Dave Mustaine (ének+gitár), David Ellefson (bőgő), Marty Friedman (gitár), Nick Menza (dob)
ha együttmaradt volna ez a felállás, akkor talán még a Metallicát is felülmúlhatták volna sikerben. De sajnos Marty és Nick kiválása óta csak talpraállni próbál a banda...
Mustaine egoista, ez tény. Számára mindenki pótolható. Csak azzal nem számolt, hogy a közönség mennyire megszerette a Megadeth fentiekben megnevezett tagjait is... Ebből látszik, hogy magasról sza.ik a közönség véleményére (is), csak ő a lényeg.
egy érdekes számadat a megadeth honlapjáról, az albumok eladásáról az USA területén:
U.S. only. Rounded to nearest 1,000. All albums with *'s beside them indicate that they were released before 5/25/91, the day that sales began being counted.
As of December 14, 2005:
* Killing is My Business...And Business is Good! (original, out of print) - 197,000 Killing is My Business...And Business is Good! (2002 remaster) - 51,000 Killing is My Business...And Business is Good! (2002 remaster, clean version) - 6,000
* Peace Sells...But Who's Buying? - 609,000
* So Far, So Good...So What! - 388,000
* Rust In Peace - 781,000
* Rusted Pieces (video, out of print) - 36,000
Countdown to Extinction - 2,272,000
Exposure of a Dream (video, out of print) - 27,000
Youthanasia - 938,000
Evolver: The Making of Youthanasia (video, out of print) - 25,000
Hidden Treasures (out of print) - 286,000
Cryptic Writings - 787,000
Risk - 322,000
Capitol Punishment: The Megadeth Years (out of print) - 200,000
Behind the Music (Extended Version DVD) - 12,000
The World Needs A Hero - 219,000
Rude Awakening (live album, two CD version) - 66,000
Rude Awakening (alternate versions) - 9,000
Rude Awakening (DVD) - 56,000
Still, Alive...& Well? - 26,000
The System Has Failed - 171,000
Video Hits (DVD) - 27,000
Greatest Hits: Back to the Start - 118,000 Greatest Hits: Back to the Start (Limited Edition) - 15,000
erre én nem vennék mérget . (mármint, hogy a Metallica nem jelen a világon semmit!) a legutóbbi SoWhat! Fanzinben, amiben Torben Ulirch szerepel a "kicsi" fiával, ott látható egy festmény-szerűség az (asszem) 1600-as évekből és az alatta lévő feliraton szerepel a Metallica szó! (ráadásul azt hiszem pontosan még két 'l' betűvel is) de majd ennek is pontosan utánanézek! ráadásul ha jól emlékszem a cikkből, ez a kép Lars faterjának anno a szobájában volt, amikor még a Lars kölyök volt.
ui.: de persze az sem kizárt, amit már szintén lehetett hallani, hogy egy kezdődő újság akarta ezt a nevet magának, csak Hetfieldék lecsaptak rá.
igen, ez így van azzal a kis kiegészítéssel, hogy a megadeth= a nukleáris robbantáskor bekövetkező milló áldozatok számát kifejező mértékegység. legalábbis a "megadeth-behind the music" DVD-n ez van. de lehet megnézem vmelyik nap újra és akkor nem csak emlékezetből, hanem pontosan is meg fogom tudni mondani.
1988ban volt egy osztálytársam /barátom aki kapott USA ból egy igazi amcsi megadeth pólót. annak a hátulján ez állt: Megadeth = millió halál, az atom háborunak nincsen gyöztese vagy vesztese, csak jó és gonosz halottak lesznek..
vmi ilyesmi. fel is hivom a havert hátha eladja má azt a pólót igy 15 év után:-)
A "Megadeth" az atomfegyverek jellemzésére használt megatonna és a death szavak keveréke. A kifejezést a legenda szerint Mustaine a hidegháború idején egy választási kampányban hallotta valami képviselőjelölttől, vagy olvasta a szórólapján, és annyira megtetszett neki...
Hát igen. A Megadeth név magyarul szerintem tök jól hangzik, de a jelentése szabadon fordítva valami ilyesmi, hogy "tömeghalál". Ilyen névvel lírai slágernótákat kiadni tényleg gáz...
Egyébként tudja valaki, hogy pontosan mit jelent a Metallica? Kíváncsi lennék rá.
Hát igen, van benne igazság. Ez a hajcihő a "folytatjuk, vagy nem folytatjuk"-kal, csak arról szólt, hogy megtartja-e Mustaine a Megadeth (ál)nevet, vagy sem.
Korábban (slágeresebb időszakban) arról panaszkodott, hogy a mai világban nem lehet nagy sikereket elérni egy olyan névvel, mint a Megadeth.
"amugy meg ez mustaine bandaja elsosorban, vagy nem ?"
ez tökéletesen így van. sőt én olvastam a megadeth saját fórumán már olyan hozzászólást is, amivel majden tökéletesen egyet tudok érteni. a teória akkor keletkezett, amikor Mustaine hezitált, hogy hogyan folytatja tovább? szólóban v. megadeth-ként. és ekkor valaki felvetette, h valójában Mustaine a Metallica-ból való kirúgása óta saját szólókarrierjét építi, amit az is jól bizonyít, hogy rengeteg tagcsere volt és a mostani felállásban is csak ő az egyedüli (érthető módon) alapító tag. és hogy valójában a Megadeth név csak egyfajta "eszköz" a szólókarierjéhez. minden esetre érdekes és elgondolkodtató.
kíváncsi vagyok rá, ti hogy látjátok?!
az új album előkészületei pedig már elkezdődtek, ezt Mustaine erősítette meg a saját beírásával a fórumon. azt is elárulta, h minimum egy TSHF szintű lemezt szeretne elérni, sőt ha lehet még jobbat! (he-he! ki gondolta volna??) elég sok ötlete is van hozzá, hiszen amikor írta a TSHF-et kb. két albumnyi anyaga volt, amihez még hozzájön az új tagok elképzelései. már hallgatott is meg közülük egy pár demót és azt mondta, h nem is rosszak!
Nick valóban egy óriási dobos és a klasszikus felállás tagja, de azért nem a pótolhatatlan kategória. Én is nagyon örültem, amikor úgy tűnt, hogy visszajön, de jó ez az új felállás is.
Szerintem is igazad van abban, hogy eddig bírta Mustaine mellett. Valamikor még '97 vége felé olvastam egy interjút Nick-el, amiben valami ilyesmit mondott, hogy "It's not just his band!" Azt nem nehéz kitalálni, hogy kiről beszélt... Na, ekkor tudtam, hogy Nick csomagolni készül. Márpedig ha ő megy, az bizony komoly veszteség a Megadeth-nek, és lám tényleg az. Mindenki őt követeli vissza.
De azért Mustaine-nek sem lehet könnyű, amikor az új (azaz az éppen aktuális) dobost kell védenie és Nick fölé helyezni. Ő is tudja, hogy a rajongóknak van igazuk... bár a helyében én sem örülnék, ha a rajongók dirigálnának.