Nem Euridiké Orfeuszára gondoltam, hanem arra, aki Kr.e. a VII. században élő Apollón pap volt (akkoriban elég nagy hírnévnek örvendett, a "beavatás atyjaként" is említik.
A görög filozófusoknál emlékeimre támaszkodtam, utánnanézek a számodra elfogadható forrásoknak, de némelyiknek jelent már meg életraja, ott te is nézelődhetsz.
Az ókori nazarénusok, vagy más néven esszénusok Kr.e. pár száz évvel jelentek meg a zsidó területeken. Például Kumránban és Názáretben is voltak közösségeik, de egyiptomi területeken is éltek. Szigorú életmódot folytattak, amibe a vegaság is beletartozott. Köztük élt egy ideig Keresztelő János (későbbi követöi a mandeusok), aki kiválva közülük néhány szertarásukat és tanításukat a nagyközönség elé tárta (például a keresztelést is), valamint Lévi, aki később Máté evangélista néven vált közismertté.
Szerintam Buddha, a dzsainisták, stb. nem gyenge lábakon álló példák.
Nem lesz tölük komolyabb számomra a vegaság, és nem lesz kevesebb húsevő, csak reagáltam arra az állításodra, miszerint az ókorban nem voltak vegák.
De nem minden adózó adócsaló, és nem minden autóvezető gyorshajtó...
Egyébként szívesen várok bármilyen forrást arról, hogy Svájcban legális a hormonkezelés.
"Hollandiaban most zajlik egy botrany, csirkehust turboznak fel mas allatok feherjejevel es vizzel. Nehezebb, a feherjekontrollon is atmegy csak eppen nem csirke..."
Szep. Ugye hallottal mar arrol, hogy van torveny gyorshajtasrol, emberolesrol meg adofizetesrol is. Aztan megis vannak most is bortonben emberek mert megszegtek ezeket a torvenyeket. Es talan arrol is hallottal mar, hogy Svajc nem tagja az EU-nak es a bankszakma mellett a gyogyszeripara igen fejlett. Nem kell am Amerikaig elmenni par tiltott anyagert.
Nekem annak idejen mindig szolt az allatorvos, amikor olyan helyen vagtak borjut (es arultak a husat), ahol tenyleg nem hasznaltak ilyesmit. A gyereknek csak azt adtam. Olaszo-ban ami evek ota EU. Magyaro meg csak egy het mulva lesz az. Hollandiaban most zajlik egy botrany, csirkehust turboznak fel mas allatok feherjejevel es vizzel. Nehezebb, a feherjekontrollon is atmegy csak eppen nem csirke... Igen talalekony az ember ha az extraprofitjarol es masok atvereserol van szo.
" hehe, mert azt csak azok a csunya amerikaiak csinaljak..."
Sehol sem láttam annyi rettenetesen elhízott embert, mint az USA-ban (természettesen nem láttam MINDEN embert - közbevetés Ildike kedvéért), tehát valami lehet benne..
Az említett cikkben le van írva, hogy a szakemberek hogy derítik ezt ki. Nem a kisujjukból szopják, de természetesen ők sem tévedhetetlenek.
Tényleg nevetséges már. A töri szekciót egy másik topicon kéne folytatni, ha van esetleg igény rá.
Nem próbálok ideológiákat gyártani, csak próbálok reagálni az olyan észrevételekre, mint:"Egy bamba gyümölcsevő sohasem juthatott volna a civilizáció csúcsára.", vagy: "Igaz, ők nem akarják az emberiség nyakába varrni már az ókortól a vega étkezést, amikor nem is volt."
Ja, nyugudtan lélegezz!
azt nehezen, mert nem vagyok vega
bar tegnap hust nem ettem, az igaz, csak tejtermeket... bar ma este lesz hal. meg volt mar sajt...
Egy honapja analizaltattam a hajamat, majd megirom az eredmenyt, ha vegre elkeszul. Bar azt hiszem, az pont vasat nem vizsgal, de nehezfemeket, asvanyi anyagokat igen.
Kedves Adept, én köszönöm szépen igen jól megvagyok a saját dögevő létemben. Igaz, nem eszem húst hússal, mégis jól vagyok.
Viszont nem kell az időmet azzal töltenem, hogy a világhálón önigazolást keressek, és ezzel igen sok időt megtakarítok :-)
És nem kell felkapnom a vizet sem :-)
Ja, és akkor hol van az az érv, hogy aki húst eszik, az megeszi az állatok stresszhormonjait, így ő is stresszesebb lesz, míg aki nem eszik húst... Itt valahogy a vegák a mérgesebbek :-)
amit megtehetsz, hogy nem sulyosbitod a helyzetet, dohanyzassal, novenyvedoszeres novenyfogyasztassal, nagyuzemi-intenziv tenyesztesu allatok fogyasztasaval, kozmetikumokkal, tisztitoszerekkel, legfrissitokkel, felesleges gyogyszerekkel, koffeinnel es ha elkezdesz mozogni, ami segit a szervezetednek meregteleniteni. NEM vitainditonak szantam, ezt teheted, ha nem akarod/nem hiszed, a te dolgod. most mar te is tudod a titkot :)