Az úgy volt, hogy az új képnél tallóztam, kikerestem a képet, adhattam volna hozzá feliratot is, és akkor feltölt gomb jobb oldalon, de ezzel még nincs vége, mert ha ezek után vársz egy kicsit, akkor lent, bal oldalon megjelenik, hogy beszúrás, és még azt is meg kell nyomni, és csak akkor lesz bent.
Szóval ezt nagyon hülyén írtam le, de asszem így van.
Írtad, hogy van nagyon szép növényed!Én most búcsúzom a kedves kis mogyorófámtól, aminek Drága Bagi lerágta a magas ágait. Most úgy néz ki, mint egy gömbakác, szép formás lett. Talán majd jövőre...
Bocsánat a nagy eltűnés miatt, itt a szeptember, elkezdődött a meló, azt sem tudtam hirtelen, merre szaladjak!
Kép beszúrás ügyileg tanácstalan vagyok, de majd nyúzom az Uramat, hogy mondja el, hogy csinálta, csak ő tudja!
Bagiránk nagyon nő, már 20 kiló, kinövi lassan a nyakörvét is, hétfőn kell neki venni egy újat:).
Ha sikerül, teszünk majd fel róla képet!
Majd próbáld ki, remek dolog fundit sétáltatni a városban!Mindenki játszani akar vele, szerencsére egyre többen ismerik fel a fajtát!Örömmel tapasztaltam a héten, hogy a közeli kisboltba bevihettem a kutyát, és még párizsit is kapott ajándékba az eladónőtől:).
Azt hiszem kénytelenek leszünk tetováltatni a fülét, vagy valamit tenni vele, mert nagyon meg akarják venni (feltételezem gonoszul, hogy el is vinnék, ha lenne rá alkalom), nem is merem sehol kint hagyni. Olyan,mint egy drága bicikli.
Nagyon várom már a kutyás élményeidet, már nem kell sokat aludni és érkezik a kis drága!!
Ma azon nevettem, hogy kifeküdtem egy percre a nyugágyba, Bagi meg rám, a térdemtől a fajemig ért kinyúlva és lelkesen nyalogatta az arcomat.Hogy fogjuk ezt megjátszani 4-5 hónap múlva??A másik kedvence, hogy ha legugolok, feláll a 2 mancsával a vállamra, na ez is izgi lesz a későbbiekben...
Na mára befejeztem,sajnos ez most nem jött össze:-( Licika Help! A méretezést Bagi képeiről lestem el,mégsem sikerült.Majd legközelebb! Na még utoljára...na, jó éjszakát !
bap: én a netboardon is szívesen okosodnék,de napok óta senki nem jár arra :-( Ja és hősiesen elkezdtem előlröl olvasni az utóbbi kb 4 év termését és még messze van a vége! Bár igazad van és sok hasznos infót lehet összeszedegetni, de azért szívesebben cseveg az ember "élőszóban" is!
licika: a kertben most a füvön kívűl nagyon szép rózsanádunk van-van ahol két méteresre is megnőtt-próbálok feltenni képet (megörökítettem a jövő nemzedéke számára! :-)))) , de azt a télre úgyis kivágjuk, ( ki is kellene szedni,de nem tudnak annyit fizetni,hogy én azt mégegyszer végigássam), szal jövőre meg majd meglátjuk,mi lesz vele,azért könnyeket nem hullatok,csak olyan szép-most. Van még egypár szép bokor,meg fűzfa,ezekre van valakinek hatékony ötlete fundivédelemre? Pontosabban fundi-elleni védelemre? Anyu azzal biztat,hogy vagy kutya,vagy kert,ebbe nyugodjak bele,de én optimista vagyok és remélek! Pont jó,hogy most jön a kutty,hogy vége a kertszezonnak így talán jövő tavasszal már jólevelten emelgeti a tappancsait,ha véletlenül rálép egy virágra............na,mit szóltok? ...Bilibe....,tudom! :-)))
Egész nap rohan, rág, bármit, csak vele törődjünk!
Szerintem a 10 hetes kor nagyon jó lesz az elhozatalra, legalább addig is a tesók társaságában van!
Nekünk nem kellett nagy kertrendezést csapni,mert a"kutyarészlegben" nincsenek szép virágok, csak fű, az meg pont neki való.A szép virágoknak símán annyi lenne, ahogy őkelmét ismerem.Nagyon megy neki az ásás, ma beleesett a saját gödrébe, be is ütötte a nóziját!
Szóval az egzotikus virághagymákat szerintem el kell felejteni....
Bagi június 13-án született, akkor kb másfél hónap lehet a kutyik között.
Jó fordítást!Milyen nyelv?
Üdv,
Ja,megnézem a másik fórumot is, tanulok az ott elhangzottakból.
ide csak néha szoktam benézni, írom nektek is, hogy nézzetek át a kutya.hu-n levő újfoundlandis topikba. ott gyakrabban megfordulnak fundisok, tenyésztők is vannak. tőlük tudtok hasznos dolgokat kérdezni.
meg ha visszaolvassátok a azt topikot, akkor azért vannak jó tanácsok, hogy kell kölök fundit nevelni :)
Vagyok-vagyok, csak még van 10oldalam...:-( (fordítanivaló)
Mi 10hetesen kapjuk meg a kuttyot,én végül is nem bánom,erősödjék csak meg,meg állítólag az sem baj,ha többet van a többiekkel,jobban bevésődik,hogy hol a helye...nem tudom,de az biztos, hogy 6hetes kora előtt nem tesz jót a kutyinak az elválasztás,de hát ti sem hoztátok el túl korán. Ha minden igaz és megérkeznek a papírjai ( pontosabban a törzskönyv),akkor okt. elején mehetünk érte. HA jól számolgattam kb 1 hónap lehet közöttük? Chubi,ha jól emlékszem júl.vége felé született - most nem számolok mégegyszer utána. Mi Dunaharasztiban lakunk,végül is nem vagyunk a világ végén egymástól, de egy délutáni kutysétáltatás kissé nehézkes lenne...:-) Na mindegy, hátha egyszer sikerül összehozni valamit! Meg az is nagyon jó lenne,ha még tévedne ide más is,akivel szintén lehetne eszmét cserélni,kár,hogy így elcsendesült a topik,olvasgattam az elejét,kíváncsi lennék,hogy pl SMN-nek sikerült-e már a fundi-projekt, darcykának hogy van a kutyusa-végül is nem lettek kiskutyák,ha jól tudom...szal ha olvasgatnak minket más fundisok is,tök jó lenne,ha életre kelnének ;-), már a netboardon is csak magammal beszélgetek...na de addig is majd mi "nagy tapasztalt" funditulajok osszuk az észt-max egymásnak:-))) ! Tehát már csak pár hét és megérkezik a bestia. Múltkor hívott a tenyésztő-tök aranyos volt-,és mondta,hogy készüljünk,mert Chubiból igazi rosszcsont lett, mint az anyja,aki még 4 évesen is egy nagy kölyök...hú de jó,mondom magamban,akkor el lehet kezdeni a kert "becsomagolását"! Nálatok milyen drasztikus változások történtek Bagi érkezése után?
Már akartam kérdezni, mennyi idősen hozzátok el a kutyust?
Mi 6 hetesen hoztuk, nagyon picike volt, de szerintem jó volt,mert nagyon könnyen alkalmazkodott a mi körülményeinkhez, nem kellett átnevelni:).
Kajálás:Friskies kölyökkutya tápot eszik, de azt mondta a doki, hogy vegyesen egyen felnőttkutya tápot is,mert a kölyöktáp nagyon meggyorsítja a növekedést és az óriás testűeknél ez a csontozat rovására mehet.
Kedvenc étel: ami a gazdi tányérjában van (akár főzelék is). Szóval eszik mindent vegyesen,levest, főzit,ami éppen van, de virslit szokott még kapni, meg kutyakonzervet.Abból a gagyit egyből kirókázta, de szerintem csak a nagy zabálás miatt.
Vettünk a dokijától csonterősítő meg porcépítő kaszulát is ( nem 2Ft), a nagy testűeknek szinte kötelező!
Naponta többször eszik,igényli is,meg állítólag nem is jó a gyomrának, ha egyszerre kap sokat.
Nem tűntem el,csak volt-van egy kis munkám...most is lógok, pssszt! Nagyon örülök,hogy van valaki "élő" is errefelé,úgyhogy légyszi,ne tűnj el! Az az igazság,hogy amíg nincs itthon a kutty,addig igazából csak elméleti dolgokról tudnánk cseverészni, mert most hirtelen nem is jut eszembe semmi érdemleges,szal lehet,hogy érdemes lenne várni még pár hetet! Addig is viszont-most jut eszembe:-) - leírhatnád,hogy te pl mivel eteted Bagirát? Én múltkor betévedtem egy állateledel-boltba -nagyobba - és igazából nem is volt sok időm,de lehet,hogy jobb is,mert akkora a választék,hogy azt se tudom,hova kapjak...tudnál segíteni? Persze az elején azt kap majd,amit eddig,de később azért megnéznék mást is,mire figyeljek?
Köszi-köszi!
Amúgy merrefelé laktok? Gondoltam,ha elérhetőek lennénk egymásnak,talán összejöhetnénk egy kuttysétáltatásra a későbbiekben...mit szólsz? Itt a környéken tudomásom szerint nincsen másik fundis,végül is az az igazi játszópajtás, nem? Szióka!
Szerintem nagyon okos kutyák, én nem akarom iskolába vinni, itthon is megtanulja ügyesen,ami kell!
Amenyire én tudom vízimentő képzés nem nagyon van mifelénk, meg ehez még nagyon kicsi,majd később ráérünk ezen gondolkozni.
A vizi munkát megelőlegezendő tanulja szépen, hogy "hozd vissza", megy is neki remekül.
Eszembe jutott, hogy ha jót akarsz magadnak,már az első naptól ne engedd neki, hogy a kezedet rágja,mert nem lesz hajlandó abbahagyni és így 3 hónaposan már eszméletlenül fáj!!Én beleestem ebbe a hibába...
Nem akar megharapni, csak játszik, de akkor is fáj!
Lesznek neki gondolom remek játékai (favorit a gazdi régi cipője), elég ha azokat rágja!
Hát valóban kenyérre lehet kenni! Vagy inkább ő titeket?? Köszi a jótanácsokat, kicsit meg is nyugattál,hogy azért nem lesz olyan nagy gáz-legalábbis neki nem,ez jó hír. Én is azon aggódtam,hogy hány éjszakát fog nyüszíteni,amíg meg nem szokik,mert persze nem fogom kiengedni eleinte éjjelre,de akkor bizakodom! Szeretnéd vinni iskolába,vagy annyira könnű tanítani,hogy ez felesleges? Na,jövök még,csak most kicsit dolgoznom kell! Pá!
Nagyon hamar megszokta az új környezetet, ez kb 5 perc volt!Érdekes, én azt hittem, hogy éjjel hiányolni fogja a mamáját meg a 6 tesóját, de egy nyüssz sem volt!
1 hónapig kb a lakásban volt, ennek sajnos az az oka, hogy a 10 éves német juhászunk ki nem állhatja és nem lehetett összeereszteni őket.Határozottan nem érzi jól magát bent, vagyis én nem éreztem jól magam, mert szegénykém mindennel játszana, és csak azt hallotta, hogy "Bagi, nem szabad"!
Végül elkerítettük a két kutyát és augusztus legesősebb napján kiköltözött.Nem volt egyetlen szava sem, aludt, játszott, nagyon élvezi, hogy saját kertje van!
Remekül elvan
Ja, a kép 1 hete készült, 2 és fél hónaposan, 13 kilósan. egyedül, mindenből játékot csinál, de persze akkor a legboldogabb, ha kimegyünk játszani vele.
Nagyon fontos neki, hogy a gazdi közelében lehessen (pl a teraszon), mindig követi a benti eseményeket!
A hideget hihetetlen jól bírja, egyet nem vacogott, pedig tegnap este is tiszta víz volt!
Ennyit hirtelen:).
Szóval nagyon hamar tanul, már 2 hete leül, most tanuljuk a pacsit.A pórázt és a nyakörvet elsőre bírta, nem volt hiszti, tolatás...
Jelen pillanatban egy 45-ös cipőve a szájában rohan.
Nagyon édes! A képen mennyi idős? Annyi kérdésem van, sorolhatom? Ahogy hozzátok került,mennyi ideig tartottátok bennt,és mennyi időn múlva kezdett megszokni veletek? Milyen körülmények között tartjátok? -úgy értem,van-e saját háza, kert, társaság,stb...na egyenlőre ennyi;-) Írhatsz nyugdtan bővebben az első időszakról,hátha másnak is megjön a kedve nosztalgiázni!
licika, sajna most sem látni a kutyust, azért még próbálkozz, én szívesen megnézném!
örömmel elmondhatom, hogy megvan az új családtag ,aki kb 1 hónap múlva költözik!:-) HA még lesz élet ezen a bolygón,szívesen magmutatom majd, hátha cserélhetünk még eszmét egyéb kérdésekben is,mint tartás-etetés,stb. Sziasztok!