Ezzel szemben a fidesz pofátlan módon a többségben levő ellenzéki és pártsemleges adózók adóforintjaiból finanszírozza az öntömjénezést. Annál cinikusabb és gennyesebb hozzáállás pedig nincs, hogy ellenzéki adóforintokból fizetik az ellenzéket lejárató kampányt.
Ne csodálkozz! A kulcs pozíciókba nem értelmes, gondolkodó, jól képzett ember kell, hanem feltétlen engedelmességgel bíró agyatlan pártkatona. A civil életben évtizedek óta megy a fideszesítés, most a hadsereg került sorra. Merthogy a világon csak nálunk hirdettek háborús vészhelyzetet, és ezt valahogy alá kell támasztani.
A lényeg röviden: 42 évesen rúgtak ki a seregből egy 21 év szolgálati viszonnyal és harci tapasztalattal rendelkező tisztet (és az írtak szerint még ~1800 embert). Wtf?
Ezt én kérdeztem, hogy máshol is ott maradt-e a szemét, mert nálunk is előfordult már, hogy pár ház kimaradt.
És mondjuk én megértem, ha ezért valaki ideges lesz, ha nem viszik el, mert pár perc alatt elég szépen szét tudják kapni a homelessek a kukák tartalmát (tapasztalat). Lehet, hogy megint lerobbant a kocsi, vagy simán csak elfelejtették, vagy nem volt kedvük ebben a melegben, ki tudja (nem védem őket).
Mi ebben az érdekes? Csak a zöldhulladékos zsákokat viszik el a benne levőkkel együtt, a kukákat (akár kommunális akár szelektív), csak üríteni szokták de nem viszik sehová. :)
És ez nem Csőzik óta van így, már a rendszerváltás előtt is így működött. :D
A mi utcánk 80%-ban fitymaszos. A választások előtt a kubatovlistás agitátorok pontosan tudják hová érdemes becsengetni és hová nem. De a hétköznapi szóhasználatból is kiderül. De mégis korrekten megy a szemét és a szelektív, de a zöld zsákos hulladék kezelése is. Sőt, abból több is van mint ami a naptárakban előre van jelezve. Valahonnan mindig megtudják a környéken, mert 1-2 napon belül elviszik olyankor is ami nem lett meghirdetve.
Tőlünk tegnap vitték el. Mindegyiket egy nap. Először a kommunálist majd a műanyagot még délelőtt, délután meg a papírt és az üveget. Biztos minden kukás autóban van egy Kubatov lista, és csak onnét viszik el a szemetet ahol ballipsik laknak. Félelmetesen jó logisztika! Biztos irigylik a Lendvay utcában.
Köszönöm, hogy felhoztad, már vártam. Ez mind helyszíni vásárlás esetére vonatkozik, online-ra nem (kivéve a PENNY-t, de ott a választék még kicsi). Vagy fel tetszik nekünk tolni a városközpontba a Tescoból a bevásárlókocsit? Vagy a budaörsi Auchanból át ide Érdre?
Értem, amit írsz, de sajnos nem mindenki tud egy fél napot bögyörészni a bevásárlóközpontban és cipekedni haza. A kisboltok nagy része meg nem fogadja el a SZÉP kártyát (mifelénk). A megoldás az lenne, ha az online rendelésnél is elfogadnák az üzletek.