Igen vannak olyan webáruházak akik nyilvános alacsony árakkal, rendelésre, filléres haszonnal rontják azoknak az üzletét akik készleten tartják az árut. Az oldalukra kiírnak lehetetlen árakat aztán magyarázkodnak, persze ez már nem kerül az oldalukra fel. A forgalmazóknak nem szabadna ezeket kiszolgálni.
Tévedsz! Nem magánba súgta, hanem írásos ajánlatban adta. Tudom, hogy ez neked fáj, de ez akkor sem a te mutyizós szinted.
Ha már így kötözködsz velem, akkor itt a nagy és nyílt publikum előtt felajánlom minden fórumtársnak, hogy az aktuális D800 végfelhasználói árából (ami most 849.990 Ft bruttó) kialkudok minusz 40.000 forint árengedményt! Hogy is szoktad mondani? Természetesen, névre szóló számlával és hivatalos Nikon hazai garaciával!
Nos, pixel-pro! Te mint kereskedő, bizonyára jobbat tudsz ajánlani! Ha akasz.
Nem kell őt védeni, magyarázza ki a dolgot egyedül (bár nem érdekel mert nyilvánvaló a helyzet)! Itthon, a hivatalos 3 év HU verzióban 795ezer bruttó a legjobb ár amit kaptam." ... " ez a személyemre szabott ár" ergó akkor mi a francnak kérkedik vele másoknak főleg a hozátett körítéssel? Kellemetlen helyzetbe hozza azt is akitől az árat kapta! Örüljön neki, ha ennyiért megkaphatja kivételes helyzetének köszönhetően (amit majd akkor igazolhat, ha a számla scannelt verzióját beteszi ide természetesen kitakarva a nem publikus adatokat). Arra kíváncsi lennék ki enged neked ennyit abból ami a legtöbb esetben nincs. Neked sőt neki is ugyan azt az árat fogom mondani amit a többi érdeklődőnek is mondtam, azt, hogy miért nem írom ki már kifejtettem. U.I.: akinek nincs pénze egy 50 Ft-os hívásra miből akar 8xxe-es gépet venni? :)
A te boltod is magánban súgta neked az árat. Te sumákul elhallgatod ki volt ne hogy más is megkeresse őket erre hivatkozva.
Nem-nem. Erőteljesen félreérted a dolgokat. Nekem is van az egyik hivatalos Nikon kereskedésben 15% engedményem (értsd: nekem engednek az árrésükből 15%-ot). Ezt a státuszt a két szép szememért és az eddig, sok év alatt otthagyott forintokért kapom. Szvsz NGabor is nagyjából ilyen helyzetben lehet, a köznyelvben ezt hívják törzsvevőnek. Kérhetnék árajánlatot és le is írhatnám ide, de teljesen felesleges, hiába menne be bárki a kereskedésbe, hogy bezzeg NJaninak kedvezménye van, az az illető nem NJani. :-)
Felteszem TE is hasonlóan csinálod, a különbség csak annyi, hogy bárkinek, aki felhív súgsz egy árat, tehát nem szelektálsz. Viszont ha nem szelektálsz, akkor akár ki is írhatnád. Ha csak nem mégis szelektálsz és ha mondjuk úgy mutatkozik be valaki, hogy "NJani vagyok az Indexről", akkor nem azt az árat súgod, mint annak, aki nem így mutatkozik be. :-)
A te boltod is magánban súgta neked az árat. Te sumákul elhallgatod ki volt ne hogy más is megkeresse őket erre hivatkozva. Akkor most kit minősítesz? Én legalább mindenkinek ugyan azt mondom. De felesleges ezen lovagolnunk szerintem. Majd, ha megvetted akkor írd le mennyiért sikerült és oszd meg velünk a géppel kapcsolatos észrevételeidet. Az legalább hasznos lesz mindenkinek, nem úgy, mint ez a szájkarate.
Nos, ha már magadra vetted, pontosítanék: Sosem kötöttem beléd, legfeljebb abban a sok hülyeségbe és sumákságba amit eddig összehordtál pályafutásod során! (monjduk nem csak én? de ez is az én hibám:))
Nemrég azt írtad, hogy azoknak súgsz árat magánba, aki felhívnak...ami akkor lesz "biztos dolog" amikor már kezedben a gép és rendezted a számlát!? Ez megint milyen korrekt :)))
Te beszélsz nekem támadásról amikor már számtalanszor belémkötöttél (mondjuk nem csak te)? Felesleges mentegetőznöd, hiszen akik ismerik itt a dörgést tudják, hogy rám gondoltál. Amikor én változtattam (felfelé) az áraimat, minden cég azt tette, kezdve a te állandóan preferált boltoddal is (akikkel egyébként semmi bajom, bár egyszer elég kellemetlen helyzetbe hoztak). Felhergelsz másokat olyan árral, amiről kijelented később, hogy az a te egyéni ajánlatod. Akik engem megkerestek mindenkinek ugyan azt mondtam és közöltem velük, hogy akkor lesz biztos a dolog amikor már kezemben a gép és rendeztem a számlát.
Önigazolás az lenne, ha megvennék valamit amire tényleg semmi szükségem, majd tűzön-vizen keresztül védeném a vásárlás jogosságát. :) Egyelőre semmit nem vettem és biztos meg is fogom várni a váz vásárlását vele.
Sajnos valószinűleg nem lesz lehetőségem kipróbálni éles körülmények között a két objektívet a vásárlás előtt, mert közvetlen ismerőseim közül senkinek nincs egyik sem. Addig pedig mondj más utat arra, hogy miként döntsön az ember, minthogy meghallgatja pro és kontra az érveket, elolvassa a teszteket, számba veszi a lehetőségeit és a tervezett használatot, majd hoz egy döntést. Ezért is fordultam hozzátok és az interneten fellelhető információkért. Ha van más utad, akkor örömmel meghallgatom.
Ha viszont megteszi valaki, hogy vele együtt alaposan kipróbálhatom mindkét objektívet akkor, mikor már kezemben a váz, úgy azt előre is köszönöm.
Olyan mertekben erinti, ha neked egy honap mulva kell fizetni es a forint nem 214, hanem 240. Ebben az esetben a 660e, mar "kicsit" mas.
Nem sok kozom van hozza, de mivel nyiltan kardoztok, csak beleszoltam. Ez a vita a beszerzesi aron teljesen meddo. Minden piacra be van arazva a gep, a gep meg sehol es erett ferfiemberek kardoznak, hogy ki, mennyiert veszi majd meg.
Nem gondoltam rád, tehát ha nem inged, akkor ne vedd!
Nyílt fórumon miért ne lehetnének itt olyanok, akik megfojtanák egymás egy kanál vízben, pár forint haszon reményében?
Ellenben, neked nem kéne ilyen támadóan fellépni és vádaskodni, mert nem tévesztek meg senkit, mivel ez számomra konkrét árajánlat április elei szállítással. Saját tapasztalatom pedig az, hogy az a kereskedő akitől az ajánlatot kaptam, nem változtatja az árait naponta, főleg amit már egyszer kiajánlott.
Ha rám gondoltál nagyon melléfogtál. Tőlem akár besz. ár alatt is adhatja, ha úgy jó neki (és nincs egy csepp esze sem). Csak feleslegesen ne kábíts senkit addig amíg kézzelfogható nem lesz a dolog.
Budapesten, egy hivatalos Nikon kereskedőtől. Bocs, ha public nem írok be konkrétabbat, de ennek két oka van:
- ez a személyemre szabott ár
- nem szeretném azt, hogy emiatt az itt ténykedő kereskedők mennének sírni a Nikonos kapcsolataikhoz, esetleg bemószerolnák azokat, akik a saját árrésükből több árengedményt adnak az ügyfélnek.
Igen, mert sokszor elfeledkezem arról, hogy ez nem mindenkinek annyira nyilvánvaló, mint nekem. Általában és kérem ezt senki ne vegye sértésnek, nem a profik azok akik ezen lovagolnak, hanem a lekes technokrata amatőrök. Több olyan felsőfokú végzettségű fotóssal volt szerencsém találkozni akik a saját dolgaikon kívül nem is ismertek mást, mégis kiváló képeket készítettek. A Canon 16-35/2.8 II kiváló objektív 2/3 áron. A régi Canon 24-70 is az, nekem tökéletesen megfelelt amíg volt. Igaz én is láttam 2.8-on gyengén teljesítő darabot, de ugyan ezt elmondhatom a N 14-24-ről is (a Nikon bemutatódarabjáról van szó). Amiket it írsz azt mindkét objektívvel meg lehet csinálni, azzal a kitétellel, hogy a 14-24-nek van 1 rekesznyi előnye, ami fényszegény helyen jól jöhet a záridő miatt. Az átfogása lehet, hogy praktikusabb, viszont vágni lehet, de hozzátenni azt nem. Ezen az alapon megkérdezhetném minek a D800?
A tesztképeken is látszik a különbség a 14-24 javára, kérdés meg ér-e annyival többet. Viszont itt csak az élesség és a vignettálás van vizsgálva, a kontraszt színek stb. nem.
Bocs, nem kötözködöm, hanem kérdezek, mivel nem fejtetted ki az okokat, csak tettél egy megállapítást.
Azt viszont nem látom, hogy hol nagyobb a Canon profi szegmenségben a minőségi választék nagylátószögű objektívek esetében, amíg példákat nem hozol. Nemzetközi Canon fórumokon is mindenki egy N 14-24-re hajazó optikát szeretne végre canon véggel.Olcsóbbak tényleg, de az is kérdés, hogy meddig, kiindulva az új 24-70-es javasolt végfelhasználói árából.
Bocs de szerintem nincs igazad, nagylátószöggel lehet fényképezni tájat, éjszakai égboltot, épületbelsőt, utcai hangulatképet, portrét ami a környezetet is bemutatja, kiállítást félhomályban és még ezernyi más dolgot. A zoomátfogásuk miatt, FF vázon úgy érzem, hogy a 16-35 több célra használható. Van néhány olyan is amire nem, mikor kell a 14mm az f/2.8 és a jobb felbontás. Olyan ez, mintha a 14-24-et egy Porsche-hoz, a 16-35-öt meg egy 540es BMW-hez hasonlítanánk. A Porsche gyorsulásban végsebességben, pályán, hangulatban odaver a BMW-nek, de az utóbbi kénylemesebb, többen utazhatnak benne, több csomagot elvisz és tán olyan úton is mehet, amivel a Porsche-val hasmagassága okán már nem mennének rá. Mindezek mellett is örülnék egy Porsche-nak (14-24-nek), csak nem biztos, hogy ész érvekkel meg tudom indokolni magamnak a beruházást, mikor nem a tájkép és az épületbelső tölti ki fotózásaim nayobb részét.
Ja, a VR-hoz csak annyit, hogy 16mm-en a VR által ígért 4fé-nyi előny 1 másodperces záridő kitartását ígéri. Szerintem ez felejthető, ezt úgysem bírod kitartani. Mondjuk állva 1/10s-ig le tudsz menni, esetleg 1/8s, de alá biztos nem, 16mm közelében tehát 1fé-t nyersz a VR-ral. Ha ezt elfogadjuk (min 1/8-1/10 kell), akkor a VR 35mm-en jelent inkább 2 FÉ előnyt.
De kétségtelen: a VR előny.
Ja igen, és mélységélességet is nyersz. Nem mindegy, h F2,8-on fényképezel 1/10-del vagy F4-en 1/10-del.