Ehhe, az a vauvau, amivel a világból ki lehet kergetni! :-P Annál értelmetlenebb, idiótábban hangzó dolgot nemigen lehetett volna átvenni, pedig van nekünk hű is, meg ha is... Bálint-nap dettó. A szép napot!-nak legalább értelme van. Hasonló éééérdekesség a 'miben segíthetek?' a 'tessék, parancsoljon!' helyett, ami lehet, hogy már avíttnak hangzik a most felnövekvő generációnak...
Talán mert az idősebb generáció megélte a balra, jobbra nyalások viharát. Aki bele született már észre sem veszi.
Csak egy egyszerű példa:
A szüleim nem keresztelhették meg a gyerekeiket. Hittanra, templomba nem járhattunk. Karácsony a szeretet ünnepe volt. Aztán a kilencvenes évek első felében példamutatóan egy karácsonyi ünnepen a Mennyből az angyalt kellett volna énekelnem.
Nincs saját népzenénk, szórakoztató zenénk, zenekultúránk, nincsenek új magyar filmek...
Másolás, pancser fordítások az anglo-amerikai területről viszont bőven.
A megjegyzés csupán a köszönési formának szólt. Személy szerint itt senki nem kívánt megbántani senkit. Semmi értelme ezen megsértődni. Máshol panaszkodni arról, ami itt történik. Ha valamit bántónak talál az ember, akkor helyben kell tisztázni. Hisz a miértekre válasz is csak itt adható igazán.
Nem is értettem hogy hol volt köszönésel probléma. Megkerestem. Biztos azért nem értettem a problémát, mert nem járok termékbemutatókra, nem tartok termékbemutatókat a mítingről meg nem tudom milyen állatfajta. Felénk a pockok okoznak sok idegeskedést. Bár azok meg nem köszönnek soha.
A vélemény szabad. Akit könnyű megsérteni, vagy kiüldözni az meg így járt. Az evolúció régi de még élő törvénye szerint a gyengék elhullanak. Igaz én is hagytam már el topikot az ott zajló viták miatt. Nem bántottak meg, de meguntam. Nem az volt a topik címe hogy egymás b@szogatása.
5 éve kínlódik vele most épp a 2. ügyvéd. Az első 2 év után feladta. Persze az addig eltett pénzt köszönte szépen. Nem volt benne egy forintom sem (akkor még nem voltam érintett) de jobb is mert a "fejét letéptem volna". És a legjobb, hogy egyik ügyvéd sem ad semmiről, nyugtát vagy elismervényt. Semmit!
Szóval az ügyvédeket nem kedvelem. De ők intézik évek óta. Sikertelenül.
Inkább dobj egy képet a te új telkedről. És a gyerkőcökről. Legyen már valami vidám is!
Valahogy így. És az ügyvéd is úgy jutott előrébb hogy volt ismerőse a földhivatalban aki segített.
Egy barátom édesanyja is ott dolgozik, de mikor megnézte a telket csak rázta a fejét, mert szerinte ez a lehetetlen kategória. Persze kijöttek, felértékelték és az ílleték csekket gyorsan kiküldték. Valami 460 000 Ft volt az illeték. Aztán mehettem kb 7-8 alkalommal az APEH-hoz ügyintézni, hogy hagy fizessem be 3 év alatt. Nehezen belementek, de jó zsíros kamatokkal megterhelték.
Te jó ég, akkor én rettenetesen tudatlan vagyok, de azt hiszem, nem nagyobb eretnekség, mint a 'Have a nice day' tükörfordítása.... Vagy milyen mögöttes tartalma van? Én legalábbis előszeretettel használok hasonlókat, hátha beválik annak, akinek kívánom... Lehet, nem kéne?
Remélhetőleg jön majd a hozzászólás címzetje és elmagyarázza.Jogos a felháborodása csak épp más formában kellene kinyilvánítani.Nevelni nem lehet erőszakkal.Sokan nem tudják még rajtad kívül, ezért használják.Aki tudja nem használja legfeljebb ha célja van vele vagy végképp nem érdekli.Egy kicsit a Szebb jövőt köszönési módhoz hasonlítanám bár ez sem igaz, na mindegy majd Kedvescimbora vagyok elmagyarázza.Egy tény van: annyi szép köszönésünk van, használjuk azokat.Aki nincs tisztába a problémával az nem bűnös csak épp nem tudja ezért szépen, kulturált formában el kell neki magyarázni és akkor nem sértjük meg.De azt mondani hogy "muszáj volt elsütni" vagy valami hasonló az szerintem legalább olyan csúnya mint a Szép napot!
Remélhetőleg jön majd a hozzászólás címzetje és elmagyarázza.Jogos a felháborodása csak épp más formában kellene kinyilvánítani.Nevelni nem lehet erőszakkal.Sokan nem tudják még rajtad kívül, ezért használják.Aki tudja nem használja legfeljebb ha célja van vele vagy végképp nem érdekli.Egy kicsit a Szebb jövőt köszönési módhoz hasonlítanám bár ez sem igaz, na mindegy majd Kedvescimbora vagyok elmagyarázza.Egy tény van: annyi szép köszönésünk van, használjuk azokat.Aki nincs tisztába a problémával az nem bűnös csak épp nem tudja ezért szépen, kulturált formában el kell neki magyarázni és akkor nem sértjük meg.De azt mondani hogy "muszáj volt elsütni" vagy valami hasonló az szerintem legalább olyan csúnya mint a Szép napot!
Értem én azt aki kiborul a "Szép napot" köszönéstől, azt is értem hogy megpróbál küzdeni ellen de ha valaki egy szaktopicban tanácsért jelentkezik és így köszön nem biztos hogy neki kell esni.Pont ma olvastam annak a hozzászólását egy másik topic-ban aki a múlt héten kapott ezért.Nagy panasszal mesélte hogy tanácsért ment ehelyett csak kioktatták úgyhogy többet nem is megy oda.Szerintem következetesen el kéne látni az illetőt tanáccsal majd a végén hozzátenni hogy "ne haragudj de legközelebb ha lehet............mert ez a köszönés sok embermen.........vált ki.Vagy esetleg privátban megírni neki.Így mindenesetre elég megalázó.
Én úgy tudom bíróságon lehet kérni az osztatlan közös tulajdon megszüntetését.Beszéltél ügyvéddel?Lehet megérne egy fogadó óra díjját!Vagy biztos van a házépítés lakásügyek fórumban valami jogi topic.Nem hiszem el hogy nem lehet rendezni valahogy!Bár nálunk már az lenne a csoda ha valamire lenne megoldás.
Ez lenne a cél, de a garázsok leválasztásához mindenkinek alá kell írni. De nem mindenki akarja! A halottak is elzárkóznak. A földhivatal meg nem könnyíti meg a dolgunkat, bár azt elismerik hogy náluk is hibáztak az ügyintézők, de.....
És ugyan így minden résztulajdonosnak alá kell írni a papírt ha bármilyen építési, bontási stb engedélyt szeretnénk.
Az utca legutolsó két telke. A végükből lett eladva, ahonnan a másik utcából járnak be. Így van 9-9 garázs egymással szemben. Csak akkor beérték annyival, hogy közös osztatlan telek lett. És utánna a földhivatalba addig keverték-kavartál, hogy mostanra egy-egy végzést 46 címre küldenek ki. Van köztük olyan tulaj, aki húsz éve eladta, de olyan is aki sok éve halott. 5 éve vacakolnak az ügyvédek is vele. De ez már egy másik történet.
A lényeg hogy 1440 m2-ből 1000 körül marad a nagyszüleimnek, aminek a felét én örököltem. A másik felét másik 2 unoka. Így kerültem oda. De míg nincs lepapírozva minden addig senki nem tud építeni, tervezni......
Amit vettem még régebben zártkert, az meg a tervezett M4-es autópálya nyomvonalától van pár tíz méterre. Attól sem lettem boldog. Kicsit bizonytalan hogy hová ültessek egy diófát, ami alatt majd ülhetek pár nyugodt órát öreg (bár valószínűleg nem nyugdíjas) emberként. Ahol gyerkként pockokra vadásztunk, meg bújócskáztunk a kukoricatáblán ott most milliomosnegyed nőtt ki a földből. Ejj ez a felgyorsult világ! Már a holnapot sem merem tervezni.
Nem is egészen értettem miért lóg ki. Így már igen.
:)
A szigetelés csak a ház egy kissebb részét érintette. Ez egy régi ház, ami több darabból lett építve. És ez a rész egy 2.5*2.5 m2 előszoba volt, nagy egy rétegű üvegfelületekkel és 12 cm-es tégla fallal. Kemény hidegbe fagyott ott, mert nem is fűtöttem igazán. De most kapott 5 cm nikecellt körbe és 2 centit a plafonra. Az egyik ablakot megszüntettem a másikat pedig egy 90*120-as bontott ablakra cseréltem.
A ház még jogilag sincs teljesen rendben (közös osztatlan tulajdon és 30 év kavarodása ami 18 garázst és 2 telket érint) így építkezni nem tudok, de gyakorlatilag semmit amihez engedély kell. Így marad a toldom-foldom kényszermegoldás.
Mert teljesen szorosan raktam mégis párás hideg időben kirajzolődik az összetétel meg a tiplik nyoma is.(Még csak glettelve van, ablak cserére vár)Ez a hőhidak miatt van.Ha mégegyszer csinálnám feltennék egy ötöst az fúrnám is majd eltoltan mégegyet és azt már csak ragasztanám.Lehet ha bemérgesedek teszek még rá egy 3 centist.
Hőszigetelés: 8 centinél nem érdemes vékonyabbat feltenni. Mint minden jó dolognál, itt is az ár a döntő. Alulra tartóvas, ragasztó, hungarocell, háló, maradék ragasztó, vakolat, vízzáró alapozó, festés. Nálunk sem olyan rég volt ez a móka, húzós összegek, de nagyon megéri. Hallottam olyanról, aki az alapra is tett vagy 20 centit, és jól járt, mindenki azt hiszi padlófűtése van :D