Keresés

Részletes keresés

close652 Creative Commons License 2019.02.14 0 0 276

Curvea: az normális hogy 3 hét után még csak elbírálás alatt van a kártyám, de nem küldtek még ki? 

nyman Creative Commons License 2019.02.14 0 0 275

Hol irtal nekik? En az alkalmazasban. De nem latom az elozmenyt sem, illetve a valaszt sem.

A Revolutnal latszik a chat egesz tortenete.

Nekem lekonyvelte mar a BB, akkor meg varok 1-2 napot.

Előzmény: kivi000 (274)
kivi000 Creative Commons License 2019.02.14 0 0 274

Felvetettem nekik egy chargeback lehetőségét, erre 15 percen belül jött a válasz:

Thanks for your message and apologies for the delay in getting back to you. We have identified an issue that is affecting some of our customers regarding double charges of transactions, and we are looking into a resolution. We'll get back to you as soon as this is fixed, but we advise no to raise a chargeback at the moment. 

Thanks for your patience. 

Best wishes,
Rimon
Team Curve

Előzmény: kivi000 (269)
fil Creative Commons License 2019.02.13 0 0 273
nyman Creative Commons License 2019.02.13 0 0 272

Nekem csak egy standart email jott, hogy elfoglaltak.

A masodik tranzakcio elvileg holnap konyvelodik. Elkepzelheto, hogy inditok egy charge-back-et. Egy most fut ket honapja a BB-nel. Nem tunik gyors eljarasnak.

Előzmény: kivi000 (269)
ezileb Creative Commons License 2019.02.13 0 0 271

Önkiszolgáló kútnál Curve-val fizettem. Az előzetesen megjelölt összegnél kevesebbért tanoltam. A Curve app-ban is egy-két napig csal a befoglalt összeg szerepelt, de két napja megváltozott a ténylegesen fizetett összegre. A Curve mögötti kártyaszámlán meg még mindig a befoglalt összeg szerepel. Ez hogyhogy nincs "szinkronban"? Igazándiból már "visszahúznám", mert a másik hk-n már van kellő fedezet (s ott visszatérítés is), de nem tudom, e visszahúzás nem kavar-e be a redukcióba... Szerintetek? Más. Az első vásárlási tranzakcióért nem kaptam meg az ajánlásért járó 5 fontot, de az egyik visszatérítési üzletként megjelölt tesco-s vásárlásért sem az 1%-ot. Más megkapta? Látom az összegeket a Curve app Curce Rewards-ban, de ott az (is) látható, hogy "Temporarily Unavailable"... Ügyes...

edkedk Creative Commons License 2019.02.13 0 0 270

Bár a Curve-öm még nem érkezett meg, de asszem havi 500 fontig az a legkedvezőbb, mert ingyenes.

Afölött a közvetlen TW-utalást javaslom, csak ezért fölösleges BL Accot nyitni és kártyát rendelni. Amiért mégis megérheti, az az ingyenes kp-felvétel, ha a Revolut havi 200 egysége kevés.

Előzmény: OrSoLy (267)
kivi000 Creative Commons License 2019.02.13 0 0 269

Ennyi:

Thanks for getting in touch. We are looking into this and will be in touch as soon as possible.

Best wishes,
Kevin
Team Curve

Előzmény: nyman (268)
nyman Creative Commons License 2019.02.13 0 0 268

Nektek jott mar valami valasz a Curvetol?

Előzmény: kivi000 (244)
OrSoLy Creative Commons License 2019.02.13 0 0 267

Ha jól értem, akkor azt javaslod, hogy ne is igényeljek TW kártyát (és ehhez a BL accountot), hanem csak TW-n keresztül töltsem fel a Revolutot? Így érné meg legjobban? Vagy mégis a Curve a legjobb (legkifizetődőbb) akkor?

Előzmény: edkedk (260)
Alex2244 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 266

A Revolutn  már kezd eléggé idegesíteni, nem először fordul elő, hogy nem működik a rendszer!  A virtualis kártyának a limitjét nem engedi kikakpcsolni 20 probalkozas .többszöri belépés után sem .

edkedk Creative Commons License 2019.02.12 0 0 265

Ha nincs az app (és a regisztráció, arcképes igazolvány feltoltese, stb.) hogy utalok a revolutra alkalmazás nélkül?

Nem kell app. A weben lehet utalást indítani. Meg kell adni

- a forrás és a cél devizanemét

- a küldendő vagy a jóváírandó összeget

- hogy utalással vagy kártyaterheléssel akarunk-e fizetni

- a célszámla IBANját

- a közleményt, ha szükséges

- a saját személyes adatokat (bizonyos összegig biztosan nem kell igazolványfeltöltés)

Előzmény: buksi754 (261)
kivi000 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 264

Viszont arra vigyázni kell, hogy az Erste (de lehet, hogy más is ) kp. felvételnek veszi a TW-t, így visszatérítés helyett kamatot számol!

Előzmény: edkedk (260)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 263

Bocsi, vissza vonom a kérdést. Most látom, hogy be lehet állítani a kártya pénznemét, hogy miben terheljen. 

Előzmény: buksi754 (262)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 262

Amúgy jó egy csúnya ez a TW kártya. :-P

Ha a TW kártyát be rakom a Curve mögé, az miben terhel? Fontban? Valaki próbálta már? 

buksi754 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 261

Hát, én sem nagyon értem. 😰 Nem vagyok szőke, de lehet, hogy öregszem? 

Ok, azt talán már értem, hogy mi a BL account (ezek szerint itt is van valami prémium változat, bár nekem ingyen jött a kártya, pont ma érkezett meg) De mi az, hogy közvetlen utalás? Hogyhogy nem kell account hozzá? Ha nincs az app (és a regisztráció, arcképes igazolvány feltoltese, stb.) hogy utalok a revolutra alkalmazás nélkül? (meg mit utalok ha az account nincs előtte feltöltve?) Szóval tökre nem értem én se... :-(

edkedk Creative Commons License 2019.02.12 0 0 260

Ha a TW-nál kártyára terhelős utalást választunk, akkor a visszatérítés lehet akkora vagy nagyobb, mint a TW által felszámított (1% körüli) díj.

A Borderless Account a TW-nál nyitott számla, amihez kártyát küldenek. A te eredeti terved az volt, hogy utalással feltöltesz ide pénzt, majd kártyás terheléssel továbbjutattod a Revolutra (,,a TW-re utalhatok forintszámláról, az nekem ingyenes. Ő átvált, majd kártyás fizetéssel átteszem Revolutra''). Ez akkor működhet, ha van BL Accod.

Az általam javasolt közvetlen TW-utalás egyszerűbb, mert ehhez nincs szükség arra, hogy BL Accot is nyiss.

Előzmény: OrSoLy (259)
OrSoLy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 259

Ne haragudj, hogy ilyen szőke vagyok, de ezt már nem értettem :)

A visszatérítős hitelkártya hogy jön ide? Van amúgy, de Wizz, ami ugye már csak 200e-ig fog téríteni, nem nagyon kell plusz költenivaló rá.

A 2. mondatodat sem értem, még csak most tanulom a szakmát, mi az a borderless account?

Előzmény: edkedk (258)
edkedk Creative Commons License 2019.02.12 0 0 258

Ha van visszatérítős hitelkártyád, akkor TW-utalás közvetlenül a Revolutra, kártyára terhelt (gyors) változatban.

Ha nincs, akkor TW borderless accounton keresztül 0,35%-os költséggel. De a közvetlen utalás sem sokkal több, most megnéztem. Annak a költsége 170 Ft + 0,35%.

Előzmény: OrSoLy (255)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 257

Volt már ilyen tavaly ősszel is, akkor a MasterCardnál volt ugyanígy. Később kiigazították.

Előzmény: buksi754 (256)
buksi754 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 256

Akinek duplán terhelt a Curve: A Revolut írja belépés után, hogy a fizetés feldolgozó hibájából vannak kártyák, amik esetleg duplán terhelődtek, tudnak róla.

Szóval nem a Curve hibája. Revolutnál VISA-k vannak. Ez lenne a ludas? Ki milyen kártyát használt aminél ez előfordult?

OrSoLy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 255

De akkor ez kevesebb mint az utalás esetén a fél % (te írtad, nem néztem még meg:) Hogy lehet legolcsóbban megúszni amúgy, ha forintot akarok feltölteni és utána leginkább euróban (meg fontban) felhasználni?

Előzmény: edkedk (254)
edkedk Creative Commons License 2019.02.12 0 0 254

Akkor a TW a váltásért számít fel díjat, mert az utalással forintot töltesz, a terhelés meg euró. Asszem 0.35% a díj.

Előzmény: OrSoLy (253)
OrSoLy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 253

És ha nem utalok, hanem a Revolutot a TW kártyáról töltöm fel? 

Előzmény: edkedk (251)
kivi000 Creative Commons License 2019.02.12 0 0 252

Jól érted.

Előzmény: OrSoLy (249)
edkedk Creative Commons License 2019.02.12 0 0 251

A TW díja fél százalék körül van ez esetben.

Előzmény: edkedk (250)
edkedk Creative Commons License 2019.02.12 0 0 250

TW-zal kevesebb lépésben megvan. A TW utalás címzettjének a revolutos IBANodat állítod be. Forintot utalsz, a TW pedig további beavatkozás nélkül továbbutalja euróban a Revolutra.

Előzmény: OrSoLy (249)
OrSoLy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 249

A Curve mögé, ha jól értem, bepakolhatok több kártyát, és kiválaszthatom, melyikkel fizetek? A váltásokat ő csinálja, viszonylag jó árfolyamon?

(Mondjuk ha jól értem, a TW-re utalhatok forintszámláról, az nekem ingyenes. Ő átvált, majd kártyás fizetéssel átteszem Revolutra - elvileg ez is ingyenes?)

Előzmény: fil (248)
fil Creative Commons License 2019.02.12 0 0 248

Szerintem Curve-el egyszerűbb mint a TW-vel. Nem tudom melyik vált jobban, de a sok transfer nem csökkenti a ktg.-eket...

Előzmény: OrSoLy (247)
OrSoLy Creative Commons License 2019.02.12 0 0 247

Az is lehet egy megoldas, amit irsz, vagy kicsit egyszerubb/gyorsabb (es egy picit olcsobb) ha kartyan befizeted a Revolutra. 

Ezt úgy kell elképzelni, hogy a Revolutnál ezt a kártyát állítom be (top up), és akkor kvázi a Transferwise-ról eurót fizetek kártyával a Revolutra?

Ezzel együtt kérdeznék :) Revolut kártyát már igényeltem, de ugye nem túl bravúros, hogy nem lehet forinttal tölteni. Azzal járok jobban, ha igényelek TW kártyát is, amit forinttal feltöltök, átváltom ott euróra, majd onnan fizetek kártyával Revolutra? És utána Revoluttal fizetek (mert jobban vált)? Vagy valamit nem jól értelmezek? :)

Csak a külföldi útjaimon használnám amúgy ezeket a kártyákat, illetve netes vásárlásokra külföldről. Így lenne jobb, vagy a Curve-vel járnék jobban?

Előzmény: nyman (238)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!