Keresés

Részletes keresés

szg307 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 257

Tudtam, hogy nem hagyod ki a fagyasztott "labdát" :-)

Áll az alku?

Előzmény: TTAMAS (256)
TTAMAS Creative Commons License 2005.02.23 0 0 256
Ha nem fagyasztott, akkor simán átviszi.
Előzmény: szg307 (255)
szg307 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 255

Milyen távolságból megy bele a húsba 6-8cm-re egy 7,5 J alatti lövedék???

10m-ről 1 cm-re sem - hacsak nem finoman porhanyósra sűlt húsról van szó :-))

6-8cm-re minimum egy 25J körüli puska képes.

Ha gondolod kiveszem a hűtőből az imént vásárolt csirkecombot, leviszem a pincébe, és rálövök a flintámmal. Annak hivatalos mérési jegyzőkönyv szerint 7,15 J a torkolati energiája. Ha nem megy át rajta, jösz egy tálca csirkecombbal :-))

Előzmény: TTAMAS (254)
TTAMAS Creative Commons License 2005.02.23 0 0 254

Húsba 6-8 centire megy bele a lövedék. Ez agykoponya, gerinc, szív-tüdő találatnál halálos.

A farka végén eltalálva meg túléli a ,375-ös HH magnumot is. :))

(refrén)

Előzmény: szg307 (253)
szg307 Creative Commons License 2005.02.23 0 0 253

Egy sub 7,5J-os légpuskával 5% az esély arra, hogy 10 méterről egy macska halálos sérülést kapjon. Számtalan fórumos hozzászólást olvastam át (nem magyar) fórumokon, és a vélemények megegyeznek abban, hogy kb. 16J körül már megfordul az arány.

Azt nem tudom, hogy 2 méterről mi a helyzet, de 10m-ről marad az 5%.

Ugyanezeken a fórumokon vannak "legendás" macskákról szóló beszámolók, amelyek több sub 16J lövés után is vígan élnek.

Mindazonáltal (egyetértésben veled) továbbra is azt vallom, hogy a "macska problémára" nem a puskából jön a megoldás.

A mi macskáink kajáját még mindig dézsmálja a környékbeli macskák némelyike.

A megoldás lehet, hogy megvan, ugyanis a kandur kezd felnőni, és most már sk. (saját karmokkal) oldja meg a problémát :-))

Előzmény: TTAMAS (250)
TTAMAS Creative Commons License 2005.02.23 0 0 252

Nyilván csak akkor halálos, ha létfontosságú szervet ér a lövés. A sokkhatás kiváltásához ez gyenge.

(Senkinek sem ajánlottam ezt a "megoldást"!)

Előzmény: babydevil (251)
babydevil Creative Commons License 2005.02.23 0 0 251

"Természetesen, mint "megoldás" nem az igazi, de a 7,5 J-os légpuska 10 méteren belül biztosan halálos egy macska nagyságú állatra. Célozni meg tudni kell."

A szomszédom a volt lakhelyemen meglőtte egy légpuskával a macskámat, igaz ezek szerint célozni nem tudott, mert a macska a "golyóval" a gerince mellett él és virul.

Pedig csak a saját kertemen belül közlekedett-sose ment át egyik szomszéd kertjébe sem, az üritéseit pedig az előszobában levő macskaWC-be végezte.

Viszont a volt szomszéd még igy is belelőtt.Szeretett lövöldözni, hobbyból.

De nagyon ráfázott... azóta elhunyt :-)

Úgyhogy én ezzel vigyáznék , mert ha egy állattartó kicsit harciasabb tipusú,  akkor az aki meglőtte mondjuk az én állatomat (anélkül, hogy valódi oka lett volna erre), nagyon csúnyán rá bir fázni.Merthogy nemcsak a légpuskát találták fel, hanem az ismeretlen okból leégő családi házat, meg az ismeretlen támadótól származó 8 napon túl gyógyuló sérüléseket is...és még hasonló sok-sok prima módszert.

Előzmény: TTAMAS (250)
TTAMAS Creative Commons License 2005.02.23 0 0 250

Az ólom a magyar szabályzásoknak megfelelő légpuskából/légpisztolyból kilőve - ha egyátalán eléri a delikvenst - legfeljebb csak felületi sérülést okoz, csak lőfegyverből kilőve lenne hatásos, ami ugye megint nem az igazi.

Természetesen, mint "megoldás" nem az igazi, de a 7,5 J-os légpuska 10 méteren belül biztosan halálos egy macska nagyságú állatra. Célozni meg tudni kell.

Előzmény: szg307 (186)
Bet-C Creative Commons License 2005.02.23 0 0 249

Helló!

Véletlenül kerültem erre a topikra, de nem állom meg szó nélkül. Igaz, nem sok közöm van a témához (ugyan vannak macskáim, de jól bezártam őket a lakásba, lehet hogy nem túl emberséges, de senkit nem zavarnak és nem is mérgeződnek meg).

Az jut eszembe erről a topikról, hogy amikor az egyik nagyvárosi kerületben (nem szeretném megnevezni) kutyavécéket helyeztek el, mindenki fel volt háborodva, hogy micsoda hülyeség, merthát összegyűjtik egy helyre a sok kityamicsodát, és azott bűzölög reggelig, amíg nem jön a köztisztasági. Valahogy az senkinek nem jutott eszébe, hogy ha már beletesszük a kakit, általában nem puszta kézzel, hanem valami zacskóba csomagolva, akkor már igazán be lehetne kötni a zacskó száját.

Lehet, hogy ez így egy kicsit off topic-nak tűnik, de szerintem mi vagyunk a felelősek azért, hogy mi történik körülöttünk, és nem azok az állatok. Nem hiszem, hogy a macskák legyilkolászásával megoldódik a probléma. Ezt az embereknek kell megoldani, egymás között, egymással, vagy együtt. Ez csak rajtunk múlik.

szg307 Creative Commons License 2004.07.28 0 0 248
Érdekes világnézet.
Előzmény: nagyongonosz (247)
nagyongonosz Creative Commons License 2004.07.28 0 0 247
Tegnap a szomszédom közölte hogy a macska azért macska, hogy mindenhova odaszarjon.
JarJarBinks Creative Commons License 2004.07.23 0 0 246

Hello

Macskák láb alól eltétele helyett javaslom a korábban említett szagkerítést őröltborsból. Nálam bevált (kopp-kopp-kopp) a két fő macska vonulási útra szórtam (ahol bejönnek a kertbe) és 2 hete nincs macskaki a kertben. Mert azzal nem lenne baj, hogy ott van, mert egy ásóval felszedem és kész, csak már a gondolattól rosszul leszek, hogy mezítláb belelépjen bárki a családból.

Üdv,

JJB

moonshadow Creative Commons License 2004.07.22 0 0 245

Nem mindegyik szomszéd olyan tökéletlen macskafingató mint te.

Egyébként jobb dolgom is van egész nap, mint a te pszichológiai kezelésed. :)

Előzmény: nagyongonosz (244)
nagyongonosz Creative Commons License 2004.07.21 0 0 244

A macska fan klub tagjai belátták, hogy nekik kell a macskáikra vigyázni ?

Vagy csak azóta a szomszédaik kertjében gyüjtik a macska kulát, és ez elveszi az összes idejüket a fórumozás elöl ???

:)))))))))))))))

:oDDDDDDDDDD

Törölt nick Creative Commons License 2004.06.30 0 0 243

Ha Te lennél a szomszédom es az en kutyam - ha lenne - atjarna oda piszkitani akkor annak örulnel vagy elturnéd ?

Ugye nem. Direkt azert irtam kutyat mert az nem olyan lény aki megy arkon-bokron at de a szar az szar marad fuggetlenul attol hogy ki csinalja. 

Előzmény: moonshadow (235)
nagyongonosz Creative Commons License 2004.06.30 0 0 242

"Célszerűbb megszervezni az együttélést, mint kiirtani őket, ha már eleve ők is itt voltak."

A macska eleve nem volt itt addig amíg az ember el nem kezdte háziasítani, etetni, ha csak vadonélő macskák lennének nagyságrendekkel kevesebb lenne belőlük.

"Meg humánusabb is, mert az ember ugye humánus lény."

De miért csak a macskával akar humánus lenni a macskatulajdonos ?? a szomszédaival miért nem?

moonshadow Creative Commons License 2004.06.30 0 0 241

És azt hogy magyarázod meg a 6 éves gyereknek, hogy apa megöli a cicákat a kertben?

Előzmény: nagyongonosz (240)
nagyongonosz Creative Commons License 2004.06.30 0 0 240
Akkor próbáld megmagyarázni a 6éves gyereknek, hogy ott a saját homokózója, de nem használhatja csak akkor ha ott vagy és amikor megunja egyből ugrasz és letakarod.
Előzmény: Pepszi (238)
moonshadow Creative Commons License 2004.06.29 0 0 239

Egyszerűen a homokozót nem az állatok útvonalába kell tenni, helyette ugyanoda elég pár kisebb csík amit feltölt az ember homokkal.

A homokozót meg arrébb, nem fog dirrekt oda menni, ha közelebb is vc-zhet.

A macskák legalább elkaparják, ezért szeretnek olyan helyre rottyantani ahol van kaparási lehetőség.

De végül is az élőlények írtására mindíg lehet indokot találni ha akar az ember, beállítottság kérdése.

Előzmény: Törölt nick (237)
Pepszi Creative Commons License 2004.06.29 0 0 238
Ez a homokózós dolog tényleg nehéz ügy, de hidd el nem létezik olyan kert, ahonnan egy macska ne jutna ki. Én valószínüleg letakarnám ponyvával, amikor használaton kívül van (mmint a homokozót :-) ). 
Előzmény: Törölt nick (237)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.29 0 0 237

"De egyébként mi gond a macskákkal?

Beleszarnak a kertedbe?

Nincs egyik sarokban sem 1 négyzetméter ahová homokot vagy sódert tehetnél"

Igen azt hivják a gyerekek homokozójának.

De tudod mit ne nekem kelljen mar vedekezni a "Te" macskád ellen hogy kulturált maradjona  környezetem. Vedekezzen a gazdája. Ember ellen kiteszik a harapos kutya tablát es aki bemegy az megnézheti magat. Én igy vagyok az ilyen allatokkat.

"Vakond/pocok/gyík/macska/sün/madarak/vizisikló"

Gyik sün madarak vizisikló volt mar nekem es nem hagyot semmi nyomot a kertben.

Vakond pocok meg nem volt.

Macska is volt ....

Röviden mas állattartó hobbija miatt ne kelljen mer nekem szenvednem ...

Pepszi Creative Commons License 2004.06.29 0 0 236

"Vakond/pocok/gyík/macska/sün/madarak/vizisikló nálunk mind elfér. :)

Ettől lesz igazán élő a kert."

Sajna ez így nemigaz. A macskáim összefogdossák az összes gyíkot amit csak találnak a kertben, pedig nagyon szeretem a hüllőket.

Siklót is vettem már el macsektól. A leguánom szerencsére már kinőtt abból a korból, hogy veszélyt jelentsenek rá.

Azt sem szeretem, amikor élő egeret hoznak haza és a lakásban játszanak vele.

El szoktam szedni tőlük.

moonshadow Creative Commons License 2004.06.29 0 0 235

Bárkiében.

Mint tudjuk ezen a bolygón az embereken kívül más élőlények is laknak.

Ezek közül nem mindegyik rendelkezik telekkönyvi kivonatok olvasására alkalmas képességekkel.

Célszerűbb megszervezni az együttélést, mint kiirtani őket, ha már eleve ők is itt voltak.

Meg humánusabb is, mert az ember ugye humánus lény.

Meg célszerűbb is.

Ha kiirtjuk a macskát, jön helyette egy másik.

Ha a meglévőket szoktatjuk rá bizonyos dolgokra, akkor nagyobb nyugalmat lelünk.

Vakond/pocok/gyík/macska/sün/madarak/vizisikló nálunk mind elfér. :)

Ettől lesz igazán élő a kert.

Meg aztán nekünk is volt olyan állatunk (kutya) amit megmérgeztek.

Sajnos elég sokat szenvedett szegény.

Végül is beállítottság kérdése, de én személy szerint nem szeretnék egy ugyanolyan köcsöggé válni, mint aki megmérgezte anno a kutyánkat.

Azon kívül pedig aki állatok megölésében leli az örömét, az szerintem emberölésre is ugyanúgy képes, de ez csak magánvélemény.

De egyébként mi gond a macskákkal?

Beleszarnak a kertedbe?

Nincs egyik sarokban sem 1 négyzetméter ahová homokot vagy sódert tehetnél, hogy abba rottyantsanak az átutazók, vagy éppen a te macskáid/kutyáid ha vannak.

Zavarnak az idegen macskák?

Miért nem zavarod el őket?

Megölni mivel jobb?

Előzmény: Törölt nick (234)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.29 0 0 234
Na es kieben meg a tieden kivul ?
Előzmény: moonshadow (233)
moonshadow Creative Commons License 2004.06.27 0 0 233
Nem. Szabadon szaladgálnak a kertben.
Előzmény: Törölt nick (232)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.27 0 0 232
Remélem pórázon sétáltatdod a macskádat ... és sájkosárral ...
Előzmény: moonshadow (230)
Labor Creative Commons License 2004.06.25 0 0 231
Ugyan már nem issza meg a fagyállót. Hülyének hülye, de azért ennyire nem.
moonshadow Creative Commons License 2004.06.25 0 0 230
Fagyállót az autóba kell tölteni, az állatkínzókat meg a dutyiba.
Előzmény: Törölt nick (229)
Törölt nick Creative Commons License 2004.06.25 0 0 229
Na akkor kell fagyállót beleönteni es ne jönnek később ...
Előzmény: moonshadow (228)
moonshadow Creative Commons License 2004.06.24 0 0 228
Macskatulajdonosként én is ezt a kicsit pukkanóst használom. Teljesen ártalmatlan, de hatásos. (Átjönnek a szomszéd macskák és marják a mi cicáinkat a kajástáltól)
Előzmény: Szimat (224)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!