A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
Olyan fura látvány volt a GPS Viewer ablaka bal oldalon.
Anno áttettem a jobb oldalra, hogy inkább a térkép legyen közelebb - jobban látszódjon (gondolom a jobb-bal oldali autók miatt tették bele) és nekem most ez a látvány a szokatlan... :-)
Ma bekerült az egység. Volt egy kis gond vele, mivel a kocsi már elég régi 2005 és az egység elég új, ezért a firmwaret downgradelni kellett, mert a maxidoton nem tudtam kilépni a navigációból.
OK! Majd küldöm a részleteket mailben, és most csak az árak érdekelnek egyenlőre, mert a Colombus már szinte biztos de a többi még tárgyalás kérdése. ;-)
tegnap sikeresen felmászott az rns-emre a v7-es. Anélkül hogy visszakeresgetnék (lustaság fél egészség), mi újdonságokat várhatok? Első blikkre az M6 nem nagyon akart meghosszabodni.
Igen, megy a BT kihangosító is, meg akár a tolatókamera is, de mindenképpen konzultálnunk kellene ezek előtt még, mert azért van pár dolog, amit tisztázni kell előtte (mire van igényed, kocsi évjárata, tipusa, stb...)
Nálam a műszerfal bal oldali takarófedele alatt lett helye. Megnyitottam azt a menüt, ahol látom, hány műholdra lát rá, és addig ügyeskedtem abban a 20 cm × 10 cm × 5 cm -es üregben, míg a legjobb eredményt nem értem el.
Akinek van már RNS510 fejegyég utólag berakva az hova tetette a GPS antennát? Neten sok helyen látom, hogy a közép konzol tetején található szellőző nyilásba rejti el, ez mennyire gyengíti a GPS jelet? Mert azt is olvastam, hogy páran akiknek így van beszerelve nem mindig kapnak jó vételt.
Én nemrég vettem egy Columbus egységet, 2010 07. gyártás LED-es, legfrissebb HW, legfrissebb elötti firmware van rajta. Ebayen vettem (ott nagyon sok van) főleg Litván forrásból én is onnan vettem. 180 ropi volt jó állapotban van, egyedül az SD kártya bemeneténél karcos a fényes-fekete keret, de ez szerintem nem fog látszani ha be van szerelve. Sajna későn találtam meg ezt az oldalt (mert akkor nálla vettem volna):
Ebben a topikban új vagyok, Varshi invitált ide az octavia topikból és most nincs sok időm visszaolvasni. Mondanátok nekem beszerzési forrásokat, árakat az RNS-510-re?
Ha az 510-es szerint 1-2 (olykor 0) db műholdat lát csak a GPS, akkor az a GPS-antenna miatt van, vagy az amcsik lekapcsoltak pár műholdat megint?
Az elmúlt héten jött elő többször is, hogy a navigálás megindításakor valahová "félre rakott", aztán a CAN-jelek alapján (időnként Offroad, időnként rossz utcákra helyezve) próbált navigálni, persze tök rossz irányba, egy kerülettel odább voltam már, míg aztán egyszer csak meg nem találta, hol vagyok. Olykor 10-15 percnél több is kellett.
Jó és rossz időben egyaránt. Városban és kívül egyaránt.
Tegnap végigmentem Pesten a rakparton, míg végül a 2 műhold helyett 5 db-ot látott végre, de addigra már majdnem Szentendrén voltunk.
Ma reggel pl. az volt, hogy a CAN-jelek alapján hibátlanul lekövette, merre megyünk a térképen, de először csak 1 műholdat látott, aztán Bp-ről kiérve 0-ra csökkent a számuk, és "Searching the sky" volt már csak.
Golf V. Atlanta Perfekt 1.6 2008. júniusi. A modellévváltáskor kerültek be a 3-ik generációs rádiók. Tehát 2008 május utáni gyártásúakban már a RCD-X10-es rádiók voltak.
Konkrétan mikori (melyik hónap) az a golf? Nekünk van egy 2008 januári autónk, meg egy júniusi is, de egyiknél sem volt még opcióként sem a 310-es, sem az 510-es. Alapból 300-assal jöttek, akkor még ez volt a "legkisebb" rádió, tehát még a 210 sem volt gyártásban.