban láttam, amiben hálistennek, túl nagy szerepe nem volt.
Sziasztok
Neil
Némiképpen revidiálnom kell az álláspontomat a Blade/Penge címü filmalkotásról.
A mai nap egy barátom, más hülyét nem találván rávett, hogy nézzem meg vele újra.
Hát így másodszorra egy fokkal, jobb, de ennek ellenére ne várjatok tőle túl sokat.
Akkor akár még tetszhet is.