A Keresztanyu 2021-ben bemutatásra kerülő televíziós vígjátéksorozat, melyet a Drága örökösök alkotói készítenek és 2021 januárjában fogják bemutatni az RTL Klubon.
"Szegény Gömöri András Máténak meg úgy tűnik, azzal, hogy kigyúrta magát a sikerült elérnie, hogy teljesen ráégett a tahó agresszív izomagy karakter, a Mi kis falunk és a Drága örökösök után itt is ilyen szerepet sikerült megcsípnie, pedig attól, mert izmos, akár más karakter is játszhatna.... "
Mondjuk Schumacher Vanda meg Cserpes Laura is bulikban vergődő ribit játszottak, lehet mindenki csak azt a szerepet kapja, amit megérdemel.. :))
Próbálok egyszerűen csak szórakozni a történeten, nem az esetleges hibákat keresni és belekötni.
Tedd, vagy ne tedd. De ne próbáld. Yoda is megmondta. Nem a hibákat keresem. Ebben a sorozatban azt nem kell keresni. Olyan feltűnő és zavaró hibák vannak benne, hogy nem kell keresni.
Lehet, hogy abban a "mesebeli erdőben" éppen telihold volt és már a nap is feljött?
Ez a dolog és az alagútban (régi borospince egy része) a világítás egyáltalán nem zavart, mert legalább LÁTTAM mi történik. Vannak filmek, amelyek fele sötétben játszódik, az sokkal bosszantóbb.
Én megpróbálok elvonatkoztatni ezektől a dolgoktól és attól is, hogy több szereplőt viszontlátok a DÖ-ből. Próbálok egyszerűen csak szórakozni a történeten, nem az esetleges hibákat keresni és belekötni.
Anno nem volt olyan magyar film, amelyben ne Gesztesi Károly és Csányi Sándor, Schell Judit lett volna a főszereplő (sorolhatnám, voltak többen is) szerepelt volna. Azt is elfogadtuk, mint ahogyan azt is, hogy egy színházban ugyanaz a színész egyik nap ilyen, másnap olyan szerepet alakít.
Így van, és rögtön bevezették a világítást is, mint minden rendes csempészalagútba a magyar-ukrán határon.
Ezen kívül megtudhattuk, hogy a világítás ellenére mindenki zseblámpát (is) használ, de kizárólag arra, hogy a saját pofájába világítson vele.
Ezen kívül egy csempészalagútba kell egy teljesen funkciótlan, "zsilipnek" nevezett ajtó is.
A magyar és ukrán határrendészeti szervek meg baromi nagy cimbik és semmi mást nem csinálnak, mint túrós táskát zabálnak és jól eldumálgatnak a határon.
Ukrajnában meg mindenki kivétel nélkül mindenki (az ukránok is) oroszos akcentussal beszélt magyar nyelven kommunikál.
Szegény Gömöri András Máténak meg úgy tűnik, azzal, hogy kigyúrta magát a sikerült elérnie, hogy teljesen ráégett a tahó agresszív izomagy karakter, a Mi kis falunk és a Drága örökösök után itt is ilyen szerepet sikerült megcsípnie, pedig attól, mert izmos, akár más karakter is játszhatna....
Egyébként szerencse, hogy tudtam horizontv elérést szerezni, és így már külföldről tudom nézni a magyar csatornákat élőben, így ezt is... na de az rtlmostról ezt már meg sem tudnám nézni úgy, mint a DŐ-t, a BF-t, vagy a BK-t, mert erre azt írja ki, hogy "jogi okokból az ön tartózkodási helyéről nem nézhető"... fasza...
Szó se róla majd kétszer olyan hosszú az adásideje a Keresztanyunak mint a Balatonnak ez látszik is a cselekményen. Én adok nekik egy hetet, ha nem köt le marad a Sorozatbarát. Érdekes nekem férfiszemmel nem jön le az említett különbség viszont Leó csajánál ez a bandzsitás hogyis mondjam finoman, kicsit zavaró.
A Keresztanyu egyetlen része után nehéz véleményt írni, de "látatlanban" azt jósolom: ez fog nyerni, hiszen a DÖ rajongók (nincsenek kevesen) ezt fogják nézni. Egyébkén t ebben a sorozatban szebbek és csinosabbak a nők, tehát a férfiszemek ki lesznek elégítve. A Doktor Balaton színésznői nagyon átlagosak, olyan "szürkék", ráadásul rossz nézni, hogy a doki csaja "kétszer" akkora, mint a butikos anyja és nem nyerte el a tetszésemet a hajós Anna sem, a legeredetibb benne az asszisztensnőt játszó Nyírő Bea.
Én egyelőre -mert belefér az időmbe- mindkettőt nézem: este a Keresztanyu-t, délután a Doktor Balaton ismétlését a Szuper TV2-n.
Nem lettem (még?) rajongója egyiknek sem, de könnyed kikapcsolódásnak jó. Én nem tartom ripacsnak Németh Kristófot és Lengyel Ferenc is kedvemre való és egyik sorozatban sincs olyan színész, akit alapból ki nem állhatok, tehát jöhet mindkettő.
Az RTL-en futó "vészhelyzetes" sorozatot jobban várom, remélem elégedett leszek.
Húzós nevek kellettek bele! Majd ettől lesz sikeres !
Sajnos pl. Tivadar barátunk pont ugyanolyan taxis-származású, tudálékos-kiskirály hajlamú pöcs maradt - mint a DÖ alapműben.
Csak ezennel egyenruhában - ennyi változás történt.
Németh Kristóf meg pont annyira ripacskodó - amennyi ripacskodást igényel tőle az egyszemélyi alkotó. N.K. egyáltalán nem ripacs - simán el tudna játszani egy mogorva, szűkszavú, megfontolt karaktert is.
Csak ő már elég gyakorlott és tapasztalt színész ahhoz, hogy simán tud ripacskodni is - ha azt kérik tőle.
(vagyis ha azért fizetik - ugyanis ő profi színész - tehát nem egy műkedvelő, aki minden áron a saját egyéniségét akarná belevinni az alakításba).
G.Jancsi bácsit meg inkább hagyjuk... ős szegény nagyon "kívülről" közelített ehhez a szerephez... csak sajnos kívül is maradt. Még fiatal korában sem illett rá az ilyen karakter - hát még aggastyánként.
A DÖ rajongók most az egyszer nem fognak csalódni.
Már a nyitójelenettől kezdve is ugyanolyan borzalmasan hosszúra vágott és ugyanolyan bugyuta, poénmentes párbeszédeket fognak kapni - mint a Drága Örökösökben.
Hiába na, egy alkotónak legyen stílusa. A Hámori Barbaráé ez.
Kínos jelenetekben itt sincs hiány, pl. az alagútban csempészés közben megjelent HP bénázása a tortáva....
...vagy a piaci (szintén borzalmasan hosszú) párbeszéd a két csaj között, amikor az egyik ott akar tortát venni (a zöldségpiacon)...szóval lesz itt feszengés a nézői fotelben, bőven.
No meg a pontosság is a régi: "5000 cigaretta" 5 ezer, mi?
- 5 ezer szál? Ugye vicc? Ez 250 csomag. Vagyis 25 karton. Ennyi elfér az egyik doboz felébe.
- 5 ezer csomag? Ez 500 karton - ennyihez viszont nem elég az a pár kartondoboz
Gondolom valaki a stábból szólhatott, hogy nem jön ki a matek - de az az illető vélhetően már nem stábtag.
Gyanítom nem fogjuk sokat látni Gálvölgyit ebben a szerepben, megpróbálták húzónévnek elsütni mint a Bodrogit a Balatonban. Mi a véleményed ki nyeri meg a versenyt ebben a sávban, mert bár a TV2 felvett 20 milliárdos kölcsönt de azért az RTL is belefeccölt nem kis pénzt a falu átalakításába és igy nem éppen egy szezonra számítanak itt sem.
Miért kell megint egy 1 éves sztorit csinálni? Tényleg ennyire nem tud kreatív lenni Barbika? Jó, hogy nem játsza el a keresztanyu a saját halálát és derül ki róla a sztori közben, hogy a csempész-biznisz
mellett még műkincs-kereskedő is, meg van egy gyorsétterem-hálózata.....
Nincs ok a "halkabbacskára", mert ki fog alakulni. Éppen ezért nem értem pl. a facebook-on, hogy azt írják többen "öt perc elég volt belőle, nem nézem többet"!
Hogyan lehet 5 perc után ilyen következtetést levonni? ....de majd "fröcsögni" feljárnak az oldalra?
Ami nekem érthetetlen és furcsa volt: Ganxsta Zoli fizimiskája: semmi nem változott rajta, mindig ugyanígy néz ki (Feró is). Lehet, hogy ez direkt van így?
Igaz, nem neki való, ráadásul ebben a korban már a rendőrfőnökök is régen nyugdíjban vannak.
Úgy nézett ki, mintha a Keresztanyu ikertestvére lenne: ősz haj, elhízott arc.
Ha van humorérzékük, akkor éppen emiatt játssza a szerepet Gálvölgyi. :D
MÁS!
Nem tudom, az az "5000 cigaretta" mit jelent, de ha mondjuk 12 doboz (egy tucat) lenne egy és abból volt 5000, akkor az egész szép summa, ha csak 1000 Ft-tal számolunk, akkor is. (60 millió?).