Keresés

Részletes keresés

Myself Creative Commons License 2002.04.10 0 0 183
Mondom, Ember volt! Így, nagy betűvel. És az ilyen képek, emlékezetes pillanatok el fognak veszni, ha nem örökítjük meg ôket. Csak gondolj a dalra az öreg vadászkutyáról. Nem csak nevettetni/nevetni tudott Ô. Biztos vagyok benne, vannak olyan, megható pillanatok, történetek is, amelyek ott várnak arra, hogy mindenki tudjon róluk. Géza bátyánk már sajnos nincs közöttünk, úgyhogy a szerénységét nem romboljuk, ha elmondjuk ki is volt Ô, amikor ott állt elôttünk, valahogy mindig testôrök nélkül, Emberként az emberekkel... Emlékezzünk, emlékezzünk meg róla, mert ebben a rohanó és gyilkos indulatoktól fűtött világban nem szabad feledni azt az Emberi hangot, amelyet megtestesített.

Nem politizálni akarok, de: hol volt jobb a hangulat? A mostani választási anyázásban (objection! The question gives the answer! :-) vagy Hofi egy elôadásán? Pedig ugyanazokról a (komoly) dolgokról beszélt! És mégis milyen más volt!

Előzmény: Stöki (179)
levilee Creative Commons License 2002.04.10 0 0 182
"...a feneakimegeszi!!..te figyeld a vasaló a kezemet megégeti de a pofámról nem jött le a bőr.. na ebből látszik hogy jó kis sikkasztó Tsz elnök lehetnék.."

" ...kimegyekénarétre édesanyáááám...-a rétre tee??! Egy foggal??...Több van a gereblének..!

"Szüzmáriaédesanyám!! Odaég a lángosom!"

"Iván Kozirev öntőmunkás elbeszélése arról hogyan költözött új lakásba:
Lakást kaptam a dolgozók házépítő szövetkezetétől!
LEVEGŐS(nem zár az ablak) VILÁGOS(..világos hogy nem zár..)ÉS MELEG (..lesz nyáron olyan meleg lesz rekkenő lesz figyeld csak meg).."

Szabhatjuk,Második menet, Akácos út..stb.Ezeken nőltem fel jómagam is. Nehéz lesz nélküle jóízűt nevetni, és feledtetni egy kis időre a gondokat.
Nem feledünk Géza báttyám, nyugodj békében!

Nancy boy Creative Commons License 2002.04.10 0 0 181
sziasztok. 25 éves vagyok, van egy gyerekkori történetem, amit anyukám jegyzett fel.
gyerekként nagyon szerettük Hofit a hugommal. (azóta is). egyszer későn kezdték adni az egyik műsorát és mi kértük anyut,hogy had nézzük meg. persze ő mondta, hogy nem lehet, nagyon későn lesz vége, holnap iskola stb., stb. És különben is, az nem gyerekeknek való.
mire hugom (kb.6 éves volt)
- de igenis gyerekeknek való,mert a Hofi mindig azt mondja, hogy a rohadt anyádat!".

nyugodjék békében.
NB:)

BABA1 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 180
Még mindig nehéz elhinni, hogy igaz a hír!!!

GÉÉÉÉÉÉZA!
Hát itt hagytál bennünket!

(Persze anyósod tudja! Tudja is a Mama!!!........... hát most utánna mentél)
Pedig most (is!!!) nagy szükségünk lett volna a Te "kikapcsolós humorodra"!!!
Megtanultuk Tőled, hogy: "Kell egy kis áramszünet... időnként mindenkinek"!!!
Te most nagyon hosszú "áramszünetet" csináltál!
Végleg "kikapcsoltad az áramot" nem ébredsz fel többé.......... és mi csak annyit tehetünk, hogy sokan elkísérünk majd az utolsó utadra!!!

Isten Veled!

Stöki Creative Commons License 2002.04.10 0 0 179
Támogatom az ötletet. Akár tettekkel is.

Én kétszer láttam élőben, a második előadáson valaki lefényképezte a nézőtérről. Persze, rögtön mentek be elemlámpával a jegyszedők, hogy megkeressék a tettest. Hofi reakciója (promptból, ahogy kell):
"VILLOGSZ? Röhögni meg nem röhögsz, mi? Figyellek már egy ideje..."

Aztán kitessékelte a jegyszedőket...

Előzmény: Myself (177)
SBartha Creative Commons License 2002.04.10 0 0 178
OFF
!!! Nem kéne regálni a Qtyira és hasonlókra !!!
ON

Szerintem csak történelmi távlatban található hasonló kaliberű humorral foglalkozó ember. Pl. Rejtő Jenő.

Szerintem megérdemelne utcát, szobrot stb. Rejtő esetében bejött.

Bár, hogy így jobban belegondolok, valójában elég rossz érzés így látni/hallani a nevét. Hofi Géza u. 1.

Myself Creative Commons License 2002.04.10 0 0 177
Skacok! Mit szóltok hozzá: össze kellene hozni egy Hofi Géza emlékoldalt! A neten. Valami olyat, ahol nem csak képek meg idézetek vannak, hanem emberi pillanatok. Az Öreg nagyon sok helyen fellépett, és minden fellépése kicsit más volt. Mindig aktuális. És a közönségtôl is függô. A sok-sok tasztaltárs között sokan lehetnek, akiknek van vmi igaz történetük, kevéssé ismert poén, egy-egy emberi pillanatkép az emlékeik között. Valami, amit Hofi mondott/tett, valahol egy kis falu művházában, vagy éppen egy fehérvári, barcikai, békéscsabai elôadásán... és amirôl nincs más emlék, mint a kép, amelyet ti ôrzötök. Lehetne egy oldal, annak dedikálva, hogy bemutassa Hofit, az Embert. Aki humorista volt, és nem is akármilyen.

Mit szóltok? Van ilyen sztoritok?

bullseye Creative Commons License 2002.04.10 0 0 176
„Bolond is lennék, normálisnak lenni,
Normális ember nem tud inni, enni (tudod magadról)
Nem alszik hétszám,
Zabálja a gond.
Bolond is lennék, he nem lennék bolond

Nekem elment az eszem emberek
Én már semmin, de semmin nem idegeskedek
Nekem elment az eszem – tehát volt (mondom vígan)
Akinek nem ment el, még nem biztos, hogy van

Bolond vagyok, ezt büszkén vállalom,
Nekem a felső szervekkel van párbajom,
A szem, a fül, a szaglás,
Idefönt a padlás.
A szám kicsi – az átlag sem nagyobb!
Bennem az bolond, hogy normális vagyok.

Ha jó a szemed – be kell csukni (valakit),
Ha jó a füled menj, menj, menj távolabb – négyévente hazajöhetsz,
Ha jó az orrod – sínen vagy, minden hiába.
Valami bűzlik Dániába’!

Ha mész az utcán, valahol érzed,
A hivatalban csak-csak utolér.
Gyanús az illat, több iparágba’
Valami bűzlik Dániába’!

Bolond is lennék, ha nem lennék bolond,
Bolond leszek ma este is, ha kell
Nehogy titeket bolondnak nézzenek
Bolond vagyok, de azt nem viselem el

Ennyi a belépő.
És most jobbra
Akarom mondani balra el...”

Milyen ütős műsort készíthetne a mostani választási hadjáratokból… Eddig mindig azt gondoltam botránykor: Déri Jancsi micsoda anyagot hozna ki belőle. Sajna bővül a lista.
De nézzük a jó oldalát :( legalább végre elkezdik ismételni a műsorait.

othjo Creative Commons License 2002.04.10 0 0 175
- Nagyapámtól tudom, aki kömíjes... szabad kömíjes (elvtársi szabó haggyá mán - az a másik nagypám. Igen két nagyapám volt), hogy a járdát nem kiharcolni, hanem betonozni kell
- Nem, ne jöjjön vissza a király, de te se
- Lövésem - az az egy , mert számoltam...

És mától már nincs többé.....
Hihetlen! De legalább mától jó nagy röhögések lesznek a Mennyországban.
Végre egy topic ami egymás mellé hoz és nem szétválaszt.
De ezért meg kell halnia H O F I -nak? MIÉRT?

Isten veled Géza bácsi!

Popsi Creative Commons License 2002.04.10 0 0 174
..- Neem tudod miaza a lo..loo..logiika??..Medveanyáám hát hogy engedtek be igy a munkásszállóra?
Na elmagyarázom miaz a loo.llogika.
Neked van otthon akváriumod?Nincs?? Akko buzi vagy!

Soha nem feledünk!

csehy Creative Commons License 2002.04.10 0 0 173
2 hete voltam az előadásán, de rosszul lettem, és ki kellett mennem. azzal vigasztaltam magam, hogy majd legközelebb végignézem....
nyugodj békében Géza bácsi, mindig emlékezni fogunk Rád!
taltos66 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 172
Böngészva az index polfórumát láttam meg a címet : Meghalt Hofi Géza ! Nagyon felment bennem a pumpa, és - bár ilyet nem tettem soha - nagyon durván le akartam anyázni a topicnyitót, hogy azért ezt mégse illik... Meg sem fordult a fejemben, hogy igaz lehet a hír ...:(((((

Legyen könnyű rajtad a föld, Géza Bácsi !!

"Tudom ám, az MSZP-nek miért szegfű a jelképe !! Mert a szeghez kalapács kell, a fűhöz meg sarló !!"
"Arany drága szíveim"
"Honnan jöttek ?? Innen a buszbú' !!"
" Ás-vány-vizzz"

Myself Creative Commons License 2002.04.10 0 0 171
Isten Veled Géza bátyám! Nevettesd meg az angyalokat... Sohasem feledünk! Én csak egyszer láttalak, de _tudom_, hogy Te igazi Ember voltál. És az is tudtál maradni, az utolsó lehelletig.
Drotár Ferencné Creative Commons License 2002.04.10 0 0 170
...ha elszabtuk, hát szabhatjuk...
Egy órával ezelőtt olvastam a hírt. Azóta siratom. Meg merte tenni velünk, hogy meghalt! Vigyázz magadra odafönn, ne ülj vizes felhőre, mert még megfázol.
Isten Veled Géza Bácsi!
Guszti
VadMalac Creative Commons License 2002.04.10 0 0 169
Én is rettenetesen sajnálom. Fantasztikus figura volt. Emlékszem, a nyolcvanas években a szilveszterek csúcsa volt Hofi. És tényleg, mostanában visszanézve azokat a régi jeleneteket azt gondolom, ma sem elavult, ma is hiteles. Nyugodjon békében!
Sensy Creative Commons License 2002.04.10 0 0 168
"vanyinyivanyinyi ...elvtars mit keres?azt keresem hol kell kituzni!"
egyszeruen nem jut eszembe poen....probalok irni...de le vagyok tompulva teljesen..:(
Sandibandi Creative Commons License 2002.04.10 0 0 167
Én is épp csak tisztelgek Géza bácsi emléke előtt. A barátom küldte sms-en a hírt délelőtt és nem akartam hinni a szememnek. Leginkább azért nem, mert a pénteki előadáson ott voltunk. Fergeteges volt, mint amilyen szokott lenni, szórta a poénokat, piszkálta a közönséget és a világot a maga módján, egyszerűen jó volt! Az Élelem bérét láttam már évekkel ezelőtt egyszer és kicsiként sokat hallgattam a "disznófiallós" lemezét, szinte kívülről fújtam a szövegét. A pénteki előadáson úgy búcsúzott, hogy na akkor megy aludni.... Hát nem kellett volna... A színházba járók versengtek a jegyeiért, hogy láthassák és nagyon örülök annak, hogy egy vagyok azon szerencsések között, akik személyesen is végigtapsolhatták műsorát.
Nyugodj békében Géza bá'
saurus Creative Commons License 2002.04.10 0 0 166
Kisgyerekkoromtól kisérte életemet és rengeteg örömet szerzett nekem. Egyszer egy szilvesztert ismerősöknél töltöttem, nekem éppen akkor van a szülinapom, de ezt nem mondtam el ez a társaságnak, néztük a HOFI-t a tv-ben és Géza bácsi csak úgy férreszólásból többször is BUÉK helyett Boldog szülinapot! kívánt. Úgy látszik Ő tudta... Nyugodj békében Géza bácsi!!!
BlueBird Creative Commons License 2002.04.10 0 0 165
(@)-\--
nemisbéka Creative Commons License 2002.04.10 0 0 164
Húgom küldi:

"Hurrááááá, levizsgázott Deutsch Tamás...!!!"

crazyBMW Creative Commons License 2002.04.10 0 0 163
Többször láttam az előadásait,nagyszerű volt minden alkalommal,híányozni fog nagyon!
Nyugodtan kijelenthetjük,hogy, Ő ,potólhatatlan lesz!A humor koronázatlan királya volt!Nyugodjon Békében!
fox_mulder Creative Commons License 2002.04.10 0 0 162
Azon szerencsés emberek közé tartozom aki magáévá tudhatja Hofi összes anyagát és élőben is láthattam.
Ő a legjobb, nekem elhihetitek!

Ég veled Géza bácsi! :(((

SBartha Creative Commons License 2002.04.10 0 0 161
"Engem egy féldeci rum, úgy fejbevááág..."

"Söööndör..."

"rendeletet hoztak, hogy a kutya nem ugathat... ezen kívül mindenki"

"az ilyen ember mér nem délutános..."

"múltkor a tv-ben volt egy kombány... nem kombány volt várjá... hülyítették a melóst... kampány! na az volt..."

Miután lovaglóülésben ráugrott a kórházi ágy végére: "az előbb be akartam rúgni, most meg becsíptem... szűken laktok Gizi"

Ágytálak: "fekete jött... kicsit bennégett. Nem baj szmokinghoz jó lesz."
"Az előbb több jött nem? Mennyi ez, aszongya egy tál, két tál, hánytál?"

Nyugodjék békében. Őszinte részvétem mindenkinek.

Efreet Creative Commons License 2002.04.10 0 0 160
Te, figyelj haver!
"ki van írva: Elme, gyógy és intézet. Diliház, az. ott lakom bent diliházban. Zártosztályon na. én zártam be. hogy az a sok hülye kintröl nehogy bejöjjön. Ez egy normális diliház. Itt ha valaki el akar valamit rontani, ahoz pecsétes diliflepni kell. ugyanehez kint az életben elég egy vezetö beosztás íróasztallal."

"... olyan mérgesen miért nézel rám? haragudj arra, aki kinevezett..."

Little Boy Creative Commons License 2002.04.10 0 0 159
"Ezt én nem értem. Fogták, oszt puff, kirúgták a Postabank egész elnökségét. Orbán Viktor jött, menedzs-ment."
kékbarisnya Creative Commons License 2002.04.10 0 0 158
Akik elég idősek vagyunk, tudjuk, hogy szelep volt. De jól üzemelt a korhoz képest, amelyben élt. Lehetett volna olyan is, mint Komlós János Az érem 3. oldalával. A rendszerválás után meg nemcsak ő nem találta a helyét, de még így is fényévekkel felette volt a mostani humornak nevezett poénkodásnak. Béke poraira.
Előzmény: Qtyi (114)
Töfröcsó Creative Commons License 2002.04.10 0 0 157
Teeeeee, Géjza, Figyejjjééé!
NYUGODJ BÉKÉBEN!
sok sok kellemes emlékem fűződik a poénjaidhoz...
Egy volt földid a téglagyár mellől!
Tardelli74 Creative Commons License 2002.04.10 0 0 156
Amikor meghallottam, hogy különböző betegségeiből felépülve újra színpadra lép- nagyon megörültem neki, hiszen arra következtettem, az egészségi állapota végre megengedi, hogy ezt megtehesse.
Kb. három hónappal ezelőtt (életemben először)személyesen is láttam a Madách Kamarában - FRENETIKUS volt. Sajnálom, hogy élőben láthattam - inkább ne vállalt volna annyi fellépést, akkor most talán még köztünk lenne.
Ő az az ember, akiről nem lehet elhinni, hogy tényleg elment...
Azt gondolom a legkegyesebb az mikor az embert álmában éri utol a vég.
Csak az vígasztal, hogy Ő így mehetett el közülünk.

Art-úr Creative Commons License 2002.04.10 0 0 155
"Picinyeim ! Miért ültök itt, így megmerevedve?
Nem szabad pártnapon vagytok! Hogy honnan tudom?
Akkor nem lennétek ennyien!!"
"Öcsémnek könnyű dolga volt... Beírta az önéletrajzába, hogy "bátyám kommunista". Én beírtam: "öcsém nyilas"
off: no pol. pls
on
Picsog Panka Creative Commons License 2002.04.10 0 0 154
Öt napja, vagyis pénteken láttam Hofit a kisMadáchban, nem először, de sajnos utoljára...

Feltünt, hogy korábban az előadás végén csak egyszer hajolt meg, hiába zúgott a taps, nem jött vissza a színpadra. Most pénteken háromszor is visszatért mindig új poénnal: így búcsúzott.

Hiába is jut eszembe számtalan poénja, az úgy volt szép és igazi, ahogy Hofi Géza mondta...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!