Keresés

Részletes keresés

OrSoLy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 255

De akkor ez kevesebb mint az utalás esetén a fél % (te írtad, nem néztem még meg:) Hogy lehet legolcsóbban megúszni amúgy, ha forintot akarok feltölteni és utána leginkább euróban (meg fontban) felhasználni?

Előzmény: edkedk (254)
edkedk Creative Commons License 2019.02.12 0 0 254

Akkor a TW a váltásért számít fel díjat, mert az utalással forintot töltesz, a terhelés meg euró. Asszem 0.35% a díj.

Előzmény: OrSoLy (253)
OrSoLy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 253

És ha nem utalok, hanem a Revolutot a TW kártyáról töltöm fel? 

Előzmény: edkedk (251)
kivi000 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 252

Jól érted.

Előzmény: OrSoLy (249)
edkedk Creative Commons License 2019.02.12 0 0 251

A TW díja fél százalék körül van ez esetben.

Előzmény: edkedk (250)
edkedk Creative Commons License 2019.02.12 0 0 250

TW-zal kevesebb lépésben megvan. A TW utalás címzettjének a revolutos IBANodat állítod be. Forintot utalsz, a TW pedig további beavatkozás nélkül továbbutalja euróban a Revolutra.

Előzmény: OrSoLy (249)
OrSoLy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 249

A Curve mögé, ha jól értem, bepakolhatok több kártyát, és kiválaszthatom, melyikkel fizetek? A váltásokat ő csinálja, viszonylag jó árfolyamon?

(Mondjuk ha jól értem, a TW-re utalhatok forintszámláról, az nekem ingyenes. Ő átvált, majd kártyás fizetéssel átteszem Revolutra - elvileg ez is ingyenes?)

Előzmény: fil (248)
fil Creative Commons License 2019.02.12 0 0 248

Szerintem Curve-el egyszerűbb mint a TW-vel. Nem tudom melyik vált jobban, de a sok transfer nem csökkenti a ktg.-eket...

Előzmény: OrSoLy (247)
OrSoLy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 247

Az is lehet egy megoldas, amit irsz, vagy kicsit egyszerubb/gyorsabb (es egy picit olcsobb) ha kartyan befizeted a Revolutra. 

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a Revolutnál ezt a kártyát állítom be (top up), és akkor kvázi a Transferwise-ról eurót fizetek kártyával a Revolutra?

Ezzel együtt kérdeznék :) Revolut kártyát már igényeltem, de ugye nem túl bravúros, hogy nem lehet forinttal tölteni. Azzal járok jobban, ha igényelek TW kártyát is, amit forinttal feltöltök, átváltom ott euróra, majd onnan fizetek kártyával Revolutra? És utána Revoluttal fizetek (mert jobban vált)? Vagy valamit nem jól értelmezek? :)

Csak a külföldi útjaimon használnám amúgy ezeket a kártyákat, illetve netes vásárlásokra külföldről. Így lenne jobb, vagy a Curve-vel járnék jobban?

Előzmény: nyman (238)
nyman Creative Commons License 2019.02.12 0 0 246

Aktivan nem hasznalom, csak teszt tranzakciokat csinalok. 

Most ki akartam probalni, ha egy hettel kesobb atterhelem az Erstere, akkor jar-e ott a 4%. 15-e ott a fordulonap es mar elfogyott a Max kerete.

Magyarorszagon a magyar kartyakat hasznalom. Odafigyelek, hogy amikor koltsegesebb az atvaltas, akkor nem hasznalom :)

Előzmény: buksi754 (245)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 245

Köszönöm a válaszokat a TW-on keresztüli feltöltésre. Bár még mindig nem egyértelmű az utalásos módszer, de majd teszek egy próbát. Eddig kis pénzekkel töltöttem a Revolutot simple visszatöltés vagy bb kártyán keresztül, de a bb már nem játszik, és most nagyobb összegre lenne ott szükségem. Visa kártyám egyedül a Max van, de azt ki szoktam maxolni.

Miért váltanám vissza forintra? Igazából nem forintra, hanem egy másik devizára, ami most gyengült, de várhatóan vissza fog erősödni. A likvíd pénzem forgatnám megy így kissé, közben pedig tudnám bankkártyával is használni ha kell. A múlt héten lett volna jó amikor a forint is erős volt, de mivel nem tudtam, hogy tudnám nagyobb összeggel feltölteni és időm sem nagyon volt foglalkozni vele, ezt sajnos kihagytam. 

A Revoluton free-n van egy havi limit amit forgathatsz, a TW-nál nincs, viszont ott jóval drágább váltogatni, jól látom? Márciustól pedig még fognak emelkedni a díjak ahogy láttam. (Forexezni nem szeretnék, hogy ezért nyissak valahol accountot)

@edkedk már regisztrálva vagyok a TW-ra, így gondolom a kód már nem játszana.

@nyman, nem rossz ötlet a számlanyitásos-kártyás dolog, de ezt épp elég végig zongorázni a bankfiókban... De köszönöm!

Curve: miért használjátok hétvégén? Oké, forint-forint vásárlásnál nincs plusz hétvégi konverziós költség, de akkor meg mi értelme van azt használni? (Ha rászoktok, hogy hétvégén is használjátok, egyszer belefuthattok egy plusz 1,5 - 2%-os díjba egy külföldi tranzakciónál)

kivi000 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 244

Szintén, úgy tűnik tömeges bug. Nekem csak egy kis tranzakció duplázódott egy másik meg meghiúsult fedezethiány miatt.

Előzmény: oszy (242)
nyman Creative Commons License 2019.02.12 0 0 243

Az utobbi idoben csak ez az egy vasarlasom volt. Vasarnapi ez is. Az is furcsa volt, hogy a Curve alkalmazas nem kuldott push uzenetet. 

Reggel en is jeleztem uzenetben, hogy valami nem stimmel. Most varok en is.

Előzmény: oszy (242)
oszy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 242

Ugyanez történt nálam is egy vasárnapi vásárlással.

Már küldtem nekik panaszt róla, de akkor ezek szerint nem egyedi eset lesz.

Előzmény: nyman (241)
nyman Creative Commons License 2019.02.12 0 0 241

Ma reggel meglepett a Curve egy masodik terhelessel ugyanarra a bankkartyara. A kartya nem volt lezarva. Raadasul erdekes, mert summakent hozza, nem kulon, kulon. A hetvegen fizettem, az az osszeg mar konyvelesre kerult, ma reggel meg jott egy sms egy ujboli terhelesrol.

edkedk Creative Commons License 2019.02.11 0 0 240

Mindezt megteheted a webes felületen, nem kell a TW alkalmazását használnod.

Előzmény: edkedk (239)
edkedk Creative Commons License 2019.02.11 0 0 239

Ha forintod van és eurót szeretnél a Revolutra tenni:

Ajánlókóddal regisztrálsz a TW-ra (szívesen küldök), így az első utalás ingyenes vagy olcsóbb lesz

Indítasz egy utalást.

- Megadhatod a küldeni kívánt forintösszeget vagy a fogadni kívánt euróösszeget.

- Kiválasztod az utalás fajtáját (a gyorsnál kártyára terhel, az olcsónál neked kell belföldi számlára utalnod

- Megadod a revolutos IBANodat (az alkalmazásban látható)

- Beírod a kártyaadatokat vagy feljegyzed, hogy hova, milyen közleménnyel kell utalnod

Előzmény: buksi754 (237)
nyman Creative Commons License 2019.02.11 0 0 238

Az is lehet egy megoldas, amit irsz, vagy kicsit egyszerubb/gyorsabb (es egy picit olcsobb) ha kartyan befizeted a Revolutra. A Revoluton miert akarod visszavaltani ujbol forintra?

Masik kerdes: Eurod van? Ha igen, nyitsz egy devizaszamlat ami melle kerheto bankkartya. Azzal befizeted pl. a Revolutra, majd visszaadod a kartyat, megszunteted a szamlat. A kartya idoaranyos reszet visszakapod. Ilyet tobb bank is ad. A kondicios listat erdemes vegignyalazni, nehogy belefuss valami buntetesbe az even beluli megszuntetesnel. Bar ezek az akciosokon szoktak nehezseget okozni. Ilyet ad pl. az Erste, OTP, Raiffeisen stb.

Talan a Vaci uti Allamkincstarnal lehet Eurot befizetni. Ermet is elfogadnak. (Googliztam most, de nem talaltam). Onnan meg ingyen megint tudsz utalni sajat szamlara. Ez lehet TW lehet Revolut is.

Előzmény: buksi754 (237)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.11 0 0 237

Hogy kell feltölteni a revolutot transferwiseon keresztül? 

A transferwisera befizetek forintot, azt át váltom eurora, aztán azt átutalom a revolutos számlámra? (amit esetleg vissza váltok forintra?) 

Gyanítom nem. Ebben az esetben mondjátok meg légyszi pontról pontra az alkalmazás használatán keresztül, mert azt nagyon nem vágom. Köszi (szeretnék vagy 1 milkot rátenni)

Más kérdés. Pár ezer EUR kpt hogy lehetne jó árfolyamon számla pénzzé tenni (valuta váltó kihagyásával) ? 

nyman Creative Commons License 2019.02.08 0 0 236

OFF

Koszi. Van meg Netriskes kartyam, amin van par szaz forint meg, de szerintem maradok a Forensises kedvezmenykartyanal. A penzt mar a masikrol a heten vissza is utaltak.

Jellemzoen premiumot tankolok, foleg telen hidegben es nyaron nagy melegben, ott meg tobbet a Forensis. Ha mukodik ez a csiki-csuki a Curveüvel, akkor ez is jo lehet. Masfel het mulva kiderul.

Előzmény: kridli (231)
fil Creative Commons License 2019.02.08 0 0 235

Most már biztos, hogy online vásárlásnak veszi, mert megnyitottam annak a limitjét és így már működött ma.

Előzmény: kivi000 (234)
kivi000 Creative Commons License 2019.02.08 0 0 234

Jó eséllyel az, mert a sarki villanyos boltban történő vásárlás helye az Erste SMS-ében London. :)

Előzmény: fil (233)
fil Creative Commons License 2019.02.08 0 0 233

Az nem is lenne rossz, mert annak van külön limitje, így jobban szabályozható.

Előzmény: kridli (227)
fil Creative Commons License 2019.02.08 0 0 232

Majd lesz. De akkor ott a pénztárnál nem akartam molyolni az állítgatással.

Előzmény: nyman (225)
kridli Creative Commons License 2019.02.08 0 0 231

Tényleg, akartam is írni, csak nem emlékeztem melyik topicban offoltunk erről, hogy nekem a netriskes mol kártya nem szűnt meg, tegnap is használtam.

Előzmény: nyman (230)
nyman Creative Commons License 2019.02.08 0 0 230

Egyelore a pontokban nincs minuszos.

Az Erste MAX-nal egy het mulva van a zaras, mar elfogyott a keret. Pont azt szeretnem kiprobalni, amint a 222-ben irtal. Februartol mar az uzemanyagkartya helyett kedvezmenykartya van, igy mar nem lehet beszedni a jovairast es elcsusztatni a fizetest. A napokban tankolnom kell. Ezt szeretnem majd az Erste Maxra visszatenni egy hettel kesobb.

Előzmény: kridli (228)
edkedk Creative Commons License 2019.02.07 0 0 229

Egy hónapja pont így béreltem autót Erste MAXxal és nem vonta le.

Előzmény: kridli (228)
kridli Creative Commons License 2019.02.07 0 0 228

Anno Erste Joker biztosan levonta (autóbérlésnél nem csak zároltak hanem terheltek kauciót, majd visszavételkor mínuszos tranzakcióval adták vissza. A visszatérítésből is le lett vonva.)

Előzmény: edkedk (226)
kridli Creative Commons License 2019.02.07 0 0 227

Én biztos vagyok benne higy internetesnek minősül.

Előzmény: fil (223)
edkedk Creative Commons License 2019.02.07 0 0 226

Szerintem automatikusan nem vonja le. Ha sokszor ismétlődik, akkor lehet, hogy ránéznek jobban.

Előzmény: kridli (222)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!