Ha olyan szerepet játszanak, amit a józan logika diktál, akkor semmi.
Most viszont ott tartunk, hogy már nem az a kérdés, hogy Miss Marple és Mary Poppins közül melyik lesz a néger, hanem az, hogy mikor kezdik a forgatást.
"Eszerint a Lucasfilm óriási hibát követett el, amiért jóval a premier előtt elvitte a filmet Cannes-ba, ugyanis az ottani langyos kritikák elvették egy csomó ember kedvét."
Szóval a hiba az nem a gyenge film, hanem hogy ki lett téve a véleményezésnek, mielőtt a tömegek kifizettek volna egy csomó pénzt. Érdekes elmélet, de mondjuk ha valaki jó filmet csinál akkor az emberek elmennek megnézni.
"A másik probléma a túl magas költségvetés. És akkor adódik a kérdés: muszáj volt beleerőltetni a filmbe a CGI mű-Indyt?"
Szóval a CGI Indy került olyan sokba, és csak az miatt lett túl magas a költségvetés? Minden más költség pont elfogadható volt ezek szerint. A kérdés ami adódik akkor, hogy az a rohadt CGI miért kerül vajon kb. 200 millió dollárba? Meg kellene vizsgálni, mert ez nem kerülhet ennyibe. A Youtube-ra is kerülnek fel CGI videók, azokat biztos nem 200 millióért csinálták.
Lesz*rás ide vagy oda, a Jedi-rend születésének interpretálója az Indy 5 rendezője lesz.
Egyébként simán előfordulhat, hogy sokkal eredményesebb lesz ezen a téren, hiszen nem kell agyalnia azon, hogyan rakjon össze egy akciófilmet egy nyolcvanéves színésszel a főszerepben.
Ettől függetlenül remélem, hogy az Erő és a Jedi-világ születésénél nem néger nők bábáskodtak.
Érdemes az elejét elolvasni. Eszerint a Lucasfilm óriási hibát követett el, amiért jóval a premier előtt elvitte a filmet Cannes-ba, ugyanis az ottani langyos kritikák elvették egy csomó ember kedvét.
A másik probléma a túl magas költségvetés. És akkor adódik a kérdés: muszáj volt beleerőltetni a filmbe a CGI mű-Indyt? És ha már belerakták, nem lett volna okosabb döntés titkolni a létét és aztán úgy lepni meg vele a nézőket, ahogyan ez a CGI mű-Luke-kal történt?
Ebben a történetben Han Solo és Csubakka a Birodalom elől menekülnek, a helyzet pedig annyira húzóssá válik, hogy nincs idejük megvárni a navigációs computer számításait, vakon ugranak a hiperűrbe. Az ugrás végén a mi naprendszerünkben kötnek ki, és mivel hajtóműveik meghibásodnak a Föld bolygón hajtanak végre kényszerleszállást. Mikor megpróbálnak valamiféle civlizációt keresni a bolygón, hogy segítsenek megjavítani a Sólymot, egy csapat amerikai őslakosba botlanak, az összecsapás során pedig Han életét veszti.
126 évvel később Indiana Jones ugyanabban az erdőben a nagylábú után kutat (mely valójában Csubakka), a helyszínre érve pedig megtalálja az Ezeréves Sólyom maradványait...
According To Kathleen Kennedy, The Rey, And James Mangold Movies Will Be Thematically Linked
“I think what’s great about Star Wars is it’s a big galaxy, and we’re coming off a major war with the First Order. And now, Rey has made a promise to Luke, and that’s really the core of where we’re going and what this story will be. And I think it offers just tremendous opportunity to introduce new characters and start with something fresh, because we culminated what George [Lucas] was creating, and now we take all of that and move it to the next chapter.”
Kennedy also explained the importance of the Mangold film about the Force, “That comes up a lot, from the moment I stepped in and George brought me into the company, there’s been a lot of interest in that.”
Engem érdekel az a jelenet, mert hatásosan bemutatta, mennyire nem törődik Vader az ártatlan életekkel. Rettegő családokat nyírt ki csak azért, hogy kiugrassza Kenobit a bokorból. Ez szerintem erős pillanat volt.
És sajnos igen, amik utána történtek, azok viszont kritikán aluliak. Rém bosszantó, hogy erre a bénaságra rábólintott minden döntnök.
Abban a sorozatban minden jó ötletre jutott három rossz.
És kit érdekel az a jelenet - én mondjuk egyáltalán nem voltam tőle lenyűgözve -, ha rögtön utána jön a hírhedt kőbányás kergetőzés és az, hogy Vader nem megy át a tűzön a tőle 2 méterre lévő Obihoz, hanem hagyja, hogy egy csigalassú droid elvonszolja...
Tökéletesen egyetértek, ugyanakkor ne feledjük, hogy az OWK adta minden idők leggonoszabb Vader jelenetét. Szerintem legalábbis amit ott a falusiakkal művel, az még a R1 folyosós hentelését is veri.
Javarészt fan service, több esetben diszkontinuitást generál, és önmagában sem egy acélos valami.
Voltaképpen egy erősen szerializált történetet mesél el (mintha csináltak volna egy Kenobi-nagyfilmet, amit darabokra vágva küldtek adásba), de a sztori soványka... jobb lett volna, ha "fejezetek egy rejtőzködő Jedi-mester életéből" koncepció mentén készült volna egy sorozat.
Itt nem sok mindenkinek tetszett. Én ugyan végignéztem, de szerintem nem sokat ad hozzá az SW történethez, plusz egy-két ellentmondást is generált az Új Reménnyel/eredeti trilógiával, és egyik másik jelenete elég gyengére sikerült. Ugyanakkor aki szereti Ewan McGregort és Hayden Christensen viszontlátásának is tud örülni, az ne hagyja ki.
Újdonsült Disney+ előfizetőként arra a botorságra adtam vénülő fejem, hogy megnézem a filmeket-sorozatokat kronológiai sorrendben.(animációkat nem)Ehhez kérnék némi szakértői segítséget, úgy olvastam vissza, itt van :)
Számos gondolatom van az Indy 5 bukásával kapcsolatban, de egy dolog most feltűnt. Az Index Indiana Jones topikjában feltűnően kicsi a forgalom. Konkrétan június 24-e óta nincs hozzászólás.
Mondjuk arra senki nem kötelezte KK-t, hogy 300 millió dollárt öljön a film elkészítésébe és még 150 milliót a marketingbe. Producerként ez kizárólag az ő sara.
Nem tartottak pisztolyt a fejéhez azért sem, hogy egy újabb régi hőst mutassanak leépült állapotban, mindent elveszítve, akit egy barna, angol nő rángat el az újabb kalandjára. Lássuk be, ez kizárólag neki volt köszönhető...
"Egyébként maga a koncepció bukott meg, mert a nem éppen fiatal rajongókon kívül senki nem kíváncsi egy nyolcvanéves tatára."
Ez nem igaz, Forddal nincs baj, és az alapötlet is érdekes. A forgatókönyv gyenge, nincsenek kreatív ötletek az egyes szituációkhoz, nincs egyensúly az akció-feszültség-humor hármasban.
Pl. a frigyláda makett-termes jelenete köröket ver az új film bármelyik jelenetére.