igen, 2012 augusztusában írtam először a feministába, akkor is az volt a legpörgősebb topik, a Femen egyik keresztfúrészelési akciója miatt, egyből összebarátkoztam forintocskával, aki a keresztények nagy barátja :)
már meséltem, hogy falat festek itthon. éjféli mélység. lepereg róla a víz. ami jó, mert a mostanit azért kell újrafesteni, mert véletlenül kétszer is beborítottam pezsgővel..
:D
felrázhatták szállítás közben, mert úgy álltam ott, mint az ázott kutya, folyt a hajamról a muskotály...
Na, azt én még nem. :) Taréjt kiskoromban levesből. Meg a tojáskezdeményt a tyúkból. Múltkor az egyik roma betegünk panaszkodott, hogy a hentesnél kérdezte, hogy kaphatna-e, és a hentes úgy nézett rá, mint egy ufóra. :D
Én mindenféle májat szeretek. (A kenőmájast és a májas hurkát nem annyira. Bár a vejem isteni kenőmájast szokott csinálni! Abban körte és konyak is van.)
Körömpörkölt is jöhet.
A gyomrokat nem szeretem.
A szívet és a tüdőt sem. A velők közül csak a csontvelőt.
Ha vér, akkor a véres hurka - kevés rizzsel, viszont a gerslist nem eszem meg. Véres húsok sem!
Befolyásolják, csak lassan. :) Láttál borjúmirigyet valaha? Pedig a nagyszüleim fiatalkorában még volt a hentesnél... Én meg már vesét se láttam hentespultban, agyat is csak a Nagycsarnokban.
A májat csak mi külföldiek esszük meg az öreg németek, a velem egykorúak már mind fintorognak, pedig a legjobb természetes vasforrás. Ezért már ki se teszik a pultba. Vagy a bárány is. Olasz meg török étteremben van, de nem jellemző, hogy azt rendelnék, csak az olaszok, törökök és mi hardcore bárányrajongók. :)
A békacombot én is. :) De amiket az előzőben felsoroltál a pacaltól a marhanyelvig -- egyiket se szeretem, meg a körmöt se. Sőt nyugdíjasnak se leszek jó, mert a farhátat se szeretem, meg nyakból csak a pulykanyakat levesnek. Itt nem is igen kapni ezeket (farhát, nyak), pulykanyakat csak a hetivásáron tudok venni a csirkéstől. De még a májat se rakják ki, bár a hentestől lehet kérni, hátul általában van. Csak az meg olyan, hogy egyszer rám sózott egy öreg, húgyszagú májat a hentes, már sütve is rossz szaga volt, készen meg rágós, pedig ugyanúgy csak épp, hogy megsütöttem (1-2 perc oldalanként), és fólia alatt pihentettem, ahogy szoktam. Azóta csak étteremben májazunk, és a cuki férjem, mindig megjegyzi: ezek nem tudnak olyan jó májat sütni, mint te!
A harcsa nem is jó, ha nem fürdetik ki, tényleg iszapízű, én se szeretem. :) De a pontynál gusztustalanabb a gépzsírízű pangasius, egyszer ettem, azóta kerülöm, még az itteni rotbarsch-filét is, mert állítólag pangasiusból hamisítják. ;P Amerikában megutáltam ezt is, meg a tilapiát is.
Semmilyen. :) A recept úgy kezdődik az ilyesmiknél, hogy adott ideig éheztetik az állatot. A csigákat is éheztetik meg a homárokat is, mielőtt elkészítenék őket. Még régebben, a római korban volt olyan recept is, ami azzal kezdődött, hogy az adott állatot mennyi ideig mivel kell etetni, hogy finomabb legyen a húsa.
Esetleg próbálj meg egészségesebb alternatívát választani, vegyél aszalt gyümölcsöt meg mandulát. Ezekben is van kalória, de mellette vitamin és ásványi anyag is, ami a kekszről nem mondható el. Gyümölcsöt meg nyugodtan egyél, az csak jó, ha elég. Szőlőt simán kívánhatsz a C-vitamintartalma miatt is, de most van dinnyeszezon is, ami belefér, nyugodtan egyed.
Ezt csak most látom. Igazából kéne nézni neked vércukrot, mert a cukoréhség mástól is lehet, nem csak a cukorbetegségtől. Van vércukormérőd? Ha jól emlékszem, csináltak neked vérképet, azon nézték a Hb1Ac-értéket? Az normális volt?