Keresés

Részletes keresés

kígyószisz Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1254
Szerintem nem is láttad a filmet, ezért nem is tudod, miről beszélünk. Arról, hogy megrázó-megrendítő volt látni, ahogy Macbeth-tel szembejött az erdő. Ez egy idézet a filmből.
Azonkívül a Kádár is megkapta a méltó büntetését: a szeme láttára hullott porrá az egész életműve. Ennél nagyobb büntetés embert nem érhet.
A többit már Te teszed hozzá. Miért érzed szükségét, hogy erről a témáról beszélj? Miért hozod fel?
Előzmény: Törölt nick (1253)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1253
Nyilván más. Ő náci, Kádár meg kommunista. Az egyik szörnyeteg, nem normális, pfúj, a másik megrendítően emberi. Az egyik oldalon - ha Hitlertől számítjuk - bő 10 év, a másikon 90. A nácik utód nélkül eltűntek, a kommunisták maradványa, örökösei, tanítványai, jogutódai itt vannak köztünk. Sőt, rengeteg pénzük is van, és így médiák tucatjait tudják finanszírozni, hogy megmagyarázhassák, hogy ők nem ők.
Előzmény: Corleone11 (1251)
kígyószisz Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1252
Nem tudom, ez hogy jön ide, a Kádár-filmben is elhangzott egy hasonlat Macbeth-tel, talán ismered a művet, nem véletlenül klasszikus.
Előzmény: Törölt nick (1249)
Corleone11 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1251
Miért vagy ilyen lekezelő másokkal? Amúgy Göbbels más téma, mert ő a legkevésbé sem volt normális. Ajánlom figyelmedbe: A Bukás - Hitler utolsó napjai című filmet. Abban tökéletesen látni lehet az általad említett Göbbelses jelenetet. 
Előzmény: Törölt nick (1249)
Ladyb Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1250

Melyik csúsztatásra gondolsz?

Ladybird

Előzmény: Törölt nick (1248)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1249
Szegény Haynau! És Göbbels! Aki megrendülve sajátkezűleg mérgezte meg - tudtommal hat - gyermekét. Milyen megrendítő! Micsoda egyéni tragédia! Mármint emberileg. Tudod, ő is ember, bármit is csinált addig.
Előzmény: kígyószisz (1247)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1248
Tudom. Csak hasonló logikával akartam felhívni a figyelmet egy képtelenségre, egy másik csúsztatásra.
Előzmény: Ladyb (1246)
kígyószisz Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1247
"De mi értsük meg drága Kádár elvtársatok utólsó, megrendíytő beszédét. Szegény. "
Nem emlékszem, hogy bárki kérte volna, értsétek meg. Nekem amúgy nem volt "drága......"-om, mégis megrendítő volt az a film. Emberileg volt az.
Tudod, a politikusok is emberek, akármit is csináltak korábban.
Előzmény: Törölt nick (1242)
Ladyb Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1246

Ez egy csúsztatás, Te is tudod, profi vagy.

Tanultam ujságírást, az USA UC Berkeley egyetemére nyertem is anno ösztöndíjat, majdnem amcsi újságíró lettem, de aztán inkább Európát választottam.

Egyszóval, vigyázva használd a csúsztatást, ez az eszköz  a bulvárlapok, illetve a nem túl minőségi sajtótermékek sajátja.

Ugye nem ezeket képviseled?

Ladybird

Előzmény: Törölt nick (1201)
Corleone11 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1245
Te már csak tudod...
Előzmény: Törölt nick (1243)
Corleone11 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1244
Gyurcsány '56-ban elrendelte a sortüzeket, és 5 év múlva megszületett...
Előzmény: Törölt nick (1242)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1243
Szerintem lenget, csak a címert cserélték ki. Az Árpád-sávoson sincs rajta a nyilaskereszt. Csak él a kettős mérce.
Előzmény: kígyószisz (1241)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1242
Téged bántottak már nyilasok?
Mert engem zaklattak kommunisták.
Te félsz attól, amit a holokauszt-iparosok szajkóznak. Október 23. előtt is megszólalt a Mazsihisz vezetője, hogy attól fél, antiszemita hangok fognak majd 23-án hallatszani. Nem hallatszottak. De azért ő fél. De mi értsük meg drága Kádár elvtársatok utólsó, megrendíytő beszédét. Szegény. Egy országot terrorizált, kivégeztetett százakat, de most rendüljünk meg mi is. Kilencven éves nácikat állítanak (helyesen) bíróság elé, de mi ne zaklassuk az 56-os sortüzek elrendelőit. Szegény öregembereket.

Kádár Apró Dögei volt hajdan a mondás, most új született: Gyurcsány Apró Vadai. Nem sokat fejlődött a világ.
Előzmény: Corleone11 (1237)
kígyószisz Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1241
Megnyugtathatlak: félnék a horogkeresztes zászlóktól is, meg a sarló-kalapácsostól is, ha azt lengetnék. De mivel ilyeneket nem lenget senki, így nem félek tőle :-)
Előzmény: Törölt nick (1238)
kígyószisz Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1240
Én le is írtam, hogy most ő mártír és bár tényleg sajnálom, az az igazság, könnyelmű és meggondolatlan volt, egy akció alatt a rendőrök felé rohanni, valamt előhúzni és lobogtatni.... Mit láthatott ebből a rendőr a sisak alatt? Hogy valaki dafke felé rohan és nyilván meg akarja támadni.
Előzmény: Corleone11 (1239)
Corleone11 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1239

Nekem is megfordult a fejemben, hogy igen nagyrabecsült, mélyen tisztelt, szent Révész Máriusz direkt ment neki a rendőröknek, mert tényleg mártír akart lenni...

Előzmény: Törölt nick (1236)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1238
A következetlenség a liberálisok egyik „erénye”.

1. a nyilaskereszt is be van tiltva, de te nem attól, hanem a zászlótól félsz, és nem félsz a sarlót-kalapácsot hordozó nemzeti színektől.
2. Pl. Thürmer Gula.
3. Pl. Szabó Albert (mint műnáci) vagy Bácsfi Diána (mint dilifleppnis náci)
4. Ha azt írom, hogy a baloldaliak között vannak kommunisták, az nem általánosítás, mert csupán annyit jelent, hogy vannak olyanok is. Nem ártana használni a logikát.
Előzmény: kígyószisz (1235)
Corleone11 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1237

Az a baj, kedves Juhász Győző, hogy te nem is akarsz engem (minket) megérteni. Nem az István korabeli zászlókkal van a baj, hanem a 60 évvel ezelőttivel. Nagyon sajnálom, ha ilyen csőlátású vagy és csak a magadét tudod mondani, és gondolom meg sem fordul a fejedben, hogy lehet, hogy van valami abban, amit ezek mondanak!

Előzmény: Törölt nick (1233)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1236
Kis Márta figyelmébe, mint a balliberális tolerancia ékes mintája:

Kuncze a megvert fideszes képviselőn gúnyolódott

Az október 23-án bántalmazott Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselőn gúnyolódott Kuncze Gábor. Az SZDSZ elnöke a párt vezetőinek társaságában a nemrég elhunyt író, Eörsi István lakásában vett részt egy megemlékezésen - írja az Index internetes hírportál.

Kuncze Gábor SZDSZ elnök aktuálpolitikai beszédében többször is "Révész Mártiriusz"-ként említette a megvert fideszes képviselőt. Révész Máriuszt október 23-án verték meg rendőrök úgy, hogy eltörött a lapockája.
kígyószisz Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1235
A komcsi jelképek be is vannak tiltva, épp annak megfelelően, amit írsz.

"2. A baloldaliak között vannak kommunisták.
3. A jobboldaliak között vannak nácik.

Biztos, bár én nem ismerek ilyeneket egyik oldalon sem (persze, attól még lehet).
De mégsem mindenki????.... A túlzott általánosítások korát éljük, ez a baj.
Előzmény: Törölt nick (1234)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1234
A Védegylet az Védegylet. Egy vélemény a sok közül, de miért lenne szavuk szentírás?
1. Az Árpád-sávos zászló, mint azt ezerszer megírtuk, nem önmagában volt hungarista jelkép, hanem a zöld nyilaskereszttel kiegészítve.
2. A baloldaliak között vannak kommunisták.
3. A jobboldaliak között vannak nácik.
4. A magyar zászló a sarló-kalapáccsal a kommunisták zászlója volt, mely alatt ezreket börtönöztek be és százakat végeztek ki. A félelemkeltő nem a piros-fehér-zöld, hanem a sarló és a kalapács. Erre varrj gombot.
Előzmény: kígyószisz (1232)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1233
A félelmetes Szent István egy középkori ábrázoláson
Előzmény: Corleone11 (1221)
kígyószisz Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1232
A Védegylet 12. pontjával kezdődött, amelyből a 8. így szól:
8. Árpádsávos zászlóval tüntetni ott, ahol ez a zászló a tömeggyilkos rezsim egyik szimbóluma volt, félelemkeltő!

Ezt a Védegylet állapítja meg így, mégis nekünk válaszoltok - egészen a törökök bevonásáig - erre, védve a zászlót. A Győző még az ellenségképet is bevonja az érvelésbe.

Ehhez képest a Védegylet néhány más pontja így szól:

1. Baloldalinak lenni nem jellemhiba!

2. Jobboldalinak lenni nem jellemhiba!

3. A baloldaliak nem kommunisták!

4. A jobboldaliak nem nácik!

12. Gyűlölni egymást ostobaság, a legfőbb veszély, ami a demokráciára leselkedik!

Fentiekből én azt a következtetést vontam le, hogy a Védegylet éppenhogy nem az ellenségeskedést támogatja, sőt, de ha JGY mondja, hogy ők szándékosan ellenségeskedést szítnak, hát ezentúl görbén nézek a Védegyletre (csak találkozzam velük) :DDDDD
Előzmény: deres szádorgó (1231)
deres szádorgó Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1231

Jól van, Corleone11, szépen hangzott:

el kéne fogadi, hogy egy Magyarország van és itt együtt kell élnünk

Nyilván ebből következik, hogy elfogadod, hogy ezen az egy Magyarországon vannak, akik a maguk számára (s nem mások fenyegetésére) fontosnak tartják az ezeréves hagyományokkal szembeni tiszteletük csaknem ezeréves jelkép révén való kifejezését. Örülök. Akkor mostantól egyformán gondoljuk azt, hogy a társadalomra való veszélyességet a társadalomra veszélyes tettek alapján kell megítélni, s nem másképpen.

Előzmény: Corleone11 (1226)
Corleone11 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1230

Mit értesz a nálatok mindent szabad alatt? Mi sem rohangászunk vöröscsillagos zászlókkal. :) (nem mintha kommunistának érezném magam, félre ne értsd)

Előzmény: kuchen (1227)
kuchen Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1229
Soha, semmilyen zászlótól nem féltem. Viszont a rúdjától és pláne az azzal fejbeverőtől már igen.
Előzmény: kígyószisz (1217)
kuchen Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1228
Veterán. Képzeld mennyi kitüntetése lehet.
Előzmény: Törölt nick (1212)
kuchen Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1227
Nektek, balosoknak sem. Semmi harag, de Nálatok mindent szabad, effelé, meg semmit? A kardlapozást betiltották, aztán nézem a tévét...
Előzmény: Corleone11 (1226)
Corleone11 Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1226

Mindenkit szívesen látok, aki nem rúg belém azért, mert balos vagyok.

Írtam már, hogy el kéne fogadi, hogy egy Magyarország van és itt együtt kell élnünk. Ha tetszik, ha nem. Ugyanis nincs más választásunk. Attól mert a parlamentben vitatkoznak a politikusok az országról, nem kellene, hogy oda süllyedjünk, hogy forradalmat meg polgárháborút akarunk (akartok) csinálni a XXI. században. Nem lehet kettéosztani az országot fizikális értelemben. Mer szellemiben már ketté van osztva. Emberi kapcsolatokat tesz tönkre a politika. Barátságokat és családokat szakít szét! Ezt akarjátok!? Nem szabadna...

Előzmény: deres szádorgó (1225)
deres szádorgó Creative Commons License 2006.11.04 0 0 1225

Állítólag vannak e hazában, akik másokat nem látnak itt szívesen.

Te is hasonlóan gondolkozol??

Előzmény: Corleone11 (1224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!