Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.28 0 0 4337
Én addig mig szóba nem hoztad nem is tudtam róla.Akkor viszont,mivel van egy csomo
Diospyros kaki gyümölcsfám kint a kertben,kiváncsi lettem erre a rokonra.utánna vettem észre a flora-toscanaban/elovastam ott a nacionálét/majd a Picasa barátaim át-
küldött képeinél beazonosítottam.Kerestem a net-en:van orvérzésig.Akkor már nagyon
tetszett,de akkor írtad,hogy kampec.De ezek szerint van nagyobbad is.De láttam a né-
met már csak 2011márciusra fogad rendelést,találtam magosnál,ugy emlékszem 2,5Eur
3db/Francia/,de eszembejutott hátha segítenek a picas-ból.Úgy néz ki ez sikerűl.Jó,
hogy szóbahoztad.Kösz.A nagyról a képet megköszönném az mégis már itthoni,nem
úgy mint a net-esek.
Előzmény: gáborke (4335)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.28 0 0 4336
Szia!
Most adtam fel.Két cserepet raktam össze.Arra amiben van rátettem egy hangyányival
nagyobbat,igy felül szellözik a felső alján lévő lyukakon.Körberagasztószallagoztam,
megcímeztem.
Sok mindent mondanak a Nonira,de az igazság,hogy jól viselkedik.Tavaly ősz végén kaptam a magot,fűtőtesten kelt és eddig nem csinált gondot.Semmi faksznit nem tet-
tem:locsoltam ha láttam kell,laza földbe van,kicsit megszórtam klormentes átlagos mű-
trágyával.Olyan kis helyes.
Előzmény: 1ibolya (4333)
gáborke Creative Commons License 2010.06.28 0 0 4335
Nem tudtam hogy ekkora keletje van a növénynek, eddig nem érdekelt senkit, én is csak tölteléknek vettem annak idején a magrendelésnél. Tudtam volna, jobban vigyázok a kicsikre. A nagyról tudok képet majd feltenni, és ha kell hajtást azt tudok adni belőle, gondolom oltani lehet csak, dugványozni nem.
üdv
Előzmény: Törölt nick (4327)
1ibolya Creative Commons License 2010.06.27 0 0 4334
Azt elfelejtettem írni,hogy persze,hogy tetszik!!!!
Előzmény: Törölt nick (4331)
1ibolya Creative Commons License 2010.06.27 0 0 4333
A képhez képest nem nőtt,nem változott a durián.Még ki kell találnom,hogy csomagoljam.Megyek én is póstára.
Előzmény: Törölt nick (4331)
Cuki 04 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 4332

Sziasztok!

Szeretném kérni a hozzáértők segítségét. Tavasszal vásároltam egy citromfát kertészetből, de sajnos semi fajta jelölés nem volt a növényen. A kertészetben azt mondták, hogy valami nagy fajta, óriás citrom. Szép nagy növény volt, de teljesen kisárgult levelekkel. Átültettem, szépen bezöldült a levele, tele van virágbimbóval, de sajnos nagyon sok már lepotyogott, talán a szeles hideg idő miatt, nem tudom. Már sok új hajtást is nevelt, de most látom, hogy az apró kis leveleket is kezdi potyogtatni, pedig voldüngeres esővizzel hetente megöntözöm.

Teszek fel képet róla, és kérlek segítsetek beazonosítani. Milyen fajta lehet.

Másik kérdésem: tavaly rendeltek egy trópusi paradicsomfát, abban az évben óriási fa lett belőle, de nem virágzott csak decemberben, amit szépet eldobált. Most tavasszal sok új levelet hozott, és ismét virágzik, de sajnos most is dobálja a virágait. Nem ismerem a növényt, a környezetemben nincs senkinek. Nem tudjátok mit kéne csinálnom vele, hogy megtermékenyüljön a virágja? Szeretném, ha legalább egy termése lenne. Mikorra kellene beérni-e a gyüminek? Egyébként hatalmasra nőtt, már 2,6 méter magas, gyönyörű nagy levelei vannak.

Köszönöm a választ.

Törölt nick Creative Commons License 2010.06.27 0 0 4331
Köszi.De most már tudod,gondolom tetszik.Azt gondolom elfér a többi mellett.A képen
olvashatod a helyet.Más:holnap adom fel a csomagot.
Előzmény: 1ibolya (4328)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.27 0 0 4330
Szia!
Még csak igérték.Remélem úton lesz és épségben megjön.Igazából ez nem Sapote hanem
az Ebenaceae félék családjába tartozó,csakhát egy jobb klímát igénylő.
Az egyik Picas társ kertjébe is van,a másik meg azt mondta a helység melletti erdőben
/!/.Csak hát az egyik brazil a másik guetamalai.A brazilnak a kereső foglalkozása is hivatalos mag és növény elemző egy amerikai cégnek.Hát reménykedem.
Előzmény: csoer (4329)
csoer Creative Commons License 2010.06.26 0 0 4329

Szia!

Tavaly én is gondolkodtam Diospyros digyna vagy másnéven Chocolate Sapote rendelésen. Volt is, de nekem már ez lett volna a harmadik féle (manilkara, Pouteria) "Sapotám", így nem lett belőle semmi. Mert én részben a sapotához is soroltam.

Tegnap kerestem a részemről ismert helyeken és jelenleg nincs. Örülök, hogy sikerül kapnod.

Ahol nézegettem, decembertől -márciusig lehetett kapni, pedig amerika egyik legnagyobb ez irányú web helye.

Lehet ez a növény is szezonális?

Akkor már csak az a kérdés meddig marad a mag csíraképes?

Előzmény: Törölt nick (4327)
1ibolya Creative Commons License 2010.06.26 0 0 4328
Nem írtam,mert nem tudtam honnan is lehetne beszerezni:-(
Előzmény: Törölt nick (4324)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.26 0 0 4327
Azt,hogy mennyire becsülik,arra egy adalék a mellékelt képen lévő helyen már csak
2011 márciusra fogadnak kész növény rendelést!
Előzmény: Kátya2 (4325)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.26 0 0 4326
Ez egy eszméletlen jó fajta/megjegyzem még egy csomó Dioszpyros gyümölcstermő van/csakhát ügye olyan Khaki ami nem a mi éghajlatunkon él meg/.első körben tegnapig
csaknem cseréltem egyik topiktárssal.Nem jött össze.Mivel a flora-toscana ajánlatában
van,gondoltam hátha,hamár a topik címe ez./Trópusi növények stb/Értékelhető infot sajnos nem kaptam,de kipattant a szikra:vannak a Picasa albumomnak külföldi "kedvencei"akik rakosgatnak szépen braziliai,gutamalai,columbiai trópusi erdős képeket fel nekem.Putty ez bejött,több ilyen picasa barát rakott fel az említett nővény-
ről.Az első megtámadott rögtön írta:természetes.Csak most várni kell,mi jön,mennyi?
Előzmény: Kátya2 (4325)
Kátya2 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 4325
Szia !

Felkeltetted az érdeklődésemet, olvastam hozzá bőségesen , érdekes és főleg finom!

Ha lesz Neked , és egyről letudnál mondani , kérlek írj e-mailt!

üdv. Kata
Előzmény: Törölt nick (4324)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.26 0 0 4324
Megoldódott.Picasa albumbarátom/Brazil/ fel adta a magokat.Aki esetleg írt volna an-
nak köszönöm.De nem volt tolongás.pedig ez egy tipice ebbe a topikba illő növény.
Előzmény: Törölt nick (4323)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.25 0 0 4323
Pillanatnyilag elfogyott.Ugy ,hogy most olyan kellene aki segít.Aki okoskodik arra most nincs türelmem.
Előzmény: tech-pro (4322)
tech-pro Creative Commons License 2010.06.25 0 0 4322
Hello!

Te vagy a B&T World Seeds? Az zoral. Akkor vásároltam már tőled.
Előzmény: Törölt nick (4321)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.25 0 0 4321
meg ez is .
Előzmény: tech-pro (4318)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.25 0 0 4320
Ez saját magunk vagyunk
Előzmény: tech-pro (4319)
tech-pro Creative Commons License 2010.06.25 0 0 4319
Itt is van, vedd fel a kapcsit a gazdájával:

http://kertem.mindenkilapja.hu/?m=1780841#/html/18196840/render/datolyaszilva
Előzmény: Törölt nick (4317)
tech-pro Creative Commons License 2010.06.25 0 0 4318
Hello! Itt ezresével nyomatják. Álljatok össze egy páran, és úgy már jó.

http://b-and-t-world-seeds.com/carth.asp?species=Diospyros%20digyna&sref=911
Előzmény: Törölt nick (4317)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.25 0 0 4317
Segítségemre lenne valaki?A mellékelt képen/-ken/ lévő Diospyros digyna növény csíra
képes magjának,esetleg magoncának vagy nagyobb növényének beszerzésében.A
növény ismert még:
Fekete sapota
Csokoládé puding gyümölcs
Fekete/Chocolate datolyaszilva
néven is.
Természetes a feltételeket egyeztetve gondolom a segítséget.
Luigi50 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 4316
 Kedves Acla ! Ird be a keresőbe,hogy citrus dugványozás ott mindent megtalálsz ! De dugványozni csak nemes (termő) fárol érdemes.
Előzmény: acla (4314)
tech-pro Creative Commons License 2010.06.23 0 0 4315
Hello!

Lehet, kell hozzá cserép, aminek lyukas az alja a vízelvezetés miatt, kell hozzá duzzasztott perlit, meg egy világos fürdőszoba.
Előzmény: acla (4314)
acla Creative Commons License 2010.06.23 0 0 4314
Citrom levágott ágaiból lehet gyökereztetni?
Ha igen, mi kell hozzá?
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.22 0 0 4313
Hét elejére/jövő/gondoltam.Akkor már csak jobb lesz az idő.
Előzmény: 1ibolya (4312)
1ibolya Creative Commons License 2010.06.22 0 0 4312
Pl.a 4278-as képen levő duriánt gondolom picinek.Valahogy nem akar nőni.A többi trópusi maghoz képest.Remélem jobb idő lesz már és megindul.Már behoztam,nem kockáztatom,hogy kirohad,vagy megfázik.Mielött gondolod,hogy küldjem,teszek fel róla új képet.Akkor majd megmondod,hogy elég erősnek gondolod-e a póstázáshoz.Antal Ibolya Pusztavacs 2378 Rákóczi telep 35/A
Előzmény: Törölt nick (4309)
1ibolya Creative Commons License 2010.06.22 0 0 4311
Ok.Köszönöm.Az ablakból figyelik az esőt:-)Én is kiváncsi leszek mi lesz velük.Nagyon lassan fejlődnek. A kesukat is behoztam,múltkor a sok esőben kint maradtak.Begombásodtak.Sivatagi rózsák,plumériák,pici citrusok...mind bent vannak.A növények amiket Tőled kaptam jól vannak.Köszike:-)Jó,hogy sikerült elköltöznötök,kerted van.Gondolom élvezik a növényeid!Meg Te is!A citrom azóta sincs beoltva.Talán idén rászánom magam és megpróbálkozok vele.
Előzmény: gáborke (4306)
tech-pro Creative Commons License 2010.06.22 0 0 4310
Na mindegy, itt a képek linkje:

http://img249.imageshack.us/gal.php?g=sam0072b.jpg
Előzmény: tech-pro (4308)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.22 0 0 4309
Hoppá.Éppen írtam a másik topikban neked.Akkor ezt értem.Mi az a pici?Kihajtott?
Ha megtennéd egy képet és talán ha jövő héti küldésig egy kicsit behozni az esőről.
Talán addig stabilizálódik az idö és akkor küldöm a Nonit is.A cimed biztos elkevertem.
Privátba írd meg nekem.Én:Horváth József,Szigetvár Alapi gáspár ut 8,ir.sz:7900
Előzmény: 1ibolya (4305)
tech-pro Creative Commons License 2010.06.22 0 0 4308
Miért nem rakja be a képet?
Előzmény: tech-pro (4307)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!