A műhelyfőnök lazán közölte, hogy a tünetek arra utalnak, hogy valószínű katalizátort kell cserélni 180,000 Ft-ért. A guta kezd megütni. Kár volt felhívni.
Az is elképzelhető, hogy csak ki kell ütni a hibát az autó számítógépéből, mert esetleg valami szenzor/érzékelő olyan jelet kapott, ami miatt fennakadt az agya. Az egyik német ismerősöm 607-ese is lekorlátozta mágát egyszer, amikor itt volt nálunk. Diagnosztika lámpa világított, autó alig ment. Elvittem a szervizbe, rátették a gépet és kiderült, hogy az egyik nyomásmérő a kipuff rendszerben "sokkot" kapott és "elájult" szegény.:-) Törölték a hibát és megjavult minden. 1 perc munka volt.
Hülye kérdés miért nem tudna? Viszont a diagnosztika lámpának szerintem világítani kell, ha nem kap elég üzemanyagot a befecskedező rendszer. Ezt komputer hibánik érzi szerintem. Bár lehet, hogy tévedek.
Sziasztok.
Sikerült hozzájutnom egy magyar nyelvü szerviz CD-hez mely HTLM formátumban tartalmazza a 206, 307, 406, 607-es tipusok leirását sok képpel.
Ha valakit érdekel akkor egy ezresért tudok csinálni másolatot rola.
üdv
Szia, az üzemanyagszűrő tényleg ott van a tank előtt/mellett jól hozzáférhető helyen (aránylag kicsi hengeres dolog). Egy rögzítője van ami felfogja és egy be, illetve kimenő üzemanyag cső, amit le kell venni róla, ha cserélni akarod. Nem nehéz. De nem akarlak elkeseríteni, szerintem a diagnoszika lámpa nem világít, ha csak a szűrő tömődött el. Ráadásul nem tudom, hogy vannak vele mások, a szűrőt én még életemben nem cseréltem azért mert eltömődött, egyik autómon sem. Persze ez nem zárja ki hogy nem tömődhet el. Én inkább egy lambda-szondára gyanakodnék. Érdemes lenne mihamarabb rádugni egy computerre a szervizben, az rögtön megmondja mi a gond...
Nem vagyok boldog. Megállt az autó. Még szerencse, hogy pont hazaértem vele. Már égett a motordiagnosztika lámpa mire hazaértem. Most beindul, de úgy jár mint egy beteg viziló. Ha gázt adok leáll. Szerintem, nem kap üzemanyagot. Szerelő megerősítette, hogy a motorral szinte soha nincs gond, ezért valószínű a tünetekből itélve benzint nem kap. Lehet, hogy az üzemanyag szűrőt tömődött el, de lehet, hogy az AC rossz. De inkább az előbbi. Cseréltessem.
Kérdésem:
Pontosan hol találom, a kocsi alján ezen alkatrészt, állítólag rögtön a tank előtt van. Bonyolult cserélni?
Szép jó reggelt mindenkinek. Uhly mindenképpen több kereskedéstők kérjél árat mennyit ad a régiért és ahol a legmagasabbat adják azt kell bemondani ahol eredetileg cserélni akartad. Persze picit illik többet mondani.
Nekem az bejött, hogy bementem az első kereskedésbe, beszámítást kértem a használt kocsinkra, aztán átmentem egy másik, konkurrens kereskedésbe, mondtam, hogy mennyiért számolták volna be az előző helyen a kocsit (plusz még rátettem 50e-et), és felajánlottam, hogy ajánljanak jobbat. Ajánlottak jobbat :)
Szia !
Becserelni szeretnem a mostani 405-ost, a megmarado reszre ok a kp. Ez lehet hogy annyira nem fog tetszeni a kereskedonek. Szerintetek erdemes Peugeot kereskedonel vasarolni, vagy ha bevizsgaltatom a kocsit akkor mind1 ?