En igazabol a technikai reszeben vagyok otthon abban tudok segiteni. Eloszor mindenkepp el kell dontened mit szeretnel mi a fontos. Minoseg esteleg hd, hangzas vagy a mennyiseg stb.
Az IPTV kezdetleges stadiumban van es eleg rossz a minoseg ez elegge savszelesseg fuggo pl. alkalmatlan a nagyfelbontasra a sebesseg miatt de a terhangzas megoldhato.
A digitalis szolgaltatasok egyenelore igazabol nem is azok, vannak torteneteim... Azt tanacsolom ne hidjetek el barmit mondanak a jelenlegi techologiakrol, mert fogalmuk sincs rola. En addig beszeltem pl a t betusokkel mig kiderult hogy azt sem tudjak mirol van szo... Pl. van egy TV ami tudja az osszes digit szabvanyt van smart kartya hely, de mindenkepp hasznalnod kell feleslegesen az o set-top-box-ukat (ami radasul minosegromlast is okoz) mert szerintuk mashogy nem lehet megoldani, rohej.
A lenyeg, hogy jelenleg szamomra nincs megfelelo szolgaltato, ugyhogy a sajat digitalis vevo beszerzese fel hajlok, igy legalabb olyan csatornakat is nezhetek amit ok nem ajanlanak.
Ha be is huzzak a kabelt nem kotelezo veluk szerzodnod, vannak mas alternativak is. Minden attol fugg milyen igenyeid vannak pl. a tobbseg megelegedik azzal amit a kabelteves szolgaltatok ajanlanak valakinek az ar is fontos stb. En 2, epuletes vagyok, ugyhogy meg nincsenek kesz terveim, de minden elofizetes nelkul egy darab vezetekkel is akar lehet fogni 6-8 magyar csatornat ha van digitalis tunered...
Nekem az az infóm, hogy a T behúzta a kábeleket. Én már meg is rendeltem a T-HOME Dupla szolgáltatást (telefon + net). T-Home TV nincs egyenlőre az utcában. Ha jólt tudom UPC-s kábel meg az egész kerületben nincs, régi a sztori, és lehet, hogy csak városi legenda, de állítólag a 22 ker. és a UPC össze balhéztak valamin (aszem leégett valami upc-s központ és balhé volt belőle), és ezért nincs kábeles upc a kerületben, persze parabolával az is megoldható.
A közös neten, tv-n én is gondolkodtam. Elvileg olcsóbb lenne behúzni egy izmosabb netet aztán szétosztani wifi-n, vagy kábelen. Ha valakinek nagyon kell net, ideiglenesen szívesen osztok neki egy picit wifi-n, ha kell ;)
Alapozás, csúszás:
Lehet, hogy én emléxem rosszul, de szerintem fúrtak cölöpöket az alapozásnál. Amit Belabatyo ír, miszerint a bank valszeg nem finanszírozta volna meg az egészet, ha nem tartja biztonságosnak a házak, és így az értékesítés jövőjét, én is gondolkodtam. Ha abból indulok ki, hogy mennyire körülményesek, precízek, és óvatosak voltak nálunk a hitelnél, gondolom, annál a 3 milliárdnál, amivel beszálltak, még óvatosabbak lehettek.
Elnézést Pancsáéktól, de mostanában nem nagyon volt időm írni. Tehát : a fa tényleg nem volt olcsó (kádburkolatnak), és akivel én beszéltem (asztalos), az nem is nagyon ajánlotta. Elvileg le lehet úgy kezelni, hogy ne penészesedjen, de célszerű biztosítani a szellőzést a fa lap mindkét oldalán, azaz vmilyen lábszerkezettel lehet csak megoldani a burkolást. Persze az ára kb. 2szer annyi volt, mint a mozaikcsempés megoldás, kb. 60-70e.
Kedves tmcorvette! Engem mindenképpen érdekelne a kábeltévés segítséged, mivel én már most is el vagyok késve a megrendeléssel, hiszen 1.-jével már muszály lesz beköltöznöm. Tehát eddig úgy áll a dolog, hogy a t-online-nál érdeklődtem a t-home nevű iptv elérésről. Azért náluk, mivel a kivitelezőktől azt az infót kaptam, hogy velük kell/célszerű (nem tudom melyik...) szerződni. A szolgáltatásuk nagyjából megfelelne de ugye kötelező adsl szerződést is köni, ami nekem nem nagyon tetszik. Mi a véleményed a dologról? Ami tetszik az ajánlatban, pont azok hiányoznak a cég másik digitális ajánlatából (felvehető műsorok, éppen futó program elejétől történő lejátszása, programstop stb.). Remélem tudsz nekem segíteni...
Egyébként én már szinte naponta járok ki takarítgatni, tehát néhány új info. Az 1-es előtt a járda készülget, mint ahogyan a bekötőút is. Láttam már az 1es mögötti részen is tereprendezést, de el kell keserítsek mindenkit, itt is a betontéglákból épülő fal készül...Mondjuk tényleg nem túl esztétikus, remélem meg lehet vhogy oldani, hogy ne nagyon látszódjon a dolog...
Tud vki vmit a melegvízről? Nagyon remélem, hogy legkésőbb jövő 7en már lesz...
Szóval, ha vkinek van új infója, az kérem írja meg!
de akkor ezek szerint itt nincs az, hogy az egesz lakopark UPC vagy Telekom... nagyon sok lakopark eseten valamelyik behuzza az egesz hazat, es akkor mar nincs valasztasi lehetoseg.
Nem tudom tudsz-e róla, de a kerületben van ismert USA autós. K.Gábor a szoborpark mögött. Ezen kívül elég sok veterános lakik errefelé, de én amerikai vasakban nem nagyon vagyok érdekelt. Igaz pont most intéztem egy 1959-es Corvette behozatalt/forgalombahelyezést :-)
Ha veteránautónak téli tárolóhely érdekel, tudok segíteni, keress nyugodtan, adataim publikusak.
Fibernet meg ADSL biztos van, de ennek még nem néztem utána. A mobilinternet-et először ki kellene probálni a helyszínen, egyenlőre az még elég régiófüggő, valahol a 100K-t is alig éri el valahol a 3M-t is.
A TV az sokkal érdekesebb kérdés nekem. M.o. eléggé le van maradva, HD-nak meg Surround-nak nyoma sincs még mindig, úgyhogy én erősen gondolkodom egy digitális HD vevőn, ami akár lehet közös is...
azt tudjuk, hogy nagy es sokfele a kinalat a piacon, de itt a XXII.ker ezen reszen mibol lehet valasztani. mintha egy masik topicban csak a fibernetet mondtak volna. Akkor mar inkabb mobilinternet.
A regi kezdemenyezes statikai dolgairol en is hallottam.
PRO: Viszont azok akik most vesznek lakast a Liliomdomb lakoparkban tudjak, hogy az egesz mogott a Raiffeisen all. A banknak csak volt annyi esze, hogy ugyanugy ahogyan minket civileket, az epittetot es annak terveit is jol megnezze, megnezesse szakertokkel. Hisz manapsag mar semmit sem csinal a bank a szakerto garda nelkul. Raadasul ugyis ker biztositast a lakasra a hitel miatt. Ha egy ilyen nagyon komoly statikai hiba elofordulna, az roppant kellemetlen lenne az epittetonek, a generalkivitelezonek (hajjajj) es a banknak is. Raadasul melyik biztosito mondana azt, hogy bebiztositjuk???
Ha ez elofordulna, akkor egybol eletveszelyesse minositenek az egesz lakoparkot, a biztositonak (ha megis valaki bevallalta) csengetnie kellene a bank fele, az epittetot meg a generalkivitelezot meg 196-an jol beperelnek. Igaz, ez a helyzetunkon abban az esetben nem sokat segitene.
Szoval en egyelore nem felek ettol. Az ilyen befetetok manapsag csak korbe jarjak, hogy mibe boritjak a penzuket.
KONTRA: A technologia tenyleg adott, de en sem lattam semmilyen komolyabb alapozast. Egy furot siman vihettek volna es lefurhattak volna nehany colopot. Es a hazaink alatt tenyleg elegge laza szerkezetunek tunik a talaj.
Tamas, meseljen nekunk errol valamit! Biztos vagyok benne, hogy nyomon koveti a forumot! (mert magambol indulok ki, azert vagyok benne biztos)
He megengedtek egy jó tanácsot ezzel kapcsolatban, jól gondoljátok meg mit választatok a TV-nézéshez, nem minden az aminek látszik lsd. digitális szolgáltatások M.o.-i szolgáltatoknál. Ha valaki nincs képben szívesen segítek.
És gondolom erre a felvetésre (épületek csúszása, előző építkezés stb.) sem fogunk választ (na jó nem választ, csak valami reakciót) kapni Varga Tamás úrtól.... Csak akkor legalább ne ígérte volna meg, hogy minden pénteken válaszol a kérdésekre.
Már jó sok péntek elmaradt... És jó sok kérdés merült fel...
Szerintem rosszul érzed, vagy Én nem hallottam semmi rosszat :-)
Évekig ott laktam, anyunak még most is ott van lakása.Szerettem ott, bár most az alsó rész kezd nagyon elhanyagolt állapotba kerülni.
Közbiztonság: mindenhol van egy-egy betörés, de nem több, mint máshol, reméljük így is marad.Sokáig parkoltunk a lakón soha egyik kocsit sem törték fel, nem karcolták meg.
Infrastruktúra: szerintem amit lehet megtettek, több út nem tud erre jönni:-)Mondjuk aki a növény utcai-asszem így hívják, ahol felkanyarodik a 114-es a mögötte lévő út- kereszteződést tervezte, annak eltörném a kezét.X* látom, hogy a bicikli úton mennek keresztül, ha lezár a sorompó.Tudomásul kell venni, hogy egyre jobban kiépül, lakóparkok épülnek, ergo több a kocsi, egyre nagyobb az átmenő forgalom is, lassul, ennyi.Ez van.
"akkor gondolom az önkormányzat csak úgy adta meg az engedélyt a liliomdombnak, hogy durva alapozást terveztek" erre van a vicc, Hány éves vagy királyfi?..........és még hiszel a mesékben?
Nézd csak meg a Média Centert.Sem a városrész képébe nem illeszkedik. Sem nem lehetett volna ekkora magas, sem ilyen burkolatú (az előirás olyan mint a Campona) oszt mégis.A másik oldalon meg, ahol az a felkör alakú kupola szerű cucc van az épület tetején, élő ember nem tudja mi van ott.A Városházi Hiradóban annó megjelent,mikor több lakó hőbörgött, hogy építkeznek a zöldterület közepén, hogy csak tereprendezés folyik.Én próbálnék így terepet rendezni a telkemen:-)
Kösz a segítő szándékot, de én nem értelek… Amiről hupm ír, azok nem támfalak, „díszítő” elemek, nem azért csinálták, hogy bármit megtámasszanak. Ha a lakótelep elsőütemes lakóiról van szó, akkor azok melyik fórumba írták ezeket a repedéses, megcsúszásos dolgokat, elolvasnám őket? Ne érts félre, nem kételkedni akarok abban, amit írsz, hanem nem tudom pontosan mire gondolsz. Próbálok optimistán hozzáállni a dologhoz, és nagyon remélem, hogy ha már statikus állapította meg, hogy a fenti lakótelep csúszik, illetve egy lakópark kezdemény már lecsúszott innen, akkor gondolom az önkormányzat csak úgy adta meg az engedélyt a liliomdombnak, hogy durva alapozást terveztek. De ez nem az én asztalom, nem vagyok se építész, se statikus…
De, ha már felvetődött a környékről a téma, ki mit tud? Közbiztonság, infrastruktúra? Olvasgattam a 22. kerületi topikot, és eléggé az a benyomásom, hogy senki nem örül a liliomdombnak a környéken, vagy csak én érzem rosszul?
így már értem, és sajnálatos. Remélem azóta fejlődtek annyit az építészeti technológiák, hogy jó alapozást csinálnak. Végülis a tengerbe is építenek új szigeteket, egy ilyen apróság csak nem fog rajtuk kifogni :)
hat ne legyen igazad, bar engem total nem erdekel, hogy 10 evvel ezelott milyen beruhazo ment csodbe. Ez csak akkor tudna erdekelni, ha ugyanaz lenne, mint a mienk. Valamit pedig azon felreerthettel, hogy az elso utemesek szerint mozognak a falak, hiszen meg csak 1 lako koltozott be.
Nem akarok vitát, sem riogatni senkit, DE úgy látszik, hogy a negatív hozzászólásokat nem olvassátok.
Ott ahol ezek a házak épülnek (Én itt laktam X évig a fölső régi részen -Rózsakert,- tehát néztem jó pár évig) volt egy "lakópark project régen.Sorházas lakásokat képzeltek el oda és jó sokat el is adtak.Tetőszerkezetig kész volt, amikor az egész megcsúszott.A vállakozó ott állt, majd lelépett a pénzzel.kb.12 évig ott enyészett, éjszaka járt arra boldog-boldogtalan, szétvittek mindent ami mozdítható.Volt olyan éj, hogy lekapták 3 házról a cserepeket(jó sok Rózsakerti építkezett azokban az időkben :- ) Erre most, ugyan erre a területre ilyen házakat építenek.Szerintetek minek a támfal?Támasztéknak.És ha figyelmesen olvasnátok néhány régebbi lakó, akik az első ütemben költöztek írogatják, hogy mozog, reped.Ne legyen igazam, bár őszintén szólva azért szoktam ide benézegetni, mert nem hittem el többedmagammal, hogy oda, ilyen előzmény után lakásokat építenek.
Szerintem Ti elég könnyen bevettétek a mesét az áteresztő falról és a futó növényekről. A valóságban ez egy olcsó és gyors megoldás, amit könnyen megtehetnek, mert a szerződés nem részletezi a kertben használt elemeket.
Majd nagyot fogunk nézni, amikor mind az 5 ütemet ezek a betonizék veszik körül és teljesen meghatározzák a lakópark kinézetét. Annyira, de annyira nem erről volt szó a makett alapján, engem nagyon idegesít.
Nálunk meg volt a műszaki átadás (1-es épület). Két menetben volt. Először volt egy készre jelentés, ahol átnéztük a lakást, hogy milyen hibák, vagy hiányosságok vannak, és megbeszéltünk egy időpontot, hogy ezek mikorra lesznek készen. Nálunk ez 1 hét volt, de azt hiszem maximalizálva van 2 hétben, vagy 10 napban, pontosan nem tudom. Ezután volt 15 napunk, hogy átutaljuk a pénzeket. Miután megérkeztek a pénzek (saját, hitel), elmentünk kulcsátvételre. Itt megnéztük, hogy kijavították-e a hibákat, megcsinálták-e a hiányosságokat. Többé-kevésbé minden elkészült, de vannak dolgok, amik csak augusztus 31-re lesznek készen. Egyébként ez az az időpont, amire vállalják, hogy elkészül a tereprendezés, magyarul be lehet jutni a lakásba normálisan. A költözésnek egyszerűen fizikális korlátai vannak, mivel elég nehézkesen lehet bejutni a lépcsőházig, de pl egy hűtővel tuti nem tudnánk bejutni a lakásba. Egyszóval kb szeptember elején lehet beköltözni, gondolom, addigra a melegvíz is meglesz. Remélem, tudtam segíteni, de ha van kérdésed, tedd fel nyugodtan.
Erdeklodnek, hogy az I-II. epuletben hogyan haladnak a muszaki atadasok. Eddig nem igazan irta le senki az elmenyet, tapasztalatait. Vagy tenyleg csak elvetve volt meg atadasra pelda?
Gondolom a fa egy vagyonba került. Nekem amúgy tetszik a fa burkolat, de tudom magunkról, hogy nem fogjuk kenegetni, meg kezelgetni meg mittudom én mit csinálni vele. Szóval marad a kő.
Ami még nagyon tetszett nálad a fürdőszoba tolóajtaja. Azt is a konyhabútorosok csinálták? Szerinted olyat is lehet, ami nem tömör fa, hanem üvegezett. Az étkező és a nappali közé álmodtam ilyet, és mivel az étkezőnk nem kap természetes fényt jó lenne nem tömör ajtó.
Köszi mindenkinek a jókívánságokat, remélem most már nálatok is rendeződnek a dolgok. Én szombaton is jártam kint, akkor is viszonylag sokan dolgoztak az építkezésen, amit konkrétan láttam, az a bekötőút térkövezése, a lakásokban burkolati munkák és az 1-es vakolatának utómunkálatai.
Természetesen nem haragszom, hogy benéztél hozzám, a kád oldalának mozaikos burkolata nekem is tetszik, bár meg lehet oldani más anyagokkal is (pl. fával is). Azonban az ár-érték arányt tekintve nekem ez a megoldás jött be leginkább.
Ha minden igaz, akkor nálam hétfőn az utolsó apróbb javítások is elkészülnek, tehát amint lesz melegvíz (ha vkinek van fontos/friss infója a dologról, kérem írjon), én már költözöm is. Remélem ez max. 1-2 hét...
Szóval mindenkinek további jó várakozást és tervezgetést!
Remélem nem haragszol, hogy belestem a lakásodba, de irtó kiváncsi voltam:)
Tetszik a mozaikos kádburkolat megoldás:) mi is mozaikban gondolkodunk a fürdőben, de inkább barnás árnyalatokban.
Kívánok neked sok-sok kellemes évet szomszéd:)
Határidő:
Egy szó sem esett csúszásról, sőt azt vettem ki a murusos kollega szavaiból, hogy "nagyon sietnek". Ami azért látszik is! Nyilván tartani kell bizonyos technológiai határidőket, és az sem mindegy, hogy milyen tél lesz. A másik amit mondott, és ennek és kimondottan örültem, hogy állítólag a 4-5. épület néhány hónap eltéréssel egyszerre készül el a 3-al. Tehát nem kell munkaterületen élnünk évekig:) Ez azért jó hír! Ha szerencsénk van jövő nyárra elpucol onnan az összes építkező és nem kell port nyelnünk.
Jövő héten megyünk megint egyeztetni, ha van kérdésetek szóljatok és felteszem:)
Hát eljött ez a nap is, ma átvettem a lakásomat!!!!
Ebből következik, hogy én lennék az a lakó, akinek a lakásában már volt egy kanapé...Egyébként a műszaki tartalommal elégedett vagyok, szépen megcsinálták a hibajavításokat is, egy-két apróság van már csak hátra, elvileg ezek is meglesznek hétfőn. Az I.-es épületnél sokan dolgoztak ma, du. a bevezető járdát csinálták, már készülget a bekötőút is, vakolták a legfelső szinten a hátsó oldalt. A lépcsőházban már nagyából megvan a hidegburkolat. számomra az egyetlen "kényes" kérdés (persze a tereprendezésen kívül) már csak a melegvíz, de remélhetőleg legkésőbb két hét múlva már az is meglesz. Állítólag az elkövetkező 7-10 napban látványos munkákkal lesznek készen (bekötőút, postaládák, járda).
Engem egyébként meglepett a 3-as,4-es és 5-ös épületek készültségi foka, nekem is úgy tűnik, hogy nagyon felgyorsultak a munkálatok.
Szóval én kb. két hét múlva költözni szeretnék, ha vkinek kérése, kérdése van, akkor munkaidőn kívül - általában - otthon megtalál.
Köszi neked is az infókat. Én abból indulok ki, hogy nálatok is volt csúszás az új határidőkhöz képest is, tehát ha most a 3-asra januárt-februárt mondanak, akkor én minimum márciussal számolok.
Egyébként a mi szerződésünk szerint csak 8 hónap lenne az 1-es és a 3-as épület eredeti átadása között, mivel nekünk eredetileg augusztus 31. van a szerződésben a 3-asra. De ez gondolom még a legeslegelső időpont volt az átadásra, ekkor még nem is sejthették, hogy milyen gubancok lettek.
A csúszás valamilyen szintig elfogadható, főleg hogy még fizetnek is érte. Legalábbis remélem. Csak lelkileg rossz, hogy azt hittük az idei karácsonyunk már ott lesz. Meg télen költözni azért nem egy leányálom. Száradniuk kell majd a falaknak stb.
Nekem most már csak az a lényeg, hogy minden rendben menjen, haladjon az építkezés, és a megígérteknek megfelelően 1. osztályú lakást kapjak.