Keresés

Részletes keresés

saultestvér Creative Commons License 2004.04.22 0 0 344
Kedves Rorimack!

Nem Euridiké Orfeuszára gondoltam, hanem arra, aki Kr.e. a VII. században élő Apollón pap volt (akkoriban elég nagy hírnévnek örvendett, a "beavatás atyjaként" is említik.

üdv:saultestvér

Előzmény: Rorimack (327)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.22 0 0 343
Kedves Lovászi!

A görög filozófusoknál emlékeimre támaszkodtam, utánnanézek a számodra elfogadható forrásoknak, de némelyiknek jelent már meg életraja, ott te is nézelődhetsz.
Az ókori nazarénusok, vagy más néven esszénusok Kr.e. pár száz évvel jelentek meg a zsidó területeken. Például Kumránban és Názáretben is voltak közösségeik, de egyiptomi területeken is éltek. Szigorú életmódot folytattak, amibe a vegaság is beletartozott. Köztük élt egy ideig Keresztelő János (későbbi követöi a mandeusok), aki kiválva közülük néhány szertarásukat és tanításukat a nagyközönség elé tárta (például a keresztelést is), valamint Lévi, aki később Máté evangélista néven vált közismertté.
Szerintam Buddha, a dzsainisták, stb. nem gyenge lábakon álló példák.
Nem lesz tölük komolyabb számomra a vegaság, és nem lesz kevesebb húsevő, csak reagáltam arra az állításodra, miszerint az ókorban nem voltak vegák.

Előzmény: Lovászi (311)
Rorimack Creative Commons License 2004.04.22 0 0 342
De nem minden adózó adócsaló, és nem minden autóvezető gyorshajtó...

Egyébként szívesen várok bármilyen forrást arról, hogy Svájcban legális a hormonkezelés.

"Hollandiaban most zajlik egy botrany, csirkehust turboznak fel mas allatok feherjejevel es vizzel. Nehezebb, a feherjekontrollon is atmegy csak eppen nem csirke..."

Ez viszont csupán a fogyasztóvédelem dolga...

Előzmény: Törölt nick (340)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 341
amennyi hust en eszem, attol vega is lehetnek

halat sokat eszem, szoval sosem leszek vega :)

Előzmény: petike23 (339)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 340
Szep. Ugye hallottal mar arrol, hogy van torveny gyorshajtasrol, emberolesrol meg adofizetesrol is. Aztan megis vannak most is bortonben emberek mert megszegtek ezeket a torvenyeket. Es talan arrol is hallottal mar, hogy Svajc nem tagja az EU-nak es a bankszakma mellett a gyogyszeripara igen fejlett. Nem kell am Amerikaig elmenni par tiltott anyagert.
Nekem annak idejen mindig szolt az allatorvos, amikor olyan helyen vagtak borjut (es arultak a husat), ahol tenyleg nem hasznaltak ilyesmit. A gyereknek csak azt adtam. Olaszo-ban ami evek ota EU. Magyaro meg csak egy het mulva lesz az. Hollandiaban most zajlik egy botrany, csirkehust turboznak fel mas allatok feherjejevel es vizzel. Nehezebb, a feherjekontrollon is atmegy csak eppen nem csirke... Igen talalekony az ember ha az extraprofitjarol es masok atvereserol van szo.
Előzmény: Rorimack (338)
petike23 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 339
" A fel evvel ezelotti verkepem tokeletes, vashianyom sincs, bar also hatarertek. "

Gratulálok !
Látod milyen jó, hogy nem vagy vega..? :)

Előzmény: Törölt nick (334)
Rorimack Creative Commons License 2004.04.22 0 0 338
Előzmény: Törölt nick (333)
petike23 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 337
"Egy bamba gyümölcsevő sohasem juthatott volna a civilizáció csúcsára"

Ez így is van !!!!

Előzmény: saultestvér (335)
petike23 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 336
" hehe, mert azt csak azok a csunya amerikaiak csinaljak..."

Sehol sem láttam annyi rettenetesen elhízott embert, mint az USA-ban (természettesen nem láttam MINDEN embert - közbevetés Ildike kedvéért), tehát valami lehet benne..

Előzmény: Törölt nick (333)
saultestvér Creative Commons License 2004.04.22 0 0 335
Kedves Alice!

Az említett cikkben le van írva, hogy a szakemberek hogy derítik ezt ki. Nem a kisujjukból szopják, de természetesen ők sem tévedhetetlenek.
Tényleg nevetséges már. A töri szekciót egy másik topicon kéne folytatni, ha van esetleg igény rá.
Nem próbálok ideológiákat gyártani, csak próbálok reagálni az olyan észrevételekre, mint:"Egy bamba gyümölcsevő sohasem juthatott volna a civilizáció csúcsára.", vagy: "Igaz, ők nem akarják az emberiség nyakába varrni már az ókortól a vega étkezést, amikor nem is volt."
Ja, nyugudtan lélegezz!

Előzmény: AliceCsodaországban (305)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 334
Pont arra voltunk kivancsiak.

A fel evvel ezelotti verkepem tokeletes, vashianyom sincs, bar also hatarertek.

Előzmény: petike23 (331)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 333
hehe, mert azt csak azok a csunya amerikaiak csinaljak...
Előzmény: Rorimack (328)
petike23 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 332
Feltétlenül.
Előzmény: Törölt nick (330)
petike23 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 331
Hajból egy csomó méreganyag (főleg nehézfémek) mutathatók ki.

(pl. Napoleon hajmaradványaiból a 80-as években sikeresen kimutatták a nagy mennyíségű arzént).

Az _egész_ szervezetre bármilyen következtetést levonni _csak_ a haj vizsgálatából meglehetős meggondolatlanság..

Üdv: Petike23

Előzmény: Törölt nick (329)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 330
ja es lekestel errol, a mult het vegen voltam otthon, es idenre nem tervezem egyelore ismetelni, persze ez meg valtozhat. majd szolok, jo? :)
Előzmény: petike23 (326)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 329
azt nehezen, mert nem vagyok vega
bar tegnap hust nem ettem, az igaz, csak tejtermeket... bar ma este lesz hal. meg volt mar sajt...

Egy honapja analizaltattam a hajamat, majd megirom az eredmenyt, ha vegre elkeszul. Bar azt hiszem, az pont vasat nem vizsgal, de nehezfemeket, asvanyi anyagokat igen.

Előzmény: petike23 (326)
Rorimack Creative Commons License 2004.04.22 0 0 328
"hormonnal kezelt marhat enni sem "

Szerintem Magyarországon kevés az USA-ből importált marhahús...

Előzmény: Törölt nick (322)
Rorimack Creative Commons License 2004.04.22 0 0 327
Gondolom, hogy nem a példafelhozást tartotta gyerekesnek, hanem a gyerekes példák felhozatalát.

Lehet, hogy pl. nem ugyanarra az Orfeuszra gondolunk, de komolyan lehetne venni, ha a "híres ókori húsevők" közé sorolnám Zeuszt?

Előzmény: Törölt nick (314)
petike23 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 326
Ildike drága,

nagyon hálás lennék Neked ha hazajönnél Magyarországra, és Rajtad demonstrálhatnám a vega életmód egészségkárosító hatását..

Előzmény: Törölt nick (321)
Lovászi Creative Commons License 2004.04.22 0 0 325
Kedves Adept, én köszönöm szépen igen jól megvagyok a saját dögevő létemben. Igaz, nem eszem húst hússal, mégis jól vagyok.
Viszont nem kell az időmet azzal töltenem, hogy a világhálón önigazolást keressek, és ezzel igen sok időt megtakarítok :-)
És nem kell felkapnom a vizet sem :-)
Ja, és akkor hol van az az érv, hogy aki húst eszik, az megeszi az állatok stresszhormonjait, így ő is stresszesebb lesz, míg aki nem eszik húst... Itt valahogy a vegák a mérgesebbek :-)
Előzmény: Törölt nick (324)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 324
Oszt mégis felkaptam a vizet...

Gondolom hogy a svájci vegetáriánus szövetség honlapja nem hiteles forrás a régi vegákkal kapcsolatban...

Előzmény: Lovászi (317)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 323
apropo, ha mar levego

a kertedben lehullott leveleket komposztald majd osszel egetes helyett. sokat szamit. tudod, sok kicsi...
en jarj biciklivel ;)

Előzmény: petike23 (320)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 322
nagyon nagy poen volt, gratulalok

levegot venni kell
legfrissitot hasznalni nem
hormonnal kezelt marhat enni sem
meg sok mast sem

vilagos, vagy reszletezzem? :)

Előzmény: petike23 (320)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 321
nem kekeckedesbol, de meg mindig nem a kerdesre valaszoltal

honnan van vas a vegak szervezeteben?

Előzmény: petike23 (310)
petike23 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 320
A levegőt ne hagyd ki.

Ha nem veszel levegőt, sokkal több mérget távoltartasz a szervezetedből (pláne egy városban), mint amennyit egy tonna hússal megennél..

Előzmény: Törölt nick (318)
petike23 Creative Commons License 2004.04.22 0 0 319
Na mi van Adept,

már másra zúdul a Vegák Szent Haragja..? :)

Az érvek meg már elfogytak..?
le kéne értük ugrani a bio-boltba.. :))

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 318
ha nem tudsz errol, akkor jobb?

amit megtehetsz, hogy nem sulyosbitod a helyzetet, dohanyzassal, novenyvedoszeres novenyfogyasztassal, nagyuzemi-intenziv tenyesztesu allatok fogyasztasaval, kozmetikumokkal, tisztitoszerekkel, legfrissitokkel, felesleges gyogyszerekkel, koffeinnel es ha elkezdesz mozogni, ami segit a szervezetednek meregteleniteni. NEM vitainditonak szantam, ezt teheted, ha nem akarod/nem hiszed, a te dolgod. most mar te is tudod a titkot :)

Előzmény: AliceCsodaországban (305)
Lovászi Creative Commons License 2004.04.22 0 0 317
Relax, Adept, nem Neked szólt.

A második kérdésed jogos :-)

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 316
meg ugye te is irkalsz ide...
Előzmény: bokor (302)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.22 0 0 315
tudod, extrapolalok, kapott mar sokmindent...
Előzmény: bokor (302)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!