Ez a gondolkodni képtelen társadalom csak azt böfögi vissza amit a low-key média a szájába ad.. alapvetőnek tartom hogy tegyünk már különbséget a hajléktalan (általában külső ok miatt lecsúszott állampolgár) és az antiszociális csótány között.
Az előbbieken lehet és kell is segíteni mindenkinek megéri ha visszatérhetnek a társadalomba. A második csoporttal szemben viszont igenis kemény rendszabályokra van szükség.
Oh, igen, már megint ez a fránya kategorizálás és különbségtétél... ugye mennyire megterhelő GONDOLKODNI, és szembemenni a romboló 'liberalizmussal'?
Azért vizionálja mindenki van e különbség a lecsuszott (rosszul vált ... pl. ) tanárember, aki néha ki be csoszog a hajléktalanszállóról és max. kéreget, vagy a Moszkva téren áll ki a napi robotért, valamint az állandóan a bűzcsomó - arra szarok amerre a seggem áll - förmedvény között...
Bevágnám mindet egy húsfeldolgozóüzembe hogy a társadalom hasznos tagjaivá váljanak mert ha megennénk a csöveseket nem lennének csövesek ha ez nem elég humánus (pfff) akkor is kitiltanám őket kb mindenhonnan első körben a bkv járműveiről vagy az a minimum hogy dupla jegyárat fizettetnék velük ha nincs rá pénzük jaj-jaj akkor menjenek gyalog bazeg nem sietnek sehová mert csövesek szerintem a városban nincs helyük sőt az országban se nincs meg úgy egyáltalán fellőném őket az űrbe aztán szkafander nélkül moonwalkoljanak azon röhögnék. Ez a roma-problémára is megoldást jelentene.
az egyszerű út nem mindig jelenti a könnyebbik utat.
ez az amit még mindig nem fogtál fel.
de miért kéne nekem is hajléktalannak lennem, amikor én a kis védenceiddel ellentétben el tudok menni dolgozni, és tudok parancsolni állati ösztöneimnek?
szerintem a legkönnyebb az egész életedet feltenni egy szenvedélyre, legyen az a pia, a drog vagy a szerencsejáték, és amikor minden elúszott, akkor panaszkodni, meg elvárni, hogy a normális emberek segítsenek meg téged. és miután megsegítettek, és megint elbaszod az egészet, akkor megvádolni a többséget, ujjal mutogatni rájuk, köpködni az érzéketlenségüket, és tartani a markot ismét.
Azzal, hogy elmégy melletük és látod őket még nem süllyesztenek le a saját szintjükre, ennyire nem ragályos a szegénység , ne rettegj tőle. Vagy ott dolgozol esetleg az aluljáróban? Mert akkor értem esetleg a neheztelésedet. Amúgy ez a hogy néz ki, és hogy emberek hogyan kénytelenek élni ez nem ugyanaz a szempont. Ha az előző a fontosabb az elég durva.
A 0 toleranciat nem a homelessekre alkalmaztak NY-ban.Nem is lehet hiszen az nem utkozik semmifele torvenybe. Az amerikai bunugyi statisztikak szerint a homeless-ek ilyen tevekenysege statisztikailag elhanyagolhato. Nem tenyezo.
nyuszifül, én blikket se olvasok. de a fedél nélkül se édekel egyáltalán. ez a szánalmas költemény meg inkább röhögésre ingerel. erre nem fogok pénzt kiadni, ne haragudj!
"hát sajnos erre az úgynevezett újságra normáls ember nem kíváncsi. "
Hát igen, a blikk nyilván lenyomja szinvonalban.
Idézet a blikkből:
"Nem tudott gátat szabni a vágyainak Majka az Édesnégyes c. műsor forgatásán. Informátorunk szerint elfajultak a dolgok, olyan is történt a kamera előtt és mögött, ami biztosan nem mehet adásba. A vasárnapi blikk megszerezte a felvételeket amelyek nem lesznek láthatóak. - Négy gyönyörű, dögös nőveleresztették össze az ózdi bikát. mondja a neve elhallgatását kérő stábtag."
Valamint a Fedél Nélkül-ből:
"Sorstalanság
Nem hűti már a markodat kilincsed fémes hűvöse. Esőben ázó arcodat rendőr fürkészi. Bűnös-e?!
Egy év telik és ott a billog a homlokon: 'koszos, csöves'. A másik évadon tünődhetsz: Élni, halni érdemes?
Nem kellesz itt. Se ott, sehol sem. Felesleg vagy, csak egy kolonc. Ha lopsz vagy éhezel vitézül, temető áhít vagy tolonc.
A kopjafádon varjú károg barázdát szánt az új eke. Kenyér a gyilkos asztalára s te lészel húsa, élete."
Az embernek joga van utazni a tömegközlekedési eszközön ha fizetett érte. Ha ezt egy ápolatlan, akár betegséget is hordozó ember zavarja, akkor el kell távolítani azt. A hajléktalanokat a jogállam fenntartása érdekében el kell távolítani a tömegközlekedési eszközökről és a fontosabb közterekről.
rikkancs? hát sajnos erre az úgynevezett újságra normáls ember nem kíváncsi. csináljanak normális "lapot", azt adják el ezek a rikkancsnak nevezett, rongyokba öltözött emberek.
Nem tetszik az ocsmány bugris modorod, de biztos nehéz gyerekkorod volt ezért maradtál így vissza. Sajnállak.
A hajléktalanszállóra bemegy a hajléktalan, szondáztatás nincs piásan is bemehet csak alkoholt nem vihet be, ha normálisan viselkedik nem agresszív megkapja az ágyát, megfürödhet és alhat reggelig, reggel kiküldik. A legtöbb megreked ezen a szinten, ezek a büdösek, koldulnak, lopnak.
Vannak szociális gondozók akik segítenek munkahelyet találni és utána beosztani a pénzt.Akik dolgozni járnak és fizetőképesek átkérhetik magukat a fizetős részre, ezekről nem látszik hogy hajléktalanok és nem ezekkel van a probléma. Úgy tudom félévig lakhatnak így bent és havi kb 17-18000 Ft-ot fizetnek az ellátásért. Segítenek nekik albérletet találni és úgy tudom 2 évig kapnak kb 18000 Ft albérleti hozzájárulást és a szociális gondozó segíti őket bármilyen problémával. Így aki alkalmas rá visszatérhet a hajléktalanságból.