Pesze messze nem tökéletes a film, én pl arra (is) kíváncsi lettem volna hogy mi a fenének állt szamurájnak Kano. De a cél sem derült ki.
A legjobb jelenetek szerintem Kitano és a sogun közt lezajtott beszélgetések voltak. Kitano mester hozta a formáját, csúcs ez a pasi, imádom. Az érzékek birodalmát évtizedekkel ezelőtt láttam, de arra emlékszem hogy nem értettem. Lehet hogy túl fiatal voltam...
amikor éjszaka Tashiro rá akar mászni Kano-ra, ő meg hirtelen a nyakának szegezi a tőrét és azt mondja neki: kússzál szépen vissza, különben elkezdek kiabálni és olyan botrányt csinálok, hogy...
a másik:
amikor az a rusnya szamuráj döngöli és utána fojtogatja.
megnéztem 3 klipet (2 Buck Tick és A. Sakurai-t, amit Babylon adott).
tényleg nagyon jó a Buck Tick Sakurai-jal együtt, de Gackt-ot mégis jobbnak tartom, annak ellenére, hogy műbb és populárisabb. egyszerűen arról van szó, hogy Sakurai zenéje, hangja, előadásmódja egysíkú (nekem kissé túl szenvedős is), nem olyan széles intervallum között mozog, mint. pl. Gackt-é, aki egyszerűen lenyűgöző, csodálatos, mind zeneileg, mind hangilag, ő tud szép, emelkedett, költői, angyali, sőt cuki is lenni, ugyanakkor ha kell nagyon kemény, dögös, érzéki, szexi és borzalmasan energikus. nem mondom, Sakurai-nak is marha jó a hangja, zenéje, csak ez a szélesség, magasság, mélység hiányzik belőle. de ez nagyon a személyiségtől függ, Gackt elképesztően tehetséges, erős egyéniség, ezért is nem lesz belőle sose popidol, bármennyire is popularizálódik, mindig fogja tudni hol a határ. magyarul: Gackt tehetségesebb zenész, erőteljesebb, színesebb egyéniség.
szerintem az ÉB jobban megcsinált film. a Gohatto-ban sokminden nem volt kibontva, ami egyrészt lehet jó, de másrészt nem tett jót a filmnek. egyébként irodalmi mű alapján készült, jó lenne ismerni a könyvet, úgy jobban össze lehetne hasonlítani. némi logikátlanság is jellemzi, a végén azt a példázatot a mai napig nem értem, hogyan kapcsolódik a főszereplőkhöz.
Matsuda-nak nem volt igazán jól kibontva a szerepe és a párbeszédei (ez is bűne a filmnek), de a figurát maximálisan hozta, sőt túl is teljesítette, egyszerre volt gyönyörű, isteni, démoni és gyermeki. persze ez mind a szokásos japános visszafogottsággal. szerintem egyedül az ő érdeme, hogy a film mégis sikeres lett mindenhol a világban. már ebben megmutatkozott, hogy fajsúlyos egyéniség (pedig csak 16 éves volt még).
egy következő mozifilmjében (Blue Spring - Aoi Haru) hasonlóan erős, hatalmaskodó
egyéniséget játszik, egy romlott, brutális iskolai bandavezért, aki rettegésben tartja a tanárait és gyengébb iskolatársait. nagyon jó film, és itt is az ő alakítása a film nagy erőssége.
úgy látszik ezek a hatalmi szerepek jól fekszenek neki...
szerintem csodálatos a fiú, sokra fogja még vinni.
itt van róla egy tüneményes bébi kép, lehet úgy 12-13 éves:
először nekem nem tetszett annyira, amikor moziban láttam, de sokadszorra már egyre jobban. nem a legjobb Oshima film, vannak hibái, pl. az Érzékek birodalma jobb. de a kis Matsuda isteni benne.
Amúgy kiváncsi vagyok nagyon, hogy Haido ebben a Kagen-ben milyen szerepet játszik. Mert, a trailer alapján nem tagja a szerelmespárnak, hanem vmi misztikus vkinek tűnik. És a trailer alatt természetesen ő énekel. :-)))
Hogy Sakurai lágy-e, arra a Mona Lisa Overdrive album durva industriálos zúzása a cáfolat. Épp most hasít a fülembe, csak azért mondom :) De, amúgy, értem mire mondtad. Gackt sokkal műbb ( jóértelemben, én pl. imádom a mű természetellenes dolgokat.)
nekem ez a Sakurai már öreg és kissé lágy:)) sajnos pedofil vagyok:)
hát 18-a még messze van, így nem tudok semmi biztosat mondani. menni szeretnék, csak nem tudom jó lesz-e az időpont, persze próbálom úgy alakítani a dolgokat.
majd meglátjuk.
szerintem egyedül is nyugodtan menjél el, nekem sincs fogalmam, hogy hol van ez, nem bp-i lévén, mondjuk Óbudát tudom merre van, de...