Sziasztok! Lenne egy nagy kérésem! Segíteseteknekem legyetek szivesek, hol találok Bp-en vagy környékén jó autóvillamossági szerelőt és autószerelőt a 607-eshez, akit ajánlotok és otthon is dolgozik! Nem rég vettem egyet, és szeretném jó kezekben tudni!
A 407-esben nem lehet kicserélni a kis kijelzőt nagyra, mert teljesen eltér a két autó elektromos rendszere. Amire átprogramozod, vezérlőt cserélsz és át is kábelezed(!), addigra többet buksz, mintha lecserélnéd a komplett autót... 607-essel nincs ilyen tapasztalatom, de erős a gyanúm, hogy ott sem lehetséges a csere.
Dsigner,Szia! Én keresek egy kijelzőt,de nekem keskeny kellene. Nem tom,h a nagy jó lenne e bele. Esetleg ha megvan hozzá a középső konzol is,akkor talán bele lehetne ügyeskedni. Hol laksz,merre? Ki kéne próbálni. Ja és mennyiért passzolnád át nekem? Köszi szia! Mate,összekevertem,bocsi az az Alsónémedit... Az viszont tuti,h van Miskolc környékén is valami hasonló nevű település. Hali! Lazy
Sziasztok, valakit nem erdekel egy 2006-os nagy kijelzo? Nemreg vettem egy balesetes autobol szarmazik, es kiderult hogy nem talalnak a csatlakozok a keskeny kijelzorol. Nem olyan reg lattam itt a forumon, hogy valaki keresett ilyet.
Mogyis Pitty,Szia! Nagyon remélem hogy valami ilyesmi lehet a problem:))))))) Nem tudom különben elhinni,hogy órákon át (2-3 órán keresztül) folyamatosan és tökéletesen működik,utána pedig néha fúj,néha nem. Ha vmi nem stimmelne,akkor biztos nem tudna folyamatosan ennyi időn keresztűl tökéletesen működni. Persze én laikus vok:-/ Mate 607! Köszi szépen,lehet h megnézetem ettől függetlenűl,ártani nem árt ha azért ránéz valaki,ill. ha átnézi a klímát. Elhiszem Neked h nem a pollenszűrővel van a gond,de amikor eltömődésről beszéltem,nem arra gondoltam,hanem vmi másra. Valami csőre,vagy mittudomén mire... sajna nem értek hozzá,csak tippeltem... Én jelenleg Veszprémben dolgozom,de különben Miskolcon van az állandó lakásom,nyaranta sokat vagyok ott. Ha nem tévedek, Alsónémeti Miskolc környékén van,ugye?
Igaz hogy 406-os fórumos vagyok de figyelemmel kisérem a tiétek is.
A jelenséghez amit tapasztaltál azt írnám ,hogy minden klíma rendszernek van egy védelmi funkciója is.
Ha a motor víz hőfoka felmegy egy bizonyon érték fölé akkor a motor védelme érdekébe kikapcsolja a plusz terhelést okozó elemeket / klíma- erősítő, nagyobb fogyasztókat/
A te esetedben is ez tőrténhetett hogy ,mikor beértél a városba akkor elkezdett melegedni a motor ,és részlegessen ki- be kapcsolgatja a kompresszort az elektronika hogy ne terhelje .
Ha már kiértél akkor már elegendő volt a hűtés és a klímád ment folyamatossan.
Az eltömődést felejtsd el, ha a pollenszűrő nem jó, attól a klímának mennie kell - de ha gondolod, nézd meg magad a szűrőt, mert az ember csak azt hiszi el amit lát... :)
Olyan sincs, hogy nem bírja a klíma, mert nagyon meleg van.
Ha jó a klíma (van elég gáz, nem ereszt, jó a kompresszor és a szíj ami hajtja....stb), akkor a legnagyobb melegben is a szellőzőn kijövő levegő 7 fok körül van - mérve volt - (leghidegebbre állítva).
Szerintem nézze meg egy klímás. Nem tudom merre vagy helyileg, én tudok ajánlani egyet Alsónémedin. Ő nagyon vágja, és nem húz le.
Hogy érted azt h szorul? Remélem nem ez lesz a baj. Ha neked ilyen problémád volt,leírhatnál még néhány "tünetet".
Én tegnap mentem vele több mint 600km-ert és a következőket tapasztaltam: az autópályán,mikor döngettem,akkor semmi baj nem volt,jött a hideg mint a háborodás... Amikor lelassítottam,mondjuk bent a városban,akkor egy darabig még ok volt,de aztán langyosabb levegőt küldött. Ha gyorsítottam,akkor megint nagyon is jól szuperált. Hozzá kell tennem,h tegnap 800 fok volt,tehát nagyon kellett dolgoznia,ezért én betudtam annak,h ha lassan haladok vele,akkor valahogy nem bírja a motor,vagy valami ilyesmi. Mondom,ha már minimum 80-90-re gyorsítottam,akkor már bírta nyomni a hideget és akár órákon át jött a finom hideg:)))) Nem lehet h csak ki kellene tisztítani valamit,vagy hasonló? Még csak annyi: ha beértem egy városba,még utána is tolta a hideget sokáig,csak aztán (50-es tempó mellett kb 10-15 perc múlva) elkezdett jönni a langyos levegő. Ha bárki tapasztalt valami hasonlót,vagy van vmi tippje,h mi lehet a gond,akkor segítsen:)))))) Köszi,hali!!! Lazy
hali,én csak véletlen kerültem ide mert nem peugeot-om van ,de olvastam a problémádról és tapasztalatból mondom ,hogy a klíma kompresszorod szorul.tudom nem jó hír mert nem olcsó/nekem a passat-ra 110ezer ft lett volna az új Bosch gyártmányú.Hogy a Peugeot-ba milyen van azt nem tom, de ezt én is végig jártam. üdv
Hát,igen,pont ez a helyzet. Első bekapcsolásra fújja a hideget,nincs semmi gond. Eltelik pár perc és ugyan fújja tovább,de már nem a hideg levegőt. Olyan mintha kikapcsoltam volna a klímát, csak a sima levegő jön belőle. 21,5 fokra volt állítva. Lehetséges h az volt a baj,h elérte (már mint őszerinte) ezt a fokot és utána kikapcsolt? ( Ezt nehezen tudom elképzelni,mert -mondom- bent baromi meleg volt.)
Megfogadom a tanácsod,azt csinálom (legalábbis kipróbálom),hogy beállítom a hőfokot és utána AUTO gomb. Mert én eddig az auto-módot kikapcsoltam (jobban szeretem én magam beállítani a dolgokat- ezért tartózkodom az automata váltósoktól is- pedig tudom,sokan esküsznek rá). Majd beszámolok,h erre "mit lép" a nagymacsek:)))))
Azt mondod, jön a hideg, tehát, ha egyszer hűt rendesen, majd egy kis idő múlva nem, akkor gondolom lehűtötte annyira amennyire beállítottad. Ha abszolút nem hűtene, akkor azt mondom, oké valami baja van a rendszernek (nincs gáz, kompresszor...stb.) Olyat esetleg el tudok képzelni, hogy a belső hőmérséklet érzőkelővel van valami gond, de ez nem jellemző.
A beállítással nem nagyon tudsz mellényúlni. Kívánt hőfok, majd a legegyszerűbb mindkét oldalon az AUTO gombot megnyomni, és majd utána ő már tudja a dolgát.
Amit írtál szűrő hibát - pollenszűrőre gondolsz? - nem befolyásolhatja ilyen szinten a klímát.
Sziasztok! Szeretnék kérdezni valamit Tőletek. Tegnap figyeltem fel először a következő jelenségre: megy a klíma és azt veszem észre,hogy nem fúj állandóan hideg levegőt. Nofene-gondoltam magamban... Kikapcsoltam,majd újra vissza és akkor megint jött a hideg. Eltelt jó pár perc és úgy éreztem,h megint nem hűt. Mi az Isten csudája lehet ez? Bedöglik a klímám és ez az első lépése? Vagy csak valamit nem állítottam be jól (szeretném ha ez lenne a bibi...) Azt is hozzá kell tennem,h baromi meleg volt,kb 60 fok a kocsiban. No és ha bedöglik,akkor mi lehet a gond vajon? Az egészet ki kell cserélni,vagy csak...ööö... mondjuk a szűrőt...
Ha tapasztaltatok hasonlót,osszátok meg velem legyetek szívesek! Köszi,előre is,sziasztok!!! Lazy
Hi! Hát persze... Gondolhattam volna,h a "benyás" az benzinest jelent... Én is így vagyok vele,hogy ha a méret egyezik,akkor megveszem,nagy baj nem lehet belőle működnie kell! Eddig nem találtam,de természetesen nem adom fel! Üdv! Lazy
Ui.: még csak annyit,h ahol vetted,ott ki tudtad próbálni,h egyáltalán működik e? Van erre mód? Muszáj lenne,nehogy már otthon derüljön ki,h mehet a kukába...
Hali :-) a benyás=benzines, igen a navigációra gondoltam,ugyanis 2 fajta (monochrome) kijelző létezik alap ill. amiben már a telefon és gps kilyelzését is mutat! én egy bontott diesel-ét használom most a benzinesben.Nekem ezzel a két menüvel lett másabb az előzőnél ezért írtam ha nem kapnál pont ugyanazt akkor lehet helyetesíteni! pl:
Nos,sikeresen kiszedtem a kijelzőt! Nem volt vele semmi gubanc (max annyi,hogy alig találtam annak a fura alakú csavar kicsavarásához szükséges alkalmatosságot...). Én nem értem,h h lehet ilyen idétlen csavarokkal dolgozni,na mindegy...
Nekem is pont ez a száma: 96 312 345 ZL 00. Kedves macesz,én nem értem azt,h az enyém navis... Hogy érted ezt? Szerintem olyan lehet mint a Tiéd. Az enyém nem navigációs (már ha ezalatt a GPS-est értetted). Ha nem így értetted,akkor milyen navis lehet még? És még ezt a "benyást" sem értettem a leveledből,az mit jelent (még csak egy hónapja van meg a csodás nagymacsek)?
Szóval a lényeg h most már tudom a kijelző a sorozatszámát,már csak fel kell hajtani egy ilyet és kész:)))))))
Köszi még egyszer Nektek,sziasztok,minden jót!!! Lazy
Most olvastam, hogy navis a tied én pot azt kaptam nekem nem az :-) nekem a sima volt amiben nincs telefon navi ja és dieselből lett kiszedve benyásba, most is azt használom teljesen jó!!! :-)
Ok egyébként pl: 96 312 345 ZL az alapján azonosítható, mert eltérők a kijelzők!!!!! De ha nem pont ugyan azt kapod az sem gond, mert max nem használod ki, hogy nincs navi + telefon, de a többi az menni fog. Nekem is megy minden rendesen én sem kaptam pont ugyan azt. Az sem igaz, hogy más fogyasztást mér, tehát rakhatsz bele más felszereltségből is!!!!
Köszi szépen a segítségedet,igyekszem megoldani zökkenőmentesen a kiszerelést. Holnap állok neki,holnap leszek otthon. Már megkérdeztem azt a bontót,amit Karbert2 tanácsolt. Azt mondták,hogy tudniuk kell a kijelző sorozatszámát,mert nagyon nem mindegy. Ezt csak holnap tudom megnézni,holnap tudom kiszedni. Ez a kártyás kiszerelés nagyon jó ötlet,így tuti h nem sértem,karcolom meg a gyönyörű rózsafa betétet. Köszi még egyszer! Ha kiszedte,beszámolok róa. Szép napot,szia! Lazy
Bocs ha sikerült kibontanod akkor húzd magad felé és fordísd lefelé óvatosan !!!! A kijelzőt még 2db trox csavar tartja csavard ki és tarsd a kezed alá mert ha beesik a középkonzolba akkor.........., tehát figyelmesen, ha ez meg van már csak a kijelző hátulján lévő csatlakozót kell levenni és kész.
Szia lazy g.! Igen te is könnyen kicserélheted,pár csavar fogja és ha jól tudom 2 csatlakozó van beledugva,a csatlakozóknak vannak karjai,csak fel kell hajtani,és magától ki húzódik a foglalatból! Jó munkát! Szia!
Szia Karbert2! Nagyon szépen köszönöm,nem is tudod mennyit segítettél! Megpróbálom a bontottat,hátha... Még azt szeretném Tőled kérdezni, hogy miután kiszedted,a csere is egyszerű? Csak pár vezetéket kell ugyanoda bedugdosni és kész is? Ez tök jó lenne,mert akkor én is meg tudnám csinálni. Szóval akkor ezek ilyen gyári hibásak... A fene vigye!!! Muszáj lesz kicserélni,mert sok infó van rajta és természetesen látni,tudni akarom ezeket az információkat. Még egyszer köszi, ( a telefonszámokat is)!!!! Szia,minden jót: Lazy
Helló lazy g.! Én tavaly vettem az oroszlánt,ugyan ez volt a hibája! Az a helyzet hogy fogy a kristály belőle,mikor hideg még látsz mindent de ha már melegszik akkor foltosodni kezd! Ezt csak cserével tudod helyrehozni,na most ezek gyári hibásak és mondanom sem kel ha a bontóban veszel,lehet jobb lesz egy kicsivel,vagy egy-két évig jó lesz még de újra kijön a problémája! Én is járkálgattam utána,hívtam egy bontót szereztek is egyet de ez nem volt jó bele...képzeld el 15 000 ért akarta adni a legnagyobb kijelzőt 6-7" colos nem is tudom,de az nem volt jó az enyémbe,de ez nagyon jó áron volt! A lényeg,nehezen találtam kijelzőt,és ezt a régebbi szinte alap kijelzőt 50 000 ért adták,na mondom jó megveszem mert a másikon már semmit nem látok,jó is volt de el telt egy év és megint kezdenek eltűnni a dolgok róla ha meg melegszik! Azt hiszem tudok is bontót ahol találsz hozzá, Francia autóbontó 06 /42 727 001 Mob:06 20 9655 659...... Lehet,hogy valahol találsz kijelzőt,de az a baj ezzel,hogy a siker nem tart örökké és nem 100% os ez a dolog! Kiszedni meg nagyon egyszerű! A széle meg marad a keretnek és az egész konzol hűtőráccsal ki fog jönni,egy késsel ki tudod pattintani az egészet,baj nélkül! Én ennyit tudtam neked elmondani erről! Sok sikert hozzá! Szia!
Nagymacskás Barátaim! Sajna egy kis szőr került a húrkába... Egy ilyen szimpla kijelzője van az Oroszlánomnak (tudjátok,ami mutatja a dátumot,időt,a fedélzeti komputer adatait,a rádióállomásokat,stb) és az a bajom vele,hogy amikor beindítom az autót,akkor mutat mindent gyönyörüen,tisztán. Ha viszint már eltelik 10-15 perc,elkezd foltosodni és csak alig alig lehet kivenni valamit az információkból. Ha meleg van,akkor már induláskor sem mutat semmit. Gondolom a folyadék kristállyal történhetett valami kis gubanc:-( Az lenne a kérdésem kedves tapasztalt kollégák,hogy ilyen kijelzőt majd teszek fel ide róla képet) lehet e venni bontottat és egyáltalán ezt ki lehet e cserélni. Az új ára tuti,h horrorisztikus,úgyhogy arról lemondok (itt valaki ilyen több százezer forintokat emlegetett...). 2000-es évjárat,2,2-es HDI. " Monokróm képernyővel ellátott fedélzeti navigációs rendszer". Ez a neve ennek a kijelzőnek,ill. hát... navigációs rendszernek. Ha bárki tud valamit erről,ill. hogy lehet e ezt javítani,vagy cserélni,esetleg van e valakinek ebből egy bontott, vagy tud e ilyet és szól nekem,azt nagyon megköszönöm!!!! Sziasztok,minden jót! Lazy
Helló imo1978! Az FAP tartálynak ugyan ott kell lennie,ahol az enyémen van! Keresd az autó bal oldalán az első és hátsó ajtók között az alján,egy lemez burkolat védi a műanyag tartályt mert nagyon lent van! A kupakja nem csavaros,de mozgatással le tudod húzni,nézd meg,mennyi folyadék van benne egy műanyag,vagy fém pálcával.A tartály 4-5 literes,és ha tele van töltve akkor 180-200 ezer kiló métere elegendő a folyadék,ebből már tudsz viszonyítani mennyi lehet benne,csak rá kel nézned a kiló méter órára,és látod kb mennyi lehet benne,de jobb ha megnézed! Ha van benne akkor más lesz a baj! A katalizátor egyben van a részecskeszűrővel,de a katalizátor elején is és a katalizátor részecskeszűrő között is van egy,egy hőmérséklet érzékelő! Ezt könnyen meg lehet nézni hogy mi baja van,ki kell csavarni széthúzni a csatiját és ha van egy ohm mérő műszered rá tudsz mérni de közben az érzékelőt egy hajszárítóval melegíteni kell és a műszeren látod az ellenállás változást,ha nem változik semmi akkor ez a gond okozója! Ezt nézd meg először! Ha nem ez a baja akkor megyünk tovább! Ha van még kérdésed ez ügyben kérdezz bátran én már végigjártam ezt! Szia! Jó munkát!
Az elmúlt évek legnagyobb Peugeot találkozói a Sümegi Vár tövében kerültek megrendezésre. Ez idén sem lesz másként. 2010. június 26-án ismét találkozunk Sümegen, immár harmadik alkalommal!
Ha már jártál a korábbi találkozókon, akkor tudhatod, hogy nem érdemes kihagynod az idei összejövetelt sem. Viszont, ha még nem vettél részt hasonló találkozón, akkor itt a helyes, hogy része lehess e nagy családnak! Új ismerősök, barátok, nagyszerű hangulat, ami rád vár!
Programok:
8:00 Gyülekező Budaörsön az Auchan parkolóban (innét konvoj indul Sümegre) 10:00 Találkozó Sümegen a várparkolóban 11:00 Vár és múzeumlátogatás 12:00 Korhű középkori lakoma
A lakomát a középkor hagyományai szerint kézzel kell fogyasztani, s jelmezbe
öltözött lovagok és várkisasszonyok szolgálják ki a kedves vendégeket.
A délután folyamán ügyességi vetélkedők és versengés! Majd felvonulás a városban! 18:00 A rendezvény zárásaként díjkiosztó értékes nyereményekkel, majd Lovagi torna!
A programcsomag ára idén sem változott: 4500Ft/fő
Ha nem tartasz igényt a programcsomagra, ami magába foglalja a várbelépőt, múzeumbelépőt, középkori lakomát, lovagi tornát, akkor 500Ft/autó a beugró a rendezvényre!
FONTOS!!!! RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKODAT KÉRJÜK JELEZD EZEN AZ E-MAIL CÍMEN PEUGEOTTALALKOZO2010@GMAIL.COM
Bármi egyéb kérdésed van nyugodtan írd meg nekünk!