kulacs: siman bringazhatsz, sokan maszkalnal vele utolso vacsi meg a stadion eleg messze vannak egymastol de vegulis bringa azert van hogy tekerjed :) gps vagy terkep ajanlott
Egy idore elhagyom a milanoi lakasomat, es errre az idore keresek egy megbizhato embert aki kivenne. Pontosan egy szobarol van szo, a Piazzale Lodinal (sarga metro, 4 megallo a domtol), szeptembertol decemberig. Az apartmanban ket olasz fiu lakik, nagyon rendesek es segitokeszek, lanyoknak is ajanlom a helyet, mivel en lany letemre tokeletesen kijottem veluk. A szobam viszonylag nagy, van benne 2 agy, kanape, iroasztal, szekrenyek, hatalamas tv, dvd lejatszo, wifi internet, szunyoghalo az ablakon. A lakasban van mosogep, a konyha mindennel fel van szerelve (pl. mikro). Idealis cserediaknak, aki az elso szemeszterre jon Milanoba. Nagyon szivesen kuldok fotokat a szobarol. Irjatok a mailbox5464@gmail.com cimre!
Valoszinű, mert több busztársaság is indit a repterekre. Bergamoba is megy min. 2. Kimentem hajnali 4-re,mert a köv. az volt irva, h 5 kor indul, erre bent állt egy másik is ami meg 4.30kor... mennek gyakran
szeptemberben Malpensáról fogok továbbrepülni, úgy hogy előtte levő este érkezem Bergamoba. Mivel a bergamoi gép elég későn jön, így nagy valószínűséggel az este Malpensára induló járatokat már nem érem el. (én legalábbis nem találtam olyat, hogy 1 körül indulna) Marad tehát a 4.25-ös busz a Cenraletól, ami 5.15-re van Malpensa T1-en.
A kérdés: a T2 terminált ez a busz a T1 előtt, vagy után érinti? Mennyire lehet számítani arra, hogy a busz késni fog? Nagyon nem mindegy, mert a check-in pult 5.55kor be fog zárni.
én sajnos nem tudok, én neten találtam családok és nem ismerek senkit se aki ugynokségen kersztül jött ki.... nézd meg a greatupair.com vagy aupair weld stb. mindenki ezeken talált családot.
Azt szeretném megkérdezni, nem tudom ki tud nekem erre válaszolni, hogy én szeretnék kimenni Olaszországba aupair-nak, és tudna e nekem valaki ajánlani egy nagyon jó ügynökséget. Azért az én olasz nyelvtudásom a nagyon egyszerű, rövid mondatokból merül ki, remélhetőleg nem sokáig. Ha valaki tudna ajánlani annak megköszönném.
Múlt héten jöttem haza Milánóból.. A kiutazás előtt (bár sosem kérdeztem) gyakran olvastam a fórumot. Ha nem bánjátok szeretnék megosztani veletek egy pár pozitív és negatív tapasztalatot.
A wizzairrel kapcsolatban csak pozitívak a tapasztalatok, igaz odafelé egy órával később indultunk. Bergamoban teljesen egyértelműen ki lehet igazodni, a shuttle bus jegyirodája rögtön a tranzitkijárattal szemben van (jegyek 3=2 akcióval 15 euro). A busz 40 perc alatt bent van Milánóban, ahogy az egyik busz megtelítődik, már áll is be a másik, tiszta, kultúrált. Az első bökkenőbe mi itt ütköztünk: a szállodánk a Pizza Susa-nál volt, a leírás szerint a shutle buszról Lambrate Station-nál kell leszállni, onnan pedig 54-es busszal.!! Figyelem!! Mi is csak a 4. napon jöttünk rá, hogy a shuttle busz nem a Lambrate-n, hanem a Főpályaudvaron állt meg, ahol nyoma sincs az 54esnek.
Az olaszok (már amelyikük beszél angolul) nagyon segítőkészek, sőt kifejezett figyelmet szentelnek a csajoknak (20-70 éves korig) mindenki füttyögött, köszöngettek és néha már idegesítően bámultak :)
A szállodánk a célnak megfelelő volt,a közlekedésre mi 2 napos jegyet vettünk, ami 5,5 euroba került, de egy térkép segítségével teljesen jól kiigazodtunk; a metróhálózat is jól kiismerhető.
A kötelező látványosságokat jártuk végig.Aki vásárlási szándékkal megy Milánóba,ne a Dóm környékén próbálkozzon, az árak az egekben, viszont a Castello mögött olcsó ál Prada/Gucci/ táskákat lehet venni földről áruló feketéktől (55 euróról végül lementünk 15re :)).
Második nap gyermeklelkű felnőttekhez méltan Gardalandban voltunk, a vonat Lambarte állomásról megy, a jegy 7,80 egy útra; Peschiera del Garda állomásnál kell leszállni az út 1,30 perc, az állomástól ingyenes buszok mennek, az út kb 10 perc. A parkbelépő kicsit húzós 30 euro, de az élmény fantasztikus.
Ami számomra negatívumként jött le, hogy a rengeteg bevándorló rafkós módszerekkel próbál pénzhez jutni. A feketék már-már erőszakosan aggatnak a kezedre színes karkötőket, amiért persze támogatni kell az éhező Afrikát.(tuti tipp: egyszer adsz érte pár centet és Milánóban tartózkodásod végéig magadnál tartod, így ha nyomulnak csak lazán felmutatod és nyerő vagy). A Dóm környékén leleményes román barátaink kezedet elkapják éd mire észrevennéd a markodba nyomott kukoricára özönlenek a bacilusos galambok. Ez a kis erőszakos muri neked 5!!!! eurót kóstál a díjtábla szerint, de kevesebbel is megelégszenek.
Mindent egybevéve fantasztikus 4 nap volt, igaz nem mondhatni pénztárca kímélőnek, de Milánót egyszer mindenkinek látnia kell :)
Dehogynem, nagyon... ha kategórizálni kéne magam, én az a típus voltam, akit felkészítettek az összes rossz dologra Milánóval kapcsolatban, és végül életem legjobb fél éve telt ott, haza sem akartam jönni, és minden negatívumával együtt, én nagyon szerettem a várost.
drága milánóiak! :) meg tudjátk nekem mondan, hogy a késő esti, illetve hajnali időszakokban, amikor busszal lehet kijutni a Malpensára vonat helyett, akkor Cadornától honnan indul pontosan ez a busz?